Datums kiezen

AmsterdamHop on, hop off

Amsterdam Hop on, hop off: onze aanbevelingen

Amsterdam hop on, hop off-bustour en opties voor rondvaarten

1. Amsterdam hop on, hop off-bustour en opties voor rondvaarten

Stap aan boord van een bus of boot en verken Amsterdam met een zelfgeleide tour. Geniet van de vrijheid om in en uit te stappen wanneer je een halte ziet waar je iets wilt bezoeken. Je kunt kiezen uit verschillende ticketopties, voor bus of boot of allebei. Stap in bij een van de 10 haltes van de bus, verspreid over het centrum van de stad. Zet de audiogids aan (je kunt kiezen uit 16 verschillende talen) en kom onderweg meer te weten over de stad en haar bezienswaardigheden. Stap vervolgens uit bij Gassan Diamonds voor een gratis rondleiding door de juwelierszaak. Ga daarna mee met een rondvaartboot en bekijk de stad vanaf het water. Geniet van gemakkelijke toegang tot de haltes aan de grachten dankzij de opstapplaatsen vlak bij de bushaltes, zodat je gemakkelijk van land naar water kunt overstappen. Vaar door de Amsterdamse grachten, onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlocaties, met meer dan 100 kilometer aan waterwegen.  Neem vervolgens een kijkje op drie van de beroemdste grachten van Amsterdam: de Keizersgracht, Prinsengracht en Herengracht. Bekijk de huizen langs de grachten en kom meer te weten over de geschiedenis van deze herenhuizen die ooit toebehoorden aan rijke kruidenhandelaren.

Vanuit Amsterdam: dagticket bus Zaanse Schans & Zaanstreek

2. Vanuit Amsterdam: dagticket bus Zaanse Schans & Zaanstreek

Ga naar de bushaltes op Amsterdam Centraal Station en neem de rood-grijze openbaar vervoer-bus 391. Laat je ticket zien aan de buschauffeur en ga lekker zitten. Geniet van de prachtige stad Amsterdam en ga dan de IJ-tunnel door. Je verlaat Amsterdam en bent dan omgeven door indrukwekkende landschappen. Al snel kom je de stad Zaandam binnen. Je kunt hier uitstappen, of in de bus blijven zitten en direct naar de Zaanse Schans rijden, een van de hoogtepunten van de Nederlandse geschiedenis. De Zaanse Schans is een woongebied waar de 18e en 19e eeuwen tot leven komen. Wandel langs het bakkersmuseum en geniet van de geur van verse koekjes, of bekijk de loods waar klompen worden gemaakt. Zorg dat je de kaasfabriek, de tin-gieterij, en de verscheidene windmolens niet mist.

Amsterdam: 30 Historische Tram Rit op Lijn 30 naar Amstelveen

3. Amsterdam: 30 Historische Tram Rit op Lijn 30 naar Amstelveen

Dompel jezelf onder in ouderwetse nostalgie met dit kaartje voor de Lijn 30 tram van Haarlemmermeerstation in Amsterdam naar Amstelveen. Hoor de conducteurs fluiten en luiden. Laat de conducteur je kaartje ponsen met deze authentieke ervaring. Stap aan boord van de historische tram Lijn 30 bij het Elektrische Tram Museum Amsterdam. Stap terug in de tijd terwijl u aan boord van een tram stapt die is gerestaureerd en onderhouden om de grootst mogelijke authenticiteit te behouden. Laat je kaartje ponsen en begin je reis. Luister naar haltes die worden omgeroepen en beslis of je uit de tram wilt stappen of niet. Stop bij het Olympisch Stadion, het Amsterdamse Bos, het Bosbaanmeer, de Heemtuinen en de rode bakstenen gebouwen in het Oude Dorp in Amstelveen. Dompel jezelf onder in het verleden terwijl de conducteurs fluiten of aanbellen om de chauffeur te laten weten dat ze klaar zijn voor vertrek. Bekijk hoe overtochten worden beveiligd met rode vlaggen. Kijk op het eindstation hoe de tram wordt klaargemaakt voor de terugreis.

Beschikbare activiteiten

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere aanbevelingen

Veelgestelde vragen over Hop on, hop off in Amsterdam

Welke andere activiteiten dan Hop on, hop off zijn de moeite waard in Amsterdam?

Andere onmisbare dingen om te doen in Amsterdam:

Andere activiteiten in Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 2.214 beoordelingen

Net als andere hop on/off tours, krijg je een uitstekend overzicht van de stad die je tijdens een kort verblijf niet per se te voet kunt zien. Goed tempo en op tijd, maakt het mogelijk om foto's te maken.

De rondvaart gaf ons een uitstekend overzicht van de geschiedenis van de stad en interessante bezienswaardigheden om later in onze reis te bezoeken.

Gemakkelijke toegang door de hele stad. Erg informatief. Tour is verdeeld in rode route en blauwe route. Verken beide routes. Goede prijzen!

Veel bezienswaardigheden tijdens de reis. Alles is geweldig, helaas is er niet veel tijd voor sightseeing op één dag.

Er zijn twee manieren om Amsterdam te ontdekken; Rondvaarten en hop on hop off cruises.