Amsterdam Boottochten & rondvaarten
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Beste prijs-kwaliteitverhouding
amsterdam canal day cruise

Amsterdam: Canal Day Cruise

Duur: 75 minuten
49 Beoordelingen
GetYourGuide Original
49

Bekijk de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Amsterdam langs de iconische grachten tijdens een exclusieve cruise met audiocommentaar in…

Populaire Boottochten & rondvaarten in Amsterdam

amsterdam avondrondvaart

Amsterdam: avondrondvaart

Duur: 90 minuten
36 Beoordelingen
GetYourGuide Original
36

Stap aan boord van een exclusieve cruise van 90 minuten met audiogids aangeboden in meerdere talen. Bekijk de iconische gebouwen en bruggen van…

Bekijk alle Boottochten & rondvaarten in Amsterdam
Bekijk alle 529 tickets en tours

Vijf leuke feitjes voor je rondvaart door Amsterdam

Van plan om een boottochtje door Amsterdam te maken? Goed idee; het is de perfecte manier om de mooiste bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Maar hoe zit het eigenlijk met de waterwegen zelf? Lees het hier!

De Amstel gaf Amsterdam haar naam

De Amstel gaf Amsterdam haar naam

Aeme-stelle is oud-Nederlands voor 'watergebied'. In de 12e eeuw werd een dam gebouwd om overstromingen tegen te gaan, en het vissersdorp dat erom heen ontstond kreeg de naam Aemestelredamme. De rest is geschiedenis!

De grachten stimuleerden de Gouden Eeuw

De grachten stimuleerden de Gouden Eeuw

De meeste grachten zijn om economische redenen aangelegd, beginnend in de 17e eeuw. Ze boden makkelijk vervoer door doolhof Amsterdam en hielpen de handel floreren.

De Singel was oorspronkelijk een slotgracht

De Singel was oorspronkelijk een slotgracht

De oudste gracht van de stad, de Singel, beschermde de stad tussen 1480 en 1585 tegen invasies.

In Amsterdam zijn fietsen echt overal

In Amsterdam zijn fietsen echt overal

We raden je aan je voeten binnenboord te houden. De hoeveelheid roestige fietsen in het water is één van de redenen waarom zwemmen in de grachten niet is toegestaan!

Op de Amstel vinden topevenementen plaats
Foto: Franklin Heijnen @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Op de Amstel vinden topevenementen plaats

Plan je bezoek zodat het samenvalt met het Vrijheidsconcert op 5 mei, de Roeivierkamp in maart of de Gay Pride in augustus!

Plan je bezoek

Wat kost het?

Je kunt al een rondvaart door Amsterdam maken vanaf €16 euro. Er zijn Hop on, hop off-tours en voor wie zin heeft in een beetje luxe zelfs avondrondvaart met diner.

Waar is het opstappunt?

Achter Centraal Station bevinden zich de pieren. Het zijn er een aantal, dus check goed op je ticket welke pier je moet hebben voordat je de rondvaartboot mist!

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Een erg leuke en gezellige rondvaart in de avond

Wat hebben wij genoten van de rondvaart over de Amsterdamse grachten in de avond. De verlichte stad heeft vanaf het water een hele eigen charme. De kinderen vonden het ook erg leuk en een beetje spannend zo in het donker. De crew was super, heel vriendelijk en behulpzaam. Ze vertelden op sommige plaatsen net iets meer dan de audiotour aan info gaf. Het drankje en de nootjes die je erbij kreeg maakte het avondje uit helemaal af! Als je twijfelt, zeg ik: “zeker doen!”

Goede boottocht om een overzicht te krijgen van Amsterdam.

De boottocht viel goed mee, je kreeg een mooi overzicht van Amsterdam. Maar helaas zaten we aan de verkeerde kant op de boot om foto's te nemen. Vandaar telkens andere personen moeten lastig vallen om op te staan zodat we toch nog een foto konden nemen maar dan waren we meestal te laat! Advies : beter een open dak zodat je kan rechtstaan om foto's te nemen.

Amsterdam: grachtenrondvaart Beoordeeld door Christine, 05/02/2019

Aangenaame leuke boottocht en gezellig bezoek aan Heineken

Combinatie rondvaart + uitleg krijgen over het ontstaan van de Amsterdamse grachten. De geschiedenis over de opbouw van de stad. Op welke manier brouwen we het bier Heineken. Hoe is dit bier ontstaan en welke generaties hebben daar aan toe gedragen. Op beide activiteiten zijn we goed ontvangen door vriendelijke en gemotiveerde personen.

Een bijzondere stad met een bijzondere geschiedenis.

Varen langs de grachten waar een eeuwenoude geschiedenis schuilgaat is op z'n minst boeiend. Fijne audio vertaling, gastvrije mensen aan boord, sympathieke kapitein die ons door alle smalle grachten leidde, gratis drankje aan boord. Eerbetoon aan de Joden door de boot halt te houden vlak voor het Anne Frank huis.

Heineken Experience was Fantastisch, boottocht kan beter

De Heineken Experience was echt Fantastisch, ook als je geen Heineken-liefhebber bent een echte aanrader. De boottocht was mooi, maar we hadden een oudere kapitein die af en toe iets vertelde in heel erg slecht, niet te verstane, Neder-Engels.

Amsterdam: grachtenrondvaart & ticket Heineken Experience Beoordeeld door Lammert, 08/14/2018