Amsterdam
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Op wandeltour door Amsterdam: vijf hoogtepunten

Amsterdam heeft een aantal grandioze bezienswaardigheden, maar het is vooral een charmante, levendige stad vol bijzondere winkels en unieke attracties. Hier vijf hoogtepunten op je wandelroute.

 • Damplein

  1. Damplein

  Misschien wel het belangrijkste plein van Nederland! Het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument, de 15e-eeuwse Nieuwe Kerk - hier zie je het allemaal.

 • De Wallen

  2. De Wallen

  Eerste keer in Amsterdam? Dan verbaast het je vast dat de [Wallen] (/de-wallen-l3022/) eigenlijk heel beschaafd zijn! Ga overdag en bekijk meteen de historische gebouwen en unieke winkels.

 • Anne Frank Museum

  3. Anne Frank Museum

  Van buiten zie je niet veel meer dan hele lange rijen, boek dus een tour met skip-the-line-toegang als je wil leren over Annes poging om de nazi's te ontvluchten.

 • Museumplein

  4. Museumplein

  Aan het Museumplein staan drie geweldige kunstmusea: het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Goghmuseum. Ook het bekijken waard als je niet naar binnen gaat!

 • Vondelpark

  5. Vondelpark

  Om de hoek van het Museumplein ligt het park dat voor veel Amsterdammers favoriet is: het Vondelpark. Eindig je wandelroute hier op een zonnige dag en laat je voeten lekker rusten in het gras.

Plan je bezoek

 • Wordt het zwaar?

  De stad is niet zo ingericht als bijvoorbeeld New York: de straten zijn smal en de grachten overal, dus de meeste wandeltours duren minstens 2 uur (maar ook niet vaak langer dan 3 uur). Zonder gids ben je waarschijnlijk wel langer bezig de straten te navigeren, want Amsterdam is een stad om makkelijk in te verdwalen!

 • Hoe werken gratis tours?

  Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de wandelroute een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

Sitemap Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 13.383 beoordelingen

Wij gingen met onze kleinzoon van 11jaar naar t stadion . N verjaardagscadeautje . Wij zelf waren er niet zo in geïnteresseerd maar t was zijn cadeautje . Tot onze verbazing vonden wij t echt indrukwekkend en de moeite waard dit gezien te hebben . Het personeel dat er rondloopt vertelt zo enthousiast en graag over alles dat je wel geïnteresseerd raakt . Ze doen t per groep en die was ook absoluut niet te groot dus alle ruimte om rustig rond te kijken en foto’s te maken . Leuke ervaring en onze kleinzoon vond t ook fantastisch .

Was een enorme mooie belevenis voor de kinderen! Maar zeker ook voor papa . Een aanrader voor iedere voetbalfan om eens een kijkje te nemen in deze sport arena! Uiteraard voor de Ajax supporters een absolute aanrader.

Onze gids Sebastian wist zeer enthousiast te vertellen over alles wat we tegen kwamen. Zelfs de geschiedenis van een gebouw was hem niet onbekend. Had ook nog leuke suggesties voor ons verdere verblijf in Amsterdam.

Samen met buitenlandse gasten de rondwandeling genaakt (privé). Gids was erg kundig, kon het verhaal goed vertellen. En wist de luisteraars te boeien. Goede interactie ook.

Het was fijn om toch enigzins je eigen gang te mogen gaan met een digitale gids!super complex,wij hebben genoten!