Amsterdam
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Op wandeltour door Amsterdam: vijf hoogtepunten

Amsterdam heeft een aantal grandioze bezienswaardigheden, maar het is vooral een charmante, levendige stad vol bijzondere winkels en unieke attracties. Hier vijf hoogtepunten op je wandelroute.

 • Damplein

  1. Damplein

  Misschien wel het belangrijkste plein van Nederland! Het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument, de 15e-eeuwse Nieuwe Kerk - hier zie je het allemaal.

 • De Wallen

  2. De Wallen

  Eerste keer in Amsterdam? Dan verbaast het je vast dat de [Wallen] (/de-wallen-l3022/) eigenlijk heel beschaafd zijn! Ga overdag en bekijk meteen de historische gebouwen en unieke winkels.

 • Anne Frank Museum

  3. Anne Frank Museum

  Van buiten zie je niet veel meer dan hele lange rijen, boek dus een tour met skip-the-line-toegang als je wil leren over Annes poging om de nazi's te ontvluchten.

 • Museumplein

  4. Museumplein

  Aan het Museumplein staan drie geweldige kunstmusea: het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Goghmuseum. Ook het bekijken waard als je niet naar binnen gaat!

 • Vondelpark

  5. Vondelpark

  Om de hoek van het Museumplein ligt het park dat voor veel Amsterdammers favoriet is: het Vondelpark. Eindig je wandelroute hier op een zonnige dag en laat je voeten lekker rusten in het gras.

Plan je bezoek

 • Wordt het zwaar?

  De stad is niet zo ingericht als bijvoorbeeld New York: de straten zijn smal en de grachten overal, dus de meeste wandeltours duren minstens 2 uur (maar ook niet vaak langer dan 3 uur). Zonder gids ben je waarschijnlijk wel langer bezig de straten te navigeren, want Amsterdam is een stad om makkelijk in te verdwalen!

 • Hoe werken gratis tours?

  Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de wandelroute een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

Other Sightseeing Options in Amsterdam

Want to discover all there is to do in Amsterdam? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 13.383 beoordelingen

Reisgids was lokale jonge man die heel veel wist over Amsterdam, Nederlandse cultuur en ruime kennis. Zeer interessant en ook ook met veel, juiste nuances wat het een zeer 'open' ervaring maakte. Echte verrijking & andere insteek om deze top stad te leren kennen

Was heel interessant! Ging ook niet enkel over de prostitutie en de coffeeshops maar zat ook geschiedenis in en bouwkunde hoe ze alles hebben opgebouwd. We gingen van de ééne verbazing in de andere! Een echte aanrader en chapeau voor onze gids Stan!

Stan, der Guide, hat eine super interessante Führung durch Amsterdam gemacht! Die Tour war super informativ und sehr interessant gestaltet. Ich würde bei ihr immer wieder eine Tour buchen!!

Enorm boeiende rondleiding van een goede en toffe gids! Ik bleef continue met mijn aandacht bij de toer en verveelde mij geen minuut! Een echte aanrader

Leuke speurtocht. Hints die gegeven worden om je volgende locatie te vinden zijn uitdaging. Gelukkig niet te makkelijk.