Amsterdam Museum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Amsterdam Museum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

1. Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

Volg een zelfgeleide tour langs de beroemdste plekken van Amsterdam terwijl je raadsels oplost tijdens een speurtocht. Download de app op je telefoon en ga naar het Amsterdam Museum om het spel te beginnen. Voltooi een uitdaging op basis van de locatie om naar de volgende spannende plek te gaan. Laat de app je naar elke bestemming leiden terwijl je interessante feiten leert. Je kunt op elk moment pauzeren of meer tijd doorbrengen met sightseeing.

Amsterdam: het stadsverkenningsspel Grachten

2. Amsterdam: het stadsverkenningsspel Grachten

Investeer in een spannend mysteriespel waarin de antwoorden op aanwijzingen je naar de meest geheime en weggestopte plekken van de Amsterdamse grachten leiden. Begin op de Dam en los in je eigen tempo puzzels op tot aan het Amsterdam Museum. Vind je weg naar het Descartes House, waar de wiskundige en filosoof bijna twintig jaar heeft gewoond. Kom meer te weten over de architectuur van de Renaissance in de Westerkerk en waarom de Amsterdamse huizen naar voren leunen. Zoek naar het kleinste huis van de hele stad en ontdek een van de oudste en kleinste cafés in het centrum van Amsterdam. Speel als een groep of alleen en vind het avontuur in elke aanwijzing.

Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

3. Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

Voor kaasliefhebbers is deze 2,5-uur durende rondleiding de perfecte manier om van Amsterdam te genieten. Luister naar verhalen die je normaliter niet tegenkomt in reisgidsen; duik onder het oppervlak van de stad met behulp van een Engels- of Spaanssprekende gids.  Enkele hoogtepunten van de rondleiding: de eerste effectenbeurs ter wereld, een wandeling over de Dam, met het Nationaal Monument en Koninklijk Paleis, de Rosse Buurt, de Chinese wijk en joodse wijk, de Bloemenmarkt, de Jordaan, en een wandeling langs het Anne Frank Huis.   Na de rondleiding bezoek je Reypenaer, een van de meest prestigieuze kaaswinkels van de stad, waar je 6 verschillende soorten Gouda-kaas proeft, met een glas wijn. Kom meer te weten over het verschil tussen deze soorten kazen, en hun geschiedenis.  Het doel van deze rondleiding is om je een perfectie introductie tot de stad te bieden, van de wilde geschiedenis van prostitutie en het gedoogbeleid tot het verhaal van Anne Frank en de nazibezetting. Of je nu een van de beroemde musea van Amsterdam bezoekt of een kijkje neemt bij de cafés en bars van de Jordaan, deze rondleiding helpt je op weg in deze unieke stad. Zo haal je het meest uit je verblijf.

Amsterdam: wandeltocht met rondvaart

4. Amsterdam: wandeltocht met rondvaart

Begin vanaf het ontmoetingspunt op het Beursplein de wandeling langs de belangrijkste centrale attracties met je deskundige gids. Luister naar verhalen die je anders nooit zou horen en ervaar de geschiedenis van deze stad. Vanaf het begin als een modderig dorp aan de rivier de Amstel, tot de wilde geschiedenis van prostitutie en decriminalisering van drugs, tot de tragedie van Anne Frank en de nazi-bezetting, het doel is om u een perfecte introductie tot Amsterdam te geven. Je gids neemt je vervolgens mee naar de cruiseboot om de rondleiding langs de iconische kanaalroutes van de stad voort te zetten. Ontspan aan boord en geniet van de gedenkwaardige bezienswaardigheden die u omringen. U kunt de stad niet echt ervaren zonder de waterwegen te leren kennen, en tijdens deze cruise ziet u de belangrijkste grachten, de rivier de Amstel en de beroemde zeven bruggen.

Amsterdam: stadsverkenningsspel & zelfgeleide tour

5. Amsterdam: stadsverkenningsspel & zelfgeleide tour

Ga samen met je vrienden op een leuke zoektocht in hartje Amsterdam. Los raadsels op die bestaan uit cryptische aanwijzingen op je telefoon om door het stadscentrum te navigeren. Deze alternatieve wandeling is bedoeld om je zintuigen te scherpen. Laat uw nieuwsgierigheid u leiden naar enkele van de meest majestueuze uitzichten op de grachten van de stad. Baan je een weg naar de beroemde binnenplaats in de stad. Ontdek gouden dieren en vrije kunstruimtes. Ontdek het oudste café van Amsterdam. Betrek je zintuigen met op locatie gebaseerde raadsels. Verken een gratis galerij samengesteld door het Amsterdam Museum. Bewonder de mooiste details om je heen op deze korte route. Los aanwijzingen op om onderweg lokale verhalen, aanbevelingen en geweldige foodie-aanbiedingen te ontgrendelen. Neem de tijd en zoveel pogingen als je nodig hebt om raadsels op te lossen. Sla een raadsel over of vraag om een hint als je vastzit. Deze ontdekkingswandeling is een leuke leeractiviteit voor vrienden, stellen, gezinnen met kinderen, reizigers en zelfs nieuwsgierige inwoners.

Amsterdam: eigentijdse stad 4 uur durende privéwandeltocht

6. Amsterdam: eigentijdse stad 4 uur durende privéwandeltocht

Je 's ochtends of' s middags in Amsterdam zal beginnen bij de Passenger Terminal Amsterdam, gebouwd in de vorm van een golf. Verrekening in een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u echt te zien, voelen en alles leren over dit deel van de stad. Geniet van de fascinerende prive-wandeltocht door de prachtige stad Amsterdam en ontdek de unieke en opwindende hedendaagse kant. Begin uw wandeling naar de voormalige scheepswerf eilanden KNSM. De KNSM eiland is een woonkamer in de voormalige oostelijke haven van Amsterdam, over door de jonge nomaden, kunstenaars en krakers die in de jaren 1980, en herbouwd in een district van pracht en praal tijdens een stadsvernieuwingsproject in de jaren 1990. Het volgende hoogtepunt van de tour zijn twee korte ferry ritten, de eerste in de richting van de NDS-werf met een spectaculair uitzicht van het voormalige havengebied, en de tweede naar de beroemde EYE gebouw, de thuisbasis van de Amsterdamse Filmmuseum. Tour de markante gebouw en bezoek de permanente tentoonstelling voordat u de tour te beëindigen. Laat uw gids neemt u mee door de straten van Amsterdam en ontdek de toekomst van Amsterdam!

Privéwandeling door de oude stad van Amsterdam

7. Privéwandeling door de oude stad van Amsterdam

Geniet van een privéwandeling door Amsterdam met je eigen persoonlijke gids en slenter door het middeleeuwse centrum om delen van de oude stadsmuur te zien. Ga verder langs de beroemde grachten om Chinatown, de voormalige Joodse wijk en de beruchte Wallen te verkennen. Ontdek hoe Amsterdam werd gebouwd op een teruggewonnen moeras, toen het land onder de modder lag en de haven bijna ontoegankelijk was. Verbinding met de Noordzee kwam pas in de 19e eeuw tot stand, maar Amsterdam was al een van de belangrijkste steden ter wereld geworden. Tijdens je wandeling leer je over zijn positie als belangrijk wetenschappelijk en cultureel centrum en ontdek je hoe het in 1650 met 220.000 inwoners de op twee na grootste stad van Europa werd. Je gids zal de belangrijkste aspecten van het verhaal van Amsterdam uitleggen, langs bezienswaardigheden zoals het 17e-eeuwse Oostindisch Huis, het Amsterdamse hoofdkwartier van de Oost-Indische Compagnie. Ontdek oude pandjeshuizen en knappe koopmanshuizen in de Jordaan. Loop langs de oevers van de Herengracht, een van de eerste 3 grote grachten van de stad, en meer.

Amsterdam: Van Gogh Museum rondleiding zonder toegangsbewijs

8. Amsterdam: Van Gogh Museum rondleiding zonder toegangsbewijs

Bekijk meesterwerken van kunst van Vincent van Gogh tijdens een rondleiding door het Van Gogh Museum, Amsterdam, en markeer de 125e verjaardag van de dood van de kunstenaar met een gids over kunstgeschiedenis. Krijg een fascinerend kijkje in het leven en werk van Van Gogh en leer hoe hij, ondanks het feit dat hij tijdens zijn leven slechts één schilderij verkocht, een van de bekendste schilders in de geschiedenis werd. Je gids vertelt over de lange correspondentie die hij met zijn jongere broer Theo heeft uitgewisseld en geeft een kijkje in de manier waarop hij dacht, werkte en worstelde. Een van de meest populaire toeristische attracties in Nederland, het museum is zelfs interessant voor mensen met beperkte kennis van kunst. Luister naar anekdotes over het leven van Van Gogh en zie gemakkelijk te missen details in schilderijen als 'De Aardappeleters' en 'Zonnebloemen'. Als u tijdens de rondleiding grote werken en problemen uitgebreider wilt onderzoeken, kan dit tot 30 minuten gratis worden geregeld. Bij deze activiteit is geen toegangsbewijs voor het museum inbegrepen; koop het alstublieft zelf voordat u deze tour boekt.

Voetstappen van Van Gogh Tour en Van Gogh Museum

9. Voetstappen van Van Gogh Tour en Van Gogh Museum

Na 90-120 minuten rijden vanaf Amsterdam is uw eerste bestemming Nuenen. Nuenen: Van Gogh Village Duik in het leven en werk van Vincent van Gogh en bezoek een aantal locaties in Nuenen die de kunstenaar inspireerden, inclusief de gereformeerde kerk uit zijn schilderij. Deze excursie geeft je inzicht in Vincent's leven in Nuenen, waar hij leefde van december 1883 tot november 1885. Vincent was zeer productief in dit dorp en voltooide meer dan 500 schilderijen en tekeningen binnen een periode van slechts twee jaar. Een van deze was The Potato Eaters, nu een van de beroemdste werken van Vincent. Tijdens je verblijf in Nuenen kun je het Vincentre Museum bezoeken, enkele van de 23 'Van Gogh-locaties' per fiets of te voet verkennen en genieten van de beroemde Brabantse gastvrijheid in de vele winkels en cafés. Na het verkennen van Vincent's vaderland, keert u terug naar Amsterdam om 's werelds grootste verzameling werken van Vincent van Gogh te verkennen. Amsterdam: Van Gogh Museum Gerenommeerde meesterwerken, citaten uit letters en geluidsfragmenten verenigen zich om je brandende vragen over de kunstenaar te beantwoorden. Leer over zijn talrijke zelfportretten, de tijd die hij doorbracht in Zuid-Frankrijk, waar hij zonnebloemen schilderde en waarom hij Amandelbloesem schilderde.

Amsterdam: privé begeleide wandeltocht

10. Amsterdam: privé begeleide wandeltocht

Verken de geschiedenis van Amsterdam met een privégids, beginnend bij je hotel. De eerste stop is de centrale Dam, de locatie van het Koninklijk Paleis en het Nationaal Monument. Wandel vervolgens door de mooie geplaveide straten van het middeleeuwse centrum, terwijl je gids je vermaakt met leuke weetjes over de stad en haar Gouden Eeuw van de geschiedenis. Ontdek hoe Amsterdam bloeide in de 17e eeuw toen Nederlandse schepen het grootste deel van de zeehandel van Europa controleerden. Je gids legt uit hoe Amsterdam een belangrijke handelsstad werd voor het vervoer van goederen, dankzij het unieke netwerk van grachten. Loop langs de oevers van de grachten in de grachtengordel en pauzeer bij bezienswaardigheden, zoals het Anne Frank Huis, de Bloemenmarkt, het Begijnhof (Begijnhof) of het Rembrandt Museum. Aangezien dit een privétour is, bent u vrij om uw voorkeuren voor een persoonlijker reisschema door te geven en de bezienswaardigheden te zien die u wilt zien.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Het Amsterdam Museum is dagelijks open van 10:00 tot 17:00, maar niet op Koningsdag en Kerstdag. Op 1 januari gaat het om 12:00 open en op 5 december, 24 december en 31 december sluit het een uur vroeger. Er zijn kortingen beschikbaar en de toegang is gratis met de I Amsterdam card of de Museumkaart.

 • Hoe kom je er?

  Het Amsterdam Museum is niet per auto te bereiken. De dichtstbijzijnde tramhaltes zijn Spui (1, 2, 5) en Rokin (4, 9, 14, 16, 24, 25). Het is een korte wandeling vanaf het Damplein.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks van 10:00 tot 17:00, maar in december meermaals (vroeger) gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten €12.
 • Heb ik een gids nodig?
  Voor het museum is een gids niet nodig, maar tours in de buurt zijn de moeite waard om te boeken!
 • Hoe kom ik er?
  Een korte wandeling vanaf Damplein, of neem tram 1, 2 of 5 naar Spui; tram 4, 9, 14, 16, 24 of 25 naar Rokin.
 • Extra tips

  • Fotograferen toegestaan, maar niet met statief.

  • Sommige gedeeltes zijn niet toegankelijk voor gehandicapten.

Sitemap Amsterdam Museum

Wil je alle activiteiten in Amsterdam Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam Museum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 263 beoordelingen

Dit was zo tof om te doen in het begin van onze city trip! Zo hadden we al een zicht op de prachtige stad! Top!