Amsterdam
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Amsterdam Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

1. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

...
Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken: Spaanstalige tour

2. Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken: Spaanstalige tour

Vertrek vanuit Amsterdam in een luxe bus tijdens deze Spaanstalige tour van 8 uur in een kleine groep en verlaat de stad in noordelijke richting om de historische molens van de Zaanse Schans te zien aan de oevers van rivier de Zaan. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er gemaakt wordt. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je krijgt wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

...
Amsterdamse Wallen: wandeltour langs de ramen

3. Amsterdamse Wallen: wandeltour langs de ramen

Ontdek alle geheimen van de Wallen van Amsterdam met een lokale gids tijdens deze wandeltour met maximaal 4 deelnemers. Kom meer te weten over onze coffeeshops, de geschiedenis van de oudste buurt van Amsterdam en de vrouwen die achter de beroemde rode ramen werken. Dwaal over de mooie grachten en door de smalle steegjes van het gebied. Wandel langs de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam, en kom meer te weten over onze befaamde traditie van tolerantie. Verdiep je kennis over de Wallen, van condoomwinkel De Condomerie tot het Prostitutie Informatie Centrum. Laat je gids je vertellen over de vele sekswinkels, peepshows, bars en coffeeshops waar je langs loopt.

...
Amsterdam: tour Volendam, Edam & Zaanse Schans per minibus

4. Amsterdam: tour Volendam, Edam & Zaanse Schans per minibus

Laat Amsterdam voor een halve dag achter je met deze rondleiding over het Nederlandse platteland. Ga er lekker voor zitten en reis met je relatief kleine groep comfortabel per minibus naar landelijk Edam. Maak een wandeling door de gezellige straten. Onderweg naar Volendam stop je voor een bezoek aan een oude kaasboerderij, waar je kunt zien hoe echte Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef een aantal van deze heerlijke kazen. Bij aankomst in Volendam volg je je gids door de kronkelende straatjes van het vissersdorp. Kom meer te weten over hoe deze bruisende plaats die ooit als haven functioneerde voor naburig Edam. Neem wat vrije tijd om te lunchen. Vervolgens bezoek je het molendorp Zaanse Schans. Deze molens werden ooit gebruikt om kruiden, verf, hout, olie, cacaopoeder en vele andere dingen te malen, maar zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Sommige zijn nu musea waar je van alles te weten komt over het malen. Breng daarna een bezoek aan een klompenmakerij en zie hoe antieke machines worden gebruikt om traditionele klompen te maken. Ga vervolgens een windmolen in, bekijk alle mechanismen en betreed het platform voor een memorabel uitzicht op de omgeving.  Weer onderweg terug naar Amsterdam kun je terugkijken op een leuk en leerzaam uitstapje naar het Hollandse platteland.

...
Amsterdamse Wallen: wandeltocht

5. Amsterdamse Wallen: wandeltocht

Ontdek de geheimen van de Amsterdamse Wallen tijdens deze wandeltocht met gids. Leer meer over de vrouwen die in de wijk werken, de Nederlandse coffeeshops en de geschiedenis van de oudste buurt van Amsterdam. Bekijk de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam, en ontmoet de ruimdenkende en tolerante inwoners van de stad. Laat je verrassen door de openheid van de rosse buurt en wandel door de smalle steegjes van de buurt. Verken alles wat de Wallen te bieden hebben, van de beroemde Condomerie tot het Prostitutie Informatie Centrum. Onderweg loop je langs seks- en coffeeshops terwijl je gids er alles over uitlegt.

...
Dagtocht naar Brugge vanuit Amsterdam in het Spaans

6. Dagtocht naar Brugge vanuit Amsterdam in het Spaans

Deze 12-uur durende excursie begint met een vertrek om 08:00 uur vanuit het centrum van Amsterdam voor de 260 kilometer lange rit naar het Venetië van het Noorden. Ontdek waarom het historische centrum van Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uw bezoek begint met een inleiding tot de geschiedenis van België en Brugge door uw Spaanstalige gids. Bekijk het meer van de liefde en het Begijnhof, gesticht in 1245. Bezoek het historische stadscentrum, leer meer over de wereldberoemde bieren van België en bekijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bewonder een van de meest charmante wijken rond het Dyver-kanaal. Vervolg uw wandeling naar het Walplein, de Stoofstraat, het Gruuthusepaleis, het Burgplein met zijn gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. De tour eindigt op de Grote Markt, in hartje Brugge. Je gids beantwoordt al je vragen en beveelt plaatsen aan voor lunch buiten de toeristische gebieden. Je hebt 3 uur vrije tijd om te eten, de stad te verkennen, heerlijke chocolaatjes te proeven en de beroemde kantwinkels te bezoeken. Je verlaat Brugge rond 17:00 uur en bent rond 20:30 uur terug in Amsterdam.

...
Amsterdam: Keukenhof en Giethoorn

7. Amsterdam: Keukenhof en Giethoorn

Onderzoek de buitengewone Keukenhof van dichtbij. De Keukenhof is een plek om miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen in het voorjaar te zien. Deze prachtige lentetuin biedt een unieke geuren- en kleurenervaring, meer dan 20 spectaculaire bloemenshows, inspirerende tuinen en spannende gebeurtenissen. Om de Keukenhof heen liggen de beroemde bollenvelden. Vanaf de molen heb je spectaculair uitzicht op een aantal van de bollenvelden - een bezoek aan de Keukenhof garandeert je mooie foto's. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden die de zintuigen prikkelen. Ruik, proef, luister en geniet. De Keukenhof is een leuke activiteit voor het hele gezin. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, de dieren aaien in de kinderboerderij en op een speurtocht gaan. De trip gaat verder naar het betoverende dorpje Giethoorn in het noorden van Nederland voor een unieke ervaring. Het dorpje staat bekend als het 'Venetië van het Noorden' vanwege de vele grachtjes die er te vinden zijn en het volledige ontbreken van wegen. Je verkent dit sprookjesachtige dorp, waar minder dan 3000 mensen wonen, tijdens een boottocht van 1 uur. Ervaar de omgeving tijdens een ontspannen tochtje door de grachten. Verken het goed bewaard gebleven dorp te voet en zie hoe elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eilandje ligt. Wandel over de smalle voetpaadjes om honderden bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer in het dorp.

...
Vanuit Amsterdam: Tour dorpen en windmolens

8. Vanuit Amsterdam: Tour dorpen en windmolens

De eerste stop op deze 8-uur durende reis vanuit Amsterdam zijn de windmolens op de Zaanse Schans. Ga door naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Edam, Volendam en Marken. Je gids zal je vertellen over de geschiedenis van elke plaats en de kerken en traditionele huizen van de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de in dit deel van het land populaire klompen worden gemaakt. Leer hoe ze ook wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng wat vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat u rond 17:30 uur terugkeert naar Amsterdam.

...
Vanuit Brussel: dagtocht naar Amsterdam

9. Vanuit Brussel: dagtocht naar Amsterdam

Verken Amsterdam tijdens een dagexcursie vanuit Brussel en leer de geschiedenis van de stad kennen van een Engelssprekende gids. Ontdek waar de stad in de 13e eeuw werd gesticht op de Dam en bewonder de Nieuwe Kerk en het Koninklijk Paleis. Trek naar het oudste deel van Amsterdam om de Oude Kerk (Oude Kerk) te zien en dwaal door de beruchte straten van de Wallen. Ga verder naar De Waag om de overblijfselen van de middeleeuwse muur te bekijken en ga vervolgens naar de Joodse wijk waar Rembrandt ooit heeft gewoond. Eindig op de bloemenmarkt en krijg 3 uur vrije tijd om zelf te verkennen. Ontdek de beroemde coffeeshops of probeer wat lokale kaas.

...
Vanuit Amsterdam: halfdaagse rondleiding Keukenhof

10. Vanuit Amsterdam: halfdaagse rondleiding Keukenhof

Na een korte rit vanaf Amsterdam naar het bloembollengebeid rond Lisse begint je rondleiding met een mooie tocht door dit gebied. Afhankelijk van het seizoen kun je een landschap met kleurrijke bloementeelt-tapijten zien in bijna elke kleur die je maar kunt bedenken. Je pauzeert om enkele foto's te nemen.  Daarna ga je verder naar het hoogtepunt van de tour: het park Keukenhof. Ooit was het een simpele moestuin met groenten en kruiden, nu heeft de Keukenhof - precies in het midden van de Zuid-Hollandse tulpenregio - de eer 's werelds grootste bloementuin te zijn, met zo'n 800.000 bezoekers per jaar. Deze rondleiding neemt je mee door de 15 kilometer aan wandelpaden en 32 hectare aan tuinen, waar elk jaar miljoenen bollen worden geplant. Tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen in vele levendige kleuren bedekken het terrein. Wandel door de Engelse landschapstuin, de Japanse landtuin en de historische tuin. Bewonder het bloemensculptuur, op basis van een jaarthema. Vergeet alleen niet om je camera mee te nemen - dit is een ervaring die je niet wilt vergeten!

...

Sitemap Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.750 beoordelingen

Onze gids was geweldig. Juliette heeft ons veel nieuwe kennis gegeven. Niemand zou het beter kunnen. We waren een kleine groep van zes in de minibus. De hele tour was in het Duits. Het was een allround geslaagde reis. Bedankt. Ik raad iedereen aan om deze tour te boeken. Het is de moeite waard ..

Een erg leuke, informatieve en vermakelijke tour! We waren een heel kleine groep van 6 personen (vanwege corona), daarom was de tour zelf erg aangenaam. Juliette deed erg haar best. Zeer aan te bevelen. Ik kan echter niet beoordelen hoe de tour is met grote bussen en veel mensen.

Hield van deze tour! De gids was erg deskundig en gemakkelijk om een gesprek mee te hebben. Ik wou dat we meer tijd hadden gehad om te praten! De buschauffeur was ook super! Heel erg bedankt van het echtpaar dat in Duitsland woont en uit Florida komt! (De glimmende deuren) haha!

Zeer leuk om als nederlander, info te krijgen over Nederland , zoals buitenlanders die krijgen. Leuke gids en goede chauffeur. Leuke excursie.

de gids is fantastisch, alles is interessant om te zien en mooi?