Amsterdam Museum

Amsterdam Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: toegangsbewijs Amsterdam Museum

1. Amsterdam: toegangsbewijs Amsterdam Museum

Panorama Amsterdam onthult de vele facetten van de stad. Wat zijn de belangrijkste kenmerken die Amsterdam definiëren? En is dat altijd zo geweest? Hoe gaat de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit verleden, heden en toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat een breder perspectief op de stad: Amsterdam in al haar dimensies. Het eerste deel van de tentoonstelling is een chronologische geschiedenis van Amsterdam, van de 16e eeuw tot vandaag. Het tweede deel gaat in op wat belangrijk is voor de stad zoals die nu is. Dit betreft thema's en onderwerpen die (nog) niet tot de traditionele canon behoren. We verzamelen voortdurend niet alleen de geschiedenis, maar ook het heden en de toekomst van de stad. Omdat er op elk moment geschiedenis wordt geschreven. - Van de oudste stadsplattegrond (gedateerd 1538) tot moderne straatkunst van Kamp Seedorf - Van een middeleeuws beeld van Maria en Jezus, wiens gezichten werden afgekrabd tijdens de beeldenstorm van 1566, tot herinneringen aan de tegencultuur van de jaren 60 - Van 17e-eeuwse schuttersportretten tot Natasja Kensmils hedendaagse schilderijen van de regentessen die in dezelfde periode leefden

Amsterdam: privéstadswandeling

2. Amsterdam: privéstadswandeling

Geniet van een privéwandeltour en zie alle belangrijke bezienswaardigheden van het historische centrum, inclusief de betoverende bruggen, woonboten en koopmanshuizen van de grachtengordel. Leer Amsterdam, met zijn geplaveide straatjes, echt goed kennen tijdens een wandeling over de vele mooie bruggen in de monumentale grachtengordel. Laat je leiden door je gids en bekijk de herkenbare hoge en smalle gebouwen, de woonboten en uiteraard een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Kom te weten hoe de stad is uitgegroeid van een 12e-eeuws modderig stadje aan de Amstel tot de metropool die het vandaag de dag is. Krijg een lokaal inkijkje en ontdek de geheimen van de stad, waaronder lommerrijke pleinen en privéhofjes. Krijg tips over hoe je je tijd in Amsterdam het best kunt besteden.

Amsterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

3. Amsterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour vanaf Amsterdam Centraal, het centraal station van Amsterdam! Bezoek de Basiliek van de Heilige Nicolaas met zijn prachtige interieur en exterieur, en verken de Beurs van Berlage terwijl je de geschiedenis leert kennen. Passeer Chinatown en de Wallen. Fotografeer de Oude Kerk, een van de oudste kerken van Amsterdam, en bewonder de Amsterdamse Dam, gebouwd door de beroemde architect Jacobus Oud. Dan wacht het imposante paleis op je. Terwijl het Amsterdam Museum je helpt meer interessante informatie over de stad Amsterdam te vinden. Bewonder de Westerkerk met zijn unieke esthetiek. Toch geeft het Anne Frank Huis ons een stomp in de maag en herinnert het ons in de eerste plaats aan het lijden van Anne Frank en in de tweede plaats aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De beroemde 9 Straatjes en de Jordaan vormen de kers op de taart van deze unieke tour. Sluit je tour kleurrijk af in het Tulip Museum.

Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

4. Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

Volg een zelfgeleide tour langs de beroemdste plekken van Amsterdam terwijl je raadsels oplost tijdens een speurtocht. Download de app op je telefoon en ga naar het Amsterdam Museum om het spel te beginnen. Voltooi een uitdaging op basis van de locatie om naar de volgende spannende plek te gaan. Laat de app je naar elke bestemming leiden terwijl je interessante feiten leert. Je kunt op elk moment pauzeren of meer tijd doorbrengen met sightseeing.

Amsterdam: zelfgeleide ontsnappingsgame en sightseeing

5. Amsterdam: zelfgeleide ontsnappingsgame en sightseeing

Een occulte groep heeft je uitgedaagd om de identiteit van een van hun beroemdste leden te achterhalen. Tijdens deze zelfgeleide ervaring volg je een schatkaart en een reeks aanwijzingen die in een oud boek zijn achtergelaten om de kluis te ontgrendelen en zijn echte naam te ontdekken. Je passeert de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad op het 2,5 km lange parcours, lost puzzels op en leert over Amsterdam uit de Gouden Eeuw. Heb jij het in je om het mysterie op te lossen? Je zult moeten spelen om erachter te komen! Andere dingen om op te merken Alle boekingen zijn privé. Je speelt met je eigen groep - als er andere mensen zijn, spelen ze apart. We raden af om alleen te spelen. Een deel van het spel gaat door de Wallen. Geweldig voor groepen, geweldig voor teams en geweldig voor teambuilding! Grote groepen worden opgesplitst in teams van 5 spelers die het dan tegen elkaar opnemen.

Amsterdam: privéstadswandeling met ophaalservice

6. Amsterdam: privéstadswandeling met ophaalservice

Ontdek historisch Amsterdam tijdens een privéwandeltour en verken de bezienswaardigheden. Nadat je wordt opgehaald zal je vriendelijke gids je over meer dan 800 jaar Amsterdamse geschiedenis en cultuur vertellen, van een bescheiden dorp aan de Amstel tot aan de invloedrijke zeventiende eeuw (soms wel Gouden Eeuw genoemd). Wandel door de wereldberoemde 17e-eeuwse grachtengordel, sinds 2010 UNESCO-Werelderfgoed, die gevormd werd door het afwateren van moerasland om een kanalennetwerk te creëren. Loop over de grachten en pauzeer even op interessante plaatsen, zoals voor het Anne Frank Huis en andere Amsterdamse highlights.

Amsterdam: begeleide wandeling met rondvaart

7. Amsterdam: begeleide wandeling met rondvaart

Start vanaf het ontmoetingspunt op het Beursplein de wandeling langs de belangrijkste centrale bezienswaardigheden met je deskundige gids. Luister naar verhalen die je anders nooit zou horen en beleef de geschiedenis van deze stad. Van het begin als een modderig dorp aan de rivier de Amstel, tot de wilde geschiedenis van prostitutie en decriminalisering van drugs, tot de tragedie van Anne Frank en de nazi-bezetting, het doel is om u een perfecte introductie te geven in Amsterdam. Aan het einde van de wandeling laat uw gids u weten waar u de geselecteerde rondvaartboot kunt nemen om de iconische kanaalroutes van de stad verder te verkennen. Ontspan aan boord en geniet van de gedenkwaardige bezienswaardigheden die u omringen. Je kunt de stad niet echt ervaren zonder de waterwegen te leren kennen, en tijdens deze cruise zie je de belangrijkste grachten, de Amstel en de beroemde zeven bruggen. Of je nu een van de beroemde musea van Amsterdam bezoekt of de cafés en bars van de Jordaan bezoekt, deze tour helpt je wegwijs te worden in deze vaak verwarrende stad en stelt je in staat om het meeste uit je verblijf hier te halen.

Privéwandeling door de oude stad van Amsterdam

8. Privéwandeling door de oude stad van Amsterdam

Geniet van een privéwandeling door Amsterdam met je eigen persoonlijke gids en slenter door het middeleeuwse centrum om delen van de oude stadsmuur te zien. Ga verder langs de beroemde grachten om Chinatown, de voormalige Joodse wijk en de beruchte Wallen te verkennen. Ontdek hoe Amsterdam werd gebouwd op een teruggewonnen moeras, toen het land onder de modder lag en de haven bijna ontoegankelijk was. Verbinding met de Noordzee kwam pas in de 19e eeuw tot stand, maar Amsterdam was al een van de belangrijkste steden ter wereld geworden. Tijdens je wandeling leer je over zijn positie als belangrijk wetenschappelijk en cultureel centrum en ontdek je hoe het in 1650 met 220.000 inwoners de op twee na grootste stad van Europa werd. Je gids zal de belangrijkste aspecten van het verhaal van Amsterdam uitleggen, langs bezienswaardigheden zoals het 17e-eeuwse Oostindisch Huis, het Amsterdamse hoofdkwartier van de Oost-Indische Compagnie. Ontdek oude pandjeshuizen en knappe koopmanshuizen in de Jordaan. Loop langs de oevers van de Herengracht, een van de eerste 3 grote grachten van de stad, en meer.

Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

9. Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

Voor kaasliefhebbers is deze 2,5-uur durende rondleiding de perfecte manier om van Amsterdam te genieten. Luister naar verhalen die je normaliter niet tegenkomt in reisgidsen; duik onder het oppervlak van de stad met behulp van een Engels- of Spaanssprekende gids.  Enkele hoogtepunten van de rondleiding: de eerste effectenbeurs ter wereld, een wandeling over de Dam, met het Nationaal Monument en Koninklijk Paleis, de Rosse Buurt, de Chinese wijk en joodse wijk, de Bloemenmarkt, de Jordaan, en een wandeling langs het Anne Frank Huis.   Na de rondleiding bezoek je Reypenaer, een van de meest prestigieuze kaaswinkels van de stad, waar je 6 verschillende soorten Gouda-kaas proeft, met een glas wijn. Kom meer te weten over het verschil tussen deze soorten kazen, en hun geschiedenis.  Het doel van deze rondleiding is om je een perfectie introductie tot de stad te bieden, van de wilde geschiedenis van prostitutie en het gedoogbeleid tot het verhaal van Anne Frank en de nazibezetting. Of je nu een van de beroemde musea van Amsterdam bezoekt of een kijkje neemt bij de cafés en bars van de Jordaan, deze rondleiding helpt je op weg in deze unieke stad. Zo haal je het meest uit je verblijf.

Amsterdam: het stadsverkenningsspel Grachten

10. Amsterdam: het stadsverkenningsspel Grachten

Investeer in een spannend mysteriespel waarin de antwoorden op aanwijzingen je naar de meest geheime en weggestopte plekken van de Amsterdamse grachten leiden. Begin op de Dam en los in je eigen tempo puzzels op tot aan het Amsterdam Museum. Vind je weg naar het Descartes House, waar de wiskundige en filosoof bijna twintig jaar heeft gewoond. Kom meer te weten over de architectuur van de Renaissance in de Westerkerk en waarom de Amsterdamse huizen naar voren leunen. Zoek naar het kleinste huis van de hele stad en ontdek een van de oudste en kleinste cafés in het centrum van Amsterdam. Speel als een groep of alleen en vind het avontuur in elke aanwijzing.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Combi-aanbiedingen
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Amsterdam Museum

Wil je alle activiteiten in Amsterdam Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam Museum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 342 beoordelingen

Het was zo leuk om door de stad te lopen en gewoon te verkennen. Nooit gedacht "Zijn we verloren". Het spel zou niet veel tijd in beslag moeten nemen, maar we hebben het het grootste deel van de dag volgehouden omdat we onderweg veel moesten stoppen om de bezienswaardigheden, winkels en restaurants in je op te nemen. De game raakt zeker "de meeste" van de belangrijkste bezienswaardigheden en gebieden die je wilt bezoeken terwijl je in Amsterdam bent.

We gingen op deze gametour in ons eigen tempo, we hadden op elk moment stops voor foto's, lunch, café en de raadsels waren goed ontworpen. Super!

Het was erg vermakelijk. Omdat er geen tijdslimiet was, konden pauzes en bezoeken aan de bezienswaardigheden eenvoudig worden geïntegreerd.

Dit was zo tof om te doen in het begin van onze city trip! Zo hadden we al een zicht op de prachtige stad! Top!

Het was een mooie route om te lopen, dat zeker. De vragen vond ik niet altijd even duidelijk.