Kies data

Amsterdam Musea & tentoonstellingen

Amsterdam Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Amsterdam: ticket Van Gogh Museum

1. Amsterdam: ticket Van Gogh Museum

Eén van de populairste attracties van Amsterdam, het Van Gogh Museum, trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar.  Ontdek met dit ticket meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 750 brieven van Van Gogh, geheel op je eigen tempo. Bekijk een breed scala aan permanente en tijdelijke tentoonstellingen.  Het Van Gogh Museum bezit de grootste schilderijencollectie van Vincent van Gogh, en neemt je mee op een fascinerende reis door het leven van de kunstenaar en zijn tijdgenoten. In het museum kom je alles te weten over de kunstenaar: zijn werk, omgeving, persoonlijke ambities, emoties, de mythes die hem omringen  en de invloed die hij vandaag de dag nog heeft. Het Van Gogh Museum bezit wereldberoemde werken als de Zonnebloemen, Amandelbloesem en de Aardappeleters. Eveneens organiseert het museum 3 tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Het Van Gogh Museum is 365 dagen per jaar geopend. Tickets zijn online beschikbaar. Mis je kans niet, en boek van tevoren. Als bezoeker kom je nog meer te weten over Van Gogh en zijn tijdgenoten met behulp van de audiogids, die beschikbaar is in 11 verschillende talen. Van Gogh bewonderde het werk van veel andere kunstenaars. Een daarvan was Jean-François Millet. Tussen 4 oktober 2019 en 12 januari 2020 zet het Van Gogh Museum het werk van deze Franse schilder in het zonnetje tijdens de tentoonstelling Millet en de Moderne Kunst, waarbij ook het werk van enkele tijdgenoten aan bod komt. Met meer tijd om te genieten in het museum, kun je een diepe duik nemen in de fantastische collectie.

Amsterdam: ticket AMAZE Immersive Audiovisual Experience

2. Amsterdam: ticket AMAZE Immersive Audiovisual Experience

Reserveer alvast je toegangsticket en bereid je voor op de immersieve en multi-zintuiglijke ervaring die AMAZE is. Verken 7 kamers met interactieve shows van licht, geluid, video, rook en andere speciale effecten om je geest te stimuleren. Ontdek ultramoderne technologie van organisatoren met meer dan 30 jaar ervaring in de evenementen- en muziekindustrie. Ontsnap aan de realiteit en beleef interactieve ruimtes die een waaier van emoties teweegbrengen, van ontspannend tot intens. Ga op een reis die je weer in contact brengt met je innerlijke zelf. Interacteer met je omgeving via de vele sensoren en camera's om de onderdompeling van je ervaring te verrijken.

Amsterdam: toegangsticket museum The Upside Down

3. Amsterdam: toegangsticket museum The Upside Down

Laat je fantasie de vrije loop in het grootste interactieve Instagrammuseum. Ga naar binnen op het tijdstip dat op je ticket staat en blijf zo lang je maar wilt.Neem alle poses aan die je maar kunt bedenken, maak digitale foto's met de camera's die rond het museum hangen en deel al je ontdekkingen. Ervaar de unieke mix van museum, pretpark, nachtclub en een paar achtergronden die 'picture-perfect' zijn. Ga op reis naar een geheel nieuwe dimensie die de grenzen van je eigen creativiteit verlegt. Bedrieg je hersenen, prikkel je zintuigen, verruim je geest en verrijk je kennis.

Amsterdam: toegangsbewijs WONDR - Immersive Experience

4. Amsterdam: toegangsbewijs WONDR - Immersive Experience

Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Of heb je zo hard gelachen dat je er buikpijn van kreeg? Neem even een pauze van het volwassen leven en maak opnieuw contact met het kind dat in je leeft - op een plek die draait om loslaten en plezier maken. Deze interactieve ervaring is een mix van alle geweldige dingen waarvan wordt aangenomen dat ze mensen gelukkig maken: confetti-douches? Check. Een zwembad vol met zachte en zoete marshmallows? Hebben we ook. Een springkasteel zoals je altijd al zou willen hebben? Yep. Graaimachines, karaokecabines, duizend discoballen en een gigantische ballenbak? Check, check, check. WONDR heeft alle ingrediënten in huis die nodig zijn voor een dag vol met slappe lach-momenten en onvergetelijke herinneringen. En nadat je het allemaal hebt meegemaakt? Ga lekker zitten en ontspan in het nieuwe Galaxy Café, waar je kunt genieten van overheerlijke lekkernijen en blitse cocktails terwijl je alle leuke en schattige kiekjes bekijkt die je van jouw ervaring zijn toegestuurd.

Amsterdams gekste museum: Ripley's Believe It or Not!

5. Amsterdams gekste museum: Ripley's Believe It or Not!

Maak een ontdekkingsreis bij Ripley's Believe It or Not! - Amsterdam. Hier kun je een verzameling van ongelooflijke kunst bekijken die gemaakt is van vreemde en ongebruikelijke materialen. Bewonder een uit hout gesneden Bugatti en een 7-meter lange robot gemaakt van auto-onderdelen. Ontdek curiosa uit oude culturen. Bekijk echte gekrompen hoofden uit de Amazone en een authentiek Russisch ruimtepak. Er is zelfs een miniatuurversie van de Bijbel die aan boord van Apollo 14 werd gedragen. Maak foto's van bijzondere mensen van over de hele wereld en kom oog in oog te staan met de 2,7 meter lange Robert Wadlow. Schrik niet van de "Hagedis-man", die zich liet transformeren om zoveel mogelijk op een hagedis te lijken. Je bent ook uitgenodigd om jezelf onder te dompelen in de Nederlandse cultuur. Betreed een replica van een traditionele windmolen of kruip in een stuk kaas! Je verbeelding wordt tot leven gebracht met een aantal thematische kamers en je kunt zien hoe Amsterdam er onder water uit zou zien. Ook kom je meer te weten over de muziekscene van Amsterdam. Dat alles en nog veel meer beleef je bij Ripley's Believe It or Not! Amsterdam.

Amsterdam: Fabrique des Lumières - Klimt en Hundertwasser

6. Amsterdam: Fabrique des Lumières - Klimt en Hundertwasser

Maak optimaal gebruik van je tijd in Amsterdam door een uitstapje te maken naar de innovatieve Fabrique des Lumières, een meeslepend digitaal kunstcentrum in de Westergasbuurt. Met jouw tijdvensterticket ontdek je de verbazingwekkende meesterwerken van klassieke en moderne kunstenaars op een geheel nieuwe manier. Bezoek deze grote industriële ruimte met muren tot 17 meter hoog, waar fantastische kunsttentoonstellingen van kunstenaars uit alle tijdperken worden gehouden. Met geavanceerde technologie worden de kunstwerken tot leven gebracht door middel van lichtprojecties en begeleidende muziek. Bewonder de grote openingstentoonstelling met de verbluffende kunstwerken van de beroemde Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt en tijdgenoten, gevolgd door een korte tentoonstelling met de kleurrijke en speelse meesterwerken van zijn Oostenrijkse collega-kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Twee hedendaagse experimentele videocreaties over fotonen ('Journey') en de werking van het geheugen ('Memories') maken ook deel uit van dit avontuur.

Amsterdam: entreeticket voor Madame Tussauds

7. Amsterdam: entreeticket voor Madame Tussauds

Begeef jezelf tussen de sterren met dit entreeticket voor Madame Tussauds in hartje Amsterdam. Drink een kop koffie met George Clooney, ga op de foto met Koningin Maxima en laat je vereeuwigen met wereldberoemde kunstenaars als Van Gogh en Rembrandt. Droom jij van een carrière als tv-presentator? Kom dan langs in onze nieuwe tv-studio en ontdek je presentatievaardigheden door van de autocue te lezen. Of ben jij meer van de muziek? Neem dan een duet op met Adele in de opnamestudio of ga bij Afrojack, Armin van Buuren, Tiësto, Hardwell of Martin Garrix in de dj-booth staan. Ga helemaal op in deze spannende interactieve wereld. Nooit eerder zag je zoveel sterren in Amsterdam als bij Madame Tussauds Amsterdam.

Amsterdam: entreeticket voor Amsterdam Dungeon

8. Amsterdam: entreeticket voor Amsterdam Dungeon

De Amsterdam Dungeon is een unieke attractie waarbij je een reis maakt door het gevaarlijkste verleden van Nederland. Zie, hoor, voel, enne... ruik de huiveringwekkende en grappige personages uit de ‘slechte ouwe tijd’ die voor je ogen tot leven komen. Waan je jezelf in angst of plezier? Het wordt sowieso lachen, huilen en zweten. Er zijn meerdere verschillende shows, en een team van 10 professionele acteurs zorgt voor een onvergetelijke voorstelling die tegelijkertijd angstaanjagend en hilarisch is - het hangt er helemaal vanaf hoe goed je tegen angst kunt. Vind je weg uit een duister labyrinth, zie een heksenverbranding, ontmoet de geest van een gemartelde vrouw en probeer aan een Spaanse inquisiteur te ontkomen. Ontdek de nieuwste voorstelling 'The Flying Dutchman' waarin een vervloekte legende weer tot leven komt. Overleef jij zijn wraak? In 1651 bevind je je in een ruige bar in het oude Amsterdam, 10 jaar nadat het legendarische schip De Vliegende Hollander is verdwenen. Een sinistere kroegbaas wacht op de terugkeer van de vervloekte kapitein die uit is op wraak.

Amsterdam: Zaanse Schans met kaasproeverij & klompenmakerij

9. Amsterdam: Zaanse Schans met kaasproeverij & klompenmakerij

Ga mee met een bustour vanuit Amsterdam naar de Zaanse Schans, een openluchtmuseum met werkende molens, houten huizen, schuren en winkels uit de 18e en 19e eeuw. Geniet van het commentaar van de gids, doe mee met een klompenworkshop en kijk naar een demonstratie kaasmaken. Je ontmoet je gids en chauffeur op een centraal trefpunt tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Stap in voor een comfortabele rit in een bus met airconditioning die je in slechts 20 minuten naar je bestemming brengt. Bij aankomst volg je de gids voor een oriëntatieronde door het dorp. Bezoek het klompenmuseum voor een workshop klompen maken. Proef vervolgens Hollandse boerenkaas op de kaasboerderij. Krijg een idee van hoe het dorp was in de 18e en 19e eeuw. Naast molens en schuren zie je huizen die oorspronkelijk werden gebouwd als woningen voor rijke moleneigenaren en kooplieden. Bewonder de kleurrijke gevels geschilderd in traditionele tinten groen, beige en lichtblauw. Tot slot is het tijd om het dorp op eigen gelegenheid verder te verkennen. Voordat je op pad gaat, krijg je nog wat tips van je gids mee en kom je meer te weten over de plaatselijke geschiedenis en cultuur. Aan het einde van de tour stap je weer in de bus voor de terugrit naar Amsterdam.

Amsterdam: toegangskaarten Moco Museum met Banksy en meer

10. Amsterdam: toegangskaarten Moco Museum met Banksy en meer

Het Moco Museum in Amsterdam richt zich op het presenteren van moderne en hedendaagse kunst aan het grote publiek. Sinds de opening in 2016 toont Moco een iconische kunstcollectie, met unieke street art-werken en moderne en hedendaagse kunst van Arsham, Banksy, Basquiat, Haring, Hirst, JR, Koons, Kusama, KAWS en meer. Een bezoek aan Moco is een onvergetelijke ervaring en een ware eye-opener. Actuele tentoonstellingen: • Studio Irma: Reflecting Forward (Digital Immersive Art-tentoonstelling) • Adam Parker Smith • Banksy: Laugh now • Kusama-kamer • THE KID Lopende tentoonstellingen: • Moco Masters: een wisselende presentatie van werken • Moco Garden: een wisselende outdoor-expositie

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Workshops en cursussen
100 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Amsterdam

Welke topattracties zijn een must-see in Amsterdam?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Amsterdam?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Keukenhof

Overzicht activiteiten in Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

WAUW - wat een ervaring! Megalocatie, mooie spannende verhalen en acteurs die zich inzetten. Het was geweldig dat er een realistisch feest met bier in één kamer was. Helaas alleen in het Engels en niet in het Duits, wat moeilijk is voor oudere en zeer jonge mensen, maar ik raad het 1000% aan.

Wat hebben we genoten van alle prachtige kleuren en lichtshow Zo prachtig ik zat soms met open mond te kijken ongelooflijk mooi en sprookjesachtig Ik heb er geen woorden voor WAUWWW!!!!!!!! Alleen vond ik de uitgangen niet mag beter aangegeven

Prachtige ervaring deze bijzondere tentoonstelling. Niet te vergelijken met een gewoon museum bezoek. Gewoon zelf gaan ervaren!

Super dag gehad. Kinderen tot sluitingstijd aan het ontdekken geweest.

Prachtig !!!!! Ik zou er de hele dag naar kunnen blijven kijken.