Datums kiezen

Ontdek het beste van
Åndalsnes

Åndalsnes

Onze aanbevelingen voor Åndalsnes

Vanuit Åndalsnes: Retourtje Gondel Tickets

1. Vanuit Åndalsnes: Retourtje Gondel Tickets

Neem een kortere weg naar het fantastische fjord en geniet van het panoramische uitzicht op de bergen vanaf de Romsdalsgondolen. Boek een enkeltje vanaf de top of vanaf de bodem, of een retourtje vanaf de top of vanaf de bodem. Geniet van het uitzicht en kies ervoor om te eten in het bergrestaurant of een wandeling te maken. Een elektrische kabelbaan, de eerste gondelbaan in Noorwegen die is gebouwd volgens de duurzaamheidsbeginselen, brengt je 1.679 meter vanaf de fjord omhoog naar de berg Nesaksla (700 meter boven zeeniveau), die precies boven de stad Åndalsnes ligt. De tocht omhoog duurt ongeveer 10 minuten. Geniet van een 360-graden uitzicht over de beroemde Romsdalen, waaronder de indrukwekkende berg Romsdalshorn, de berg Vengetindene, het stadscentrum, weelderige valleien en de smaragdgroene rivier Rauma. Neem plaats in het Eggen Restaurant op de top voor een maaltijd terwijl je het prachtige uitzicht bewondert. Verken de omgeving via korte, gemakkelijke paden op de bergtop naar de verschillende uitzichtpunten.

Åndalsnes - Trollstigen & Trollwall audiogids bustour

2. Åndalsnes - Trollstigen & Trollwall audiogids bustour

Deze rondleiding met audiogids duurt 3 uur en begint direct naast de haven. We verlaten het centrum en gaan de prachtige Raumavallei in, langs de rivier Rauma die gevuld is met zalm en de indrukwekkende bergen aan beide zijden. Onze reis brengt ons naar de eerste fotostop bij de Trollwall. Nadat we onze eerste indrukken hebben opgedaan van het imposante berglandschap, gaan we verder richting Trollstigen. We steken de "Soggebrug" over naar het prachtige Isterdal, waar de spectaculaire "Trollstigen" kronkelweg begint. Onze buschauffeur brengt ons via 11 haarspeldbochten naar het plateau, waar we de volgende fotostop zullen maken. Vanaf een spectaculair uitkijkpunt kunnen we het hele landschap van deze indrukwekkende bergweg zien, inclusief de omliggende bergtoppen en de wilde Stigfossen waterval. Na een onvergetelijke tijd op de top van Trollstigen daalt de route weer af naar Åndalnes. Laten we ontspannen en luisteren naar onze audiogids die ons op de terugweg naar de haven zal vertellen over de geschiedenis van Trollstigen en Åndalsnes.

Åndalsnes: kabelbaan en begeleide wandeling naar uitkijkpunt Rampestreken

3. Åndalsnes: kabelbaan en begeleide wandeling naar uitkijkpunt Rampestreken

De tour begint met het ontmoeten van de gids buiten het fjordstation van Romsdalsgondolen in het centrum van Åndalsnes. Samen met de gondel naar de top van de berg Nesaksla. De Romsdalsgondolen is de langste kabelbaan in zijn soort in Noorwegen en biedt uitzicht op beroemde bezienswaardigheden zoals Troll Wall, Trollstigen en de Romsdalen Fjord. Boven aangekomen wijst de gids de weg richting Rampestreken. Na het passeren van Eggen Restaurant loopt u ca. 15-20 minuten. Delen van het pad bestaan uit Sherpa-trappen waardoor de steile heuvels makkelijker te beklimmen zijn. Daag jezelf uit in Rampestreken door naar het einde van het uitkijkpunt te lopen en van het uitzicht te genieten! De 20 meter lange vrijhangende helling geeft je vlinders en unieke foto's van Romsdalen. Wandel samen met de gids terug naar de top van de berg. De tour eindigt wanneer je terug bent aangekomen bij het fjordstation Romsdalsgondolen en het Eggen Restaurant. Je kunt er dan voor kiezen om samen met de gids naar beneden te gaan, of eerst een drankje, koffie of lunch te nuttigen voordat je weer naar beneden gaat als je er klaar voor bent.

Åndalsnes - Ontmoet de trollen

4. Åndalsnes - Ontmoet de trollen

De excursie begint in het centrum van Åndalsnes, vanaf daar rijden we langs de zalmrivier Rauma met aan beide kanten dramatisch oprijzende bergen voordat we bij de hoogste verticale rotswand van Europa komen, de Trollenmuur (Trollveggen). Vergeet niet achter je te kijken, want daar vinden we de beroemde Romsdalshorn (1.524 meter). Na een fotostop van ongeveer 15 minuten gaat de rit verder langs de Rauma rivier. Het echte trollenavontuur begint wanneer we de Soggebrug oversteken: we naderen het Isterdal, omringd door majestueuze bergen met namen als De Koning, De Koningin en De Bisschop. De bus brengt ons helemaal naar de Trollstigen (Trollenweg), een weg die in 1936 werd geopend met 11 haarspeldbochten. Elke bocht heeft zijn eigen naam, die we kunnen vinden op de borden die in elke bocht staan. Onderaan de vallei en op weg naar het Trollstigenplateau kunnen we de prachtige waterval Stigfossen bewonderen met een verticale val van 180 meter. Bij het bereiken van de top van Trollstigen nemen we een uitgebreide pauze om de adembenemende vergezichten van de ruige bergen en het panoramische uitzicht op de Trollstigen Road in ons op te nemen, voordat we weer afdalen via de schilderachtige route.

Andere activiteiten in Åndalsnes

Wil je alle activiteiten in Åndalsnes bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.