Amsterdam
Lichttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Amsterdam Lichttours: Onze meest aanbevolen

Amsterdam: avondrondvaart door de grachten

1. Amsterdam: avondrondvaart door de grachten

Beleef Amsterdam vanuit een ander perspectief met een rondvaart over de grachten. Ontdekken pittoreske grachtenpanden, kleurrijke wijken en historische monumenten terwijl je door het centrum van de stad vaart. Ga zitten en ontspan je terwijl je door de historische grachtengordel vaart en bewonder de schoonheid van de stad bij avond. Leer meer over de stad dankzij het  audiocommentaar aan boord, beschikbaar in 19 verschillende talen. Profiteer van het goede zicht vanuit de boot, dankzij schuiframen en panoramadaken, zodat je niets hoeft te missen. Houd je camera in de aanslag terwijl je vaart door de beroemde grachten, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. Zie hoe de straten en gebouwen 's avonds verlicht worden met warme en sfeervolle lampen en de terrassen vol raken met mensen die willen ontspannen na een dag werken. De rondvaart duurt ongeveer 1 uur en voert je langs enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de stad.

Amsterdam: fietstocht "Amsterdam Light Festival"

2. Amsterdam: fietstocht "Amsterdam Light Festival"

Van 29 november 2018 tot 22 januari 2019 verandert Amsterdam in een prachtig kunstwerk. Voor de zevende keer op rij vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Kunstenaars, architecten en ontwerpers van over de hele wereld creëren lichtinstallaties en kunstwerken die Amsterdams erfgoed op een speciale manier presenteren. A-Bike leidt je langs de adembenemende kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. De fietstocht duurt 90 minuten en vertrekt dagelijks om 17:00 en 19:00 uur. Dit jaar is er meer aandacht voor de route over land dan ooit. Voor het eerst is de expositie op het land gedurende het hele festival te zien. Tijdens de fietstocht, die bij de Dam begint, wordt je langs de hoogtepunten van beide exposities geleid. Het beste van beide werelden. De meertalige gidsen vertellen je alles over de verbazingwekkende kunstwerken en inspirerende kunstenaars. De lichtkunstwerken die tijdens het Amsterdam Light Festival tot leven worden gebracht zijn speciaal voor het festival ontworpen. De organisatie heeft uit meer dan 900 inzendingen van kunstenaars uit 45 landen 30 concepten gekozen. Op de route langs de 17e eeuwse grachten en langs de Amstel zie je ook de mooiste historische plekken van de Amsterdamse grachtengordel te zien. Tijdens de 7e editie van het Amsterdam Light Festival nemen Nederlandse en internationale kunstenaars je mee op een reis langs 30 lichtinstallaties die speciaal voor Amsterdam zijn gemaakt. De expositie van 53 dagen draait rond het thema "The Medium is the Message", een beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. Het idee achter de uitspraak van McLuhan was simpel: het medium waarmee we een bericht sturen is belangrijker dan de boodschap zelf. Welke rol speelt licht als medium of als boodschap? Meer dan 600 kunstenaars uit de hele wereld hebben naar deze vraag gekeken en hun concept ingediend. Uiteindelijk zijn 30 kunstwerken geselecteerd die tijdens het festival het historische centrum van Amsterdam oplichten.

Veelgestelde vragen over Lichttours in Amsterdam

Welke andere activiteiten dan Lichttours zijn de moeite waard in Amsterdam?

Andere onmisbare dingen om te doen in Amsterdam:

Wat zijn de beste Lichttours in Amsterdam?

Amsterdam: de beste Lichttours

Sitemap Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 11 beoordelingen

Het was prachtig en de Gits was super , een aanrader . Veel uitleg en zeker voor te gaan bezichtigen wat de gits vertelde . Genoten

Fijne rondvaart met veel bezienswaardigheden en lichtjes. Prima op tijd vertrokken en aangekomen. Heel Amsterdam gezien in 1 uur.

Echt een leuke boottocht, echt vriendelijke schipper! ! Leuke verhalen uit de audio, leuke tijd en leuke rondleiding!

Aanrader!! Aangename vaart in een zeer mooie stad. Je ziet de stad vanuit een ander oogpunt.

was koel helaas regen en niet donker maar was goed