Anafiotika

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Anafiotika: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Historisch Athene: elektrische fietstocht in kleine groep

1. Historisch Athene: elektrische fietstocht in kleine groep

Op deze fietstocht door Athene met een elektrische fiets maak je kennis met de oude en moderne bezienswaardigheden van de stad. Onderweg geniet je van panoramisch uitzicht, pittoreske straatjes en bekende archeologische bezienswaardigheden. Na een korte briefing bij het centraal gelegen ontmoetingspunt, maak je een proefritje door een park om vertrouwd te raken met de fiets. Hierna begin je met een zeker gevoel aan je avontuur door Athene! Fiets moeiteloos heuvel op naar Pnyka en Filoppappou, bewonder het prachtige uitzicht en maak memorabele foto's. Bezoek het Odeion van Herodes Atticus en het Areios Pagos (Hooggerechtshof) op de hellingen van de Akropolis, en ga daarna naar de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus. Ontdek enkele van de modernere monumenten van de stad onderweg en bekijk de Evzonen (bewakers) die in hun kleurrijke uitrusting voor het parlementsgebouw staan. Fiets via de Nationale Tuinen naar het Stadion Panathinaiko, waar de allereerste Olympische Spelen gehouden werden. Fiets vervolgens terug door de smalle straatjes van Plaka om kennis te maken met deze pittoreske wijk, die slechts op een steenworp afstand van de Akropolis ligt. Stop even bij de Toren van de winden en ontdek de oude Romeinse markten,  voordat je weer terugkeert naar het beginpunt.

...
Athene: culinaire wandeltocht in kleine groep

2. Athene: culinaire wandeltocht in kleine groep

Je culinaire tocht door Athene neemt je mee naar speciaal geselecteerde levensmiddelenwinkels, waar je een aantal van de beste olijfolies en honing van de stad zal proeven, maar ook lokale delicatessen zoals pastourma ofwel fijne vleeswaren. Op deze 3,5-uur durende culinaire rondleiding loop je door traditionele wijken van Athene en bezoek je een aantal van de beste patisserieën, waar je verleidelijke Griekse lekkernijen kan kopen. Je wordt omhuld door de geuren en kleuren van lokale kruiden, de geheimen achter bekende Griekse gerechten en de aroma's van Griekse koffie. De onweerstaanbare geur van versgebakken delicatessen neemt je mee naar de oudste traditionele bakkerijen van Athene. Ga dan verder door de drukke straatjes van Varvakios, de pittoreske versmarkt waar je vis, vlees en groente kan kopen. En de rondleiding zou niet compleet zijn zonder een voorproefje van de beroemde Griekse souvlaki!

...
Hoogtepunten van Athene: Myths & Philosophers Private Walking Tour

3. Hoogtepunten van Athene: Myths & Philosophers Private Walking Tour

Na een ontmoeting met je lokale gids buiten Panepistimio Metro Station, begin je reis met de beroemde Trilogie van Athene, een werk van de grote architect, Theofilus Hansen. Bewonder de prachtige beelden van beroemde 19e-eeuwse beeldhouwers. Terwijl je je verwondert over deze wonderen van de architectuur, maak je van de gelegenheid gebruik om te praten over twee van de beroemdste filosofen uit de oudheid, Socrates en Plato. Bespreek de god Apollo en godin Athena, twee goden die totaal verschillend zijn van elkaar, maar veel meer gemeenplaatsen delen dan je zou denken. Ga daarna naar het Griekse parlement en de Nationale Tuinen om het leven van Epicurus en zijn filosofische school, bekend als de Tuin, te ontdekken. Loop de meest commerciële straat in Athene, Ermou Street, vernoemd naar de god en handelaar, Hermes. Neem een kans om een 11e-eeuwse tempel te bewonderen die bekend staat als Kapnikarea en hoor over Aristoteles en zijn Lyceum filosofische school. Neem een pitstop om te genieten van een Griekse koffie in een gezellig café in de wijk Thissio, profiteer van de locatie om te kletsen over pre-socratische filosofen. Ontdek naast de Oude Agora de plaats waar de stoïcijnse filosofie werd geboren in de Poikile Stoa. De volgende stop is het Plaka-gebied en Anafiotika, aan de voet van de Akropolis met Cinische filosofen in de buurt. Terwijl je de beroemde Tower of Winds bewondert, leer je alles wat er is over Aiolos, de bewaker van de wind. De tour eindigt op de Areopagus-heuvel met een adembenemend uitzicht op de Akropolis en nog wat mythen over de Olympische goden.

...
Athene: Instagramtour langs de meest schilderachtige plekjes

4. Athene: Instagramtour langs de meest schilderachtige plekjes

Athene is zonder twijfel gevuld met een eindeloze verzameling oude en moderne culturele monumenten en buurten die zelfs de meest gearticuleerde dichter zullen verbazen. Deze ervaring is bedoeld voor diegenen die foto's willen maken van de meest iconische en pittoreske locaties van één van de oudste steden van Europa. Naast het maken van enkele Instagram-waardige foto's, zie je waar de lokale bewoners hun dagelijkse routine doorbrengt en hoor je interessante verhalen over de lokale cultuur. Je lokale gids ontmoet je bij de Fontein van het Syntagma-plein. Hier heb je een eerste blik op het drukke centrum van de hoofdstad van Griekenland. De eerste halte is het Griekse parlement waar je de goddelijke reuzen in kilts van dichtbij ziet en fotografeert. De beroemde evzones zijn één van de populairste toeristische attracties van Athene en een instagrammable plek die je niet mag missen. Je escort is beschikbaar om coole foto's voor je te maken. Je bezoekt dan de Nationale Tuin, een groene oase midden in het centrum van de stad. De thuisbasis van 7000 bomen, meren en verschillende dieren, de 'tuin van Amalia' herbergt ook een botanisch museum, een serre en verschillende oude ruïnes. Het is de ideale plek en een perfecte schilderachtige plek om de juiste fotografie-inspiratie te vinden. Je volgende halte is het Kallimarmaro-stadion, waar je lokale gids je helpt nieuwe foto's te maken en er creatiever uit te zien door het juiste gezichtspunt te vinden. Dit is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Athene met een rijke geschiedenis die rechtstreeks verband houdt met de moderne Olympische spelen. Vervolgens maak je een wandeling naar Plaka, de buurt van Goden en één van de meest pittoreske gebieden van Athene. Plaka is één van de beste plaatsen om de perfecte foto te maken; kleine kleurrijke huizen, kleine steegjes, schattige cafés en veel plekken met uitzicht op de stad zullen de perfecte achtergrond vormen waar je naar op zoek bent naar je foto's. De volgende plek is op een heuvel geplaatst, waar je het meest adembenemende uitzicht op de Akropolis en de stad zelf bewondert, in de voetsporen van de oude Grieken. Dit is absoluut één van de meest Instagram-waardige plaatsen in Athene waar je enkele van de meest indrukwekkende foto's maakt. Naast alle bovengenoemde plaatsen, heb je ook de mogelijkheid om meer van de beste plekken in de stad te verkennen waar je je artistieke vaardigheden oefent door spectaculaire foto's te maken en ze te delen op Instagram. Tegelijkertijd kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en voel je je een Athener terwijl je je onder de lokale bewoners begeeft. Je krijgt de kans om veel foto's te maken, dus vergeet je camera niet!

...
Athene: Hidden Athens Private 3-uur durende wandeltocht

5. Athene: Hidden Athens Private 3-uur durende wandeltocht

Verlaat de gebruikelijke toeristische route tijdens een 3 uur durende wandeltocht die verder gaat dan de historische bezienswaardigheden van Athene. Ontmoet je gids op het Syntagma-plein en wandel door straten die bij elke stap een rijke geschiedenis onthullen. Loop de meer verborgen routes naar het parlementsgebouw en leer de geschiedenis ervan terwijl je naar de bewaker kijkt voor het Monument voor de onbekende soldaat. Bekijk de oude ruïnes van de Nationale Tuin en ga verder naar het Zappeion Exhibition Hall en Zappeion Garden. Ga naar het Panathenaic Stadion (ook bekend als de Kallimarmaron) om het huis van de eerste moderne Olympische Spelen te zien, gehouden in 1896. Ga voorbij de Tempel van Zeus, Hadrian's Arc, en het Theater van Dionysos, Herodus Atticus Odeon en Areios Pagos op de zuidelijke hellingen van de Akropolis. Volg eeuwenoude straten door het Plaka-gebied naar Anafiotika, een verborgen eiland in de stad Athene. Stop voor een drankje en proef een traditioneel Grieks snoepje, voordat je naar de Romeinse Agora, de bibliotheek van Hadrianus en het Monastiraki-plein gaat, een populair ontmoetingspunt met een lange geschiedenis.

...
Athene: fietstocht bij zonsondergang

6. Athene: fietstocht bij zonsondergang

Ontdek de must-see bezienswaardigheden van Athene op het beste moment van de dag tijdens een middagfietstocht door de historische monumenten. Profiteer van het adembenemende uitzicht op de oude stad terwijl je naar historische monumenten fietst, beginnend bij de Nationale Tuinen, gevolgd door het Panatheense Stadion en het presidentiële herenhuis. Stap van de fiets om korte wandelingen te maken naar verschillende locaties en reis door de geschiedenis van het oude Griekenland bij monumenten zoals de Romeinse Agora. Bewonder de zuilen van de tentoonstellingshal Zappeion en fiets in de schemering door de charmante wijk Plaka. Ga naar Kerameikos net ten noorden van de Akropolis en verken de hippe wijk Thisseio.

...
Athene Halve dag privéstadstour

7. Athene Halve dag privéstadstour

Ontdek de bakermat van de beschaving, de geboorteplaats van de democratie en de thuisbasis van de filosofie tijdens een privérondleiding van een halve dag door Athene. U zult enkele van de grootste monumenten ooit gebouwd, met bezoeken aan alle belangrijke bezienswaardigheden, van de site van de eerste moderne Olympische Spelen, naar het voormalige Koninklijk Paleis ervaren. De 4,5 uur durende tour duurt in het Panathenaic-stadion, het enige marmeren stadion ter wereld. Gebouwd over de ruïnes van het oude Romeinse stadion van Athene, het was waar de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden in 1896. Ga verder naar de beroemde boog van keizer Hadrianus en de tempel van Olympian Zeus, gewijd aan de koning van de Olympische goden, en de grootste tempel van de antieke wereld. Ga naar de Akropolis, beschouwd als een werk van architecturale perfectie. Bewonder het theater van Dionysus, het eerste theater ooit gebouwd in de wereld. Je zult ook het Odeon van Herodes de Atticus zien en naar de heuvel van Pnyx gaan, de Propylaea, de Tempel van Apteros Nike, het Erechthion en het nieuwe Akropolismuseum bezoeken. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht op de stad vanaf de Lycabettus-heuvel en bezoek de parlementsgebouwen om de wisseling van de koninklijke wacht bij het graf van de onbekende soldaat te zien. Ga verder naar het Omonia-plein en de openluchtvlooienmarkt in de levendige wijk Plaka. Zie ten slotte de 19e-eeuwse Anglicaanse kerk St. Paul, het voormalige Koninklijk Paleis, het Numismatisch Museum, de Academie voor Kunsten en Wetenschappen, de Nationale Bibliotheek en het Benaki-museum, het Byzantijnse en christelijke museum en het Museum voor Cycladische kunst.

...
Cats of Athens: zelfgeleide mobiele tour in Plaka

8. Cats of Athens: zelfgeleide mobiele tour in Plaka

Deze zelfgeleide mobiele tour is gebaseerd op een bekroond vertelconcept en de fascinerende verhalen opgesteld door zorgvuldig gekozen bestemmingsexperts. U kunt genieten van deze meertalige tour door uw smartphone of tablet in uw eigen tempo te gebruiken, zelfs als u offline bent. De interactieve kaart op uw scherm begeleidt u stap voor stap om alle bezienswaardigheden langs uw route te verkennen. Elke stop wordt geleverd met een selectie van kenmerkende verhalen waarmee u de tourervaring kunt afstemmen op uw persoonlijke interesses en planning. Na het downloaden van de app uit de Apple Appstore of Google Play, kunt u deze rondleiding openen en op elk gewenst moment activeren en ook op elk gewenst moment herhalen. Om optimaal te genieten van onze multimediale zelfgeleide tour (bestaande uit kaarten, video, audio en tekst), wordt het aanbevolen een hoofdtelefoon te gebruiken. Dit is een tour gebaseerd op en gewijd aan de prachtige katten van Athene. In tegenstelling tot de meeste traditionele rondleidingen die de neiging hebben zich te concentreren op de oude tempels, de middeleeuwse kerken en de neoklassieke juwelen van deze stad, concentreert de tour zich op deze katachtigen en belicht de bijna mythische verhalen over hun aankomst en geleidelijke overheersing in Athene. Deze reis door het geheugen begint op een van de meest pittoreske plekken van Athene. Anafiotika is een eiland in het hart van Athene met smalle straatjes en kleine witgekalkte huizen die zich aan de rotsen vastklampen. Oude Atheense huishoudens en markten zaten vol honden, sprinkhanen, krekels, egels of apen die als huisdieren dienden. Je zou eerder een cheetah tegenkomen dan een kat in het centrum van Athene. Terwijl je je een weg baant door de wijk Plaka, neem je de tijd en stel je jezelf voor aan de avontuurlijke kattenbewoners van de stad die genieten van een panoramisch uitzicht op de oude Agora. De overblijfselen van de Byzantijnse kerk, zichtbaar onder de fundamenten van de moskee in de Romeinse Agora, weerklinken met de oproepen van de afstammelingen van Mechlempe. Hij was de keizerlijke Byzantijnse kat en leefde een luxe leven terwijl hij at van gouden platen. Tijdens de Ottomaanse periode waren katten het onderwerp van evenveel bewondering als in de tijd van de farao's. De ruïnes van de Madrasa blijven een favoriete katachtige plek ter nagedachtenis van die relatie.

...
Athene: Akropolis en oude stadswandeling met kleine groepen

9. Athene: Akropolis en oude stadswandeling met kleine groepen

Ontmoet je vriendelijke gids op het metrostation Akropolis en ga op avontuur. De monumenten van de Akropolis zijn in harmonie met hun natuurlijke omgeving en met deze unieke meesterwerken van architectuur kunt u terug in de tijd reizen naar het oude Griekenland. Terwijl je ronddwaalt door de vele gebouwen die deel uitmaken van de Akropolis, luister je naar het fascinerende commentaar van je gids over de beroemde mythologische legendes van het oude Griekenland, evenals de belangrijkste religieuze overtuigingen, culten en de hedendaagse gebeurtenissen in de stad. nog steeds verbonden met dit heilige terrein. Na je rondleiding door de Akropolis loop je bergafwaarts naar het traditionele dorp Anafiotika. Anafiotika is een ware verborgen parel in de Griekse metropool en bootst de Cycladische architectuur na, met zijn strakke witte kubieke huizen, platte daken en kleurrijke luiken en deuren. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van deze unieke buurt, die werd gebouwd in de 19e eeuw toen koning Otto, soeverein van de nieuw opgerichte Griekse monarchie, besloot de hoofdstad te vernieuwen. Het dorp biedt de mogelijkheid om te ontsnappen aan de kraaien van Athene terwijl u geniet van het uitzicht op de stad jungle hieronder. Breng wat tijd door ronddwalen door de pittoreske straatjes, bewonder de vele met bougainville bedekte muren en geniet van de rustige sfeer.

...
Athene: Electric Bike Day Tour

10. Athene: Electric Bike Day Tour

Begin je tour op het ontmoetingspunt waar je de kans krijgt om je leuke en vriendelijke gidsen te ontmoeten. Zodra je de kans hebt gehad om je gidsen te ontmoeten, krijg je de route van de dag te zien, spring je op je e-bike en ga je op pad. Ga op weg naar je eerste stop, de traditionele vlees- en vismarkten om lokale Atheners verse benodigdheden te zien kopen. Ga dan langs het Omonia-plein en bezoek drie prachtige neoklassieke gebouwen, de bibliotheek, de universiteit en de academie. P kont door het bovenste deel van de stad die bekend staat om zijn luxe en exclusieve straten. De rondleiding is zo gepland dat je op tijd op het Syntagma-plein bent om de beroemde wisseling van de wacht te zien en foto's te maken met de Evzones. Bezoek vervolgens het presidentiële herenhuis en ga richting het prachtige Panathenaic Stadium. Je rijdt naar de tempel van Olympische Zeus, Zappeion Hall en vervolgens richting Plaka, de Akropolis en de Areopagus-heuvel om de stad van bovenaf te ervaren. Rijd rond de Akropolis naar Plaka, Anafiotika, de Romeinse Agora, Monastiraki en de levendige straten van Psyrri. Terugrijdend naar het eindpunt passeer je de driehoek van Athene, een leuke lokale ontmoetingsplaats voor Atheners. Je tour eindigt met een speciale traktatie op het kantoor van de lokale partner. Aan het einde van deze tour zul je zeker verliefd zijn op Athene.

...

Sitemap Anafiotika

Wil je alle activiteiten in Anafiotika ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Anafiotika

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.003 beoordelingen

Met Iris door Athene fietsen is een feestje. We hebben heel veel gezien, heel veel achtergrondinformatie gehoord. En aan het einde kregen we een zeer gedetailleerde kaart waar ze de route nog eens beschreef. Heel erg fijn om zo de citytrip te beginnen.

Heel leuke ervaring! We deden dit de eerste dag en zagen op die manier de leuke plaatsen die Athene te bieden heeft. De gids toonde ons nadien alles op een kaart die we mee kregen. Zo konden we nadien nog bepaalde plaatsen opnieuw opzoeken.

Lekker comfortabel op een goede elektrische fiets door het mooie Athene. Iris leidde ons veilig naar de meest fantastische uitzichten en de mooiste plekjes, waarbij ze interessante achtergrondinformatie gaf.

Gezellige gids Nathalie, met voorliefde voor Hollandse dropjes, die veel leuke tips en achtergrondinformatie gaf. Met name de tips over lekkere restaurants kwamen goed van pas.

Super leuk! Meteen doen als je in Athene aankomt. Really cool. Friendly guide who knows her way around Athens