Kies data

Dingen om te doen Ancash

Wat je niet wil missen in Ancash

Lima: Oceanic Adventure Zwemmen met speelse zeeleeuwen

1. Lima: Oceanic Adventure Zwemmen met speelse zeeleeuwen

Deze excursie is ideaal voor natuurliefhebbers en stelt je in staat om te zwemmen met zeeleeuwen in hun natuurlijke habitat. Vertrekkend vanuit Lima reist u per boot naar de Guano-eilanden, waar Humboldt-pinguïns en vele andere guanovogels met zeeleeuwen leven. Spring in het water en baad met een kolonie van duizenden zeeleeuwen die de rotsformaties samen met andere dieren bewonderen op je terugreis. De Palomino-eilanden zijn een groep kleine eilanden voor de kust van Callao, Peru. Het is de thuisbasis van een grote populatie zeeleeuwen en zeevogels en is een populaire toeristische attractie geworden.

Huaraz: Dagtrip naar de Pastoruri-gletsjer

2. Huaraz: Dagtrip naar de Pastoruri-gletsjer

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Huaraz, ga je naar het zuidoosten van de Callejón de Huaylas, langs traditionele steden als Recuay, Ticapampa en Catac. Aangekomen in Huascarán National Park, bezoek je het Pumashimin-meer, ook wel bekend als het meer van zeven kleuren. Je zult ook de nabijgelegen grotschilderingen verkennen. Trek vervolgens ongeveer 40-60 minuten naar de Pastoruri-gletsjer en neem de tijd om de formatie en lagunes te waarderen. Nadat je bent teruggekeerd naar de bus, ga je naar een restaurant in Ticaampa of Catac, waar maaltijden ongeveer 15 soles kosten voor de lunch. Je gaat dan terug naar Huaraz. Als u de privéoptie kiest, stopt de bus in een rustige omgeving met een schilderachtig uitzicht. De lunch wordt geserveerd door de gids en de chauffeur.

Van Trujillo: Temple of the Moon and Sun en Chan Chan

3. Van Trujillo: Temple of the Moon and Sun en Chan Chan

Je ervaring begint met ophalen van je accommodatie in Trujillo rond 10:00 uur. Vanaf daar vertrek je naar Campiña de Moche, op 20 minuten rijden. Eenmaal daar aangekomen, begint u met het Huacas de Moche-museum, waar u archeologische overblijfselen kunt bewonderen die in drie kamers worden tentoongesteld. Ga daarna verder naar Huaca de La Luna, een religieus architectonisch complex gemaakt van adobe, waar het beeld van hun godheid Aia Paec wordt weergegeven. Bovendien is er ook iconografie van krijgers, dansers, spinnen en slangen te zien. Vanaf het hoogste niveau van de Huaca de la Luna zie je de 43 meter hoge Huaca del Sol, die wordt gebruikt voor administratieve doeleinden voor onderzoek. Reis vervolgens naar een restaurant waar je de tijd hebt om te lunchen. Na de lunch om 14:45 uur, begin je je Chan Chan-tour met een bezoek aan Huaca Arco Iris. Deze site ligt in het district Hope en staat ook bekend als de Huaca del Dragon; gewijd aan de regenboog als symbool van vruchtbaarheid. Reis later naar het Chan Chan Site Museum, waar keramiek, textiel, metaalwerken en bouwmaterialen worden tentoongesteld. In de tweede kamer kun je de pre-Spaanse culturele ontwikkeling van de regio zien, voordat je eindigt met de kamer waarin het Chimú-verhaal wordt verteld door middel van projecties van licht en geluidseffecten. Aan het einde van uw dag keert u om 18:00 uur terug naar de stad Trujillo.

Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

4. Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

Je dag begint om 05:00 uur, wanneer je groep Huaraz verlaat om naar het noorden te gaan. Om 7:00 uur wordt een kleine stop gemaakt om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen in Yungay. Rond 9.00 uur nader je de Cordillera Blanca en ga je via Quebrada de Llanganuco het Huascarán National Park binnen. Hier maakt u een snelle fotostop bij de meren Chinancocha en Orconcocha. Je komt aan in Cebollapampa en begint de 8 km lange wandeling naar Laguna 69, gelegen op 4620 meter boven zeeniveau. De beroemde Laguna 69 is een van de 400 lagunes in het Huascarán National Park. Het staat bekend als een gletsjerlagune met intens blauw water, omlijst door een besneeuwde bergketen, van waaruit watervallen naar de voet van de lagune stromen. Je verblijft ongeveer 30 minuten aan het meer en gebruikt je tijd om foto's te maken en te genieten van het uitzicht, maar ook om uit te rusten. Als u voor de privéoptie kiest, eet u uw lunchpakket naast het meer. Begin rond 14:00 uur aan je afdaling terug naar Cebollapampa en keer dan terug naar Huaraz.

Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

5. Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz maak je een kleine stop om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen. Rijd door de landschappen en steden van de schilderachtige Huaylas-vallei, waar de rivier de Santa doorheen slingert. Ga naar een uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht op de Cordillera Blanca en de besneeuwde bergen van Huandoy Huascarán en Chopicalqui. Ga vervolgens verder door Marcara, een stad die wordt gekenmerkt door zijn traditionele gebruiken en kleding. Bezoek het centrale plein en de San Pedro-kerk. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 door een lawine werd bedolven. Ga vervolgens naar het Parón-meer, het hoogtepunt van de dag. Sta versteld van het turkooisblauwe meer, omringd door gletsjerpieken die oplopen tot meer dan 6.000 meter (19.700 voet). Het meer van Parón is een van de grootste meren in de Cordillera Blanca. Als u de privéoptie kiest, kunt u genieten van een lunchstop met uitzicht op het meer. De laatste stop is bij Caraz, waar u de Plaza de Armas, de beroemde snoepwinkels van de stad en andere belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Trujillo: stadstour van een hele dag met bezoek aan Chan Chan

6. Trujillo: stadstour van een hele dag met bezoek aan Chan Chan

Geniet van een begeleide wandeling door de stad Trujillo en bewonder koloniale herenhuizen, balkons en kerken. Bewonder de architectuur van de Plaza Mayor en het Vrijheidsmonument, ontworpen door de Duitse kunstenaar Edmundo Muller. Ga daarna verder naar het Archeologisch Museum van Trujillo National University voor een overzicht van de precolumbiaanse culturen in de regio. Bezoek later de Huaca Dragon Temple en bewonder de 60 meter hoge muur die dit imposante complex omringt. Breng wat tijd door met het verkennen van het interieur van de tempel, die is gewijd aan de regenboog, een symbool van vruchtbaarheid. Maak daarna een ritje naar de badplaats Huanchaco en bekijk de lokale vissers op hun traditionele vissersvlotten. Pauzeer voor de lunch in een lokaal restaurant voordat je naar de oude stad Chan Chan gaat, ooit de trotse hoofdstad van het Chimú-koninkrijk. Geniet van een wandeling door de 10 ommuurde citadellen van de stad en bewonder de delicate gravures van geometrische figuren, vogels, vissen en nog veel meer. Tot slot wordt u aan het einde van de dag teruggebracht naar uw hotel.

Huaraz: dagtrip naar het Llanganuco-meer

7. Huaraz: dagtrip naar het Llanganuco-meer

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz bezoekt u de belangrijkste kerk en het centrale plein. U krijgt ook de kans om lokaal ijs te proberen, bereid met fruit dat typisch is voor de streek. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 door een lawine werd bedolven. Ga vervolgens via Quebrada de Llanganuco naar het Huascarán National Park. Hier maakt u een stop bij de lagunes van Llanganuco. Het eerste meer, Chinancocha, ligt aan de voet van de berg Huascaran. Het wordt gekenmerkt door de intens groene turquoise kleur van het water en de dichte bossen die aan de oevers groeien. Het andere kleinere meer, Orconcocha genaamd, ligt aan het einde van de gletsjervallei en het water is lichtblauw. Als u de privéoptie kiest, kunt u genieten van een lunchstop met uitzicht op het meer. Kies je voor de gedeelde optie, dan wordt er een stop gemaakt bij een lokaal restaurant waar je een lunch kunt kopen. De laatste stop is in Tarica om het lokale handwerk te zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Huaraz: Nevado Mateo klimexcursie van een hele dag

8. Huaraz: Nevado Mateo klimexcursie van een hele dag

Woon een briefing bij met een berggids de dag voor de trektocht. Begin vervolgens uw dag om 02.30 uur met ophalen bij uw hotel in Huarez. Als u naar het noorden gaat, komt u al snel in de Ulta-vallei bij Punta Olimpica, de basis van Nevado Mateo op 15.420 voet (4700 meter) boven zeeniveau. Na een korte ontbijtstop begint u aan uw wandeling naar de top van de berg, door de morene. Eenmaal op de top op 16.896 voet (5150 meter), geniet je van een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen van de Cordillera Blanca. Nevado Mateo is een berg met gemakkelijke toegang, perfect voor beginners. De top van Mateo biedt prachtige uitzichten over de hoogste Peruaanse bergen, zoals Huascaran, Chopicalqui, Ulta, Contrahierbas en andere.

Van Huaraz: privéwandeling van Laguna Churup met lunchpakket

9. Van Huaraz: privéwandeling van Laguna Churup met lunchpakket

Vertrek 's ochtends vanuit de stad Huaraz en passeer de steden Unchus en Llupa om het panoramische uitkijkpunt van Pitec te bereiken. Begin de wandeling naar de Churup-lagune, 4450 meter boven de zeespiegel. Blijf een uur en verken het Huascaran National Park voordat je terugkeert naar Huaraz.

Van Huaraz: begeleide wandeltocht door de meren van Llanganuco en toegang

10. Van Huaraz: begeleide wandeltocht door de meren van Llanganuco en toegang

Vertrek om 9.00 uur, vindt plaats vanaf onze privétour vanuit Huaraz, vertrek in noordelijke richting naar de Llanganuco-meren, die zich tussen de bergen van Huascaran en Huandoy bevinden, de tour begint in Huaraz. We passeren verschillende typische dorpjes die de prachtige witte bergen van Huandoy, Huascaran, Hualcan, Copa en anderen waarderen. Je kunt onderweg een fotostop maken vanaf de verschillende uitkijkpunten. ga verder naar Carhuaz 2650masl, Yungay de begraven stad heeft geschiedenis; een aardbeving van 7 graden vond plaats op 31 mei 1970 om 15:20 uur, stukken van de noordtop van de Huascaran-berg braken af en veroorzaakten een lawine van modder en ijs en vernietigden in 6 seconden de provincie Yungay. geleid bezoek duurt ongeveer een uur en begint dan de stoffige weg te stijgen naar de Llanganuco-meren. begin met het bezoeken van de meren Orconcocha en vogels kijken, Chinacocha Lake, neem hier alternatieve activiteiten zoals zeilen met kleine boten, blijf dan wakker worden langs het mooiste pad van Maria Josefa vol vegetatie, waar aan het einde de bus zal wachten en naar de typisch landelijk restaurant voor de lunch alleen, we komen dezelfde weg terug naar Yungay en rijden dan terug naar Huaraz

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Ancash

Welke topattracties zijn een must-see in Ancash?

De topattracties in Ancash zijn:

Andere activiteiten in Ancash

Wil je alle activiteiten in Ancash ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.