Kies data

Amsterdam Sightseeingrondvaarten

Amsterdam Sightseeingrondvaarten: Onze meest aanbevolen

Amsterdam: rondvaart Light Festival, evt. met open bar

1. Amsterdam: rondvaart Light Festival, evt. met open bar

Beleef de elfde editie van het Amsterdam Light Festival met dit jaar als thema 'Imagine Beyond'. Van 1 december 2022 tot en met 22 januari 2023 kun je genieten van de betoverende lichtkunstwerken. Tijdens de 11e editie neemt het Amsterdam Light Festival bezoekers aan de hand mee naar de wereld van de verbeelding, met als thema 'Imagine Beyond'. De wereld beweegt, niets lijkt meer gewoon. Verbeelding stelt ons in staat om het hier en nu te overstijgen, de dag van morgen voor te stellen zoals we willen, en mee te dromen. Laat je meevoeren naar nieuwe, onbekende plekken. Kijk door de portalen en laat je fantasie de vrije loop. Wat zie jij? Praten we tegen lampen? Zijn er alleen virtuele bruggen? Ga mee op een reis naar de wereld van de verbeelding met 20 speciaal geselecteerde lichtkunstwerken van (inter)nationale kunstenaars. Geniet van het gezelschap van je lokale schipper en gastvrouw terwijl je de stad vanaf het water bekijkt. 

Amsterdam: rondvaart door de grachten

2. Amsterdam: rondvaart door de grachten

Ontdek het beste van Amsterdam tijdens een rondvaart door de grachten. Bewonder oude en nieuwe gebouwen, bruggen en nog veel meer in een stad die geworteld is in de geschiedenis, maar blijft veranderen. De audiogids vertelt je alles over de stad. Bekijk de 17e-eeuwse gebouwen langs de grachten, maar ook de kosmopolitische stad die Amsterdam in de 21e eeuw is geworden. Bekijk de vele kanten van de stad, van de Gouden Bocht tot Overhoeks, de nieuwste wijk van de stad, en van het Muziekgebouw in de haven tot het VOC-schip. Voeg een optionele snackbox toe aan je rondvaart zodat je iets te knabbelen hebt terwijl je de bezienswaardigheden bekijkt. Luister aan boord naar je persoonlijke audiogids, met commentaar in 20 talen en gratis koptelefoons. De kleintjes zullen genieten van het speciale 'zoetwaterpiraten'-kindercommentaar en hun eigen goodybag om op de boot van te genieten.

Amsterdam: boottocht Amsterdam Light Festival, met drankjes

3. Amsterdam: boottocht Amsterdam Light Festival, met drankjes

Beleef het once-in-a-lifetime Amsterdam Light Festival vanuit het comfort van een moderne, overdekte en volledig elektrische boot met onbeperkt bier, wijn, glühwein en frisdrank. Zie tijdens deze rondvaart Amsterdam verlicht door de verlichtingen van het beroemde Amsterdam Light Festival. Ontmoet de bemanning naast het Jungle Dock in het centrum van Amsterdam en de onvergetelijke boottocht kan beginnen. Vaar langs 20 verlichte kunstwerken langs de iconische grachten van Amsterdam. Geniet van de bezienswaardigheden vanuit het comfort van een overdekte boot en houd jezelf warm onder een deken.  Luister naar het commentaar van de schipper of gastheer over de kunstwerken, de grachten en de stad terwijl je geniet van onbeperkt alcoholische en niet-alcoholische drankjes. Vier samen met de lokale bevolking en bezoekers de 11e verjaardag van het Amsterdam Light Festival.

Amsterdam: The Bulldog Smoke-Friendly Cruise met 3 drankjes

4. Amsterdam: The Bulldog Smoke-Friendly Cruise met 3 drankjes

Leun achterover en ontspan tijdens een rookvriendelijke rondvaart door het hart van Amsterdam aan boord van een rondvaart. Krijg fascinerende inzichten in de attracties die u passeert en geniet van alcoholische of niet-alcoholische dranken terwijl u door de grachten vaart. Stap aan boord en maak het gezellig voor een romantische rondvaart over het kanaal. Neem gerust je eigen eten en wiet mee om aan boord van te genieten. Reis eerst door de Wallen rond de Oude Kerk. Geniet van het uitzicht op de waterkant en het Oostelijk Havengebied. Volg de oude stadsmuur naar de rivier de Amstel en zie de Brug van Monet, beroemd geworden door de schildering van deze plek door de kunstenaar. Glimlach naar het maffe deconstructivisme van de Dancing Houses en maak een foto van de Blue Bridge. Ga de grachtengordel in vanaf de Herengracht langs het Burgemeestershuis en neem de Gouden Bocht naar de Zeven Bruggen. Neem de Reguliersgracht om de Keizersgracht over te steken naar de Prinsengracht. Bekijk de vele woonboten, waaronder de oudste woonboot van Amsterdam, en bewonder de fantastische ontwerpen van enkele van de typische hippie-woonboten uit de jaren '60 en '70. Keer terug naar de rivier de Amstel en bekijk de Magere Brug, de oudste en meest pittoreske brug van Amsterdam. Langs de Hermitage en de Stopera kunt u het 'Zicht op de Groenburgwal', geschilderd door Monet in 1884, van dichtbij bekijken voordat u weer terugkeert naar de Wallen.

Amsterdam: avondrondvaart door de grachten

5. Amsterdam: avondrondvaart door de grachten

Geniet van een avondrondvaart die je 's avonds laat kennismaken met de unieke sfeer van Amsterdam. Bekijk de stad in een ander licht terwijl je langs de grachten vaart om de oude koopmanshuizen, pittoreske bruggen en de bruisende sfeer van de stad 's nachts te ontdekken. Word verwelkomd aan boord en bestel een lekker koud of warm drankje. Kies uit een van de 19 beschikbare talen op een persoonlijk audiogidssysteem. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de stad en haar levendige hedendaagse karakter. Of leun achterover en geniet van het uitzicht dat door je raam rolt terwijl de avond over Amsterdam valt. Vaar onder de Magere Brug en rond de Gouden Bocht terwijl je ontdekt waar de lokale hotspots zijn. Je kunt ook een snackbox aan je boeking toevoegen, bestaande uit frites, popcorn, stroopwafels, gezouten pinda's en een drankje naar keuze.

Amsterdam: Light Festival-boottocht met warme chocolademelk

6. Amsterdam: Light Festival-boottocht met warme chocolademelk

Bewonder het Amsterdam Light Festival vanuit een andere hoek tijdens deze rondvaart door de grachten. Zie de beroemde grachten van de stad verlicht door de gloed van de unieke installaties en geniet van een warme chocolademelk of cocktail terwijl je het uitzicht in je opneemt. Dompel jezelf onder in de sfeer van het Amsterdam Light Festival en vaar langs de spectaculaire verlichtingen op een luxe rondvaartboot. Trakteer uzelf op een avondje glamour aan boord van deze volledig elektrische boot met eigen uitgebreide bar. Kom meer te weten over het verhaal achter de lichtshow terwijl je kijkt naar de weerkaatsing van de lichten op het water en stel gerust al je vragen aan je schipper. Geniet inclusief warme chocolademelk of upgrade uw ervaring met een warme chocoladecocktail.

Amsterdam: dagtocht Keukenhof met molenrondvaart

7. Amsterdam: dagtocht Keukenhof met molenrondvaart

Laat je inspireren door de geuren en kleuren van meer dan zeven miljoen bloembollen in bloei in de Keukenhof. Haal het maximale uit je tijd met skip-the-line toegang tot deze populaire attractie. Vaar door het platteland tijdens een rondvaart door de Kager meren en stop bij een windmolen. Reis in comfort met de bus vanuit Amsterdam naar de Keukenhof. Maak een rondvaart vanaf de Ringvaart en geniet van de kleurrijke bollenvelden, traditionele molens en authentieke dorpen. Vaar door de Amsterdamse Kager meren, die tien unieke eilanden omvatten. Terwijl je door de smallere doorgangen tussen de eilanden vaart, kun je je vergapen aan de historische herenhuizen. Ga van boord bij een nog in werking zijnde windmolen. Na het bezoek aan de molen neem je een shuttle van 10 minuten naar de tuinen van de Keukenhof. Bij aankomst profiteer je van snelle toegang tot deze prachtige bloementuin. Verken de Keukenhof in je eigen tempo en blijf zo lang als je wilt.

Rondvaart tijdens Amsterdam Light Festival (1,5 uur)

8. Rondvaart tijdens Amsterdam Light Festival (1,5 uur)

Stap aan boord van een boot en bekijk het jaarlijkse Amsterdam Light Festival vanuit een uniek perspectief. Bewonder de lichtinstallaties en projecties vanuit het comfort van een verwarmde boot of geniet van de verlichte kunstwerken vanaf het buitendek. Tijdens de elfde editie neemt het Amsterdam Light Festival haar bezoekers aan de hand mee in de wereld van de verbeelding, met als thema 'Imagine Beyond'. Kijk door de poorten en laat je fantasie de vrije loop. Ga mee op een reis naar de wereld van de verbeelding met 20 speciaal geselecteerde lichtkunstwerken van (inter)nationale kunstenaars. Wat zie jij? Praten we tegen lampen? Zijn er alleen virtuele bruggen? Stroomt het water omhoog?

Amsterdam: rondvaart en toegang Xtracold Icebar

9. Amsterdam: rondvaart en toegang Xtracold Icebar

Bespaar tijd en geld op deze gecombineerde 2-delige ervaring, inclusief een rondvaart van 1 uur door de Amsterdamse waterwegen aan boord van een boot met glazen overkapping en snelle toegang tot de ijskoude Xtracold Icebar, waar alles van ijs is gemaakt. Je kunt de beide ervaringen in één keer afleggen of kies ervoor om ze te volgen op verschillende dagen en te genieten van maximale flexibiliteit. Als een zelfgeleide rondleiding, verken je de stad in je eigen tijd en zie je de bezienswaardigheden van Amsterdam in een rustig tempo. Vanaf het water bewonder je het beste uitzicht op de grachtenpanden en woonboten. Bewonder de koopmansgebouwen uit de 16e en 17e eeuw, de Gouden Eeuw in Amsterdam, toen de handel op zijn hoogtepunt was. Dit zie je terug in de gedecoreerde gevels. Je vaart door de oude haven om nog een andere kant van Amsterdam te zien. Geniet dan van een drietal gratis drankjes aan de Xtracold Icebar, waar zelfs de glazen van ijs zijn gemaakt.

Amsterdam: 1 uur durende rondvaart met gps-audiogids

10. Amsterdam: 1 uur durende rondvaart met gps-audiogids

Stap aan boord voor een rondvaart door de unieke Amsterdamse grachtengordel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de boottocht kun je veel van de historische bezienswaardigheden van het stadscentrum bekijken. Vertrek vanaf het Centraal Station en ontdek de historische gebouwen en grachten van de stad. Bewonder de elegante koopmanshuizen die dateren uit de Gouden Eeuw. Bekijk de prachtige gevels, mooie kerken, de iconische Magere Brug en vele andere topattracties.  Tijdens de rondvaart kun je luisteren naar het audiocommentaar (beschikbaar in 19 verschillende talen). Bewonder de koopmansgebouwen uit de 16e en 17e eeuw, de Gouden Eeuw in Amsterdam, toen de handel op zijn hoogtepunt was. Dit zie je terug in de rijkelijk gedecoreerde gevels. De boottocht eindigt weer bij het Centraal Station.

  • Wateractiviteiten
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
  • Privétours
52 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Amsterdam

Welke topattracties zijn een must-see in Amsterdam?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Amsterdam?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Keukenhof

Overzicht activiteiten in Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Het personeel deed er alles aan om alle gasten van dienst te zijn. De tour is perfect op 75 minuten, voelde niet te kort en niet te lang. De gids gaf je enkele interessante feiten. Kan ik zeker aanraden.

We hadden zo'n leuke tijd met het bekijken van de prachtige lichten en onze gidsen waren geweldig! En we hebben zeker waar voor ons geld gedronken!

Superleuk en sfeervol. Aanrader! Gidsen weten veel en maken er echt een keuke en interessante en sfeervolle ervaring van

Licht festival is leuk om eens te doen, zeker vanop de bootjes. Amsterdam by night is prachtig

Zeer goed georganiseerd, drankjes bleven maar komen, mooie gids. Prachtig!