Datums kiezen

Andrássyboulevard

Andrássyboulevard

Andrássyboulevard: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: Rondleiding door de grote stad van 3 uur en kasteelwandeling

1. Boedapest: Rondleiding door de grote stad van 3 uur en kasteelwandeling

Ga mee met een tour door Boedapest en bekijk samen met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, aan boord van een bus met airconditioning. Vang een glimp op van het Parlement, het Heldenplein, de Sint-Stefanusbasiliek en meer. Loop door de straten van de Burcht van Boeda en bewonder de middeleeuwse ruïnes en het koninklijk paleis. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Gellért-heuvel. Passeer het iconische parlementsgebouw voordat je via de Margaretbrug de rivier de Donau oversteekt. Ga naar de wijk van het koninklijk kasteel aan de kant van Boeda en stap uit de bus voor een korte wandeling naar het Vissersbastion. Bekijk de buitenkant van de Matthiaskerk, een van de oudste kerken in de burchtwijk Buda. Ga vervolgens verder de Gellért-heuvel op waar je een fotostop maakt. Geniet van een panoramisch uitzicht op Boedapest en de Donau. Stap weer in de bus en rijd verder over de Elizabethbrug en langs de Andrássylaan naar het Heldenplein. Op de terugweg naar het Intercontinental Hotel, waar de tour eindigt, kom je nog langs de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek.

Boedapest: Grote stadstour met bezoek aan het parlement

2. Boedapest: Grote stadstour met bezoek aan het parlement

Je eerste stop tijdens deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Burchtendistrict voor een korte wandeling om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je bezoekt het Burchtendistrict, de perfecte plek om te genieten van een spectaculair uitzicht over de omgeving. Reis over de Elizabethbrug en de Margarethabrug en leer iets over de geschiedenis van deze prachtige bouwwerken. Bekijk ook de buitenkant van de grootste synagoge van Europa en rijd vervolgens naar het stadspark. Onderweg kom je langs de grootste thermale spa van Europa en de dierentuin van Boedapest, en dan stop je bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen vindt. Vanaf hier gaat de tocht verder over de Andrássy Avenue naar het centrum van Pest, langs het Opera House en de Sint-Stefanusbasiliek. Je stapt weer uit bij het Parlementsgebouw voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw, ontworpen door de beroemde Hongaarse architect Imre Steindl, is deels geïnspireerd op het Paleis van Westminster en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk binnen de prachtige vergaderzaal, de rijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je ziet ook de koepelzaal, waar de kroonjuwelen en de Hongaarse heilige kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

3. Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

Begeleide sightseeingtour door Boedapest op de fiets. Bekijk de bezienswaardigheden van de stad terwijl je langs de oevers van de rivier de Donau trapt. Geniet van het uitzicht vanaf de Burchtwijk in Boeda en zie de neorenaissancistische bouwwerken aan Andrássy Avenue. Ontmoet je gids op het kantoor van de lokale partner en spring op de fiets om de sightseeingtour te beginnen. Rijd over de Duna Corso naar de Kettingbrug en beklim de Burchtwijk in Boeda om te genieten van het adembenemende uitzicht op Pest. Daal af richting de Donau om langs de rivier te rijden, relax op het eiland Margaretha en bezoek het parlementsgebouw, het Vrijheidsplein en de Sint-Stefanusbasiliek. Na een rit over de door UNESCO beschermde Andrássy Avenue langs het operagebouw en het House van Terreur, kom je bij het Heldenplein en het stadspark, voordat je weer terugkeert naar het kantoor van de lokale partner.

Boedapest Tour van 3 uur met Russische Jeep

4. Boedapest Tour van 3 uur met Russische Jeep

Wacht niet met de drukte op een traditionele stadstour. Leun achterover in je authentieke, vintage Russische militaire jeep, gesp je vast en laat de rest over aan de gidsen! Geniet van de spectaculaire schoonheid van Boedapest. Deze tour wordt ten zeerste aanbevolen voor diegenen die "iets meer" van Boedapest willen zien, omdat je wordt meegenomen naar plekken waar stadsrondleidingen geen toegang hebben. Zie de wonderen en geheimen van deze stad. De tocht neemt je mee langs de Hongaarse Champs Elysees (Andrassy Ut). Maak een stop op het Heldenplein (Hosok Teren) voor sightseeing en voor foto's. Vanaf hier kunt u het westelijke treinstation (Nyagati Palyaudvart) zien, ontworpen door August De Serres, gebouwd door de Eiffel Company of Paris, 12 jaar voor de Eiffeltoren. De tour gaat verder naar het prachtige parlementsgebouw, St Stephens/St Istvan Basilica en dan begeef je je naar Buda. Maak een korte omweg/stop bij het middeleeuwse kasteel en ga vervolgens verder naar het hoogste uitkijkpunt van de stad, waar u een adembenemend panoramisch uitzicht op Boedapest, de Donau en de Burcht van Boeda zult zien. Terwijl je teruggaat, kun je de stad bewonderen terwijl je de Donau oversteekt via een brug en richting de Joodse wijk gaat. Hier vindt u Europa's grootste functionerende synagoge en historische wijk met zijn eigen unieke en interessante sfeer. Tijdens de tour deelt uw chauffeur interessante verhalen over bezienswaardigheden en staat hij open voor vragen. Er is ook de mogelijkheid om uw audiogids te gebruiken of u kunt naar muziek luisteren met het JBL hifi-systeem. Pak je camera en toer door Boedapest!

Boedapest: Sightseeingtour met bierbus

5. Boedapest: Sightseeingtour met bierbus

Stap aan boord van de eerste volledig elektrische en milieuvriendelijke bierbus en ontdek Boedapest op een werkelijk unieke manier terwijl je aan boord geniet van Hongaars tapbier. Kies uit verschillende vertrektijden en bekijk een panoramisch uitzicht op de rivier de Donau, de Burcht van Boeda en het Heldenplein. Rijd heen en weer langs Andrassy Avenue en bewonder de paleizen en bekijk het stadscentrum met het Hongaarse parlement. Begin en eindig de tour op het Heldenplein in Boedapest. Feest met je vrienden terwijl je geniet van Hongaars tapbier. Geniet van de goede sfeer, luister naar funky muziek en bewonder de nachtverlichting. *We behouden ons het recht voor om het ontmoetingspunt en de route te wijzigen vanwege sluitingen en andere factoren die van invloed zijn op de tour.

Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

6. Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", op een comfortabele en innovatieve e-bike. Je gebruikt onze fietsen met houten frames van my-esel of de e-bikes van Kalkhoff Berleen. Let op: een e-bike is een fiets met elektrische ondersteuning waarbij je nog steeds moet trappen. Eerst rijd je over de hele Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het Huis van de Terreur en het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen heeft. Vanaf het Heldenplein ga je verder naar het Stadspark waar je wordt verrast door een nepkasteel en het Széchenyi Thermaalbad, het grootste en populairste van de stad. De tocht gaat verder met hoogtepunten als de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Bekijk en leer meer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt het Vrijheidsplein met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver meer naar het Hongaarse parlementsgebouw, een bezienswaardigheid in Boedapest. Vervolgens bereik je de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Je komt langs het Monument van de Schoenen, maar houd er rekening mee dat er niet altijd directe toegang kan worden verleend. Steek de onlangs gerenoveerde Kettingbrug over, die nu gesloten is voor particuliere auto's, en kom aan in Boeda, vanwaar je begint aan de beklimming van de Burchtheuvel. Hier zal de elektrische ondersteuning van je fiets zijn kracht tonen. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Donauoever en het historische Rudas Bad passeert. Op de Gellértheuvel zie je het beroemde Gellértthermaalbad en keer je terug naar Pest via de Liberty Bridge, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Straat Synagoge bereikt, de laatste stop op de tour voordat je terugkeert naar het beginpunt van de tour.

Boedapest: E-bike rondleiding en kasteelheuvel

7. Boedapest: E-bike rondleiding en kasteelheuvel

Verken de prachtige stad Boedapest op de meest relaxte manier per E-bike. Volg je lokale, enthousiaste gids naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Fiets naar de Elizabeth-brug en klim naar de prachtige Castle Hill, waar je een ongelooflijk uitzicht over de stad hebt. Daal weer af naar de Donau en reis langs de beroemde rivier. Breng wat tijd door op Margaretha-eiland voordat je het Hongaarse parlementsgebouw bezoekt. Reis naar het Vrijheidsplein en bewonder de Sint-Stefanusbasiliek. Als de tijd het toelaat, loop dan over Andrassy Avenue en bekijk onderweg de Hongaarse Staatsopera en het House of Terror. Eindig je tour bij Hősök tere, een van de belangrijkste pleinen in Boedapest, en breng wat tijd door in het stadspark voordat je terugkeert naar kantoor. Dit is geen privétour, je fietst met andere fietsers! De tour is op dezelfde route met dezelfde timeshare als de Budapest Grand Sightseeng-tour!

Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

8. Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

Ontdek in je eigen tempo de oude Joodse wijk van Boedapest, tegenwoordig bekend als de feestelijke maar ook culturele en artistieke wijk van de stad! Het enige dat je nodig hebt om 1 uur te verkennen? Uw smartphone! De stem van een lokale gids zal je tijdens het bezoek begeleiden en de verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je verder gaat. Begin je tour wanneer je maar wilt, alleen of met vrienden, ver weg van groepen toeristen... Tijdens deze audio-rondleiding van 1u30 begin je je wandeling op de elegante Andrassy Avenue. Ook wel de "Champs Élysées" van Boedapest genoemd, staat het sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ontdek vervolgens de communistische periode van Boedapest door langs het House of Terror te lopen. Je vervolgt je weg langs Andrassy Avenue waar veel must-see plekken, verhalen en anekdotes op je wachten. Je passeert het eerste warenhuis van Boedapest, bewondert het prachtige City Opera House en loopt langs de Hollywood Boulevard van Boedapest. Vervolg uw reis door de Joodse wijk van Boedapest binnen te gaan om de grootste synagoge van Europa te ontdekken! U zult begrijpen waarom deze wijk tegenwoordig een deel van zijn identiteit heeft verloren... U komt langs gebouwen zoals het Monument van de Rechtvaardigen of het Memorial Park die getuigen van de tragische geschiedenis van de Joden in Boedapest. U zult dan ontdekken waarom deze wijk vandaag vooral bekend staat als een plaats voor festiviteiten en artistieke en culturele evenementen. Je leert bijvoorbeeld de geschiedenis van de beroemde ruïnebars in Boedapest! Vele anekdotes zullen uw wandeling in de stad verrijken. Een korte stop op een terras of een winkel, een kleine trek? Hervat het bezoek wanneer u maar wilt, precies waar u bent gepauzeerd. Het is onmogelijk om te verdwalen. De gids biedt duidelijke audio-aanwijzingen en een kaart geeft duidelijke aanwijzingen die in realtime moeten worden gevolgd. En als u een verkeerde afslag neemt, brengt de geïntegreerde geolokalisatiefunctie u in een mum van tijd weer op het goede spoor! pas uw reisschema aan zoals u wilt, ontspan en geniet van een leuke en vermakelijke rondleiding door het kasteeldistrict, in uw eigen tempo. Omdat aan alle goede dingen een einde komt, sluit je je bezoek af met de beroemdste ruïnebar van de stad: de Szimpla Kert. Een unieke plek om absoluut te ontdekken als je in de wijk komt.

Vanuit Wenen: groepsdagtrip Boedapest

9. Vanuit Wenen: groepsdagtrip Boedapest

Geniet van het adembenemende uitzicht over Boedapest en verken de Hongaarse hoofdstad, met name de Burchtwijk en het Hongaarse parlement. Steek bruggen over en ontdek de straten in barokstijl, met daarna vrije tijd. Wandel door de straten van de Burchtwijk, met een optioneel bezoek aan de Matthiaskerk. Bekijk het 19e-eeuwse Vissersbastion en neem een kijkje in het unieke interieur van de Ruszwurm, het oudste café van de stad. Bekijk het Hongaarse parlement vanuit verschillende hoeken, steek de belangrijkste lanen over, zoals Andrássy Avenue, de lokale Champs-Élysées. Maak foto's met historische Hongaarse leiders op het Heldenplein, bij de Sint-Stefanusbasiliek en leer de vele geheimen van Boedapest kennen. Geniet aan het einde van de sightseeingtour van uw vrije tijd in het centrum van Boedapest. Neem de tijd om rond te lopen en wat Hongaars eten te proberen, zoals traditionele Gulash. Geniet daarna van een zorgeloze transfer terug naar Wenen.

Boedapest: begeleide bustour van 4 uur met riviercruise

10. Boedapest: begeleide bustour van 4 uur met riviercruise

Geniet van onze 3 uur durende stadsrondleiding met professionele gidsen en daarna een onvergetelijke rondvaart over de Donau. Je tour begint met een Grand City Tour van 3 uur door Boedapest. Je passeert het iconische parlementsgebouw voordat je de rivier de Donau oversteekt via de Margaretbrug. De bus brengt je naar het koninklijk kasteel aan de Boeda-kant, waar je een korte wandeling naar het Vissersbastion kunt maken en de buitenkant van de Matthiaskerk kunt zien. Vervolgens gaat de tour verder de Gellért-heuvel op, waar je een fotostop hebt en tijd hebt om van het geweldige uitzicht over heel Boedapest te genieten. Na deze halte brengt de bus je over de Elizabeth-brug en langs Andrássy Avenue naar het Heldenplein. Passeer de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek op de terugweg naar het Intercontinental Hotel - EUrama-kantoor waar de bustour eindigt om de Donau-cruise-ervaring te beginnen. De boottocht vertrekt vanaf dok 6 MAHART en omvat 1 stop. Als u langs het imposante parlementsgebouw loopt, kunt u het panorama van het Margaretha-eiland bewonderen. De Burchtwijk – de Koninklijke Burcht – de Matthiaskerk & het Vissersbastion bevinden zich op de Burchtheuvel, het Vrijheidsmonument en de Citadel op de Gellertberg. Als je de tour in zuidelijke richting voortzet, zie je de bruggen van Boedapest, het Nationale Theater, het Paleis der Kunsten. Terugkomend zie je de universiteiten van Boedapest, de Centrale Markthal. De tour eindigt in het stadscentrum.

72 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andrássyboulevard: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Andrássyboulevard

Wil je alle activiteiten in Andrássyboulevard bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Andrássyboulevard

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.463 beoordelingen

Tomaz was echt een goede gids. Hij vertelde spannende verhalen over Hongarije en de geschiedenis van de stad. Er was ook tijd om enkele bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te bekijken. We kregen ook aanbevelingen over restaurants die bezocht konden worden en boottochten. De fietsen waren van goede kwaliteit en er konden fietshelmen geleend worden. Kan sterk worden aanbevolen.

Geweldige manier om de prachtige stad Boedapest te ontdekken. Ze gingen door met de tour, ook al was ik de enige persoon die zich had aangemeld. Het leek echt op een privétour en Steve (István) was een vriendelijke informatieve gids die zijn eigen persoonlijke ervaringen met de stad deelde. Zou het ten zeerste aanbevelen. Waardeer de reisorganisatie voor hun professionaliteit

Fantastisch! Erg leuke gids met veel kennis over de geschiedenis van Budapest. Het is een makkelijke manier om veel te zien in korte tijd van de stad, doordat je je snel kan verplaatsen per fiets. Zeker een aanrader om een fietstour te doen wanneer je in Budapest bent!

Het was een buitengewone ervaring. De gids liet ons zijn stad met veel geschiedenis zien, hij maakte ook stops om te winkelen op de markt, te wandelen in het Vissersbastion en het Joodse monument. Sterk aanbevolen

Kleine groep, enthousiaste gids. Budapest is echt een mooie plek om op de fiets te ontdekken