Amsterdam Museum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 redenen om het Amsterdam Museum te bezoeken

Dit museum, voorheen het Amsterdams Historisch Museum genoemd, is een must voor iedereen die meer wil leren over de rijke geschiedenis van onze hoofdstad. Hier vijf redenen om een bezoekje te brengen!

 • De historische locatie

  1. De historische locatie

  Het museum is een voormalig weeshuis dat door de jaren heen de nodige verbouwingen heeft ondergaan. De centrale locatie is makkelijk bereikbaar en ademt historie.

 • Plaatselijke kunst

  2. Plaatselijke kunst

  De collectie Nederlandse schilderijen is een charmant alternatief voor de grotere musea in Amsterdam. Hier zie je de minder bekende werken van grote namen als Rebrandt.

 • Belangrijke historische artefacten

  3. Belangrijke historische artefacten

  Het verleden van Amsterdam wordt tot leven gebracht aan de hand van interessante objecten, zoals een draaiorgel dat onderdeel was van een nazihinderlaag in 1945.

 • Verder dan historie

  4. Verder dan historie

  Het Amsterdams Historisch Museum was geen geschikte naam meer, omdat ook de moderne Amsterdamse cultuur meer aandacht kreeg - van fietsen en prostitutie tot voetbalclub Ajax!

 • Het museum werkt met je mee

  5. Het museum werkt met je mee

  Hoewel het museum drie verdiepingen beslaat, kun je door de efficiënte indeling en de interactieve tentoonstellingen heel veel leren in een korte tijd.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Het Amsterdam Museum is dagelijks open van 10:00 tot 17:00, maar niet op Koningsdag en Kerstdag. Op 1 januari gaat het om 12:00 open en op 5 december, 24 december en 31 december sluit het een uur vroeger. Er zijn kortingen beschikbaar en de toegang is gratis met de I Amsterdam card of de Museumkaart.

 • Hoe kom je er?

  Het Amsterdam Museum is niet per auto te bereiken. De dichtstbijzijnde tramhaltes zijn Spui (1, 2, 5) en Rokin (4, 9, 14, 16, 24, 25). Het is een korte wandeling vanaf het Damplein.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks van 10:00 tot 17:00, maar in december meermaals (vroeger) gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten €12.
 • Heb ik een gids nodig?
  Voor het museum is een gids niet nodig, maar tours in de buurt zijn de moeite waard om te boeken!
 • Hoe kom ik er?
  Een korte wandeling vanaf Damplein, of neem tram 1, 2 of 5 naar Spui; tram 4, 9, 14, 16, 24 of 25 naar Rokin.
 • Extra tips

  • Fotograferen toegestaan, maar niet met statief.

  • Sommige gedeeltes zijn niet toegankelijk voor gehandicapten.

Wat anderen zeggen over Amsterdam Museum

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 12.533 beoordelingen

Het was erg leuk als pretaktiviteit, maar niet als leeraktiviteit

Eigenlijk geef ik twee beoordelingen: het was zorgvuldig, het werkte en het was leuk. Tegelijkertijd als ik naar het kleine weeshuis ga met de kleinkinderen wil ik niet horen over beestjes, maar over weesjes. Hetzelfde geldt voor de rest van het museum. Over nog eens vijf jaar zijn alle musea hetzelfde, omdat ze allemaal interactief proberen te boeien en het daarom allemaal over dezelfde "relevante" thema's gaat: natuur, openheid, vrije sex, vreemdelingen, ....

Boek op voorhand. Je wint zo veel tijd en het is de moeite waard!

Met het ticket kan je op de voorziene tijd naar binnen wandelen. Anderen verliezen heel veel tijd om buiten een ticket te bemachtigen. Niet leuk als het regent! De tentoonstelling is boeiend. Je werpt niet enkel een blik op het oeuvre van Van Gogh maar ook op zijn persoonlijk leven.

Bewustwording van prostitutie in zijn geheel: wie wat hoe waarom ... De regelgeving vind ik belangrijk naar veiligheid op alle gebieden(prostituees zelf, mensenhandel, plaats en omgeving, uitbuiting,...)

Heel mooi en interessant. Museum sluit te vroeg nl 18:30.

Heel mooi en erg interessant. Museum sloot om 18u30 terwijl we dachten dat het om 22u00 was. Erg jammer dat het schilderij vd zonnebloemen niet vermeld werd op de audio, we liepen er zo voorbij.

Een prachtig museum. Heel duidelijk en zeer ordelijk gepresenteerd.

Veel volk maar toch nog zeer overzichtelijk. Ook boeiend om met kinderen te doen. De gidsen maken wel veel lawaai en zijn storend. De head phones zijn zeer simpel en gemakkelijk te bedienen.