Amsterdam
Fietstours

Tips voor een perfecte fietstour in Amsterdam

Geen betere manier om Amsterdam te verkennen dan op haar lievelingsvoertuig: de fiets. Als je de drukte van de hoofdstad niet gewend bent, is het echter handig om extra rekening te houden met je veiligheid! Hier een paar tips.

 • Wat trek je aan?

  1. Wat trek je aan?

  Misschien vind je een helm overdreven (hoewel je anders piept als je toch onverhoopt over de kop slaat), maar zorg in elk geval dat je je koptelefoon in je tas laat. De hoeveelheid verkeer is niet allemaal tegelijk te zien, maar wel te horen.

 • Het gaat hard

  2. Het gaat hard

  Amsterdammers rijden snel en dicht op elkaar, dus geef jezelf de tijd om aan het hoge tempo te wennen.

 • Houd je aan de regels

  3. Houd je aan de regels

  Laat het door rood rijden over aan de locals; het stoplicht is er niet voor niets.

 • Kijk uit voor de trams

  4. Kijk uit voor de trams

  En probeer überhaupt niet op de trambaan te rijden; niets vervelender dan met je fietswiel vast te zitten in de tramrails.

 • Let op toeristen

  5. Let op toeristen

  Zodra je een beetje gewend bent aan het fietsen in Amsterdam, kun je meedoen aan volkssport nummer 1: je ergeren aan toeristen! Maar heb begrip: veel bezoekers zijn zoveel fietsers nu eenmaal niet gewend en staan er niet bij stil dat ze... niet stil moeten staan op een fietspad.

Plan je bezoek

 • Wat is de beste tijd om een ritje te maken?

  Eigenlijk kun je altijd fietsen, maar als het regent is het simpelweg niet leuk, en als het sneeuwt kan het glad en gevaarlijk zijn.

 • Moet je nou echt een helm op?

  Je zal weinig fietsers met een helm op zien, en automobilisten zijn zich goed bewust van de fietsers in de stad. Maar als je nerveus bent of een poosje niet gefietst hebt, gun jezelf dan de extra rust die het dragen van een helm met zich meebrengt. Een ontspannen fietser is een veilige fietser, en in Amsterdam zie je wel gekkere dingen dan mensen met een fietshelm op.

Other Sightseeing Options in Amsterdam

Want to discover all there is to do in Amsterdam? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.945 beoordelingen

Hidden Gems (verborgen parels ) Mooie ervaring Was super interesante Historisch delfshaven en Historisch tuin en zeker met onze gezellige groepje onder de maastunnel om niet meer te vergeten dank je wel Voor deze Mooie ervaring en Historisch van Rotterdam Onze gids Hans koole

Fantastische fietstocht door historisch Amsterdam.

Onze gids, een rasechte Amsterdammer was geweldig. Liet ons de leukste plekjes zien. Was een enthoustiste verteller, houdt van zijn werk en loostste ons veilig door Amsterdam heen. Dit moet je ook als Nederlander een keer hebben gedaan.

We hadden erg slecht weer in het begin, maar we kregen een poncho en het was prima te doen. Veel gehoord over Amsterdam. Niels was een leuke gids.

David heeft dat goed gedaan. Twee kleine minpuntjes: - wat luider spreken - iets meer rekening houden met de groep bij oversteekpunten

In Zeiten von Corona ist Amsterdam besonders schön: leer, Sauber, entspannt. Kann die Tour nur weiter empfehlen!