Kies data

Andrássyboulevard

Andrássyboulevard: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

1. Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

Je eerste halte van deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Kastelendistrict, waar je een korte wandeling zult maken om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je zult de Matthiaskerk en het Vissersbastion bezoeken, de perfecte plek om van de spectaculaire uitzichten op het omliggende gebied te genieten. De rondleiding gaat verder met een rit naar de citadel bovenop de Gellértberg, waar je de panoramische uitzichten op de stad kunt bewonderen. Vervolgens ga je over de Elisabethbrug naar de Pest-zijde van de stad om de beroemde Grote Markthal en de grootste synagoge van Europa te bekijken, waarna je doorrijdt naar het stadspark. Onderweg zul je het grootste kuuroord in Europa en de dierentuin van Boedapest passeren, gevolgd door een pauze bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen zult zien. Vanaf hier rijd je over de Andrássyboulevard, langs het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek richting het stadscentrum van Pest. Bij het parlementsgebouw stap je uit voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw dat is ontworpen door de beroemde Hongaarse architect, Imre Steindl, is deels geïnspireerd door het Palace of Westminster in Londen en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk eenmaal binnen de prachtige vergaderzaal, de rijkelijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je hebt de tijd om de koepelzaal te bekijken, waarin de kroonjuwelen en de Hongaarse Heilige Kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: stadsrondleiding en kasteelwandeling (3 uur)

2. Boedapest: stadsrondleiding en kasteelwandeling (3 uur)

Ga mee met een tour door Boedapest en bekijk samen met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, aan boord van een bus met airconditioning. Vang een glimp op van het Parlement, het Heldenplein, de Sint-Stefanusbasiliek en meer. Loop door de straten van de Burcht van Boeda en bewonder de middeleeuwse ruïnes en het koninklijk paleis. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Gellért-heuvel. Passeer het iconische parlementsgebouw voordat je via de Margaretbrug de rivier de Donau oversteekt. Ga naar de wijk van het koninklijk kasteel aan de kant van Boeda en stap uit de bus voor een korte wandeling naar het Vissersbastion. Bekijk de buitenkant van de Matthiaskerk, een van de oudste kerken in de burchtwijk Buda. Ga vervolgens verder de Gellért-heuvel op waar je een fotostop maakt. Geniet van een panoramisch uitzicht op Boedapest en de Donau. Stap weer in de bus en rijd verder over de Elizabethbrug en langs de Andrássylaan naar het Heldenplein. Op de terugweg naar het Intercontinental Hotel, waar de tour eindigt, kom je nog langs de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek.

Grootse fietstocht langs bezienswaardigheden van Boedapest

3. Grootse fietstocht langs bezienswaardigheden van Boedapest

Er is geen gemakkelijkere manier om een andere plaats te verkennen dan tijdens een fietstocht. De rondleidingen worden in het Engels gegeven door lokale gidsen wiens passie het is om de stad dichter bij de bezoekers te brengen. Fiets naar Duna Corso, de kettingbrug en bestijg de Burcht van Boeda om van het uitzicht te genieten. Reis terug in de tijd en  daal af naar de Donau voor een stukje langs de rivier, ontspan op het Margaretha-eiland, bezoek het Parlementshuis, Vrijheidsplein en de Sint-Stefanusbasiliek. Na een ritje over de geweldige Andrássy avenue, waar je onderweg de Hongaarse Opera en het Huis van de Terreur ziet, bereik je het Heldenplein en het Stadspark, voordat je terugkeert naar het kantoor. De tour vertrekt vanuit het kantoor van de touroperator en eindigt daar ook. 

Boedapest: Sightseeingtour met bierbus

4. Boedapest: Sightseeingtour met bierbus

Stap aan boord van de eerste volledig elektrische en milieuvriendelijke bierbus en ontdek Boedapest op een werkelijk unieke manier terwijl je aan boord geniet van Hongaars bier van de tap. Kies uit 2 dagelijkse vertrektijden en bekijk een panoramisch uitzicht op de rivier de Donau, de Burcht van Boeda en het Heldenplein. Rijd heen en weer langs Andrassy Avenue en bewonder de paleizen en bekijk het stadscentrum met het Hongaarse parlement. Begin en eindig de tour op het Heldenplein in Boedapest. Feest met je vrienden terwijl je geniet van Hongaars bier van de tap. Geniet van de goede vibes, luister naar funky muziek en bewonder de nachtverlichting.

Boedapest: E-Bike Rondleiding en Kasteelheuvel

5. Boedapest: E-Bike Rondleiding en Kasteelheuvel

Verken de prachtige stad Boedapest op de meest relaxte manier per E-bike. Volg je lokale, enthousiaste gids naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Fiets naar de Kettingbrug en klim naar de adembenemende Kasteelheuvel, waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Daal weer af naar de Donau en reis langs de beroemde rivier. Breng wat tijd door op Margaretha-eiland voordat je het Hongaarse parlementsgebouw bezoekt. Reis naar het Vrijheidsplein en bewonder de Sint-Stefanusbasiliek. Ga over Andrassy Avenue en bekijk onderweg de Hongaarse Staatsopera en het House of Terror. Eindig je tour bij Hősök tere, een van de belangrijkste pleinen in Boedapest, en breng wat tijd door in het stadspark voordat je terugkeert naar kantoor.

Vanuit Wenen: groepsdagtrip Boedapest

6. Vanuit Wenen: groepsdagtrip Boedapest

Geniet van het adembenemende uitzicht over Boedapest en loop door de straten tijdens een rondleiding met een kleine groep. Verken de Hongaarse hoofdstad, met name de kastelenwijk en het Hongaarse parlement. Steek bruggen over en ontdek de straten in barokstijl, met daarna vrije tijd. Ontmoet je gids en wandel door de straten van de Burchtwijk, met een speciaal bezoek aan de Matthiaskerk. Bekijk het 19e-eeuwse Vissersbastion en neem een kijkje in het unieke interieur van de Ruszwurm, het oudste café van de stad. Ga vanuit verschillende hoeken naar het Hongaarse parlement, steek de belangrijkste bruggen en de belangrijkste lanen over, zoals Andrássy Avenue, de lokale Champs-Élysées. Maak foto's met historische Hongaarse leiders op het Heldenplein, bij de Sint-Stefanusbasiliek en leer de vele geheimen van Boedapest kennen. Geniet aan het einde van de sightseeingtour van uw vrije tijd in het centrum van Boedapest. Neem de tijd om rond te lopen en wat Hongaars eten te proberen, zoals traditionele Gulash. Geniet daarna van een zorgeloze transfer terug naar Wenen.

Boedapest Tour van 3 uur met Russische Jeep

7. Boedapest Tour van 3 uur met Russische Jeep

Wacht niet met de drukte op een traditionele stadstour. Leun achterover in je authentieke, vintage Russische militaire jeep, gesp je vast en laat de rest over aan de gidsen! Geniet van de spectaculaire schoonheid van Boedapest. Deze tour wordt ten zeerste aanbevolen voor diegenen die "iets meer" van Boedapest willen zien, omdat je wordt meegenomen naar plekken waar stadsrondleidingen geen toegang hebben. Zie de wonderen en geheimen van deze stad. De tocht neemt je mee langs de Hongaarse Champs Elysees (Andrassy Ut). Maak een stop op het Heldenplein (Hosok Teren) voor sightseeing en voor foto's. Vanaf hier kunt u het westelijke treinstation (Nyagati Palyaudvart) zien, ontworpen door August De Serres, gebouwd door de Eiffel Company of Paris, 12 jaar voor de Eiffeltoren. De tour gaat verder naar het prachtige parlementsgebouw, St Stephens/St Istvan Basilica en dan begeef je je naar Buda. Maak een korte omweg/stop bij het middeleeuwse kasteel en ga vervolgens verder naar het hoogste uitkijkpunt van de stad, waar u een adembenemend panoramisch uitzicht op Boedapest, de Donau en de Burcht van Boeda zult zien. Terwijl je teruggaat, kun je de stad bewonderen terwijl je de Donau oversteekt via een brug en richting de Joodse wijk gaat. Hier vindt u Europa's grootste functionerende synagoge en historische wijk met zijn eigen unieke en interessante sfeer. Tijdens de tour deelt uw chauffeur interessante verhalen over bezienswaardigheden en staat hij open voor vragen. Er is ook de mogelijkheid om uw audiogids te gebruiken of u kunt naar muziek luisteren met het JBL hifi-systeem. Pak je camera en toer door Boedapest!

Boedapest: begeleide bustour van 4 uur met riviercruise

8. Boedapest: begeleide bustour van 4 uur met riviercruise

Geniet van onze 3 uur durende stadsrondleiding met professionele gidsen en daarna een onvergetelijke rondvaart over de Donau. Je tour begint met een Grand City Tour van 3 uur door Boedapest. Je passeert het iconische parlementsgebouw voordat je de rivier de Donau oversteekt via de Margaretbrug. De bus brengt je naar het koninklijk kasteel aan de Boeda-kant, waar je een korte wandeling naar het Vissersbastion kunt maken en de buitenkant van de Matthiaskerk kunt zien. Vervolgens gaat de tour verder de Gellért-heuvel op, waar je een fotostop hebt en tijd hebt om van het geweldige uitzicht over heel Boedapest te genieten. Na deze halte brengt de bus je over de Elizabeth-brug en langs Andrássy Avenue naar het Heldenplein. Passeer de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek op de terugweg naar het Intercontinental Hotel - EUrama-kantoor waar de bustour eindigt om de Donau-cruise-ervaring te beginnen. De boottocht vertrekt vanaf dok 6 MAHART en omvat 1 stop. Als u langs het imposante parlementsgebouw loopt, kunt u het panorama van het Margaretha-eiland bewonderen. De Burchtwijk – de Koninklijke Burcht – de Matthiaskerk & het Vissersbastion bevinden zich op de Burchtheuvel, het Vrijheidsmonument en de Citadel op de Gellertberg. Als je de tour in zuidelijke richting voortzet, zie je de bruggen van Boedapest, het Nationale Theater, het Paleis der Kunsten. Terugkomend zie je de universiteiten van Boedapest, de Centrale Markthal. De tour eindigt in het stadscentrum.

Boedapest: 3,5 uur durende fietstocht

9. Boedapest: 3,5 uur durende fietstocht

Tijdens deze begeleide fietstocht door Boedapest kun je een aantal plaatsen die op de werelderfgoedlijst staan bewonderen, zoals het Heldenplein, de Andrássyboulevard en de oevers van de Donau. Je zult geweldige gebouwen ontdekken in het centrum, rijk aan geschiedenis, waaronder een waar Europese architectonische parel, het spectaculaire parlementsgebouw. Tijdens deze tocht kun je rustig de tijd nemen en foto's maken van de bijzondere plekken die je onderweg tegenkomt. Je komt met deze uitgebreide fietstocht ook langs plaatsen, zoals het stadspark, een thermaal meer, de basiliek, het Vrijheidsplein, de oevers van de Donau en de binnenstad.

Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

10. Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kom meer te weten over de 1.000 jaar aan Hongaarse geschiedenis. Deze rondleiding van 3 uur door de stad begint bij de Kettingbrug. Je rijdt langs het spectaculaire parlementsgebouw richting de Margitbrug, waar je de Donau oversteekt naar Boeda. Eerste stop: de Burchtheuvel, waar je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied wandelt. Je bezoekt de Matthiaskerk en het Vissersbastion, vanwaar je een fantastisch uitzicht op de omgeving hebt. Daarna ga je verder naar de Citadel op de Gellértberg. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de stad. Daarna ga je over de Elizabethbrug naar de Pestkant om de beroemde Centrale Markthal en de grootste synagoge van Europa te zien, gevolgd door een ritje naar het stadspark. Je komt langs het grootste thermische kuuroord van Europa en de dierentuin van Boedapest, en stopt daarna op het Heldenplein, waar standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen staan. Vanaf hier rij je over de Andrássyboulevard, langs het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek richting het stadscentrum van Pest.

41 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Andrássyboulevard

Wil je alle activiteiten in Andrássyboulevard ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Andrássyboulevard

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.463 beoordelingen

We kunnen deze excursie alleen maar aanbevelen. Onze gids Clara begeleidde onze kleine groep (6 personen) geweldig en met veel expertise. Het was ons eerste bezoek aan Boedapest en we hebben veel gezien in de drie uur en achtergrondkennis opgedaan, absoluut een aanrader.

Ontzettende aardige gids, die je meeneemt is de geschiedenis van Boedapest. Ideaal, alles is op fietsafstand te doen in Boedapest. Dat betekend dat je ook zo veel mogelijk te zien krijgt met een uniek verhaal erbij. Tijd om foto's te maken en uit te rusten

ET onze gids was erg aardig en deskundig. We hadden ook het geluk hem voor onszelf te hebben tijdens de tour.

Dankzij de bus vele verdere bezienswaardigheden gezien en geleid rondgewandeld aan de boeddaburcht

Fantastische rondreis. Zag zoveel van de stad was erg leuk en erg informatief. Zou aanraden