Amsterdam Fietstours
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Beste prijs-kwaliteitverhouding
amsterdam fietstocht met kleine groepen door het centrum van amsterdam

Amsterdam: fietstocht met kleine groepen door het centrum van Amsterdam

Duur: 3 uur
Kleine groep
2856 Beoordelingen
GetYourGuide Original
2856

Ervaar een stukje Nederlandse cultuur terwijl je door de straten van Amsterdam fietst tijdens een begeleide fietstocht met kleine groepen die de…

Populaire Fietstours in Amsterdam

Bekijk alle Fietstours in Amsterdam
Bekijk alle 513 tickets en tours

Tips voor een perfecte fietstour in Amsterdam

Geen betere manier om Amsterdam te verkennen dan op haar lievelingsvoertuig: de fiets. Als je de drukte van de hoofdstad niet gewend bent, is het echter handig om extra rekening te houden met je veiligheid! Hier een paar tips.

Wat trek je aan?

Wat trek je aan?

Misschien vind je een helm overdreven (hoewel je anders piept als je toch onverhoopt over de kop slaat), maar zorg in elk geval dat je je koptelefoon in je tas laat. De hoeveelheid verkeer is niet allemaal tegelijk te zien, maar wel te horen.

Het gaat hard

Het gaat hard

Amsterdammers rijden snel en dicht op elkaar, dus geef jezelf de tijd om aan het hoge tempo te wennen.

Houd je aan de regels

Houd je aan de regels

Laat het door rood rijden over aan de locals; het stoplicht is er niet voor niets.

Kijk uit voor de trams

Kijk uit voor de trams

En probeer überhaupt niet op de trambaan te rijden; niets vervelender dan met je fietswiel vast te zitten in de tramrails.

Let op toeristen

Let op toeristen

Zodra je een beetje gewend bent aan het fietsen in Amsterdam, kun je meedoen aan volkssport nummer 1: je ergeren aan toeristen! Maar heb begrip: veel bezoekers zijn zoveel fietsers nu eenmaal niet gewend en staan er niet bij stil dat ze... niet stil moeten staan op een fietspad.

Plan je bezoek

Wat is de beste tijd om een ritje te maken?

Eigenlijk kun je altijd fietsen, maar als het regent is het simpelweg niet leuk, en als het sneeuwt kan het glad en gevaarlijk zijn.

Moet je nou echt een helm op?

Je zal weinig fietsers met een helm op zien, en automobilisten zijn zich goed bewust van de fietsers in de stad. Maar als je nerveus bent of een poosje niet gefietst hebt, gun jezelf dan de extra rust die het dragen van een helm met zich meebrengt. Een ontspannen fietser is een veilige fietser, en in Amsterdam zie je wel gekkere dingen dan mensen met een fietshelm op.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Fantastische tour en een super aangename gids

Afspraak was om 10.00u. We vertrokken pas om 10.30, een beetje chaotisch maar na een ritje met de tuktuk, vonden we geweldig, liep alles zeer vlot. Het was een prachtige tour. een zeer getalenteerde gids. De lekkere appeltaart werd zeer gesmaakt. Na afloop van de tour werden we fijn terug afgezet aan starbucks café. Het was een zeer fijn om Amsterdam op deze manier te mogen ontdekken.

Informatief, ongedwongen en met de Amsterdamse humor

Je voelt je weer even de student van ruim 25 jaar geleden en je komt op plaatsen en hoort over historische gebeurtenissen die je nooit hebt geweten. Voor mijn dochter een prima entre als aankomend student. Fijne gids die met de nodige humor er een heerlijke middag van maakte. Na afloop werden we zelfs met de Tuktuk op het CS afgezet. Top!

We hebben genoten van de tocht met de historische informatie .

We kregen dingen te zien die je normaal niet zou zoeken of vinden. Daarbij de uitleg over de historie werd met liefde gebracht door de Jordaanse gids. Fietsen ging perfect en toch nog redelijk relaxed ondanks de zomerse drukte in deze stad.

Fantastische fietstocht door historisch Amsterdam.

Onze gids, een rasechte Amsterdammer was geweldig. Liet ons de leukste plekjes zien. Was een enthoustiste verteller, houdt van zijn werk en loostste ons veilig door Amsterdam heen. Dit moet je ook als Nederlander een keer hebben gedaan.

Gezellige mooie interessante tocht met vriendelijke behulpzame gids

Gezellige mooie tocht door Amsterdam met interessante uitleg door gids Rad. Veel gezien en gehoord over onze hoofdstad. Fietsen waren prima. Fijn dat er een pauze is in het Vondelpark.