Amsterdam Boten & jachten

Amsterdam Boten & jachten: Onze meest aanbevolen

Amsterdam: rondvaart door de grachten in open boot

1. Amsterdam: rondvaart door de grachten in open boot

Bewonder de bezienswaardigheden van Amsterdam aan het water op een 100% elektrische rondvaart. Geniet op een open boot van een fantastisch uitzicht op de beroemde bezienswaardigheden van de stad en ervaar de meest ontspannende manier om de stad te bekijken, zonder verkeer. Krijg informatieve en vermakelijke inzichten over de locaties langs de route. Bekijk de 17e-eeuwse gebouwen langs grachten als de Herengracht en Prinsengracht, evenals de moderne gebouwen, die de invloedrijke 21e-eeuwse stad die Amsterdam is geworden, laten zien. Vaar langs het Hermitage Museum en glijd vervolgens langs de Magere Brug, het chique Amstel Hotel en de charmante Grachtengordel. Geniet op een zonnige dag aan boord in de open lucht, of blijf warm onder een overkapping op koelere dagen. In de wintermaanden kun je ontspannen in een afgesloten boot waarin je warm kunt blijven. Profiteer van een flexibel ticket dat gebruikt kan worden voor een willekeurige rondvaart zolang dit binnen het uur van je boeking valt.

Amsterdam: rondvaart door de grachten

2. Amsterdam: rondvaart door de grachten

Ontdek het beste van Amsterdam tijdens een rondvaart door de grachten. Bewonder oude en nieuwe gebouwen, bruggen en nog veel meer in een stad die geworteld is in de geschiedenis maar blijft veranderen. Je audiogids vertelt je alles over de stad. Bekijk de 17e-eeuwse gebouwen langs de grachten, maar ook de kosmopolitische stad die Amsterdam in de 21e eeuw is geworden. Bekijk de vele kanten van de stad, van de Gouden Bocht tot Overhoeks, de nieuwste wijk van de stad, en van het Muziekgebouw in de haven tot het VOC-schip. Voeg een optionele snackbox toe aan je rondvaart voor iets te knabbelen terwijl je de bezienswaardigheden bekijkt. Luister aan boord naar je persoonlijke audiogids, met commentaar in 20 talen en gratis koptelefoons. De kleintjes zullen genieten van het speciale "zoetwaterpiraten"-kindercommentaar en hun eigen goodybag om op de boot van te genieten.

Amsterdam: klassieke boottocht, optioneel met kaas en wijn

3. Amsterdam: klassieke boottocht, optioneel met kaas en wijn

Ontspan tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten uit de Gouden Eeuw, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bekijk hoogtepunten van de stad zoals de Magere Brug, de Wallen en de Oude Haven. Je kunt kiezen voor een standaardtour of een tour met onbeperkt heerlijke Hollandse kaas, wijn en andere drankjes. Stap aan boord en laat de schipper je vertellen over de lokale geschiedenis terwijl je langs bezienswaardigheden in de Jordaan en over de Amstel langs de Magere Brug vaart. Bewonder het uitzicht op delen van de Wallen, de voormalige stadssluizen en de oude haven. Maak foto's van de statige architectuur van het Scheepvaartmuseum en de prestigieuze Gouden Bocht. Bekijk stukken van de geschiedenis terwijl je langs plaatsen als het Anne Frank Huis vaart. Stel je gids vragen over de stad, en ontvang aanbevelingen voor dingen om te doen en plekken om te eten.

Amsterdam: grachtenrondvaart & ticket Heineken Experience

4. Amsterdam: grachtenrondvaart & ticket Heineken Experience

Koop een combiticket voor de Heineken Experience en maak een ontspannende rondvaart door de grachten van Amsterdam en bekijk zo 2 van dé topattracties van stad. Je bent vrij om te bepalen welk deel van het ticket je het eerst wilt gebruiken. Bewonder prachtige, traditionele koopmanshuizen, talloze bruggen en typische woonboten terwijl je de unieke sfeer van Amsterdam ervaart tijdens een rondvaart van 75 minuten. Vervolgens kan je de rijen overslaan bij de voormalige Heineken Brouwerij, waar nu de Heineken Experience is. Een interactieve tentoonstelling waar je alles leert over het brouwen en bottelen tijdens een 90-minuten durende audiorondleiding. Dit combiticket bespaart je tijd en geld in verhouding tot twee afzonderlijke kaartjes.

Amsterdam Light Festival: rondvaart met onbeperkte drankjes

5. Amsterdam Light Festival: rondvaart met onbeperkte drankjes

Vaar door Amsterdam op een milieuvriendelijke elektrische boot en zie de prachtige lichtinstallaties van het Amsterdam Light Festival. Bekijk de werken van getalenteerde kunstenaars en hun creaties die met licht spelen op de meest unieke manieren om het thema  "Disrupt" van dit jaar weer te geven. Deze betoverende ervaring neemt je mee door de stad, zodat je de charmant verlichte en prachtig versierde gebouwen kunt zien.   Geniet tijdens het varen door het oostelijke deel van Amsterdam van onbeperkte drankjes en een snee Hollands kerstbrood. Bekijk 20 kunstwerken terwijl je vaart langs de grachten van Amsterdam (een Werelderfgoed), over de Amstel, langs het Scheepvaartmuseum en langs Artis, de dierentuin van Amsterdam. Geniet van het gezelschap van je lokale schipper en gastvrouw terwijl je de stad vanuit het water bekijkt. 

Amsterdam: avondrondvaart door de grachten

6. Amsterdam: avondrondvaart door de grachten

Geniet van een avondrondvaart die je 's avonds laat kennismaken met de unieke sfeer van Amsterdam. Bekijk de stad in een ander licht terwijl je langs de grachten vaart om de oude koopmanshuizen, pittoreske bruggen en de bruisende sfeer van de stad 's nachts te ontdekken. Word verwelkomd aan boord en bestel een lekker koud of warm drankje. Kies uit een van de 19 beschikbare talen op een persoonlijk audiogidssysteem. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de stad en haar levendige hedendaagse karakter. Of leun achterover en geniet van het uitzicht dat door je raam rolt terwijl de avond over Amsterdam valt. Vaar onder de Magere Brug en rond de Gouden Bocht terwijl je ontdekt waar de lokale hotspots zijn. Je kunt ook een snackbox aan je boeking toevoegen, bestaande uit frites, popcorn, stroopwafels, gezouten pinda's en een drankje naar keuze.

Amsterdam: The Bulldog Smoke-Friendly Cruise met 3 drankjes

7. Amsterdam: The Bulldog Smoke-Friendly Cruise met 3 drankjes

Leun achterover en ontspan op een rookvriendelijke rondvaart door het hart van Amsterdam aan boord van een rondvaart. Krijg fascinerende inzichten in de attracties die je passeert en geniet van alcoholische of non-alcoholische dranken terwijl je door de grachten vaart. Spring aan boord en maak het gezellig voor een romantische cruise over het kanaal. Neem gerust je eigen eten en wiet mee om aan boord van te genieten. Reis eerst door de rosse buurt die de oude kerk omringt. Geniet van het uitzicht op de waterkant en het Oostelijk Dok. Volg de oude stadsmuur naar de rivier de Amstel en bekijk de brug van Monet die beroemd werd door het schilderij van de kunstenaar van deze plek. Glimlach om het maffe deconstructivisme van de dansende huizen en maak een foto van de Blauwe Brug. Betreed de grachtengordel vanaf de Herengracht langs het Burgemeestershuis en neem de Gouden Bocht naar de Zeven Bruggen. Neem de Reguliersgracht om de Keizersgracht over te steken naar de Prinsengracht. Ontdek veel woonboten, waaronder de oudste woonboot van Amsterdam, en bewonder de fantastische ontwerpen van enkele van de typische hippie-woonboten uit de jaren '60 en '70. Keer terug naar de Amstel en bekijk de Magere Brug, de oudste en meest pittoreske brug van Amsterdam. Langs de Hermitage en de Stopera kun je het 'Zicht op de Groenburgwal', geschilderd door Monet in 1884, van dichtbij bekijken voordat je weer terugkeert naar de Wallen.

Amsterdam: privérondvaart met open bar

8. Amsterdam: privérondvaart met open bar

Natuurlijk, je kunt in elke stad ter wereld wel een bar vinden waar je een drankje kunt doen. Maar als je het echte Amsterdam wilt ervaren, kan er niets op tegen een rondvaart over de wereldberoemde grachten met een lekker koud biertje in de hand. Jouw 'booze cruise' begint bij het Centraal Station. Vanaf hier vaar je naar de bekendste grachten in het hart van de stad. Daarna vaar je de Amstel op, onder 7 bruggen door en langs nog een paar verborgen parels die alleen een lokale schipper en gastheer weten te vinden. Je rondvaart komt uiteindelijk weer uit bij het vertrekpunt, pal naast de Wallen en op 5 minuten lopen van de wereldberoemde Dam. Na 1,5 uur open bar is dat precies de plek waar je wilt zijn.

Amsterdam: ticket Van Gogh Museum & rondvaart

9. Amsterdam: ticket Van Gogh Museum & rondvaart

Combineer een bezoek aan het wereldberoemde Van Gogh Museum met een spectaculaire rondvaart door de historische grachtengordel. Het Van Gogh Museum bezit 's werelds grootste collectie aan werk van Vincent van Gogh. Het is een van de belangrijkste musea in Nederland en is bezocht door miljoenen mensen. En wat is er leuker dan een bezoek aan het Van Gogh Museum te vervolgen met een rondvaart? De ene helft van het pakket is een bezoek aan het Van Gogh Museum, met 's werelds grootste collectie van schilderijen, tekeningen, schetsen, en brieven van de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Met bijna twee miljoen bezoekers per jaar is het het op één na meest bezochte museum in Nederland. Het Van Gogh Museum heeft meer dan 200 schilderijen, 400 tekeningen en 700 brieven van de kunstenaar. Enkele van de meest bekende stukken in de collectie zijn De aardappeleters (1885), Kop van een skelet met brandende sigaret (1886), Zonnebloemen (1889), en Amandelbloesem (1890). De andere helft van het pakket is een  rondvaart door de grachten van Amsterdam. Het prachtige centrum van Amsterdam staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en er is geen betere manier om het te bezoeken dan met een rondvaart. De leuke rondvaart van 1 uur neemt je mee door de belangrijkste grachten van de stad, langs prachtige 17de-eeuwse kerken, herenhuizen, boothuizen en bruggen. Je kunt alle van de beste bezienswaardigheden, zoals de Westerkerk, de Negen Straatjes en de Magere Brug op de Amstel zien. De rondvaart is voorzien van een GPS-gids met informatie in verschillende talen en de boten zijn uitgerust met panoramische ramen om je te verzekeren van een fantastisch uitzicht over de stad.

Amsterdam: 1 uur durende rondvaart met gps-audiogids

10. Amsterdam: 1 uur durende rondvaart met gps-audiogids

Stap aan boord voor een rondvaart door de unieke Amsterdamse grachtengordel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet van de gelegenheid om veel van de historische bezienswaardigheden van het stadscentrum te bekijken. Vertrek vanaf het Centraal Station en ontdek de historische gebouwen en grachten van de stad. Bewonder de elegante koopmanshuizen die dateren uit de Gouden Eeuw. Bekijk de prachtige gevels, mooie kerken, de iconische Magere Brug en vele andere topattracties.  Tijdens de rondvaart kun je luisteren naar het audiocommentaar (beschikbaar in 19 verschillende talen). Bewonder de koopmansgebouwen uit de 16e en 17e eeuw, de Gouden Eeuw in Amsterdam, toen de handel op zijn hoogtepunt was. Dit zie je terug in de rijkelijk gedecoreerde gevels. De boottocht eindigt weer bij het Centraal Station.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
  • Dagtochten
88 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Amsterdam

Welke topattracties zijn een must-see in Amsterdam?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Amsterdam?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Brugge

Sitemap Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 21 beoordelingen

Dat was geweldig! De boot was gewoon prachtig. Het was echt gezellig met de kussens! We dachten dat we alleen een glas wijn en wat kaas zouden krijgen... Verre van! We stapten behoorlijk dronken van de boot. Er waren verschillende wijnen die op de tafels werden uitgedeeld. Als een fles leeg was, werd er een nieuwe geplaatst. Het kaasassortiment bestond uit 2 soorten (beiden erg lekker!) en er was brood en zoete mosterd! De gids was Engelstalig. Als welkom en om elkaar beter te leren kennen mocht iedereen kort vertellen waar ze vandaan kwamen. We hadden een diverse wereldwijde groep van ongeveer 20 mensen. Het was echt een geweldige tour!

veel keuze in toppings. strakke bediening quq tijd. in het ruim leuke bullebak voor als kinderen genoeg gegeten hebben. pannenkoeken hadden iets gaarder gemogen. maar de smaak is goed.

Bobbi was een super gezellige gastvrouw en deed de rondleiding prima en Dennis een zeer bekwame kapitein. Mooie boot en zeker een aanrader

In een wooord fantastisch! Super leuke crew, gorie sfeer!

moet je zeker doen. lekker relaxen en drankje erbij