Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in het Engels te bekijken.
Dagtocht

Vanuit Amsterdam: Floriade Expo & Zaanse Schans-dagtour

Activiteitenaanbieder: Tour Company

Vanuit Amsterdam: Floriade Expo & Zaanse Schans-dagtour

Activiteitenaanbieder: Tour Company
Snel uitverkocht

Vanaf € 79 per persoon

Snel uitverkocht

Beleef een groenere wereld op Floriade Expo 2022 in Almere en bezoek het molendorp Zaanse Schans om de historische architectuur te zien.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 9 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Duits, Engels, Spaans
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Laat je inspireren door concepten van een groene en duurzame stad
 • Rijd met de kabelbaan over het Expo-terrein
 • Bewonder de Nederlandse tuinbouw
 • Bezoek het molendorp Zaanse Schans
 • Bekijk demonstraties van het maken van klompen en kaas
Volledige beschrijving

Dompel jezelf onder tussen planten en bloemen op Floriade Expo 2022, de internationale tuinbouwbeurs in Almere, Nederland. Deze tentoonstelling vindt slechts eens in de tien jaar plaats. Reis later naar de Zaanse Schans en bekijk de historische windmolens en architectuur van het dorp. Kies uit twee ontmoetingsplaatsen in Amsterdam en maak vervolgens een rit van 40 minuten naar de expo met een enkeldeksbus. Bij aankomst maak je samen met je gids een oriëntatietour door het park. Leer feiten en verhalen terwijl je loopt. Het hoofdthema van de expo dit jaar is 'Growing Green Cities'. Meer dan 40 landen van over de hele wereld laten je de mogelijkheden zien van een groenere, duurzamere wereld. Het evenement vindt plaats op een terrein van 60 hectare dat na afloop van de beurs wordt omgevormd tot een groene stadswijk in Almere. Dompel jezelf onder in dit schilderachtige park over de groene bruggen en tussen de bloemen. Geniet na je rondleiding van vrije tijd om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Uw gids zal u meer informatie geven over dingen om te doen en te zien. Bezoek de paviljoens waar de deelnemende landen hun bloemen, planten en cultuur presenteren. Leer meer over het verbouwen van voedsel in een stad, duurzame energieoplossingen en groene infrastructuur. Krijg tips en trucs voor een gezonde levensstijl . Pak eventueel een drankje of probeer een lokaal gezond gerecht. Maak na de expo een rit van 45 minuten naar de tweede locatie van de excursie: het windmolendorp Zaanse Schans. Dit is een typisch Hollands dorp met molens en huizen uit de 18e en 19e eeuw gelegen aan de rivieroevers van de Zaanstreek. Bij aankomst maak je een begeleide wandeling door het dorp. Bezoek het klompenmuseum en zie hoe je klompen maakt. Stop later bij een kaasboerderij en krijg een demonstratie van het maken van Goudse kaas. Misschien is er zelfs de mogelijkheid voor een smaaktest.

Geniet van een ritje met de kabelbaan over het Expo-terrein. Profiteer na de rondleiding van de vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te ontdekken. Verken terwijl je rondkijkt in groen gekleurde huizen met aantrekkelijke architectuur waarin mensen vandaag nog steeds leven. Bekijk enkele van de meer dan 600 windmolens die werden gebruikt voor industriële doeleinden, zoals het zagen van hout, het produceren van olie en het malen van graan. Bekijk op de oever van de rivier de 8 windmolens die nog steeds actief zijn. Aan het einde van de tour wordt u afgezet bij het aangewezen afzetpunt.

Inbegrepen
 • vervoer
 • Live commentaar aan boord
 • Kabelbaanrit
 • Alle toegangskaarten
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Verzamelen bij This is Holland, tegenover het centraal station. Hoe komt u hier: een gratis pendelpont naar de Buiksloterweg rijdt 24/7 vanaf Amsterdam Centraal Station naar de noordoever van het IJ. De reistijd is drie minuten. Inschepen via de twee middelste pontons. Bij het uitstappen gaat u linksaf. Het is twee minuten lopen naar This is Holland. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Vanwege verkeersregels in Amsterdam mogen onze tourbussen niet lang wachten op het ontmoetingspunt.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Niet toegestaan

 • Huisdieren

Goed om te weten

 • De Floriade accepteert geen contante betalingen, alleen pin wordt ter plaatse geaccepteerd
 • Tijden kunnen veranderen als gevolg van lokale verkeersomstandigheden
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,5 /5

gebaseerd op 4 beoordelingen

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

We hebben erg genoten van de reis en zouden het zo weer doen. We hadden een paar uur en hadden langer kunnen blijven als we niet op tour waren. Er is een gondelrit over de expo en ons ticket bevatte een ritje. Onze gids leek mensen te willen ontmoedigen om te gaan en bleef herhalen dat als je het neemt, je terug moet lopen over de expo. Dit was niet waar. Je kon zeker terugrijden, je moest gewoon een kaartje kopen aan de andere kant en 6 euro betalen. Deze omissie kostte ons bijna een geweldige ervaring. Hij zag dat ik een rollator gebruikte en had ons dit moeten vertellen.

Verder lezen

11 juni 2022

De reis was goed voorbereid door GetYourGuide. Mensen benaderden ons op het ontmoetingspunt en brachten ons meteen naar de juiste bus. Onze gids Tosca heeft het heel goed gedaan. Als je in Nederland bent, moet je ook iets leren over de geschiedenis van de molens en de productie van klompen en kazen en het molendorp bezoeken. Maar wees voorzichtig, de menigte geeft het de indruk van een verkooppraatje.

Verder lezen

30 mei 2022

Product ID: 402356