Andrássyboulevard

Meer dan 50 keer geboekt vorige week

Andrássyboulevard

Andrássyboulevard: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: Rondleiding door de grote stad van 3 uur en kasteelwandeling

Boedapest: Rondleiding door de grote stad van 3 uur en kasteelwandeling

Ga mee met een tour door Boedapest en bekijk samen met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, aan boord van een bus met airconditioning. Vang een glimp op van het Parlement, het Heldenplein, de Sint-Stefanusbasiliek en meer. Loop door de straten van de Burcht van Boeda en bewonder de middeleeuwse ruïnes en het koninklijk paleis. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Gellért-heuvel. Passeer het iconische parlementsgebouw voordat je via de Margaretbrug de rivier de Donau oversteekt. Ga naar de wijk van het koninklijk kasteel aan de kant van Boeda en stap uit de bus voor een korte wandeling naar het Vissersbastion. Bekijk de buitenkant van de Matthiaskerk, een van de oudste kerken in de burchtwijk Buda. Ga vervolgens verder de Gellért-heuvel op waar je een fotostop maakt. Geniet van een panoramisch uitzicht op Boedapest en de Donau. Stap weer in de bus en rijd verder over de Elizabethbrug en langs de Andrássylaan naar het Heldenplein. Op de terugweg naar het Intercontinental Hotel, waar de tour eindigt, kom je nog langs de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek.

Boedapest: Grote stadstour met bezoek aan het parlement

Boedapest: Grote stadstour met bezoek aan het parlement

Je eerste stop tijdens deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Burchtendistrict voor een korte wandeling om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je bezoekt het Burchtendistrict, de perfecte plek om te genieten van een spectaculair uitzicht over de omgeving. Reis over de Elizabethbrug en de Margarethabrug en leer iets over de geschiedenis van deze prachtige bouwwerken. Bekijk ook de buitenkant van de grootste synagoge van Europa en rijd vervolgens naar het stadspark. Onderweg kom je langs de grootste thermale spa van Europa en de dierentuin van Boedapest, en dan stop je bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen vindt. Vanaf hier gaat de tocht verder over de Andrássy Avenue naar het centrum van Pest, langs het Opera House en de Sint-Stefanusbasiliek. Je stapt weer uit bij het Parlementsgebouw voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw, ontworpen door de beroemde Hongaarse architect Imre Steindl, is deels geïnspireerd op het Paleis van Westminster en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk binnen de prachtige vergaderzaal, de rijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je ziet ook de koepelzaal, waar de kroonjuwelen en de Hongaarse heilige kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

Fiets door Boedapest tijdens deze sightseeingtour met gids. Bekijk de bezienswaardigheden van de stad terwijl je langs de oevers van de Donau fietst. Geniet van het uitzicht vanaf de Burchtwijk in Boeda en bekijk de neorenaissance aan de Andrássy Avenue. Ontmoet je gids bij het kantoor van de activiteitenaanbieder en spring op je fiets om je sightseeingtour te beginnen. Rijd over Duna Corso naar de Elizabethbrug en beklim de Burchtwijk in Boeda om van het prachtige uitzicht op Pest te genieten. Daal af naar de Donau om langs de rivier te rijden, ontspan op het Margaretha-eiland en bezoek het Parlementsgebouw, het Plein van de Vrijheid en de Sint-Stefanusbasiliek. Als de tijd het toelaat rijden we daarna over de Andrássylaan, die op de UNESCO-lijst staat, langs het Operahuis en het Huis van de Terreur, het Heldenplein en het Stadspark, voordat we terugkeren naar het kantoor van de activiteitenaanbieder.

Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", op een comfortabele en innovatieve e-bike. Je gebruikt onze fietsen met houten frames van my-esel of de e-bikes van Kalkhoff Berleen. Let op: een e-bike is een fiets met elektrische ondersteuning waarbij je nog steeds moet trappen. Eerst rijd je over de hele Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het Huis van de Terreur en het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen heeft. Vanaf het Heldenplein ga je verder naar het Stadspark waar je wordt verrast door een nepkasteel en het Széchenyi Thermaalbad, het grootste en populairste van de stad. De tocht gaat verder met hoogtepunten als de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Bekijk en leer meer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt het Vrijheidsplein met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver meer naar het Hongaarse parlementsgebouw, een bezienswaardigheid in Boedapest. Vervolgens bereik je de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Je komt langs het Monument van de Schoenen, maar houd er rekening mee dat er niet altijd directe toegang kan worden verleend. Steek de onlangs gerenoveerde Kettingbrug over, die nu gesloten is voor particuliere auto's, en kom aan in Boeda, vanwaar je begint aan de beklimming van de Burchtheuvel. Hier zal de elektrische ondersteuning van je fiets zijn kracht tonen. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Donauoever en het historische Rudas Bad passeert. Op de Gellértheuvel zie je het beroemde Gellértthermaalbad en keer je terug naar Pest via de Liberty Bridge, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Straat Synagoge bereikt, de laatste stop op de tour voordat je terugkeert naar het beginpunt van de tour.

Boedapest: Privé stadsrondleiding met Russische Jeep

Boedapest: Privé stadsrondleiding met Russische Jeep

Sla de drukte van een traditionele stadsrondleiding over. Ga in plaats daarvan achterover zitten in een authentieke, vintage Russische militaire jeep, doe je riem om, geniet van de schoonheid van Boedapest en laat al het andere over aan je chauffeur! Deze tour is een echte aanrader voor degenen die verder willen kijken dan de gebruikelijke bezienswaardigheden van Boedapest. Je bezoekt gebieden die ontoegankelijk zijn voor gewone stadsrondleidingen en ontdekt de wonderen en geheimen van de stad. De tour neemt je mee langs de Andrassy Avenue, langs bezienswaardigheden als het Opera House, het House of Terror en het Szechenyi Thermal Bath. Er wordt ook gestopt bij het Heldenplein om meer te leren over de Hongaarse geschiedenis. Bezoek de historische Joodse wijk en de grootste synagoge van Europa, en dompel je onder in de unieke sfeer van de ruïne bar wijk. Geniet van een stop van 30 minuten bij de levendige Grote Markthal als die open is. Nadat je de Donau bent overgestoken naar de Buda-kant, rijden we je naar de Gellertheuvel voor een prachtig panoramisch uitzicht. In het Buda Castle District reis je door de oude geplaveide straten en middeleeuwse huizen. Na een stop van 20 minuten kun je de Matthiaskerk bewonderen en vanaf het Vissersbastion wacht je een adembenemend panorama over het Parlement en de Pest-kant, waar je veel fotomogelijkheden hebt. Je rijdt langs de Donau en keert terug naar Pest. Op het laatste deel van de tocht kun je de Schoenen bezoeken op de Donau-oever in de buurt van de Kettingbrug (alleen bij daglicht). Tijdens de hele tour zal je chauffeur interessante verhalen vertellen over bezienswaardigheden en beschikbaar zijn voor vragen. Er is een audiogids beschikbaar in verschillende talen, of je kunt naar muziek luisteren via het JBL hifisysteem.

Vanuit Wenen: groepsdagtrip Boedapest

Vanuit Wenen: groepsdagtrip Boedapest

Geniet van het adembenemende uitzicht over Boedapest en verken de Hongaarse hoofdstad, met name de Burchtwijk en het Hongaarse parlement. Steek bruggen over en ontdek de straten in barokstijl, met daarna vrije tijd. Wandel door de straten van de Burchtwijk, met een optioneel bezoek aan de Matthiaskerk. Bekijk het 19e-eeuwse Vissersbastion en neem een kijkje in het unieke interieur van de Ruszwurm, het oudste café van de stad. Bekijk het Hongaarse parlement vanuit verschillende hoeken, steek de belangrijkste lanen over, zoals Andrássy Avenue, de lokale Champs-Élysées. Maak foto's met historische Hongaarse leiders op het Heldenplein, bij de Sint-Stefanusbasiliek en leer de vele geheimen van Boedapest kennen. Geniet aan het einde van de sightseeingtour van uw vrije tijd in het centrum van Boedapest. Neem de tijd om rond te lopen en wat Hongaars eten te proberen, zoals traditionele Gulash. Geniet daarna van een zorgeloze transfer terug naar Wenen.

Boedapest: Bierbus sightseeingtour

Boedapest: Bierbus sightseeingtour

Stap aan boord van de eerste volledig elektrische en milieuvriendelijke bierbus en ontdek Boedapest op een unieke manier terwijl je aan boord geniet van Hongaars tapbier. Kies uit verschillende vertrektijden en bekijk de panoramische uitzichten. Rijd heen en weer over de Andrassy Avenue en bewonder de paleizen en bekijk het stadscentrum met het Oog van Boedapest, het Stadspark, het Széchenyi-bad, de Opera, enz. Begin en eindig de tour op het Heldenplein in Boedapest. Feest met je vrienden terwijl je Hongaars tapbier drinkt. Geniet van de goede sfeer, luister naar funky muziek en bewonder de nachtelijke lichtjes. *We behouden ons het recht voor om het trefpunt en de route te wijzigen vanwege sluitingen en andere factoren die van invloed zijn op de tour.

Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

Ontdek in je eigen tempo de oude Joodse wijk van Boedapest, tegenwoordig bekend als de feestelijke maar ook culturele en artistieke wijk van de stad! Het enige dat je nodig hebt om 1 uur te verkennen? Uw smartphone! De stem van een lokale gids zal je tijdens het bezoek begeleiden en de verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je verder gaat. Begin je tour wanneer je maar wilt, alleen of met vrienden, ver weg van groepen toeristen... Tijdens deze audio-rondleiding van 1u30 begin je je wandeling op de elegante Andrassy Avenue. Ook wel de "Champs Élysées" van Boedapest genoemd, staat het sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ontdek vervolgens de communistische periode van Boedapest door langs het House of Terror te lopen. Je vervolgt je weg langs Andrassy Avenue waar veel must-see plekken, verhalen en anekdotes op je wachten. Je passeert het eerste warenhuis van Boedapest, bewondert het prachtige City Opera House en loopt langs de Hollywood Boulevard van Boedapest. Vervolg uw reis door de Joodse wijk van Boedapest binnen te gaan om de grootste synagoge van Europa te ontdekken! U zult begrijpen waarom deze wijk tegenwoordig een deel van zijn identiteit heeft verloren... U komt langs gebouwen zoals het Monument van de Rechtvaardigen of het Memorial Park die getuigen van de tragische geschiedenis van de Joden in Boedapest. U zult dan ontdekken waarom deze wijk vandaag vooral bekend staat als een plaats voor festiviteiten en artistieke en culturele evenementen. Je leert bijvoorbeeld de geschiedenis van de beroemde ruïnebars in Boedapest! Vele anekdotes zullen uw wandeling in de stad verrijken. Een korte stop op een terras of een winkel, een kleine trek? Hervat het bezoek wanneer u maar wilt, precies waar u bent gepauzeerd. Het is onmogelijk om te verdwalen. De gids biedt duidelijke audio-aanwijzingen en een kaart geeft duidelijke aanwijzingen die in realtime moeten worden gevolgd. En als u een verkeerde afslag neemt, brengt de geïntegreerde geolokalisatiefunctie u in een mum van tijd weer op het goede spoor! pas uw reisschema aan zoals u wilt, ontspan en geniet van een leuke en vermakelijke rondleiding door het kasteeldistrict, in uw eigen tempo. Omdat aan alle goede dingen een einde komt, sluit je je bezoek af met de beroemdste ruïnebar van de stad: de Szimpla Kert. Een unieke plek om absoluut te ontdekken als je in de wijk komt.

Boedapest: E-bike rondleiding en kasteelheuvel

Boedapest: E-bike rondleiding en kasteelheuvel

Verken de prachtige stad Boedapest op de meest relaxte manier per E-bike. Volg je lokale, enthousiaste gids naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Fiets naar de Elizabeth-brug en klim naar de prachtige Castle Hill, waar je een ongelooflijk uitzicht over de stad hebt. Daal weer af naar de Donau en reis langs de beroemde rivier. Breng wat tijd door op Margaretha-eiland voordat je het Hongaarse parlementsgebouw bezoekt. Reis naar het Vrijheidsplein en bewonder de Sint-Stefanusbasiliek. Als de tijd het toelaat, loop dan over Andrassy Avenue en bekijk onderweg de Hongaarse Staatsopera en het House of Terror. Eindig je tour bij Hősök tere, een van de belangrijkste pleinen in Boedapest, en breng wat tijd door in het stadspark voordat je terugkeert naar kantoor. Dit is geen privétour, je fietst met andere fietsers! De tour is op dezelfde route met dezelfde timeshare als de Budapest Grand Sightseeng-tour!

Boedapest: Rondleiding door de stad per E-bike

Boedapest: Rondleiding door de stad per E-bike

Deze uitgebreide tour geeft je de kans om alle beste bezienswaardigheden van Boedapest te zien op comfortabele e-bikes. Beginnend bij het weelderige Opera House, reis je over Andrassy Avenue naar de eerste historische plek - Heldenplein. Hierachter strekt zich het rustige stadspark uit, waar je meer te weten komt over enkele van de gebouwen in het park, waaronder het Vajdahunyad-kasteel en het thermale bad van Szechenyi. Ga verder naar het centrum van de stad, langs de indrukwekkende Sint-Stefanusbasiliek en het nabijgelegen Vrijheidsplein, waar u het Parlement kunt bekijken. Fiets richting Margaret Bridge en maak een omweg naar Margaret Island, een heel park op een eiland, waar je kunt ontspannen terwijl de gids klaarstaat om vragen te beantwoorden en je verhalen te vertellen uit het tumultueuze verleden van Boedapest. Steek de rivier over en stop bij Batthyany Square om een pauze te nemen voor koffie en cake. Ga daarna de kronkelende heuvel op om het Buda Castle District te bereiken. Dankzij je e-bike zal de tocht naar boven niet vermoeiend zijn en als je op de top aankomt wordt je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad. Ga terug de heuvel af en steek de Donau over naar de Pest-kant van de stad. Vaar over de Donau-promenade, passeer de Grote Markthal en het centrum van Pest voordat de tour eindigt bij het Opera House.

77 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andrássyboulevard: topattracties in de buurt

Andrássyboulevard: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: Rondleiding door de grote stad van 3 uur en kasteelwandeling

Boedapest: Rondleiding door de grote stad van 3 uur en kasteelwandeling

Ga mee met een tour door Boedapest en bekijk samen met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, aan boord van een bus met airconditioning. Vang een glimp op van het Parlement, het Heldenplein, de Sint-Stefanusbasiliek en meer. Loop door de straten van de Burcht van Boeda en bewonder de middeleeuwse ruïnes en het koninklijk paleis. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Gellért-heuvel. Passeer het iconische parlementsgebouw voordat je via de Margaretbrug de rivier de Donau oversteekt. Ga naar de wijk van het koninklijk kasteel aan de kant van Boeda en stap uit de bus voor een korte wandeling naar het Vissersbastion. Bekijk de buitenkant van de Matthiaskerk, een van de oudste kerken in de burchtwijk Buda. Ga vervolgens verder de Gellért-heuvel op waar je een fotostop maakt. Geniet van een panoramisch uitzicht op Boedapest en de Donau. Stap weer in de bus en rijd verder over de Elizabethbrug en langs de Andrássylaan naar het Heldenplein. Op de terugweg naar het Intercontinental Hotel, waar de tour eindigt, kom je nog langs de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek.

Boedapest: Grote stadstour met bezoek aan het parlement

Boedapest: Grote stadstour met bezoek aan het parlement

Je eerste stop tijdens deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Burchtendistrict voor een korte wandeling om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je bezoekt het Burchtendistrict, de perfecte plek om te genieten van een spectaculair uitzicht over de omgeving. Reis over de Elizabethbrug en de Margarethabrug en leer iets over de geschiedenis van deze prachtige bouwwerken. Bekijk ook de buitenkant van de grootste synagoge van Europa en rijd vervolgens naar het stadspark. Onderweg kom je langs de grootste thermale spa van Europa en de dierentuin van Boedapest, en dan stop je bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen vindt. Vanaf hier gaat de tocht verder over de Andrássy Avenue naar het centrum van Pest, langs het Opera House en de Sint-Stefanusbasiliek. Je stapt weer uit bij het Parlementsgebouw voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw, ontworpen door de beroemde Hongaarse architect Imre Steindl, is deels geïnspireerd op het Paleis van Westminster en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk binnen de prachtige vergaderzaal, de rijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je ziet ook de koepelzaal, waar de kroonjuwelen en de Hongaarse heilige kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

Fiets door Boedapest tijdens deze sightseeingtour met gids. Bekijk de bezienswaardigheden van de stad terwijl je langs de oevers van de Donau fietst. Geniet van het uitzicht vanaf de Burchtwijk in Boeda en bekijk de neorenaissance aan de Andrássy Avenue. Ontmoet je gids bij het kantoor van de activiteitenaanbieder en spring op je fiets om je sightseeingtour te beginnen. Rijd over Duna Corso naar de Elizabethbrug en beklim de Burchtwijk in Boeda om van het prachtige uitzicht op Pest te genieten. Daal af naar de Donau om langs de rivier te rijden, ontspan op het Margaretha-eiland en bezoek het Parlementsgebouw, het Plein van de Vrijheid en de Sint-Stefanusbasiliek. Als de tijd het toelaat rijden we daarna over de Andrássylaan, die op de UNESCO-lijst staat, langs het Operahuis en het Huis van de Terreur, het Heldenplein en het Stadspark, voordat we terugkeren naar het kantoor van de activiteitenaanbieder.

Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", op een comfortabele en innovatieve e-bike. Je gebruikt onze fietsen met houten frames van my-esel of de e-bikes van Kalkhoff Berleen. Let op: een e-bike is een fiets met elektrische ondersteuning waarbij je nog steeds moet trappen. Eerst rijd je over de hele Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het Huis van de Terreur en het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen heeft. Vanaf het Heldenplein ga je verder naar het Stadspark waar je wordt verrast door een nepkasteel en het Széchenyi Thermaalbad, het grootste en populairste van de stad. De tocht gaat verder met hoogtepunten als de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Bekijk en leer meer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt het Vrijheidsplein met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver meer naar het Hongaarse parlementsgebouw, een bezienswaardigheid in Boedapest. Vervolgens bereik je de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Je komt langs het Monument van de Schoenen, maar houd er rekening mee dat er niet altijd directe toegang kan worden verleend. Steek de onlangs gerenoveerde Kettingbrug over, die nu gesloten is voor particuliere auto's, en kom aan in Boeda, vanwaar je begint aan de beklimming van de Burchtheuvel. Hier zal de elektrische ondersteuning van je fiets zijn kracht tonen. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Donauoever en het historische Rudas Bad passeert. Op de Gellértheuvel zie je het beroemde Gellértthermaalbad en keer je terug naar Pest via de Liberty Bridge, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Straat Synagoge bereikt, de laatste stop op de tour voordat je terugkeert naar het beginpunt van de tour.

Boedapest: Privé stadsrondleiding met Russische Jeep

Boedapest: Privé stadsrondleiding met Russische Jeep

Sla de drukte van een traditionele stadsrondleiding over. Ga in plaats daarvan achterover zitten in een authentieke, vintage Russische militaire jeep, doe je riem om, geniet van de schoonheid van Boedapest en laat al het andere over aan je chauffeur! Deze tour is een echte aanrader voor degenen die verder willen kijken dan de gebruikelijke bezienswaardigheden van Boedapest. Je bezoekt gebieden die ontoegankelijk zijn voor gewone stadsrondleidingen en ontdekt de wonderen en geheimen van de stad. De tour neemt je mee langs de Andrassy Avenue, langs bezienswaardigheden als het Opera House, het House of Terror en het Szechenyi Thermal Bath. Er wordt ook gestopt bij het Heldenplein om meer te leren over de Hongaarse geschiedenis. Bezoek de historische Joodse wijk en de grootste synagoge van Europa, en dompel je onder in de unieke sfeer van de ruïne bar wijk. Geniet van een stop van 30 minuten bij de levendige Grote Markthal als die open is. Nadat je de Donau bent overgestoken naar de Buda-kant, rijden we je naar de Gellertheuvel voor een prachtig panoramisch uitzicht. In het Buda Castle District reis je door de oude geplaveide straten en middeleeuwse huizen. Na een stop van 20 minuten kun je de Matthiaskerk bewonderen en vanaf het Vissersbastion wacht je een adembenemend panorama over het Parlement en de Pest-kant, waar je veel fotomogelijkheden hebt. Je rijdt langs de Donau en keert terug naar Pest. Op het laatste deel van de tocht kun je de Schoenen bezoeken op de Donau-oever in de buurt van de Kettingbrug (alleen bij daglicht). Tijdens de hele tour zal je chauffeur interessante verhalen vertellen over bezienswaardigheden en beschikbaar zijn voor vragen. Er is een audiogids beschikbaar in verschillende talen, of je kunt naar muziek luisteren via het JBL hifisysteem.

Vanuit Wenen: groepsdagtrip Boedapest

Vanuit Wenen: groepsdagtrip Boedapest

Geniet van het adembenemende uitzicht over Boedapest en verken de Hongaarse hoofdstad, met name de Burchtwijk en het Hongaarse parlement. Steek bruggen over en ontdek de straten in barokstijl, met daarna vrije tijd. Wandel door de straten van de Burchtwijk, met een optioneel bezoek aan de Matthiaskerk. Bekijk het 19e-eeuwse Vissersbastion en neem een kijkje in het unieke interieur van de Ruszwurm, het oudste café van de stad. Bekijk het Hongaarse parlement vanuit verschillende hoeken, steek de belangrijkste lanen over, zoals Andrássy Avenue, de lokale Champs-Élysées. Maak foto's met historische Hongaarse leiders op het Heldenplein, bij de Sint-Stefanusbasiliek en leer de vele geheimen van Boedapest kennen. Geniet aan het einde van de sightseeingtour van uw vrije tijd in het centrum van Boedapest. Neem de tijd om rond te lopen en wat Hongaars eten te proberen, zoals traditionele Gulash. Geniet daarna van een zorgeloze transfer terug naar Wenen.

Boedapest: Bierbus sightseeingtour

Boedapest: Bierbus sightseeingtour

Stap aan boord van de eerste volledig elektrische en milieuvriendelijke bierbus en ontdek Boedapest op een unieke manier terwijl je aan boord geniet van Hongaars tapbier. Kies uit verschillende vertrektijden en bekijk de panoramische uitzichten. Rijd heen en weer over de Andrassy Avenue en bewonder de paleizen en bekijk het stadscentrum met het Oog van Boedapest, het Stadspark, het Széchenyi-bad, de Opera, enz. Begin en eindig de tour op het Heldenplein in Boedapest. Feest met je vrienden terwijl je Hongaars tapbier drinkt. Geniet van de goede sfeer, luister naar funky muziek en bewonder de nachtelijke lichtjes. *We behouden ons het recht voor om het trefpunt en de route te wijzigen vanwege sluitingen en andere factoren die van invloed zijn op de tour.

Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

Ontdek in je eigen tempo de oude Joodse wijk van Boedapest, tegenwoordig bekend als de feestelijke maar ook culturele en artistieke wijk van de stad! Het enige dat je nodig hebt om 1 uur te verkennen? Uw smartphone! De stem van een lokale gids zal je tijdens het bezoek begeleiden en de verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je verder gaat. Begin je tour wanneer je maar wilt, alleen of met vrienden, ver weg van groepen toeristen... Tijdens deze audio-rondleiding van 1u30 begin je je wandeling op de elegante Andrassy Avenue. Ook wel de "Champs Élysées" van Boedapest genoemd, staat het sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ontdek vervolgens de communistische periode van Boedapest door langs het House of Terror te lopen. Je vervolgt je weg langs Andrassy Avenue waar veel must-see plekken, verhalen en anekdotes op je wachten. Je passeert het eerste warenhuis van Boedapest, bewondert het prachtige City Opera House en loopt langs de Hollywood Boulevard van Boedapest. Vervolg uw reis door de Joodse wijk van Boedapest binnen te gaan om de grootste synagoge van Europa te ontdekken! U zult begrijpen waarom deze wijk tegenwoordig een deel van zijn identiteit heeft verloren... U komt langs gebouwen zoals het Monument van de Rechtvaardigen of het Memorial Park die getuigen van de tragische geschiedenis van de Joden in Boedapest. U zult dan ontdekken waarom deze wijk vandaag vooral bekend staat als een plaats voor festiviteiten en artistieke en culturele evenementen. Je leert bijvoorbeeld de geschiedenis van de beroemde ruïnebars in Boedapest! Vele anekdotes zullen uw wandeling in de stad verrijken. Een korte stop op een terras of een winkel, een kleine trek? Hervat het bezoek wanneer u maar wilt, precies waar u bent gepauzeerd. Het is onmogelijk om te verdwalen. De gids biedt duidelijke audio-aanwijzingen en een kaart geeft duidelijke aanwijzingen die in realtime moeten worden gevolgd. En als u een verkeerde afslag neemt, brengt de geïntegreerde geolokalisatiefunctie u in een mum van tijd weer op het goede spoor! pas uw reisschema aan zoals u wilt, ontspan en geniet van een leuke en vermakelijke rondleiding door het kasteeldistrict, in uw eigen tempo. Omdat aan alle goede dingen een einde komt, sluit je je bezoek af met de beroemdste ruïnebar van de stad: de Szimpla Kert. Een unieke plek om absoluut te ontdekken als je in de wijk komt.

Boedapest: E-bike rondleiding en kasteelheuvel

Boedapest: E-bike rondleiding en kasteelheuvel

Verken de prachtige stad Boedapest op de meest relaxte manier per E-bike. Volg je lokale, enthousiaste gids naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Fiets naar de Elizabeth-brug en klim naar de prachtige Castle Hill, waar je een ongelooflijk uitzicht over de stad hebt. Daal weer af naar de Donau en reis langs de beroemde rivier. Breng wat tijd door op Margaretha-eiland voordat je het Hongaarse parlementsgebouw bezoekt. Reis naar het Vrijheidsplein en bewonder de Sint-Stefanusbasiliek. Als de tijd het toelaat, loop dan over Andrassy Avenue en bekijk onderweg de Hongaarse Staatsopera en het House of Terror. Eindig je tour bij Hősök tere, een van de belangrijkste pleinen in Boedapest, en breng wat tijd door in het stadspark voordat je terugkeert naar kantoor. Dit is geen privétour, je fietst met andere fietsers! De tour is op dezelfde route met dezelfde timeshare als de Budapest Grand Sightseeng-tour!

Boedapest: Rondleiding door de stad per E-bike

Boedapest: Rondleiding door de stad per E-bike

Deze uitgebreide tour geeft je de kans om alle beste bezienswaardigheden van Boedapest te zien op comfortabele e-bikes. Beginnend bij het weelderige Opera House, reis je over Andrassy Avenue naar de eerste historische plek - Heldenplein. Hierachter strekt zich het rustige stadspark uit, waar je meer te weten komt over enkele van de gebouwen in het park, waaronder het Vajdahunyad-kasteel en het thermale bad van Szechenyi. Ga verder naar het centrum van de stad, langs de indrukwekkende Sint-Stefanusbasiliek en het nabijgelegen Vrijheidsplein, waar u het Parlement kunt bekijken. Fiets richting Margaret Bridge en maak een omweg naar Margaret Island, een heel park op een eiland, waar je kunt ontspannen terwijl de gids klaarstaat om vragen te beantwoorden en je verhalen te vertellen uit het tumultueuze verleden van Boedapest. Steek de rivier over en stop bij Batthyany Square om een pauze te nemen voor koffie en cake. Ga daarna de kronkelende heuvel op om het Buda Castle District te bereiken. Dankzij je e-bike zal de tocht naar boven niet vermoeiend zijn en als je op de top aankomt wordt je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad. Ga terug de heuvel af en steek de Donau over naar de Pest-kant van de stad. Vaar over de Donau-promenade, passeer de Grote Markthal en het centrum van Pest voordat de tour eindigt bij het Opera House.

De topbezienswaardigheden in Boedapest

Activiteiten in Andrássyboulevard

Rondleidingen in Hongarije

Wat te doen in Hongarije

Andere activiteiten in Andrássyboulevard

Wil je alle activiteiten in Andrássyboulevard bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Andrássyboulevard

Gemiddelde beoordeling

4.5
(3.463 beoordelingen)

Maria Gabriella, onze gids, was uitzonderlijk. Hoffelijk, vriendelijk, maar vooral zeer bekwaam. Bereid en zeer bekwaam om informatie in twee talen te verstrekken, zonder details in beide talen weg te laten. Hij sprak beide talen vloeiend. We voelden ons gevolgd, maar niet onderdrukt. Uitstekende gids.

De tour was spannend en zeer leerzaam. Zowel de chauffeur Péter als de gids Balázs waren erg vriendelijk en behulpzaam. Balázs beschikt over veel specialistische kennis van de Hongaarse geschiedenis en Boedapest, die hij op humoristische wijze overbrengt op de deelnemers. Altijd mijn plezier!

Rondleiding was perfect. We hebben veel verschillende plaatsen gezien, zowel historisch als qua afstand veel afgelegd. Ik maakte me zorgen over de klim naar het kasteel en Carson was zo bemoedigend en behulpzaam. Ik heb het gehaald zonder te stoppen.

Ons eerste dagje in Budapest en we hebben gelijk veel gezien! De tour guy was heel enthousiast en vertelde ons met humor en passie over Budapest! De combinaties van stukjes fietsen, rondkijken en informatie waren heel fijn.

Geweldige tour die we zeker zouden aanbevelen. Fietsen waren goed en de gids had veel te vertellen over de stad en de geschiedenis.