Kies data
Dingen om te doen

Ancash

Ancash: De beste dingen die je niet wil missen

Van Trujillo: Temple of the Moon and Sun en Chan Chan

1. Van Trujillo: Temple of the Moon and Sun en Chan Chan

Je ervaring begint met ophalen van je accommodatie in Trujillo rond 10:00 uur. Vanaf daar vertrek je naar Campiña de Moche, op 20 minuten rijden. Eenmaal daar aangekomen, begint u met het Huacas de Moche-museum, waar u archeologische overblijfselen kunt bewonderen die in drie kamers worden tentoongesteld. Ga daarna verder naar Huaca de La Luna, een religieus architectonisch complex gemaakt van adobe, waar het beeld van hun godheid Aia Paec wordt weergegeven. Bovendien is er ook iconografie van krijgers, dansers, spinnen en slangen te zien. Vanaf het hoogste niveau van de Huaca de la Luna zie je de 43 meter hoge Huaca del Sol, die wordt gebruikt voor administratieve doeleinden voor onderzoek. Reis vervolgens naar een restaurant waar je de tijd hebt om te lunchen. Na de lunch om 14:45 uur, begin je je Chan Chan-tour met een bezoek aan Huaca Arco Iris. Deze site ligt in het district Hope en staat ook bekend als de Huaca del Dragon; gewijd aan de regenboog als symbool van vruchtbaarheid. Reis later naar het Chan Chan Site Museum, waar keramiek, textiel, metaalwerken en bouwmaterialen worden tentoongesteld. In de tweede kamer kun je de pre-Spaanse culturele ontwikkeling van de regio zien, voordat je eindigt met de kamer waarin het Chimú-verhaal wordt verteld door middel van projecties van licht en geluidseffecten. Aan het einde van uw dag keert u om 18:00 uur terug naar de stad Trujillo.

Huaraz: Pastoruri Glacier Day Trip

2. Huaraz: Pastoruri Glacier Day Trip

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Huaraz, ga je naar het zuidoosten van de Callejón de Huaylas, langs traditionele steden als Recuay, Ticapampa en Catac. Aangekomen in het Huascarán National Park, bezoekt u het Pumashimin-meer, ook bekend als het meer van zeven kleuren. Je zult ook de nabijgelegen grotschilderingen verkennen. Trek vervolgens ongeveer 40-60 minuten naar de Pastoruri-gletsjer en neem de tijd om de formatie en lagunes te waarderen. Na terugkeer in de bus ga je naar een restaurant in Ticapampa of Catac, waar maaltijden ongeveer 15 sol kosten voor de lunch. Je gaat dan terug naar Huaraz. Als u voor de privéoptie kiest, stopt de bus in een rustige omgeving met een schilderachtig uitzicht. De lunch wordt geserveerd door de gids en de chauffeur.

Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

3. Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

Je dag begint om 05:00 uur, wanneer je groep Huaraz verlaat om naar het noorden te gaan. Om 7:00 uur wordt een kleine stop gemaakt om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen in Yungay. Rond 9.00 uur nader je de Cordillera Blanca en ga je via Quebrada de Llanganuco het Huascarán National Park binnen. Hier maakt u een snelle fotostop bij de meren Chinancocha en Orconcocha. Je komt aan in Cebollapampa en begint de 8 km lange wandeling naar Laguna 69, gelegen op 4620 meter boven zeeniveau. De beroemde Laguna 69 is een van de 400 lagunes in het Huascarán National Park. Het staat bekend als een gletsjerlagune met intens blauw water, omlijst door een besneeuwde bergketen, van waaruit watervallen naar de voet van de lagune stromen. Je verblijft ongeveer 30 minuten aan het meer en gebruikt je tijd om foto's te maken en te genieten van het uitzicht, maar ook om uit te rusten. Als u voor de privéoptie kiest, eet u uw lunchpakket naast het meer. Begin rond 14:00 uur aan je afdaling terug naar Cebollapampa en keer dan terug naar Huaraz.

Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

4. Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz maak je een kleine stop om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen. Rijd door de landschappen en steden van de schilderachtige Huaylas-vallei, waar de Santa-rivier doorheen slingert. Ga naar een uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht op de Cordillera Blanca en de besneeuwde bergen van Huandoy Huascarán en Chopicalqui. Ga dan verder door Marcara, een stad die wordt gekenmerkt door zijn traditionele gebruiken en kleding. Bezoek het centrale plein en de San Pedro-kerk. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 werd begraven door een lawine. Ga vervolgens naar het meer van Parón, het hoogtepunt van de dag. Sta versteld van het turkooisblauwe meer, omringd door gletsjertoppen die oplopen tot meer dan 6000 meter (19.700 voet). Lake Parón is een van de grootste meren van de Cordillera Blanca. Als u voor de privéoptie kiest, geniet u van een lunchstop met uitzicht op het meer. De laatste stop is bij Caraz, waar u de Plaza de Armas, de beroemde snoepwinkels van de stad en andere belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Huaraz: dagtrip naar Llanganuco-meer

5. Huaraz: dagtrip naar Llanganuco-meer

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz bezoekt u de belangrijkste kerk en het centrale plein. Je krijgt ook de kans om het ijs in lokale stijl te proberen, bereid met typisch fruit uit de regio. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 werd begraven door een lawine. Ga vervolgens via Quebrada de Llanganuco naar het Huascarán National Park. Hier maak je een stop bij de Llanganuco-lagunes. Het eerste meer, Chinancocha, ligt aan de voet van de berg Huascaran. Het wordt gekenmerkt door de intens groene turquoise kleur van het water en de dichte bossen die aan de kust groeien. Het andere kleinere meer, Orconcocha, ligt aan het einde van de gletsjervallei en het water is lichtblauw. Als u voor de privéoptie kiest, geniet u van een lunchstop met uitzicht op het meer. Als u kiest voor de gedeelde optie, wordt er een stop gemaakt bij een lokaal restaurant waar u lunch kunt kopen. De laatste stop is in Tarica om het lokale handwerk te zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Trujillo: stadstour van een hele dag met bezoek aan Chan Chan

6. Trujillo: stadstour van een hele dag met bezoek aan Chan Chan

Geniet van een begeleide wandeling door de stad Trujillo en bewonder koloniale herenhuizen, balkons en kerken. Bewonder de architectuur van de Plaza Mayor en het Vrijheidsmonument, ontworpen door de Duitse kunstenaar Edmundo Muller. Ga daarna verder naar het Archeologisch Museum van de Nationale Universiteit Trujillo voor een overzicht van de pre-Columbiaanse culturen in de regio. Bezoek later de Huaca Dragon Temple en bewonder de 60 meter hoge muur die dit imposante complex omringt. Breng wat tijd door met het verkennen van het interieur van de tempel, die is gewijd aan de regenboog, een symbool van vruchtbaarheid. Maak daarna een ritje naar de badplaats Huanchaco en bekijk de lokale vissers op hun traditionele vissersboten. Pauzeer voor de lunch in een lokaal restaurant voordat je naar de oude stad Chan Chan gaat, die ooit de trotse hoofdstad van het Chimú-koninkrijk was. Wandel door de 10 ommuurde burchten van de stad en bewonder de delicate gravures van geometrische figuren, vogels, vissen en nog veel meer. Eindelijk wordt u aan het einde van de dag teruggebracht naar uw hotel.

Van Huaraz: Chavín de Huantar & Chavín Museum Dagtrip

7. Van Huaraz: Chavín de Huantar & Chavín Museum Dagtrip

Nadat u 's ochtends vroeg bent opgehaald bij uw hotel, vertrekt u vanuit Huaraz ten zuidoosten van Callejón de Huaylas. Onderweg reis je via de intrigerende steden Recuay, Ticapampa en Catac. Ga vervolgens het Nationaal Park Huascarán binnen en arriveer bij de Laguna de Querococha die 3980 meter boven de zeespiegel ligt. Breng hier de broodnodige pauze door en geniet van het uitzicht. Je hebt ongeveer 20 minuten om wat foto's te maken en het landschap te bewonderen. Ga verder om het Cordillera Blanca-gebergte over te steken door de Cahuish-tunnel voordat u de vallei van Conchucos binnengaat. Ga door Tambillos en de dorpen Kercos, Machac en de moderne stad Chavín, gelegen aan de zachte oevers van de rivier de Mosna. Geniet van een lunch in Chavin, als de privéoptie is geselecteerd, met uitzicht op het unieke landschap. Kom dan aan bij het archeologische monument van Chavín, genaamd "Cultureel Erfgoed van de Mensheid". Dit fascinerende monument is het oudste stenen bouwwerk in de Peruaanse cultuur. Wandel ten slotte door het Chavin Museum, waar je gids je langs de vele archeologische stukken leidt die te zien zijn. Na je dag sightseeing, vertrek je rond 15:00 uur naar Huaraz om om 19:30 uur terug te zijn.

Huaraz: Nevado Mateo klimtocht van een hele dag

8. Huaraz: Nevado Mateo klimtocht van een hele dag

Woon de dag voor de trektocht een briefing bij met een berggids. Begin vervolgens uw dag om 02:30 uur met ophalen bij uw hotel in Huarez. Als je naar het noorden gaat, ga je binnenkort de Ulta-vallei binnen bij Punta Olimpica, de basis van Nevado Mateo op 15.420 voet (4700 meter) boven zeeniveau. Na een korte ontbijtstop begint u aan uw wandeling naar de top van de berg, door de morene. Eenmaal op de top op 16.896 voet (5150 meter), heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen van de Cordillera Blanca. Nevado Mateo is een berg met gemakkelijke toegang, perfect voor beginners. De top van Mateo biedt een prachtig uitzicht over de hoogste Peruaanse bergen, zoals Huascaran, Chopicalqui, Ulta, Contrahierbas en anderen.

Van Huaraz: Huascaran National Park Private Full-Day Tour

9. Van Huaraz: Huascaran National Park Private Full-Day Tour

Begin om 7:00 uur bij je hotel in Huaraz op te halen. Reis noordwaarts door de Callejon de Huaylas-vallei en passeer tijdens de reis vele kleine dorpjes. Zie de prachtige bergen van Huandoy, Huascaran, Hualcan en Copa met een korte stop voor foto's. Stop bij het kleine dorpje Carhuaz en geniet van wat tijd om te ontspannen op de Plaza de Armas. Ga verder naar de stad Yungay, waar je de locatie van een aardverschuiving bezoekt die een groot deel van de stad in 1970 verwoestte. Neem een rondleiding van 45 minuten en leer over aardbevingen en de daaropvolgende aardverschuiving die duizenden levens heeft geëist. Ga naar het begin van het onverharde pad dat de loop van de Paron-rivier in Huascaran National Park volgt. Geniet van een korte wandeling langs eucalyptusbomen en typische lokale huizen. Begin dan met de rit naar Paron Lake. Wandel rond het meer en bewonder de prachtige turquoise blauwe kleur. Na enige tijd genieten van het landschap, ga je om 15.00 uur terug naar Caraz waar je op eigen kosten kunt lunchen in een lokaal restaurant. Reis terug naar Huaraz, met inleveren bij uw hotel om ongeveer 18:00 uur.

Van Huaraz: privéwandeling van Laguna Churup met lunchpakket

10. Van Huaraz: privéwandeling van Laguna Churup met lunchpakket

Vertrek 's ochtends vanuit de stad Huaraz en passeer de steden Unchus en Llupa om het panoramische uitkijkpunt van Pitec te bereiken. Begin de wandeling naar de Churup-lagune, 4450 meter boven de zeespiegel. Blijf een uur en verken het Huascaran National Park voordat je terugkeert naar Huaraz.

Veelgestelde vragen over Ancash

Welke topattracties zijn een must-see in Ancash?

De topattracties in Ancash zijn:

Sitemap Ancash

Wil je alle activiteiten in Ancash ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.