Meer foto's

Vanaf € 15 per persoon

Amsterdam in de Gouden Eeuw: Portugese Synagoge

Product ID: 68545
Gecertificeerd
Belangrijke Informatie
Duur
1.5 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Audiogids/koptelefoons
Spaans, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Hebreeuws, Italiaans, Portugees
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Bekijk het 17e eeuwse interieur van de Amsterdamse Portugese synagoge
  • Leer meer over de bijdrage van de Joodse gemeenschap tijdens de Amsterdamse Gouden Eeuw
  • Bewonder hoe honderden kaarsen in kandelaren van messing de synagoge verlichten
  • Geniet van toegang tot alle monumenten in de Joodse Culturele wijk
Overzicht
Bewonder het prachtige 17e eeuwse interieur van de Amsterdamse Portugese synagoge met een audiogidstour. Heb ook toegang tot andere bezienswaardigheden in het Joodse kwartier en tentoonstellingen zoals het Nationale Holocaust Museum en meer.
Wat te verwachten
Reis terug in de tijd naar de dagen van de Amsterdamse Gouden Eeuw met een audiotour door de Portugese synagoge. Leer meer over deze periode van welvaart die niet mogelijk was geweest zonder de bijdrage van de Joodse gemeenschap.

Gebouwd in hartje Amsterdam in 1675 was deze Portugese synagoge de grootste synagoge ter wereld in die tijd. De synagoge is nog steeds in gebruik maar is ook open voor het publiek en er zijn vaker concerten te zien. Bewonder het authentieke interieur met grote stenen pilaren en witte pleistermuren. Bewonder ook de donkere meubels die baden in het licht van 72 ramen. Sinds zijn wijding heeft de synagoge geen elektrisch licht of verwarming en wordt het verlicht door 1000 kaarsen in kandelaren van messing. Het zand op de houten vloer beschermt het tegen vuil.

Andere gebouwen in het complex zijn de schatkamers waar je unieke ceremoniële objecten van zilver, goud, zijde en brokaat kunt bewonderen. Ook kun je de oudste bibliotheek die nog in gebruik is ter wereld bewonderen bij Ets Haim Livraria Montezinos (behoort tot het UNESCO Memory World Register).

Toegang tot andere attracties in het Joodse kwartier zijn het Joodse Historische Museum met zijn interressante JHM museum voor kinderen. Bekijk ook het Nationale Holocaust Gedenkteken en het Nationale Holocaust Museum. Leer meer over de Joodse cultuur, de geschiedenis en de tradities. Je kunt alle 5 de locaties bezoeken met jouw ticket dat geldig is voor 1 maand.
Inbegrepen
  • Toegang tot alle attracties in het Joodse kwartier en de tentoonstellingen
  • Audiotour
Niet inbegrepen
  • Tours met gids
Trefpunt

Portugese synagoge, Mr. Visserplein 3, Amsterdam. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• Het ticket is inclusief toegang tot de Portugese synagoge, Joods Historisch Museum, JHM Kinder Museum, Nationaal Holocaust Gedenkteken en Nationaal Holocaust Museum
• Indien je jouw voucher hebt omgewisseld voor 4 tickets voor de attracties, zijn ze geldig voor 1 maand. Je bent welkom om op een andere dag terug te komen indien je niet alles in 1 dag gezien hebt
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (7 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Jewish Cultural Quarter Amsterdam

Product ID: 68545