Belevingen in
Amfitheater van Taormina

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Taormina

Amfitheater van Taormina: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Palermo: excursie van hele dag naar Etna en Taormina

1. Vanuit Palermo: excursie van hele dag naar Etna en Taormina

De hoogste actieve vulkaan in Europa wordt uitvoerig bestudeerd door wetenschappers en is tevens populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Bezoek de vulkaan Etna en het dorp Taormina, bovenaan een klif, tijdens deze 11-uur durende excursie vanuit Palermo. Vanaf Crateri Silvestri neem je de kabeltrein met een lokale berggids, naar een hoogte van wel 2.500 meter boven zeeniveau. Vanaf dit punt heb je onvergetelijke panoramische uitzichten. Net ten zuiden van Taormina is het natuurreservaat Isola Bella, en verder naar het zuiden zie je de populaire badplaats Giardini Naxos. Bezoek het dorp Taormina, 45 minuten rijden vanaf de vulkaan Etna. Het dorp is gelegen op een klif die uitkijkt over de Ionische Zee en heeft een eeuwenoud Grieks theater, vele oude kerken, antiekwinkels, gezellige cafés en toprestaurants.

...
Taormina: begeleide wandeling

2. Taormina: begeleide wandeling

Wandel door het prachtige Taormina tijdens een begeleide wandeling. Bezoek de bezienswaardigheden van de stad, waaronder Porta Catania, de openbare tuinen en het oude Grieks-Romeinse amfitheater. Loop door de kleinste straat van Europa op Viccolo Stretto. Wandel door het pittoreske Taormina hoog boven de Ionische Zee met de Etna in de verte. Loop over de charmante Corso Umberto I. Bezoek het prachtige oude amfitheater voor een onvergetelijk uitzicht. Geniet van een wandeling in de openbare tuinen te midden van een oogverblindend scala aan bloeiende planten. Ontdek de geschiedenis van de stad met een deskundige gids.

...
Etna en Taormina: combinatietour voor hele dag

3. Etna en Taormina: combinatietour voor hele dag

Met een hoogte van 3.320 meter boven de zeespiegel en een diameter van ruim 40 kilometer is de Etna de grootste actieve vulkaan van Europa. Verken de vulkaan en de stad Taormina op deze dagexcursie. Bezoek Monti Rossi, verantwoordelijk voor de grote uitbarsting van 1669 en bezichtig een lavasteengroeve. Je maakt een korte, niet al te zware wandeling bij de Silvestri-kraters (2.000 meter boven zeeniveau). Zet een helm op je hoofd en pak een zaklantaarn om een lavatunnel te verkennen. Bekijk de gevolgen van een uitbarsting in 1992, proef lokale producten en bezoek het dorpje Zafferana voor lunch. Geniet van een geleide wandeling door de smalle straatjes van Taormina, bezichtig het Griekse theater, de kathedraal, de botanische tuin en nog veel meer.

...
Taormina privéwandeltocht van een halve dag

4. Taormina privéwandeltocht van een halve dag

Ervaar de magie van de Siciliaanse vakantieoord Taormina, en ontdek waarom het de "Parel van de Middellandse Zee" wordt genoemd op een wandeltocht speciaal voor u samengesteld. Het vermijden van de drukte zoveel mogelijk, de halve dag tour begint typisch bij Catania Poort, de hoofdingang van de Corso Umberto, een elegante winkelstraat van boetieks en chique restaurants. Blijf de 13e-eeuwse kathedraal op de Piazza del Duomo, en wandel in de smalle straten van de Joodse getto. Panoramisch uitzicht worden aangeboden van IX april plein en de klokkentoren, terwijl andere betoverende bezienswaardigheden zijn het 10de-eeuwse Palazzo Corvaja en de gevel van de San Domenico klooster, nu een prachtig 5-sterren hotel. Ga naar de Grieks-Romeinse theater voor het vegen uitzicht op de baai van Naxos en de Etna. Het uitzicht van de Monte Tauro en Castelmola toe te voegen aan de charme. U wordt in de voetsporen van Wagner, Oscar Wilde, Cary Grant, Ingmar Bergmann, en nog veel meer beroemdheden die verliefd werd op Taormina te helpen zet het op de kaart.

...
Taormina: Historische stadsrondleiding met gids

5. Taormina: Historische stadsrondleiding met gids

Taormina is zeker een van de mooiste en meest toeristische plekken van Sicilië. Je rondleiding begint bij het prachtige oude theater (ook wel het Griekse theater genoemd), dat een van de beroemdste symbolen van Taormina is. Het is in de zijkant van een berg gegraven en vanaf hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de Ionische Zee, met de Etna op de achtergrond. In de Romeinse tijd werd het gerenoveerd en heeft het een capaciteit van ongeveer 20.000 toeschouwers. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt voor concerten en culturele evenementen. Je tour gaat verder met een bezoek aan de Naumachia (zeeslag), een grote monumentale fontein in rode baksteen, gevormd door een muur van meer dan 100 meter lang en 5 meter hoog. Daarna bereik je Roman Odeon, een klein oud theater, voordat je verder gaat naar Palazzo Corvaia. Dit is het meest beroemde paleis van Taormina, gebouwd in een puurgotische stijl. Je bezoek gaat verder in de buurt van de Catania-poort, met het Palazzo Duchi di Santo Stefano, dat ook in gotische stijl werd gebouwd. Je zult dan een rondleiding krijgen in de kerk van San Giuseppe, die een indrukwekkende barokke stijl heeft. De tour eindigt dan bij de kathedraal van Taormina, die rond 1400 na Christus werd gebouwd op de ruïnes van een kleine middeleeuwse kerk gewijd aan Sint Nicolaas van Bari.

...
2 uur Private Taormina Rondleiding

6. 2 uur Private Taormina Rondleiding

Spectaculair gelegen aan de kant van een berg, Taormina is één van de meest populaire bestemmingen van Sicilië hele jaar door. Het is rijk aan geschiedenis, kunst, cultuur en traditie, behalve dat zich in een van de meest adembenemende plekken van het hele land. Gesticht in de 4e eeuw voor Christus, Taormina genoten grote welvaart in het kader van de Griekse heerser Gelon II en later onder de Romeinen, maar viel in de vergetelheid rustig na de verovering door de Noormannen in 1087. Zijn reïncarnatie als toeristische bestemming dateert uit de 18e eeuw, toen het noorden Europeanen ontdekt het op de Grand Tour. Onder zijn fans was DH Lawrence, die hier woonde tussen 1920 en 1923. Met deze 2 uur durende privé rondleiding, kunt u genieten van de belangrijkste schatten van de stad. Je zult een aantal van haar belangrijkste en meest beroemde bezienswaardigheden te verkennen en genieten van het prachtige tekens van de Romeinse en Griekse tijden overal om je heen. Je krijgt de oude Griekse theater, het Piccolo Teatro Odeon, de Corvaia Palace, Corso Umberto en Porta Messina zie oa.

...
3 uur Taormina Segway PT Authorized Tour

7. 3 uur Taormina Segway PT Authorized Tour

Een van de oudste toeristische bestemmingen ter wereld, Taormina lekkernijen bezoekers met zijn Grieks-Romeinse ruïnes en charmante middeleeuwse straatjes. Vandaag krijg je om het te ontdekken op een snelle en comfortabele stad glide door Segway! Uw tour begint op het terras boven het parkeerterrein "Porta Catania" waar u uw gids ontmoeten en te leren hoe de Segway te bedienen. U zal de stad binnen via de boog van Porta Catania. De eerste stop is de Piazza Duomo, waar de fontein met de "Centauressa" - symbool van Taormina - en het stadhuis liggen. Vervolgens verder richting het oude klooster van San Domenico, nu een van de meest luxueuze hotels in Sicilië. Na het passeren van Porta di Mezzo, komt u op de Piazza IX Aprile, bekend als de Belvedere, het verder naar het park. Het verlaten van het park, zal u het hoofd in de richting van de meest beroemde monument van de stad, de Grieks-Romeinse theater. Na uw bezoek, zal u volgen Via Teatro Greco en Corso Umberto richting Porta Messina. Tenslotte zal je de gevels van de kapucijner kerk en terug te keren naar de parkeerplaats "Porta Catania."

...
Taormina-wandeltocht met bezoek aan het Griekse theater

8. Taormina-wandeltocht met bezoek aan het Griekse theater

Ervaar de magie van het Siciliaanse resort Taormina 's nachts, en ontdek waarom het de' Parel van de Middellandse Zee 'heet. De 1,5 uur wandeltocht begint bij de Porta Messina, de toegangspoort naar de hoofdstraat. Laat uw gids u leiden naar Palazzo Corvaja, een betoverend 10e-eeuws paleis dat de scène voor de rest van de tour plaatst. Ga door naar de ruïnes van het Romeinse Theater, dat in 1892 werd ontdekt. Ga door de geschiedenis door als u de levendige, maar rustige straten van de oude stad wandelt, in de voetsporen van Wagner, Oscar Wilde, Cary Grant en Ingmar Bergmann Een keer bezoekers naar Taormina. Zie romantische tuinen en straten vol bloemen. Vang de waft van gegrilde vis vers van de zee afkomstig van typische door de familie gerunde restaurants. Luister naar het geluid van serenading Siciliaanse zangers. Loop langs de Corso Umberto - de hoofdstraat van Taormina - om een panoramisch uitzicht op de kust en Mt. Etna in de verte. Ga langs de gevel van de klooster San Domenico, nu een prachtig 5-sterrenhotel, en wandel de straten van de oude Joodse wijk. Eindig op het Piazza del Duomo, gedomineerd door de 13e-eeuwse kathedraal.

...
Sicilië: 7-daagse Siciliaanse cultuur- en kunsttour

9. Sicilië: 7-daagse Siciliaanse cultuur- en kunsttour

Dag 1 Nadat je bent opgehaald op de luchthaven van Catania, geniet je van een welkomstaperitief in het gezelschap van je lokale gids in Catania. Geniet daarna van een wandeltocht door de stad waarbij u iconische bezienswaardigheden zult zien, zoals het Duomo-plein, de kathedraal van Sint-Agatha, het Romeinse amfitheater en het Bellini-park. Dag 2 Begin uw dag met een lichte trektocht op de meest actieve vulkaan van Europa, de Etna. Na je trektocht kun je nieuwe energie opdoen met een traditionele Italiaanse lunch in een door een familie gerund restaurant. U kunt ook enkele lokale wijnen uit de Etna-regio proeven. Geniet na de lunch van wat vrije tijd om de stad Taormina in uw eigen tempo te verkennen voordat u naar Castelmola gaat, waar u de beroemde amandelwijn uit de regio kunt proeven, geserveerd met heerlijke koekjes. Sluit de dag af met het kijken naar de adembenemende zonsondergang in het dorp Savoca, een van de mooiste dorpen van Italië en het decor voor de Godfather-film. Dag 3 Geniet vandaag van een rondleiding door de stad Syracuse, inclusief een bezoek aan het eiland Ortigia. Bewonder hier bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Sint-Lucas, Caravaggio, het Archimedes-plein en de fontein van Aretusa. Ga daarna naar het archeologische park Neapolis, waar u de Latomie del Paradiso, het Griekse theater, het Romeinse amfitheater en het oor van Dionysius kunt bewonderen. Stop voor de lunch in de stad Noto, een stad in barokstijl met elegante kerken en uitgestrekte paleizen. Geniet 's middags van een masterclass chocolade maken in de oudste chocoladefabriek van Sicilië voordat je naar het beeldschone stadje Ragusa Ibla gaat, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 4 Begin uw dag in de Villa del Casale op Piazza Armerina, waar een van de grootste en rijkste collecties Romeinse mozaïeken ter wereld op u wacht. Ga daarna naar de Vallei van de Tempels, waar u een van de grootste voorbeelden van de kunst en architectuur van Groot-Griekenland zult ontdekken. Geniet van wat vrije tijd om dit uitgestrekte tempelcomplex met 7 oude Griekse tempels te verkennen. Dag 5 Ga 's ochtends naar de kustplaats Marsala om de gelijknamige wijn van de stad te proeven. Leer hoe u deze unieke versterkte wijn kunt onderscheiden door zijn amberkleur en unieke geur. Ga 's middags naar het Zoutmuseum van Trapani. Leer hier meer over de zoutproductiemethoden in het gebied en bewonder een uniek landschap met meer dan 100 molens, waarvan sommige nog steeds in werking zijn. Sluit de dag af met een wandeling door het middeleeuwse stadje Erice, een historisch en charmant stadje in de Siciliaanse heuvels. Dag 6 Vandaag bezoekt u de steden Palermo en Monreale, die beide beroemd zijn om hun mozaïeken in Byzantijnse stijl. Bezoek in Palermo de 12e-eeuwse kathedraal en dompel jezelf onder in de levendige geschiedenis en cultuur van de stad. Bewonder in Monreale de mooie mozaïeken in de grote Normandische kathedraal van de stad. Geniet daarna van een panoramisch uitzicht op de omliggende vallei, vol met sinaasappel-, olijf- en amandelbomen. Dag 7 Breng je laatste dag op Sicilië door in de badplaats Cefalu. Breng een paar uur door met verdwalen in een doolhof van kleine straatjes en ijssalons voordat je naar Castelbuono gaat, een pittoresk dorpje verscholen in het Madonie-gebergte. Laat je aan het einde van je reis weer op de luchthaven afzetten.

...
Taormina: stadswandeling met hoogtepunten

10. Taormina: stadswandeling met hoogtepunten

Ontdek tijdens deze wandeltocht waarom Taormina een favoriete bestemming is voor veel reizigers, schrijvers, kunstenaars en filmmakers. Bekijk modieuze winkels, elegante bars en restaurants aan de Corso Umberto. Bekijk oude kerken zoals Santa Caterina. Ontmoet je gids bij Porta Messina en ga naar het oude theater van Taormina, waar je kaartjes kunt kopen om naar binnen te gaan. Verken dit Hellenistische theater en leer hoe het werd gebruikt. Geniet van een prachtig uitzicht op de kust en de Etna. Ga verder langs de winkelstraat Corso Umberto. Bewonder de charmante boetiekjes, tavernes en cafés. Bekijk de 17e-eeuwse barokke Santa Caterina-kerk. Ga naar het hart van de stad naar het balkon van Piazza IX Aprile. Geniet van het weidse uitzicht op de Ionische zee en de vulkaan Etna. Bewonder de kathedralen en oude vestingwerken op het plein.

...

Sitemap Amfitheater van Taormina

Wil je alle activiteiten in Amfitheater van Taormina ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amfitheater van Taormina

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 187 beoordelingen

fantastisch

de reis was geweldig. Ik reisde alleen en werd goed verzorgd door zowel de gids als de anderen in de groep, die anders een fantastisch gezin van 7 uit Roemenië was. De reis naar Etna was super, we kregen veel spannende en informatieve informatie over de weg daar met verschillende kleine stops om naar het landschap en de plaatsen te kijken waar de lava zowel huizen als wegen heeft ingenomen. de gids leefde, vol met informatie, aardig en behulpzaam, we stopten en aten lunch op een geweldige plek, alles was geweldig. Taormina- Heerlijk Ik raad deze tour en deze gids echt aan, een die ik zeker weer zal gebruiken.

Goede ervaring

Goede organisatie en geschikte tijd om de sites te bekijken. Geosuè, de chauffeur-gids, was erg aardig voor ons en zeer verantwoordelijk met het rijden tijdens de hele reis.

Een zeer complete excursie. Joshua de chauffeur was zich te allen tijde zeer bewust van ons.

Geweldige excursie, supervriendelijke gidsen, al met al een echte aanrader.

100% aanbevolen, Joshua is zonder twijfel de beste