Amsterdam Fietstours
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Fietstours in Amsterdam

Bekijk alle Fietstours in Amsterdam
Bekijk alle 432 tickets en tours

Tips voor een perfecte fietstour in Amsterdam

Geen betere manier om Amsterdam te verkennen dan op haar lievelingsvoertuig: de fiets. Als je de drukte van de hoofdstad niet gewend bent, is het echter handig om extra rekening te houden met je veiligheid! Hier een paar tips.

Wat trek je aan?

Misschien vind je een helm overdreven (hoewel je anders piept als je toch onverhoopt over de kop slaat), maar zorg in elk geval dat je je koptelefoon in je tas laat. De hoeveelheid verkeer is niet allemaal tegelijk te zien, maar wel te horen.

Het gaat hard

Amsterdammers rijden snel en dicht op elkaar, dus geef jezelf de tijd om aan het hoge tempo te wennen.

Houd je aan de regels

Laat het door rood rijden over aan de locals; het stoplicht is er niet voor niets.

Kijk uit voor de trams

En probeer überhaupt niet op de trambaan te rijden; niets vervelender dan met je fietswiel vast te zitten in de tramrails.

Let op toeristen

Zodra je een beetje gewend bent aan het fietsen in Amsterdam, kun je meedoen aan volkssport nummer 1: je ergeren aan toeristen! Maar heb begrip: veel bezoekers zijn zoveel fietsers nu eenmaal niet gewend en staan er niet bij stil dat ze... niet stil moeten staan op een fietspad.

Plan je bezoek

Wat is de beste tijd om een ritje te maken?

Eigenlijk kun je altijd fietsen, maar als het regent is het simpelweg niet leuk, en als het sneeuwt kan het glad en gevaarlijk zijn.

Moet je nou echt een helm op?

Je zal weinig fietsers met een helm op zien, en automobilisten zijn zich goed bewust van de fietsers in de stad. Maar als je nerveus bent of een poosje niet gefietst hebt, gun jezelf dan de extra rust die het dragen van een helm met zich meebrengt. Een ontspannen fietser is een veilige fietser, en in Amsterdam zie je wel gekkere dingen dan mensen met een fietshelm op.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Aangename manier om A'dam per fiets te verkennen, prima gids !

Vermits we maar met zijn tweeën deelnamen hadden we in feite een privé rondleiding doorheen Amsterdams geschiedenis en stadwijken per fiets, met een prima gids op kop !

3-uur Durende Fietstour Door Historisch Amsterdam Beoordeeld door Lucas, 01-02-2016

Het was een ontzettende leuke tocht met een goede gids!!

We hebben genoten ondanks dat het weer minder was. De gids wist veel te vertellen en deed dit op een leuke manier zodat het voor onze kinderen ook leuk en leerzaam was!!

3-uur Durende Fietstour Door Historisch Amsterdam Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 22-12-2015

Amsterdam Fietstours
4.4
Gebaseerd op 1.007 beoordelingen van GetYourGuide-klanten