Amsterdam
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Tips voor een perfecte fietstour in Amsterdam

Geen betere manier om Amsterdam te verkennen dan op haar lievelingsvoertuig: de fiets. Als je de drukte van de hoofdstad niet gewend bent, is het echter handig om extra rekening te houden met je veiligheid! Hier een paar tips.

 • Wat trek je aan?

  1. Wat trek je aan?

  Misschien vind je een helm overdreven (hoewel je anders piept als je toch onverhoopt over de kop slaat), maar zorg in elk geval dat je je koptelefoon in je tas laat. De hoeveelheid verkeer is niet allemaal tegelijk te zien, maar wel te horen.

 • Het gaat hard

  2. Het gaat hard

  Amsterdammers rijden snel en dicht op elkaar, dus geef jezelf de tijd om aan het hoge tempo te wennen.

 • Houd je aan de regels

  3. Houd je aan de regels

  Laat het door rood rijden over aan de locals; het stoplicht is er niet voor niets.

 • Kijk uit voor de trams

  4. Kijk uit voor de trams

  En probeer überhaupt niet op de trambaan te rijden; niets vervelender dan met je fietswiel vast te zitten in de tramrails.

 • Let op toeristen

  5. Let op toeristen

  Zodra je een beetje gewend bent aan het fietsen in Amsterdam, kun je meedoen aan volkssport nummer 1: je ergeren aan toeristen! Maar heb begrip: veel bezoekers zijn zoveel fietsers nu eenmaal niet gewend en staan er niet bij stil dat ze... niet stil moeten staan op een fietspad.

Plan je bezoek

 • Wat is de beste tijd om een ritje te maken?

  Eigenlijk kun je altijd fietsen, maar als het regent is het simpelweg niet leuk, en als het sneeuwt kan het glad en gevaarlijk zijn.

 • Moet je nou echt een helm op?

  Je zal weinig fietsers met een helm op zien, en automobilisten zijn zich goed bewust van de fietsers in de stad. Maar als je nerveus bent of een poosje niet gefietst hebt, gun jezelf dan de extra rust die het dragen van een helm met zich meebrengt. Een ontspannen fietser is een veilige fietser, en in Amsterdam zie je wel gekkere dingen dan mensen met een fietshelm op.

Amsterdam: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Amsterdam? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.945 beoordelingen

heerlijk ontspannen sfeer, ons groepje was meer talig er werd met iedereen rekening gehouden , gids wist veel over de stad en verhalen waar ik als nederlander zelf geen weet van had … zeker een aan rader voor gezinnennof groeps uitjes ……. mooie herinnering waar je terug op kunt kijken net een gelimlach

Mooie fietstocht en erg leuke gids. Helaas is op de website van getyourgide niet duidelijk dat het een Engelstalige tour is. Gelukkig waren we met genoeg Nederlanders zodat de fietsverhuur een Nederlandstalige gids mee stuurde

Really nice tour, good way to get to know Amsterdam a bit! Very friendly guide who tells interesting stories. The group was not too big, which was really nice. All new bikes that ride really smooth. Would recommend it.

We hebben gisteren een hele leuke en interessante fietstour door Amsterdam gemaakt met meneer Hamburger als gids. Echt een aanrader.

Leuke rit door wisselende delen van mijn eigen hoofdstad :-) Vrolijke jonge gids met kennis van de stad, geschiedenis etc. DOEN!