Kies data

Dingen om te doen Angkor Thom

Angkor Thom: De beste dingen die je niet wil missen

Angkor Wat: hoogtepunten en rondleiding bij zonsopgang

1. Angkor Wat: hoogtepunten en rondleiding bij zonsopgang

Ontdek de magie en geschiedenis van de Angkor Wat tijdens een begeleide tour bij zonsopgang vanuit Siem Reap. Verplaats je gemakkelijk door dit enorme tempelcomplex met een bus of busje met airconditioning. Je kunt kiezen tussen een groeps- of privérondleiding. Bekijk bezienswaardigheden zoals de tempels Ta Prohm en Bayon.  Geniet van het gemak dat je 's ochtends vroeg bij je accommodatie wordt opgehaald. Kom aan bij Angkor Wat en bewonder de gloed van de zonsopgang op het eeuwenoude tempelcomplex en de omringende jungle. Explore the interior of the great temple at Angkor, from its corridors and central chambers to the upper terraces. Luister naar de verhalen achter de bas-reliëfs en krijg inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmer-rijk. Daarna gaat je reis verder naar Angkor Thom City en de Bayontempel. At the end of the afternoon, visit the jungle-enveloped Ta Prohm, one of the most atmospheric of all the temples in Angkor. Keer terug naar je accommodatie in Siem Reap aan het einde van je tour.

Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

2. Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

Dag 1 – Dagtour Tempels van Angkor met zonsopgang   Je rijdt de hele dag van tempel naar tempel met je lokale gids en benut je tijd bij het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor zo optimaal. Deze tempels werden gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw. Je vertrekt voor zonsopgang (tussen 04:20 en 05:00 uur) vanaf je hotel om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat. Dan verken je de binnenkant van deze geweldige tempel. In 2 uur verken je de hallen, centrale vertrekken en bovenste terrassen. Je deskundige gids vertelt je de vele verhalen achter de bas-reliëfs en geeft inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmerrijk. Je bezoek aan Angkor eindigt met een ontbijt voor de tempel.   Dan bezoek je de zuidpoort van Angkor Thom bezoeken, die 54 stenen beelden aan elke kant heeft – goden links en demonen rechts. Je bezoekt ook de vestingstad Angkor Thom. Je bewondert de schitterend vervaardigde centrale torens, die met 200 gigantische gezichten bedekt zijn. Daarna verken je het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van de Olifanten. Je dag eindigt met een bezoek aan de tempel Ta Prohm, waar bijna 3000 apen wonen. Je luncht bij een lokaal restaurant en gaat adn rond 13:00 uur weer naar je hotel terug.   Dag 2 – Dagtour Banteay Srei-tempels   Je wordt eerst opgehaald bij je hotel om ongeveer 08:00 uur. Dan bezoek je de meest interessante tempels buiten de stad Angkor Thom. Eerst ga je naar de hindoetempel Pre Rup, die gebouwd werd in 961 of 962 en gemaakt is van lateriet en zandsteen. Dan rijd je naar de prachtig versierde en goed behouden Banteay Srei. De gedetailleerde reliëfs op dit kleinere zandsteenbouwwerk worden beschouwd als de mooiste en beste van Cambodja.   Op de terugreis bezoek je Neak Pean, een boeddhistische tempel op een rond kunstmatig eiland in Jayatataka Baray. Ga dan verder naar de ruïnes van de tempel Preah Khan, een sfeervolle mix van boomwortels en afbrokkelende stenen structuren. De opdracht voor de bouw werd gedaan door de productieve tempelbouwer Jayavarman VII ter ere van zijn vader. Een bezoek aan deze kleinere locatie creëert een interessant contrast met de meer imposante Angkor Wat. Preah Khan wordt momenteel gerestaureerd door het Wereld Monumentenfonds en is op sommige plaatsen in opmerkelijk goede toestand.   In de late namiddag keer je weer terug naar Siem Reap na een gedenkwaardige dag vol ontdekking.

Angkor Wat privé 2-daagse tempeltour met zonsondergang en zonsopgang

3. Angkor Wat privé 2-daagse tempeltour met zonsondergang en zonsopgang

Dag 1: Angkor Thom, Bayon, Neak Pean, Bantreay Srei, Banteay Samre en Bakheng Mountain Bezoek de zuidelijke poort van Angkor Thom, geflankeerd door een rij van 54 stenen figuren aan elke kant - goden aan de linkerkant en demonen aan de rechterkant - en de versterkte stad Angkor Thom. Bij 'The Bayon' zie je de prachtig vormgegeven centrale torens, bedekt met meer dan 200 enorme gezichten, en verken je vervolgens het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van Olifanten. Ga naar Neak Pean, een kunstmatig eiland met een boeddhistische tempel. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant voordat je de ingewikkeld gesneden en goed bewaard gebleven Banteay Srei bezoekt. De gedetailleerde reliëfs op deze kleinere structuur van zandsteen worden beschouwd als de mooiste, meest vakkundig vervaardigde in Cambodja. Op de terugweg kunt u genieten van een korte stop bij de goed bewaard gebleven Banteay Samre, een laterietstructuur met ooit interne grachten. Beëindig uw ontdekkingen met een beklimming voor zonsondergang op de Bakheng-berg. Dag 2: Angkor Wat bij zonsopgang, Preah Khan, Ta Nei en Ta Prohm-tempel  Begin met een vertrek vóór zonsopgang voor zonsopgang buiten Angkor Wat. Betreed de grote tempel in het donker (breng een fakkel mee) vanaf de weinig bezochte oostkant en sluip door grijze kloostergangen langs het langste stuk bas-reliëfsnijwerk ter wereld. Eindig je rondreis in Angkor met een ontbijt buiten de tempel. Ga verder naar de Preah Khan-tempel, een verwoeste maar zeer sfeervolle mengelmoes van boomwortels en afbrokkelende stenen constructies. Aan het eind van de ochtend lunch je in een lokaal restaurant. Rijd vervolgens naar Ta Nei, een stenen tempel uit het einde van de 12e eeuw in Angkor. Ga verder naar de door jungle omhulde Ta Prohm, een van de meest sfeervolle tempels in Angkor waar ooit 2.740 monniken woonden.

Van Siem Reap: Angkor Wat Sunrise en tempels E-Bike Tour

4. Van Siem Reap: Angkor Wat Sunrise en tempels E-Bike Tour

Vertrek om 04.40 uur met een e-bike met onze professionele Engelssprekende gids naar de zonsopgang bij de Angkor Wat-tempel. Het duurt ongeveer 20 minuten om van het stadscentrum naar de tempel te rijden en we kunnen ongeveer 1 uur en 30 minuten besteden om het hele gebouw van de Angkor Wat-tempel te verkennen, en dan een korte pauze nemen voor een picknick-ontbijt voor de ingang van de tempel. Koninklijke zwemarm van Sras Srang waar je van kunt genieten en proef een authentiek Cambodjaans ontbijt zoals Khmer-noedelsoep met traditionele desserts zoals palmcake en stoomrijstbollen met palmsuiker. Daarna gaan we verder met een bezoek aan de jungletempel van Ta Prohm en Ta Nei die in originele staat is gelaten en deels is begroeid met bomen en enorme wortels, en dan gaan we naar de Bayon-tempel en de Victory gate van Angkor Thom, die is een wereldberoemd monument geworden en werd gebouwd door koning Jayavarman VII, die ook een Mahayana-boeddhist was. Bayon is ook het enige klooster dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven en werd gebruikt als een plaats voor aanbidding, onderwijs en bestuur. Aan het einde van onze gezamenlijke tour gaan we naar de interessante lokale markt in Siem Reap en lopen we tussen eetstalletjes om de beste Cambodjaanse specialiteiten te zoeken, waar je Cambodjaanse gerechten kunt proberen, zoals kleefrijst, gebak, fruit, eieren noedels, of zelfs gebakken spinnen en schorpioenen en rijd dan terug naar de stad Siem Reap vanuit Angkor Park.

Volledige dag Angkor-tempels van Siem Reap Fietstour

5. Volledige dag Angkor-tempels van Siem Reap Fietstour

Ontsnap aan de drukte en de stad en geniet van het serene landschap van het platteland van Cambodja. Dwaal door de oude ruïnes en leer over de Angkor-tempels van Siem Reap. Ontmoet om 07:15 uur in de Grasshopper-winkel voor deze volledige dagtour. Vanaf hier krijg je een helm en een mountainbike. Dit is een rondreis voor het hele gezin. De afstand is ongeveer 30 km over vlakke wegen en rustige wegen. Voor kinderen zijn er kinderfietsen, kinderzitjes en aanhangwagentjes. Ervaar Bayon, beroemd om zijn olifantenterras. Dit zijn de beroemde stenen sculpturen die deel uitmaken van de oude ommuurde stad Angkor Thom. U kunt deze site verkennen terwijl een heerlijke traditionele lunch wordt bereid. Na de lunch fiets je naar Ta Prom, een verlaten Jungle-tempel en -klooster vol met boomwortels en wijnstokken. Hier leert u over deze historische site van uw gids. De rest van de tour wordt besteed aan het dwalen over de rode onverharde wegen en minder bekende ruïnes van het gebied. Dit is een echt Cambodjaans avontuur. Je komt rond 15:00 uur terug in Siem Reap.

Angkor-regio: driedaagse privétour door toptempels

6. Angkor-regio: driedaagse privétour door toptempels

Dag een: Je wordt om 8:00 uur opgehaald bij je accommodatie door je chauffeur en gids en reist rechtstreeks naar Beng Mealea, een uitgestrekte jungletempel die meer dan een vierkante kilometer beslaat. Geniet van het avontuurlijke en mysterieuze gevoel van het verkennen van een tempelcomplex dat grotendeels wordt overspoeld door vegetatie en buiten de gebaande paden. Bespreek uw lunchvoorkeuren met uw gids voordat u stopt bij een lokaal restaurant. Ga daarna naar het drijvende dorp Kampong Phluk aan het Tonle Sap-meer, het grootste meer in Zuidoost-Azië. Geniet van een begeleide boottocht door het drijvende dorp. Laat je vervolgens weer afzetten bij je accommodatie. Dag twee: Laat je om 8:00 uur weer ophalen en koop een driedaagse tempelpas voordat je naar de oude stad Angkor Thom gaat. Bezoek enkele kleine tempels, waaronder Chau Say Tevoda, Thommanon en Ta Keo. Ga dan naar de jungletempel Ta Prohm waar de film Tomb Raider is opgenomen. Daarna bijtanken met lunch in een lokaal restaurant. Ga vervolgens naar de boeddhistische tempel van Banteay Kdei. Krijg inzicht in de geschiedenis van het machtige Khmer-rijk voordat je naar Phnom Bakheng gaat om een prachtige zonsondergang te zien. Dag drie: Begin vroeg om 5:00 uur op de laatste dag van de tour. Laat je ophalen en zie de zonsopgang bij Angkor Wat. Hierna kun je ervoor kiezen om meer tempels te bezoeken, waaronder Pre Rup en Banteay Samre. Ga dan naar Banteay Srey en arriveer voor de meeste drukte. Bewonder de meest ingewikkeld gesneden tempel in heel Angkor. Bekijk daarna een traditioneel Khmer-dorp en leer over de productie van palmsuiker. Als je geïnteresseerd bent, bezoek dan het Landmine Museum en leer hoe decennia van conflicten, buitenlandse bezetting en wrede burgeroorlog en genocide Cambodja hebben beïnvloed. Stop daarna voor de lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg stop je bij nog een paar tempels zoals East Mebon, Ta Som, Neak Pean en Preah Khan, een fascinerend groot kloostercomplex. De terugreis voert u door vele mooie dorpjes en biedt u geweldige fotomomenten. Laat je aan het eind van je dag weer terugbrengen naar je accommodatie.

Angkor Wat: tour met kleine groepen met ballonvaart en lunch

7. Angkor Wat: tour met kleine groepen met ballonvaart en lunch

Begin uw dag met een pick-up van uw hotel om 8:00 uur, waar u wordt overgebracht naar het ticketkantoor van Angkor Wat om uw Angkor Pass te kopen (op eigen kosten), voordat u vertrekt naar Angkor Wat, een van de beste bewaard gebleven archeologische vindplaatsen in Zuidoost-Azië. Breng de dag door met het verkennen van de tempels van Angkor National Park. Begin met de Angkor Wat-tempel, die wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen. Verken het enorme Angkor Wat en laat je betoveren door de complexiteit, ingewikkeld gesneden muren, kolommen en kamers. Ontdek met behulp van je professionele gids de symbolische betekenis van het houtsnijwerk en de architectuur en krijg een diepere waardering voor de Khmer-cultuur. Vervolgens wordt u naar de vestingstad Angkor Thom gereden. Ga door de South Gate naar binnen terwijl je loopt in het midden van een zijweg geflankeerd door symbolische beelden van demonen en goden. De gehele lengte van de verhoogde weg bevat in totaal 108 mythische wezens die dienst doen als bewakers van de versterkte stad. Bezoek vervolgens de majestueuze Bayon-tempel, een van de populairste tempels in het Angkor Thom-complex. Laat u betoveren door meer dan 200 grote gezichten gesneden op 54 torens, die op dat moment de 54 provincies van het Khmer-rijk vertegenwoordigden. Vervolg je verkenning op het terras van de olifanten en het terras van de Leprakoning. In de middag ga je door naar de etherische Ta Prohm-tempel, gebouwd in 1186 door koning Jayavarman VII en getuige hoe de stammen van bomen de tempels lijken te verslinden. Na je rondleiding door de tempels en als het weer het toelaat, kun je 200 meter over de site stijgen met een aangebonden heliumballon om de zonsondergang boven de tempel en de jungle te bewonderen. Deze tour wordt afgesloten met drop-off in uw hotel in de stad.

Angkor Wat een privétour van een hele dag met zonsopgang

8. Angkor Wat een privétour van een hele dag met zonsopgang

Om 5:00 uur vertrek je vanuit je hotel met privévervoer naar het Angkor Wat-tempelcomplex. Hier koop je je tempelpas en ga je met je gids mee om getuige te zijn van een waarlijk magische ervaring. Bekijk de zonsopgang boven het oudste en meest gerespecteerde monument van Cambodja - Angkor Wat. Angkor Wat werd rond de eerste helft van de 12e eeuw gebouwd door koning Suryavarman II. De balans, samenstelling en schoonheid van de tempel maken het een van de mooiste monumenten ter wereld. De grootte van de afschuiving van dit monument maakt het erg overweldigend als het over het landschap torent. De ochtend is dan gevuld met een bezoek aan en verrijking jezelf met een aantal tempels binnen het oude terrein. Beginnend met het Angkor Thom-complex, is Bayon de eerste stop. Bayon, gebouwd in het laatste deel van de 12e eeuw door koning Jayavarman VII, is een van de meest algemeen erkende tempels in het Angkor Park vanwege de gigantische stenen gezichten die de torens van Bayon sieren. Er zijn 54 torens van gezichten met 4 gezichten op elke toren, Bayon bestaat uit 216 gezichten, een niet te missen gezicht. De volgende stop is Ta Prohm, een met jungle begroeide tempel die een vreemde schoonheid biedt, terwijl de stenen zich vermengen met jungle-wijnstokken. Voor velen zal deze tempel bekend zijn zoals deze te zien was in Angelina Jolie's Tomb Raider. Om 12:00 uur eindigt uw rondleiding en zal uw gids u terugbrengen naar uw hotel.

Siem Reap: privé begeleide dagtocht naar Angkor Wat met zonsondergang

9. Siem Reap: privé begeleide dagtocht naar Angkor Wat met zonsondergang

Treed in de voetsporen van heilige hindoe-mannen, boeddhistische heersers en Khmer-koningen tijdens een begeleide dagtrip vanuit Siem Reap om de hoogtepunten van het door UNESCO beschermde archeologische park Angkor te zien. Na het ophalen van een hotel, bezoek je Angkor Wat, Angkor Thom, Bayon-tempel en Ta Prohm. Bekijk de zonsondergang bij Phnom Bakheng. Kijk terug naar het 12e-eeuwse Khmer-rijk en verken de prachtige monumenten van Angkor Wat, waar het tempelcomplex de hindoeïstische en boeddhistische geschiedenis van de oude stad vertelt. Steek de gracht over en bewonder de torenhoge buitenmuur. Terwijl je je gids volgt rond een van 's werelds meest duurzame architecturale prestaties, dwaal je langs de rechthoekige galerijen en sta je dicht bij de bas-reliëfs die in de zandstenen muren zijn uitgehouwen. Ga verder naar Angkor Thom om de laatste hoofdstad van het Khmer-rijk te verkennen. Bewonder de stenen figuren die je begroeten bij de zuidelijke poorten en wandel naar de Bayon-tempel om de etsen van lachende gezichten op de centrale top te zien. Bezoek het terras van de melaatse koning en het terras van de olifanten. Neem een pauze en geniet op eigen kosten van een lunch voordat je de iconische tempel van Ta Prohm bezoekt, grotendeels gebouwd in de Bayon-stijl aan het einde van de 12e en het begin van de 13e eeuw. Geniet van de sfeervolle combinatie van bomen die uit de ruïnes en de jungle-omgeving groeien. Na een hele dag de hoogtepunten van Angkor te hebben verkend, beklim je de trappen naar de tempelberg van Phnom Bakheng, de staatstempel van de eerste Khmer-hoofdstad in de regio, om de zonsondergang te zien. Maak vervolgens de terugreis naar Siem Reap en wordt afgezet bij uw hotel.

Siem Reap: dagtour langs tempels in kleine groep

10. Siem Reap: dagtour langs tempels in kleine groep

Je wordt opgehaald bij bij je hotel in Siem Reap tussen 07:40 en 08:10 uur en vertrekt naar Angkor om een hele dag indrukwekkende tempels te verkennen. Angkor Wat is het grootste heilige gebouw ter wereld en een bouwkundig meesterwerk. Het werd in de 12e eeuw gebouwd en kostte 30 jaar om te voltooien. Het vertegenwoordigd de Khmerbeschaving op zijn hoogtepunt. Je zult ook de zuidpoort van Angkor Thom bezoeken, die 54 stenen beelden aan elke kant heeft (goden links en demonen rechts). Je bezoekt ook de vestingstad van Angkor Thom. In de Bayontempel (12e eeuw) bewonder je de schitterend vervaardigde torens, die met 200 gigantische gezichten bedekt zijn. Passeer daarna de beroemde bordessen die ook wel Terrace of the Leper King en Terrace of the Elephants genoemd worden. Na de lunch en een pauze ga je naar de door jungle omringde Ta Prohm, één van de meest sfeervolle tempels in Angkor. Vandaag de dag ziet Ta Prohm er net zo uit zoals het er in de jaren 1850 uitzag, toen de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhot deze afbrokkelende plek herontdekte. Nadat je het doolhofachtige interieur van Ta Prohm hebt verkend, ga je terug naar je hotel waar  je tussen 15:00 en 16:00 uur wordt afgezet

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
57 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Angkor Thom

Angkor Thom: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Overzicht activiteiten in Angkor Thom

Wil je alle activiteiten in Angkor Thom ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Angkor Thom

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.917 beoordelingen

De tour met Sokpee de gids en Sal de chauffeur was geweldig! Sal was een zeer veilige en behulpzame chauffeur. Sokpee was zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van de verschillende tempels en had de beste fotoplekken. Bovendien was hij erg blij om te helpen met fotografie en zichzelf daarbuiten te stellen. De zonsopgang in Angkor Wat op de eerste rij is uniek. Zeker een aanrader! Nogmaals bedankt aan gids en chauffeur :)

Zeer goed georganiseerde tour met veel ervaringen. Onze gids Sam heeft echt zijn best gedaan en vragen beantwoord. De tweede dag met in totaal 6 tempels was te veel van het goede, 1-2 tempels minder maar meer tijd was wenselijk geweest. Het zou goed zijn om de deelnemers de tijd te geven om de tempels tijdens de tour vrij te verkennen. We waren erg blij met onze chauffeur Mong en onze gids Sam. Met vriendelijke groeten, Metti

De 2-daagse tour was echt heel interessant en is een echte aanrader. De zonsopgang bij Angkor Wat was absoluut uniek, net als de rest van de tempels. Onze gids Sok vroeg altijd aan iedereen of alles in orde was en of iemand nog vragen had. Zijn Engels was heel gemakkelijk te begrijpen. Het hele proces, zoals het ophalen, werkte prima en voor de rondleiding kregen we de belangrijkste informatie nog een keer per e-mail.

Excellent service, pick up and drop off to hotel. Free water throughout the day, which was necessary. Our guide, Bun, was terrific. He spoke great English and knew a lot about the temples. Would recommend this tour to anyone.

Een tweedaagse tour die je de mooiste tempels laat zien. We hebben in totaal ongeveer 8 tempels El Guia Bum gezien, het wordt erkend dat hij een erg aardige persoon is die uitleg geeft en veel kennis heeft. Een barst!