Angkor Wat

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische feiten over Angkor Wat

Angkor Wat is de Taj Mahal van Cambodja, een prachtige historische locatie die bezoekers van over de hele wereld trekt. Er is van alles te ontdekken bij het grootste religieuze monument ter wereld - hier alvast wat feiten.

 • Wat betekent het?

  1. Wat betekent het?

  De naam betekent zoiets als 'stad van tempels', wat je al een idee geeft van de omvang! Zoals het een oude stad betaamt is ook Angkor Wat omringd door een gracht en hoge muren.

 • We overdrijven niet over de grootte!

  2. We overdrijven niet over de grootte!

  De tempel is gebouwd naar het model van mythologische berg Meru, het centrum van het universum. Het moest de tempel der tempels worden - een joekel, dus.

 • Architectuur

  3. Architectuur

  De tempel heeft torens gevormd als lotussen, verschillende niveaus die verbonden zijn door steile trappen, zuilengangen en grote hoven.

 • Interieur

  4. Interieur

  In de muren van de tempel zijn Hindoe-godheden uitgesneden, alsmede verhalen uit de hindoeïstische geschriften en kernmomenten van het Khmer-keizerrijk.

 • De tempel nu

  5. De tempel nu

  Na decennia te zijn verwaarloosd heeft Angkor Wat met hulp van buitenlandse partijen een aantal grondige renovaties ondergaan, waardoor het bezoekersaantal gestaag stijgt.

Plan je bezoek

 • Heb ik een gids nodig?

  Een tour met een gids is zeker geen slecht idee, gezien de grootte van het complex en de hoeveelheid kennis die je erover kan opdoen.

 • Hoeveel kost de toegang?

  Er zijn drie typen kaartjes beschikbaar: voor 1 dag ($37), voor 2-3 dagen ($62) of voor 1 week ($72). Geef duidelijk aan welke tickets je wil, zodat je niet te veel betaalt!

 • Houd je kaartje bij de hand

  Want je moet het op meerdere punten in het complex laten zien!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  5:00 - 18:00
 • Toegangsprijzen
  Een dagkaartje kost ongeveer $37 USD.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet noodzakelijk, wel aan te raden.
 • Hoe kom ik er?
  De beste optie vanuit Siem Reap is een privébusje, maar je kunt ook met de taxi, tuktuk of de fiets.
 • Extra tips
  Al is het heet, kleed je gepast! Korte broeken en mouwloze tops zijn niet toegestaan.

Wat anderen zeggen over Angkor Wat

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.665 beoordelingen

Very nice trip. We had a careful, caring driver and a good guide. We visited 4 temples of the big circuit, the landmine museum and Bantaey Srei. The only downside: the name of the day trip does not match the program. We chose to book this day trip because we wanted to visit the Bantaey Srei extensively. The guide, however, guided us through this temple with beautiful bass reliefs at a record speed of 30 minutes. We would rather have stayed longer.

Heel aangename dag gehad met onze gids Mr. Nuon Chansarak. We hebben 3 tempels bezocht met een zeer uitgebreide en duidelijke uitleg. We kregen na elke stop koud water aangeboden en op het einde ook een frisse handdoek. De duur van de tour was ook zeer goed. Fijn pluspunt is ook dat onze gids de perfecte plaatsen wist voor foto's en dat hij zelf een goede fotograaf is. We hebben er prachtige foto's aan overgehouden.

We had an amazing guide named Bun. He was very knowledgeable, knew all the perfect photo ops and was humorous. It was my second time visiting Angkor Wat, the knowledge of our guide Bun made this visit way more fun & interesting!

Prettige tour met verstaandbaar Engels sprekende gids

Goede tour met eindelijk een goed Engels sprekende gids voor Combodiaanse begrippen. Phi legt veel uit over de tempels en geschiedenis van Cambodja. We hebben een leuke dag gehad! Aanrader

Kleinschalige tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Professionele en deskundige tourguide die veel weet en ook heel gezellig is. Een echte aanrader als je in Siem Reap bent.