Amsterdam Cruises & water tours
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Cruises & water tours in Amsterdam

Bekijk alle Cruises & water tours in Amsterdam
Bekijk alle 430 tickets en tours

Vijf leuke feitjes voor je rondvaart door Amsterdam

Van plan om een boottochtje door Amsterdam te maken? Goed idee; het is de perfecte manier om de mooiste bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Maar hoe zit het eigenlijk met de waterwegen zelf? Lees het hier!

De Amstel gaf Amsterdam haar naam

Aeme-stelle is oud-Nederlands voor 'watergebied'. In de 12e eeuw werd een dam gebouwd om overstromingen tegen te gaan, en het vissersdorp dat erom heen ontstond kreeg de naam Aemestelredamme. De rest is geschiedenis!

De grachten stimuleerden de Gouden Eeuw

De meeste grachten zijn om economische redenen aangelegd, beginnend in de 17e eeuw. Ze boden makkelijk vervoer door doolhof Amsterdam en hielpen de handel floreren.

De Singel was oorspronkelijk een slotgracht

De oudste gracht van de stad, de Singel, beschermde de stad tussen 1480 en 1585 tegen invasies.

In Amsterdam zijn fietsen echt overal

We raden je aan je voeten binnenboord te houden. De hoeveelheid roestige fietsen in het water is één van de redenen waarom zwemmen in de grachten niet is toegestaan!

Foto: Franklin Heijnen @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Op de Amstel vinden topevenementen plaats

Plan je bezoek zodat het samenvalt met het Vrijheidsconcert op 5 mei, de Roeivierkamp in maart of de Gay Pride in augustus!

Plan je bezoek

Wat kost het?

Je kunt al een rondvaart door Amsterdam maken vanaf €16 euro. Er zijn Hop on, hop off-tours en voor wie zin heeft in een beetje luxe zelfs avondrondvaart met diner.

Waar is het opstappunt?

Achter Centraal Station bevinden zich de pieren. Het zijn er een aantal, dus check goed op je ticket welke pier je moet hebben voordat je de rondvaartboot mist!