Onze aanbevelingen voor Åndalsnes

Vanuit Åndalsnes: Retourtje Gondel Tickets

Vanuit Åndalsnes: Retourtje Gondel Tickets

Neem een kortere weg naar het fantastische fjord en geniet van het panoramische uitzicht op de bergen vanaf de Romsdalsgondolen. Boek een enkeltje vanaf de top of vanaf de bodem, of een retourtje vanaf de top of vanaf de bodem. Geniet van het uitzicht en kies ervoor om te eten in het bergrestaurant of een wandeling te maken. Een elektrische kabelbaan, de eerste gondelbaan in Noorwegen die is gebouwd volgens de duurzaamheidsbeginselen, brengt je 1.679 meter vanaf de fjord omhoog naar de berg Nesaksla (700 meter boven zeeniveau), die precies boven de stad Åndalsnes ligt. De tocht omhoog duurt ongeveer 10 minuten. Geniet van een 360-graden uitzicht over de beroemde Romsdalen, waaronder de indrukwekkende berg Romsdalshorn, de berg Vengetindene, het stadscentrum, weelderige valleien en de smaragdgroene rivier Rauma. Neem plaats in het Eggen Restaurant op de top voor een maaltijd terwijl je het prachtige uitzicht bewondert. Verken de omgeving via korte, gemakkelijke paden op de bergtop naar de verschillende uitzichtpunten.

Åndalsnes: Trollstigen Uitzichtpunt bustour met een lokale gids

Åndalsnes: Trollstigen Uitzichtpunt bustour met een lokale gids

Deze tour begint in het centrum van Åndalsnes waar je wordt opgehaald met de bus. Onderweg naar Trollstigen vertelt onze gids je de interessantste verhalen uit de omgeving, zowel historische gebeurtenissen als meer actuele situaties, zoals de grote lawine op de top van Trollstigen tijdens de paasweek vorig jaar. In de bus heb je alle mogelijkheden om gewoon van het uitzicht te genieten terwijl je naar de gids luistert. Op de top van Trollstigen heb je bijna 1 uur tot je eigen beschikking. Dit geeft je de tijd om naar het uitzichtpunt te lopen, iets te kopen bij de kiosk en/of cadeauwinkel, of misschien wil je een korte wandeling maken door het prachtige berglandschap? Daarna zal de bus de bochtige Trollstigen weg weer afdalen en terugrijden naar Åndalsnes.

Åndalsnes - Trollstigen & Trollwall audiogids bustour

Åndalsnes - Trollstigen & Trollwall audiogids bustour

Deze rondleiding met audiogids duurt 3 uur en begint direct naast de haven. We verlaten het centrum en gaan de prachtige Raumavallei in, langs de rivier Rauma die gevuld is met zalm en de indrukwekkende bergen aan beide zijden. Onze reis brengt ons naar de eerste fotostop bij de Trollwall. Nadat we onze eerste indrukken hebben opgedaan van het imposante berglandschap, gaan we verder richting Trollstigen. We steken de "Soggebrug" over naar het prachtige Isterdal, waar de spectaculaire "Trollstigen" kronkelweg begint. Onze buschauffeur brengt ons via 11 haarspeldbochten naar het plateau, waar we de volgende fotostop zullen maken. Vanaf een spectaculair uitkijkpunt kunnen we het hele landschap van deze indrukwekkende bergweg zien, inclusief de omliggende bergtoppen en de wilde Stigfossen waterval. Na een onvergetelijke tijd op de top van Trollstigen daalt de route weer af naar Åndalnes. Laten we ontspannen en luisteren naar onze audiogids die ons op de terugweg naar de haven zal vertellen over de geschiedenis van Trollstigen en Åndalsnes.

Romsdalen: Rauma Spoorweg Gouden Trein met Gids

Romsdalen: Rauma Spoorweg Gouden Trein met Gids

Ervaar de spectaculaire geschiedenis en geniet van het majestueuze landschap van hoge pieken en grillige rotswanden op de meest gedenkwaardige treinreis van Noorwegen. Ontdek Trollveggen, het technisch meesterwerk Kyllingbrug en de indrukwekkende Verma-watervallen terwijl je de route aflegt. Begin je treinavontuur op het station van Åndalsnes en word aan boord verwelkomd door de gastheren van de trein. Neem plaats op je stoel voor het eerste deel van de reis naar Bjorli. Kijk uit het raam en bewonder hoogtepunten zoals de Trollenmuur en de Verma waterval. Houd je camera gereed voor de Kyllingbrug, de meest gefotografeerde spoorbrug in Noorwegen. De reis begint op het station van Åndalsnes, waar je aan boord wordt verwelkomd door onze treinbegeleiders. Het eerste deel van de treinreis duurt ongeveer 1 uur. Naast het visuele feest van de verbluffende Noorse natuur tijdens de treinrit, krijg je unieke verhalen voorgeschoteld over degenen die hebben geworsteld en geleefd tussen de scherpe bergtoppen, zich hebben gevoed aan de rivier en de bergen hebben beklommen en je krijgt een duik in de historische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog, de wortels van "de Gouden Trein". Als je in een rustig tempo rijdt, kun je vanuit je zitplaats aan het raam prachtige foto's maken van de adembenemende natuur die aan je voorbij trekt. Je krijgt een korte pauze bij onze laatste halte op het treinstation van Bjorli. Hier kun je uitstappen en buiten genieten van de serene schoonheid van de omringende natuur. Na een korte pauze kun je weer instappen en je ongelooflijke reis voortzetten, want de trein rijdt terug naar Åndalsnes. Stap aan boord en laten we samen de wonderen van de Gouden Trein ontdekken!

Åndalsnes: Gondelbaan en wandeling met gids door de bergen

Åndalsnes: Gondelbaan en wandeling met gids door de bergen

Een gids neemt je mee naar boven met de gondel en neemt je mee op een wandeling rond de top van de berg. U wandelt over een geprepareerd grindpad en krijgt een mooie mix van verhalen uit de regio aangeboden, variërend van 1800-geschiedenis tot actualiteit. Als je geluk hebt, leer je misschien over een paar geheime, afgelegen plekjes waar je innerlijke rust kunt vinden tussen majestueuze bergen. Deze begeleide activiteit is inclusief een retourticket voor de gondel. De Romsdalen-gondel is de ervaring van dit jaar, een kortere weg naar het fantastische uitzicht op de fjord en de bergen van Romsdalen. Het brengt je 708 hoogtemeters van de fjord en omhoog naar de berg Nesaksla, gelegen recht boven de stad Åndalsnes, omringd door de beroemde Romsdalen-bergen. De gondelrit is ongeveer. 5 minuten lang. Klaar om je kennis over de regio Romsdalen te verbreden?

Åndalsnes - Ontmoet de trollen

Åndalsnes - Ontmoet de trollen

De excursie begint in het centrum van Åndalsnes, vanaf daar rijden we langs de zalmrivier Rauma met aan beide kanten dramatisch oprijzende bergen voordat we bij de hoogste verticale rotswand van Europa komen, de Trollenmuur (Trollveggen). Vergeet niet achter je te kijken, want daar vinden we de beroemde Romsdalshorn (1.524 meter). Na een fotostop van ongeveer 15 minuten gaat de rit verder langs de Rauma rivier. Het echte trollenavontuur begint wanneer we de Soggebrug oversteken: we naderen het Isterdal, omringd door majestueuze bergen met namen als De Koning, De Koningin en De Bisschop. De bus brengt ons helemaal naar de Trollstigen (Trollenweg), een weg die in 1936 werd geopend met 11 haarspeldbochten. Elke bocht heeft zijn eigen naam, die we kunnen vinden op de borden die in elke bocht staan. Onderaan de vallei en op weg naar het Trollstigenplateau kunnen we de prachtige waterval Stigfossen bewonderen met een verticale val van 180 meter. Bij het bereiken van de top van Trollstigen nemen we een uitgebreide pauze om de adembenemende vergezichten van de ruige bergen en het panoramische uitzicht op de Trollstigen Road in ons op te nemen, voordat we weer afdalen via de schilderachtige route.

Åndalsnes: Bustour met gids naar Trollenmuur

Åndalsnes: Bustour met gids naar Trollenmuur

Deze tour begint in het centrum van Åndalsnes waar je wordt opgehaald met de bus. Aan boord van de bus vertelt je gids je verhalen over de legendes, trollen en de eerste van vele pogingen om de Trollenmuur te beklimmen, maar ook interessante feiten over de omgeving, de geografische ligging en de geschiedenis. De Trollenmuur maakt deel uit van een machtig bergmassief, de Trollenpieken, die hoog boven de vallei van Romsdalen uittorenen. Deze tocht voert je door deze spectaculaire vallei met als bestemming het Troll Wall Visitor Center. Vanaf dit punt houden we een (foto)stop van 15 minuten zodat je de indrukwekkende bergketen van dichtbij kunt bewonderen. Na deze korte pauze vervolgt de bustour met gids zijn weg terug naar het centrum van Åndalsnes.

Vanuit Åndalsnes: Yoga op Nesaksla Berg en Gondel Ticket

Vanuit Åndalsnes: Yoga op Nesaksla Berg en Gondel Ticket

Romsdalen Gondelbaan en yoga in Eggen Restaurant. Een lokale yogaleraar ontmoet je bij de Romsdal gondel en samen maken jullie de 5 minuten durende gondelrit naar de top van Nesaksla en Eggen Restaurant. Hier krijg je wat tijd om rond te kijken en tot rust te komen voordat de yogales begint. Onze gecertificeerde yogadocent neemt je mee voor een uur hatha, vinyasa of yin yoga, met uitzicht op de mooiste bergen. Zorg voor je lichaam en geest met yoga in een heel bijzondere omgeving. We eindigen altijd met een goede ontspanning. Voorkennis is niet nodig, de les is geschikt voor iedereen. Na de les heeft de keuken een heerlijke gezonde en voedzame smoothie (vegan) bereid. Er zijn ook mogelijkheden om een bergwandeling te maken en/of te genieten van een maaltijd in restaurant Eggen. De gondel gaat elk heel en half uur, dus je kunt weer naar beneden wanneer het jou uitkomt.

Veelgestelde vragen over Åndalsnes

De topbezienswaardigheden in Åndalsnes

Activiteiten in Åndalsnes

Steden in Noorwegen

Andere activiteiten in Åndalsnes

Wil je alle activiteiten in Åndalsnes bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.