Amsterdam
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Amsterdam Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Amsterdam: Anne Frank & Tweede Wereldoorlog-privéwandeltocht

1. Amsterdam: Anne Frank & Tweede Wereldoorlog-privéwandeltocht

Kom meer te weten over Anne Frank tijdens deze privéwandeltocht door Amsterdam onder leiding van een deskundige gids. Ontdek de eeuwenoude joodse buurt met een kleine groep, terwijl je gids je van alles vertelt over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Luister naar de verhalen over haar familie, over hoe deze uit Duitsland vertrok, de tijd dat ze ondergedoken zaten en het naoorlogse leven van Otto Frank, Anne's vader. Je begint je tour voor de Portugees-Israëlietische Synagoge, een Sefardisch bouwwerk uit de 17e eeuw dat tot op de dag van vandaag nog steeds als synagoge gebruikt wordt. Ontdek de geschiedenis van de oorspronkelijke joodse buurt en hoe deze zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft. Je gids vertelt je over Anne's liefde voor schrijven, de omstandigheden waaronder ze in het Amsterdam van de jaren 1930-1940 leefde en hoe haar dagboek zo beroemd is geworden. Kom daarnaast meer te weten over het Nederlandse Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek waar zich geheime schuilplaatsen bevonden. Tijdens de rondleiding loop je langs het Joods Historisch Museum, pauzeer je bij het Auschwitz Monument en zie je de buitenkant van de gevel van het Anne Frank Huis. Je eindigt de tour met een kleine verrassing in een typisch Amsterdams café.

...
Johan Cruijff ArenA: 75 minuten durende tour

2. Johan Cruijff ArenA: 75 minuten durende tour

Beleef de spanning van de  Johan Cruijff  ArenA tijdens een 75 minuten durende rondleiding in het Nederlands of Engels. Tijdens de tour neemt de enthousiaste gids je mee naar de dugout en het heilige gras. Daarnaast krijg je een kijkje achter de schermen en heb je toegang tot delen die normaal alleen toegankelijk zijn voor spelers en scheidsrechters. Ook kom je, wanneer het niet in gebruik is voor wedstrijden of trainingen, in de officiële kleedkamer van Ajax. Dit is een unieke kans om de spanning en historie van deze bijzondere plek te beleven.

...
Amsterdam: Culturele rondleiding in het Duits

3. Amsterdam: Culturele rondleiding in het Duits

Bezoek de beroemde bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam en krijg een overzicht van de stad tijdens deze 2,5 uur durende wandeling gewijd aan cultuur en geschiedenis. Profiteer van tips die elke avontuurlijke reiziger moet kennen en het beste uit je reis halen. Ontdek welk eten je moet proeven en welke wijken je op de fiets kunt ontdekken. Luister naar je gids en vertel welke architectonische ontwerpen in het verleden populair waren en krijg een idee van de inwoners van Amsterdam. Luister naar verhalen over hoe handelaars, verkopers en armen leefden in de Middeleeuwen, waarom de kunstwereld bloeide in de Gouden Eeuw, hoe de Tweede Wereldoorlog de mensen in de stad heeft veranderd en hoe het voelt om in het tolerante te leven , multiculturele stad vandaag. Begin je tour in het hart van de stad op de Dam, waar Amsterdam werd opgericht. De tour voert langs het Koninklijk Paleis van Amsterdam, de Nieuwe Kerk Nieuwe Kerk en langs het voormalige hoofdpostkantoor naar de Torensluisbrug. Bekijk een van de kleinste huizen van de stad en leer meer over de koloniale tijd bij het standbeeld van Multatuli op de Torensluis-brug. Wandel langs romantische grachtenpanden en steek het Spui-plein over om bij de parel van Amsterdam - Begijnhof te komen. Met zijn ingang verscholen in een smalle zijstraat staat dit heel bijzondere hofje op je te wachten om ontdekt te worden. Op de terugweg naar de Dam ziet u de rivier waar de stad zijn naam aan dankt: de Amstel. De rondleiding door de stad eindigt bij het nationale monument dat oorspronkelijk werd gebouwd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, maar is nu een gedenkteken voor alle slachtoffers die in een oorlog over de hele wereld het leven lieten.

...
Amsterdam: VIP-rondleiding door Johan Cruijff ArenA

4. Amsterdam: VIP-rondleiding door Johan Cruijff ArenA

Bezoek het thuisstadion van voetbalclub Ajax, vernoemd naar hun meest legendarische speler. De Johan Cruijff ArenA is het grootste stadion van Nederland en deze tour geeft je toegang tot de meest exclusieve ruimtes. Volg je gids naar de Ajax-kleedkamer, waar wereldberoemde spelers zich op de wedstrijddag voorbereiden. Ga naar de boardroom, waar krachtige beslissingen worden genomen en een ruimte die alleen tijdens wedstrijden toegankelijk is voor het management. Bezoek een skybox en geniet naast je gratis drankje van het meest fantastische uitzicht op het veld. Ga naar huis met een unieke sjaal van de Johan Cruijff ArenA.

...
Amsterdam: wandeltour over de Wallen en langs coffeeshops

5. Amsterdam: wandeltour over de Wallen en langs coffeeshops

Ontdek hoe en waarom Amsterdam zijn reputatie ontwikkelde voor liberale houdingen tegenover seks en drugs tijdens een rondleiding over de Wallen. Wandel door de sfeervolle straten van het Red Light District en zie alles dat het gebied te bieden heeft. Loop over enkele van smalste straten van de stad. Kom meer te weten over de Wallen vanuit lokaal perspectief en ontdek de locaties van een aantal coffeeshops, waaronder de eerste coffeeshop van Amsterdam. Laat je gids je uitleg geven over de coffeeshopcultuur, sekswerk en politieke kwesties.

...
Amsterdamse Wallen: wandeltour langs de ramen

6. Amsterdamse Wallen: wandeltour langs de ramen

Ontdek alle geheimen van de Wallen van Amsterdam met een lokale gids tijdens deze wandeltour met maximaal 4 deelnemers. Kom meer te weten over onze coffeeshops, de geschiedenis van de oudste buurt van Amsterdam en de vrouwen die achter de beroemde rode ramen werken. Dwaal over de mooie grachten en door de smalle steegjes van het gebied. Wandel langs de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam, en kom meer te weten over onze befaamde traditie van tolerantie. Verdiep je kennis over de Wallen, van condoomwinkel De Condomerie tot het Prostitutie Informatie Centrum. Laat je gids je vertellen over de vele sekswinkels, peepshows, bars en coffeeshops waar je langs loopt.

...
Vanuit Amsterdam: uitstap halve dag naar de Zaanse Schans

7. Vanuit Amsterdam: uitstap halve dag naar de Zaanse Schans

Je treft je gids en chauffeur op een centraal ontmoetingspunt aan de overkant van het Centraal Station in Amsterdam. Een comfortabele bus met airconditioning brengt je in slechts 20 minuten naar je bestemming van vandaag. Het molendorp de Zaanse Schans is een openluchtmuseum met een verzameling van werkende windmolens, houten huizen, schuren en winkels, daterend uit de 18e en 19e eeuw. Alle gebouwen werden vanaf 1961 hiernaartoe gebracht om deze welvarende periode van de Zaanstreek weer tot leven te brengen. In de Gouden Eeuw ontwikkelde de Zaanstreek zich tot een industriegebied op een nooit eerder geziene schaal, met 600 actieve windmolens: houten fabrieken op windenergie. In deze kleine fabrieken werden veel taken uitgevoerd met behulp van windenergie: het zagen van hout en het malen van specerijen, bakolie en verf, bloem, cacaopoeder en nog veel meer producten. De welvaart van de 18e en 19e eeuw kun je in de Zaanse Schans op verschillende manieren zien. Naast windmolens, schuren en andere gebouwen, staan er prachtige huizen die oorspronkelijk werden gebouwd voor rijke windmolenbezitters en kooplieden. Bewonder de aantrekkelijke gevels die geschilderd zijn in traditionele tinten, zoals groen, beige en lichtblauw. Aangekomen in het dorp, neemt je gids je mee op een oriëntatierondleiding. Je neemt een kijkje in het klompenmuseum en de houten klompenmakerij, en proeft bovendien echte Hollandse boerenkaas in de kaasboerderij. Na afloop heb je ruimschoots de tijd om het terrein zelf te verkennen. Je gids zal je vooraf nog meer vertellen over het unieke karakter van de Zaanse Schans, zijn lokale geschiedenis en cultuur, en geeft maar al te graag insidertips die je zelfstandige wandeling extra boeiend en leuk maken.

...
Amsterdamse Wallen: wandeltour met een sekswerker

8. Amsterdamse Wallen: wandeltour met een sekswerker

Ontdek de beroemde Amsterdamse Wallen met een sekswerker als gids. Op deze exclusieve wandelroute ga je achter de schermen om een beter inzicht te krijgen van het dagelijks leven van Amsterdamse sekswerkers.  Kom alles te weten over de geschiedenis van het gebied terwijl je over de prachtige grachten en door smalle steegjes loopt. Ontdek het verhaal van de 's werelds eerste condoomwinkel en hoor over een museum dat het verhaal van sekswerk vertelt en erotische kunst vertoont. Zie de vele sexshops, peepshows en live-sextheaters die het gebied over de hele wereld beroemd hebben gemaakt. Luister naar de sekswerker, die alles over hun werk en de manier waarop de sector werkt vertelt. Luister naar hun eigen ervaring, die je alles vertellen over de realiteit van het werken achter de ramen. Je kunt vragen stellen om een beter beeld te krijgen van wat er in de Amsterdamse seksindustrie gebeurt.

...
Amsterdam: fietstour door het centrum in een kleine groep

9. Amsterdam: fietstour door het centrum in een kleine groep

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam tijdens een fietstour van 3 uur. Met een deskundige gids die naast je rijdt, kom je alles te weten over de cultuur van de stad, zie je belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde hotspot evenals onbekende lokale favorieten.  Begin je reis in de buurt van het Centraal Station, langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en dan naar de Westelijke Eilanden, waar je charmante ophaalbruggen, oude pakhuizen en chique kunstenaarsstudio's vindt.  Fiets verder over de Brouwersgracht en bezoek de trendy Jordaan en Negen Straatjes, boordevol boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants. Terwijl je dieper het centrum van de stad in fietst, ga je de grachtengordel in en flits je langs de Westerkerk en het historische Anne Frank Huis.  Rond het Leidseplein, met haar vele theaters en bruisende nachtleven, vind je ook vele straatartiesten en muzikanten.  Na alle opwinding heb je wel een aangename pauze in het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam en wellicht het bekendste park van ons land, verdiend. Vervolgens maak je een rondje door het Museumkwartier en rij je door de smalle straatjes van De Pijp.  Steek de iconische Magere Brug, een houten ophaalbrug over de rivier de Amstel, over en kom uit bij de beroemde dierentuin Artis, waarna je naar het Maritiem Kwartier gaat.  Bewonder in de Zouthaven de indrukwekkende replica van een 17e-eeuws VOC-schip, voordat je weer terugkeert naar waar je fietstocht begon.

...
Amsterdamse Wallen: wandeltour met snacks

10. Amsterdamse Wallen: wandeltour met snacks

Ga mee met een wandeltour over de Amsterdamse Wallen. Kom via je lokale gids alles te weten over het begin van deze beruchte buurt en hoe die door de jaren heen is veranderd. Stel de geruchten op de proef terwijl je langs de erotische raamsalons loopt en de geur van marihuana ruikt die langs de grachten drijft. Laat je ondanks de reputatie charmeren door de levendige geschiedenis van de wijk en de geplaveide straten. Dwaal door het netwerk van steegjes van de Wallen met meer dan 300 eenkamerwoningen die door sekswerkers worden verhuurd. Kom meer te weten over de interessante geschiedenis van sekswerk in Amsterdam en de relatie van de wijk met de Nederlandse cultuur. Dwaal door nauwe steegjes en volg je gids naar geheime ingangen. Word in een mum van tijd een expert in het gebied, de mensen en de geschiedenis. Pauzeer onderweg bij een plaatselijk eethuisje om de lokale Nederlandse lekkernijen te proeven.

...

Plan je bezoek

  • Wordt het zwaar?

    De stad is niet zo ingericht als bijvoorbeeld New York: de straten zijn smal en de grachten overal, dus de meeste wandeltours duren minstens 2 uur (maar ook niet vaak langer dan 3 uur). Zonder gids ben je waarschijnlijk wel langer bezig de straten te navigeren, want Amsterdam is een stad om makkelijk in te verdwalen!

  • Hoe werken gratis tours?

    Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de wandelroute een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

Sitemap Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 13.383 beoordelingen

We kwamen met een rolstoel en kregen een aangepaste rondleiding. Het begon al goed bij een hartelijk ontvangst. De jonge enthousiaste gids zat vol energie en had veel oog voor de cliënten die mee waren met een verstandelijke bespreking. Wat een leuke verhalen werden er verteld en zelfs een cliënt die liever naar rivaal gaat kreeg volop aandacht en werd betrokken! Al met al heeft iedereen genoten en was het leuke ervaring.

Super aangename gids die de klemtoon lag op de prioriteiten en zeer ontvankelijk was voor bijkomende vragen en weetjes. Kortom een vrouw met kennis over alles wat Amsterdam betreft. Leuke, super leerrijke ervaring. Merci!

Elena vergezelde ons op deze tour en vertelde ons het historische scenario dat de achtergrond is van Anna's verhaal en vele anekdotes over haar leven waardoor we ons onderdompelden in de sfeer van die tijd.

A must do for anyone visiting Amsterdam!! It was a small group as well with only a few other people.

We hebben genoten van een uitgebreide uitleg in de arena! Het was zeker de moeite waard!