Datums kiezen

Ontdek het beste van
Andenes

Andenes

Onze aanbevelingen voor Andenes

Bleik: Walvissen kijken per speedboot met papegaaiduikers en muffins

1. Bleik: Walvissen kijken per speedboot met papegaaiduikers en muffins

In de zomer walvissen spotten in het magische Bleik (Andøy, Vesterålen), op 10 minuten rijden van Andenes. Vesterålen is de verborgen plek van Noorwegen voor fantastische wilde dieren, zowel op zee als op het land. Ga mee met onze zomer walvis- en wildlife RIB-bootexcursie om de oppervlakte van de diepwaterkloof van Bleik en omgeving te verkennen. De kloof is de thuisbasis van een overvloed aan zeedieren, waaronder de prachtige potvissen. Je hebt ook kans om andere zeezoogdieren tegen te komen, zoals grienden, orka's, dwergvinvissen en af en toe Risso's dolfijnen en vinvissen. Al deze dieren bezoeken het gebied op zoek naar voedsel (verschillende vissoorten), wat ook bijzondere vogels en andere wilde dieren aantrekt. Op zoek naar walvissen zullen we waarschijnlijk verschillende vogels tegenkomen (papegaaiduikers, adelaars, jan-van-genten, enz.) terwijl we onze ogen open houden voor Harbor zeehonden. Ga mee op onze 3,5 uur durende RIB bootexcursie met maximaal 12 gasten om de wonderen van Bleik Canyon te ontdekken. Tijdens de rondleiding is er een gids aan boord die je informatie geeft over alle wilde dieren die we tegenkomen en foto's maakt (als herinnering) om mee naar huis te nemen na de tocht. Duur van de tocht: 3,5 uur (inclusief klaarmaken (warme drijfpakken dragen) aan wal en Complementaire thee en koffie tijdens het omkleden na de tocht). Vertrek: 10:00 en 21:00 vanaf Bleik Marina (https://goo.gl/maps/j5SDCVsjxyJmzN4B6). Kijk uit naar het bord met het Groene Goud van Noorwegen (de legendarische Groene Draak), waar je wordt opgewacht door je schipper en gids.

Van Svolvær: dagtrip walvissen spotten naar Andenes

2. Van Svolvær: dagtrip walvissen spotten naar Andenes

Deze excursie begint om 07:35 in Svolvær, op weg naar Andenes - de walvissafari begint om 13:00. Je stapt in een Hop-on/Hop-off bus, die onderweg stopt om gasten op te halen en een schema bijhoudt. Grijp tijdens je vakantie op de Lofoten in Noorwegen het unieke aanbod aan om orka's, potvissen en dolfijnen te spotten in hun Arctische thuis. Een betrouwbare en veilige busrit, met gemakkelijke ophaalservice vanaf het centrum in Svolvær, maakt dit een gemakkelijk te boeken dagactiviteit. De Arctic Route bus brengt je langs een van de 18 Nationale Scenic Routes van Noorwegen, inclusief veerboten, bruggen en prachtige kustroutes. Fotostops zijn inbegrepen zodat je het echte Arctische landschap niet mist. Het dorp Andenes is de enige locatie in de buurt van Lofoten waar je deze zeezoogdieren kunt zien als je op een boot stapt. Je gaat mee op een open Rigid Inflatable Boat die je de oceaan op brengt. Alle benodigdheden om je warm en veilig te houden zijn inbegrepen. Eten: een lichte lunchtas is inbegrepen, een traditioneel 'matpakke' inclusief brood met beleg - neem extra eten mee als je dat nodig hebt voor de hele dag, want de mogelijkheid om eten te kopen is beperkt op deze dag. Gebak en warme dranken kunnen 's ochtends tijdens de overtocht met de veerboot vanuit Svovær worden gekocht. Neem je eten mee voor de terugreis naar Svolvær. Opmerking: Deze activiteit is weersafhankelijk. Als de excursie wordt geannuleerd, word je zo snel mogelijk op de hoogte gebracht en proberen we je op een andere dag in te plannen. Opmerking: Houd er rekening mee dat de minimumleeftijd 8 jaar is en de minimumlengte 120 cm. Opmerking: Het vervoer vindt plaats met de Arctic Route hop-on/hopseeingbus, die onderweg stopt om andere reizigers op te halen. Opmerking: Deze excursie is inclusief een lang transport van Svolvær naar Andenes - de dichtstbijzijnde locatie vanaf Lofoten om walvissen te zien.

Van Lofoten/Tromsø: Bus- & veerboottransfer naar Tromsø/Lofoten

3. Van Lofoten/Tromsø: Bus- & veerboottransfer naar Tromsø/Lofoten

Vind je weg tussen de stad Tromsø, de Arctische hoofdstad en het dorp Svolvær, de toegangspoort tot de Lofoten. Onze bus en veerboten brengen je via een schilderachtige kustroute in 13 uur naar de vakantiebestemming van je keuze. Reizen over de weg in de zomer is echt een unieke ervaring in het noordpoolgebied, omdat de zon dan niet ondergaat. De Arctische route brengt je langs 2 van de Nationale Scenic Routes van Noorwegen, die zijn gemarkeerd als de mooiste tochten om te doen. Houd je camera dichtbij en je ogen gericht op de steeds veranderende natuur en landschappen. Deze busrit is gekruid met 3 schilderachtige veerboten, 2 fotostops en 2 Nationale Scenic Routes. Fotostops: - Uniek Bleikstrand in Vesterålen (15 min stop) Veerboten: - Brensholmen-Botnhamn (40min) - Gryllefjord-Andenes (1u40min) - Melbu-Fiskebøl (35min) Nationale toeristische routes: - Senja - Oceaan, fjorden en bergen (90km) - Andøya - Waar de oceaan aan land komt (58km) Bij je ticket is gratis toegang tot de Digital Storytelling App van Arctic Route inbegrepen. Leer het gebied dat je bezoekt op een gemakkelijke en ontspannen manier kennen door te luisteren naar zorgvuldig uitgekozen verhalen en feiten in de app. Reis van Tromsø naar Svolvær: - Stap om 08:45 (uur) op de Arctic Route in het centrum van Tromsø en kom om 21:30 (21.30 uur) aan in Svolvær Centrum. Reis van Svolvær naar Tromsø: - Stap om 07:35 uur op de Arctische route in het centrum van Svolvær en kom om 20:25 uur aan in Tromsø Centrum.

Hop-on/hop-off naar 30 plaatsen met de Arctische route in Noorwegen

4. Hop-on/hop-off naar 30 plaatsen met de Arctische route in Noorwegen

Reis onbeperkt op onze 2 nieuwe zomerroutes, die de Noordpool in Noorwegen verbinden: Route 1: Tromsø, Sommarøy Hotel, Mefjord Brygge, Skaland, Hamn i Senja, Gryllefjord, Andenes, Bleik Beach, Marmelkroken, Sortland, Stokmarknes, Melbu, Svolvær en Kabelvåg in Lofoten, inclusief 3 schilderachtige veerboten. Route 2: Narvik, Evenes/Harstad Airport & Hotel, Svolvær, Henningsvær, Lofotr Vikingmuseum, Leknes, Flakstad en Lofoten Beach Camp, Nusfjord, Hamnøy, Reine, Moskenes (veerboot naar Bodø) en A i Lofoten. Wat is de zomerreispas van de Arctische route? Met de meerdaagse reispas kun je geld besparen omdat je zo vaak als je wilt gebruik kunt maken van de Arctische Route langs alle mogelijke routes, zodat je tijdens de Arctische zomer door Noord-Noorwegen kunt navigeren. De Reispas is geldig in de Arctische regio op de routes Tromsø - Lofoten - Tromsø en Narvik - Lofoten - Narvik. De volgende veerboten vallen binnen je reispas voor voetgangers: Brensholmen - Botnhamn / Grylllefjord - Andenes / Melbu - Fiskebol. Wees creatief! Wat is inbegrepen in de reispas? Met de aankoop van de Travel Pass krijg je een unieke en persoonlijke code, die geldig is voor een bepaalde periode op onze twee zomerroutes van de Arctic Route en de aangesloten veerboten. Deze code brengt elke toekomstige aankoopprijs op nul. Betaal één keer en reis veel! Dit is wat je krijgt met je alles-in-één ticket: - onbeperkt reizen met bus en veerboot - volledige flexibiliteit in routes en frequentie - gemakkelijk reserveren van busplaatsen - rondreizen met onze zichtbare Arctic Route bussen - online ondersteuning door ons lokale en deskundige ondersteuningsteam

4 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Andenes

Wil je alle activiteiten in Andenes bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.