Amsterdam
Boottochten & rondvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vijf leuke feitjes voor je rondvaart door Amsterdam

Van plan om een boottochtje door Amsterdam te maken? Goed idee; het is de perfecte manier om de mooiste bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Maar hoe zit het eigenlijk met de waterwegen zelf? Lees het hier!

 • De Amstel gaf Amsterdam haar naam

  1. De Amstel gaf Amsterdam haar naam

  Aeme-stelle is oud-Nederlands voor 'watergebied'. In de 12e eeuw werd een dam gebouwd om overstromingen tegen te gaan, en het vissersdorp dat erom heen ontstond kreeg de naam Aemestelredamme. De rest is geschiedenis!

 • De grachten stimuleerden de Gouden Eeuw

  2. De grachten stimuleerden de Gouden Eeuw

  De meeste grachten zijn om economische redenen aangelegd, beginnend in de 17e eeuw. Ze boden makkelijk vervoer door doolhof Amsterdam en hielpen de handel floreren.

 • De Singel was oorspronkelijk een slotgracht

  3. De Singel was oorspronkelijk een slotgracht

  De oudste gracht van de stad, de Singel, beschermde de stad tussen 1480 en 1585 tegen invasies.

 • In Amsterdam zijn fietsen echt overal

  4. In Amsterdam zijn fietsen echt overal

  We raden je aan je voeten binnenboord te houden. De hoeveelheid roestige fietsen in het water is één van de redenen waarom zwemmen in de grachten niet is toegestaan!

 • Op de Amstel vinden topevenementen plaats

  5. Op de Amstel vinden topevenementen plaats

  Plan je bezoek zodat het samenvalt met het Vrijheidsconcert op 5 mei, de Roeivierkamp in maart of de Gay Pride in augustus!

Plan je bezoek

 • Wat kost het?

  Je kunt al een rondvaart door Amsterdam maken vanaf €16 euro. Er zijn Hop on, hop off-tours en voor wie zin heeft in een beetje luxe zelfs avondrondvaart met diner.

 • Waar is het opstappunt?

  Achter Centraal Station bevinden zich de pieren. Het zijn er een aantal, dus check goed op je ticket welke pier je moet hebben voordat je de rondvaartboot mist!

Sitemap Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 23.621 beoordelingen

Wat een fantastische ervaring! Op een heerlijk luxe sloep door de prachtige grachten van Amsterdam. Onze schipper Sophie heette ons welkom en onder het genot van een heerlijk glaasje rosé leerde we de stad vanaf het water kennen. Absoluut een aanrader!

Super enthousiaste gidsen Alessandro en Santiago en chauffeur Stef zorgde ook goed voor de mensen. Hij liet niemand sjouwen met de gekochte souvenirs en bracht tussendoor van alles naar de bus. We hebben een mooie dag gehad, toerist in eigen land.

prima toelichting op amsterdam vanuit de boot die de gewone toerist niet te horen krijgt Dat gepaard gaande met een hapje en een drankje (of tiwee) en je hebt een mooie tijd doorgebracht.

Super leuke rond vaart gehad. Hans en een Janne konden elkaar goed aanvullen. De mooiste aan de rondvaart was dat Janne veel vragen ook naar ons stelde over de gebouwen en burgen

Amazing experience, the boat was super nice and comfortable and filled with drinks! It also included entrance and a shot in a nice bar on Leidseplein.