Dingen om te doen Ankara

Ankara: De beste dingen die je niet wil missen

Ankara: Prive Tour Met Een Lokaal

1. Ankara: Prive Tour Met Een Lokaal

Met deze gastvrije tour, verander je reisweg om zo veel te maken over de mensen die je ontmoet, want het is de plaatsen die je ziet. Verken de stad met een vriendelijke lokale die gepassioneerd is over zijn of haar stad en graag alle tips en trucs delen die u zullen helpen om het beste uit uw reis te halen. Ontmoet waar je verblijft om vertrouwd te raken met de buurt, vind je de beste plek om te eten en boodschappen te kopen, ontdek de makkelijkste manieren om rond te komen en te leren over de beste dingen om te zien en te doen. Aan het eind van de tour voelt u zich meer comfortabel door de stad te navigeren en er zeker van te zijn dat u alle informatie heeft die u nodig heeft om u optimaal te laten genieten.

Göreme: Openluchtmuseum & Fairy Chimney Tours

2. Göreme: Openluchtmuseum & Fairy Chimney Tours

Tijdens deze tour krijgt u de kans om zowel de meest historische als de meest fascinerende natuurlijke wonderen van het gebied te zien. Vertrek vanuit je hotel om Devrent Valley te bezoeken om de unieke sprookjesachtige schoorstenen en natuurlijke rotsformaties te zien. Rijd naar Pasabag (Monk's Valley) om de meest interessante paddenstoelvormige pinakels en de grootste monolieten in Cappadocië te zien. Rijd vervolgens naar de stad Avanos. Bezoek 's middags nog een prachtig openluchtmuseum van Goreme waar de overblijfselen van uit rotsen gehouwen kerken en christelijke nederzettingen honderden jaren oud zijn. Bezoek ten slotte, voordat u terugkeert naar uw hotel, de natuurlijke kastelen in Uchisar en Kaymaklı Underground City.

Ankara: begeleide wandeltocht

3. Ankara: begeleide wandeltocht

Sluit je aan bij je gids terwijl je Ankara gaat ontdekken. Bezoek de meest charmante buurten van de stad en bekijk de Alâeddin-moskee, de oudste moskee in Ankara. Luister naar fascinerende feiten en intrigerende verhalen terwijl je Ankara verkent met je gids. Ontdek wat deze stad uniek maakt en hoe het leven is voor de lokale bevolking die het thuis noemt.

Istanbul: tour van een halve dag met Topkapi-paleis

4. Istanbul: tour van een halve dag met Topkapi-paleis

Bekijk de historische bezienswaardigheden van Istanbul tijdens een tour van een halve dag met een voertuig met airconditioning. Je wordt opgehaald bij je hotel, haven of luchthaven en comfortabel naar het historische stadscentrum gebracht. Ontdek de Ottomaanse en Byzantijnse geschiedenis van de stad op locaties zoals de Hagia Sophia, een van de wonderen van de wereldarchitectuur. Gebouwd als een orthodoxe basiliek in de 6e eeuw door keizer Justinianus, werden de 4 minaretten toegevoegd toen het werd omgebouwd tot een moskee. Bewonder de Blauwe Moskee, met uitzicht op de Hagia Sophia. Beroemd om zijn blauwe Iznik-tegels en 6 minaretten, het is het icoon van Istanbul en het hoogtepunt van 2 eeuwen Ottomaanse ontwikkeling. Ga verder naar het Hippodrome, het centrum van wagenrennen, atletiekevenementen en politieke activiteiten van de stad toen het nog bekend stond als Constantinopel. Bewonder vervolgens de keizerlijke residentie van de Ottomaanse sultans in het Topkapi-paleis. Bekijk de prachtige juwelen in de schatkamer en een onschatbare verzameling miniaturen en middeleeuwse manuscripten

Istanbul: dagcruise Gouden Hoorn en Bosporus

5. Istanbul: dagcruise Gouden Hoorn en Bosporus

Tijdens je dagtour in Istanbul zie je veel van de topattracties van deze fascinerende stad, vanaf het land en vanaf het water. Begin bij de Suleymaniye-moskee, daterend uit het midden van de 16e eeuw en bewonder vervolgens de stadsmuren, die tot de meest fascinerende Byzantijnse overblijfselen in Turkije behoren. Bezoek de Chora-kerk, met zijn prachtige mozaïeken. Ga de Pierre Loti-heuvel op voor een spectaculair uitzicht op de Gouden Hoorn. Maak een cruise op de Bosporus en bekijk enkele van de beroemde houten huizen langs de oevers. Je ziet het Rumeli-fort ook vanaf de zee. Na de cruise neemt uw gids u mee naar de Kruidenbazaar. Deze beroemde, overdekte bazaar is op alle uren van de dag druk. Je laatste stop tijdens de tour is de Rustempasa-moskee, ook daterend uit de 16e eeuw. Het werd gebouwd door een van de grootviziers van het Ottomaanse rijk die getrouwd was met de dochter van Suleyman de Grote.

Hoogtepunten van een hele dag van Cappadocië Tour

6. Hoogtepunten van een hele dag van Cappadocië Tour

Deze dagtour begint in de Devrent-vallei, bekend om zijn spectaculaire sprookjesachtige schoorstenen en landschappen. Ga verder met een bezoek aan Pasabag, of Valley of the Monks, om de twee- en driekoppige rotsformaties te bewonderen. Stop om te lunchen in Avanos, vooral bekend om zijn aardewerk en de Rode Rivier. Ga verder naar het Goreme Openluchtmuseum in het hart van Cappadocië. Het museum staat bekend om de muurschilderingen uit de 10e eeuw die het leven van Jezus Christus en monniken uit die tijd weergeven. De laatste stop tijdens de tour is het Uchisar-kasteel, dat een van de meest massieve sprookjesachtige schoorsteenformaties in de regio is.

Van Ankara: privé Cappadocië & ondergrondse stadstour

7. Van Ankara: privé Cappadocië & ondergrondse stadstour

De eerste stop tijdens je tour is de Rode Vallei, waar je de beroemde uit rotsen gehouwen kerken zult verkennen en door de kleurrijke en adembenemende sprookjesachtige schoorstenen zult wandelen. Na vier kilometer wandelen, bezoek je Cavusin (een Grieks dorp), beroemd om zijn uit de rotsen gehouwen kerken. Na de lunch bezoekt u een van de meest magische plekken in de regio, de ondergrondse stad Kaymaklı. Dit is de grootste ondergrondse stad van Cappadocië. Bezoek na Kaymaklı de Duivenvallei, beroemd om zijn duiventillen. De laatste stop is het kasteel van Ortahisar, waar u de grootste sprookjesachtige schoorsteen in Cappadocië zult zien.

Ankara: privé romantische tour

8. Ankara: privé romantische tour

Ontdek de romantische kant van de charismatische stad Ankara met een lokale professionele gids. Bewonder de schoonheid van de stad met je partner tijdens deze romantische tour. Maak een wandeling door het Kuğulu Park en zie prachtige zwanen voorbij komen. Geniet van het spectaculaire uitzicht over de stad vanaf de beroemde plek Ankara Kalesi. Hoor over veel historische liefdesverhalen, verborgen in de mooie oude straatjes, gebouwen en parken in de stad. Weet over de hartverscheurende en tragische tot de hilarische of pittige verhalen van de romantische legendes. Vind de beste plek in de stad voor een date en om de mooiste foto's te maken. Bewonder de warme en gastvrije sfeer van de spectaculaire stad Ankara tijdens een romantische tour. Deze tour wordt vooral aanbevolen om rond Sint-Valentijnsperiode te nemen.

Ankara: onbeperkt 4G-internet in Turkije met Pocket WiFi

9. Ankara: onbeperkt 4G-internet in Turkije met Pocket WiFi

Geniet van een pocket hotspot-apparaatverhuurservice. Toegang tot internet in heel Turkije. Vermijd dure dataroamingkosten of een verbinding met onveilige openbare internetpunten en, het allerbelangrijkste, bespaar jezelf de tijd en het gedoe van het zoeken naar gratis wifi telkens als je een internetverbinding nodig hebt. Met deze service hoeft u uw simkaart niet te veranderen tijdens uw vakantie of vooraf een duur datapakket te kopen. Dit is een onbeperkt pakket met echt 4G / LTE-snelheid - het is veilig en werkt overal in Turkije. Er zijn geen snelheidsbeperkingen op elk niveau van gegevensgebruik. Bekijk films, speel games, bel online, stream je afspeellijsten, deel je herinneringen, gebruik live navigatie en meer. Houd er rekening mee dat bronnen van mobiele providers de snelheid kunnen beïnvloeden. Bestel uw pocket WiFi-apparaat en laat het naar uw bestemming verzenden voordat u aankomt. Je hebt ook de mogelijkheid om het op te halen op de luchthaven bij aankomst. Als je daar aankomt, kun je tijdens je hele reis genieten van onbeperkte wifi. Geef uw mobiele nummer met landcode op om het pakket op tijd te ontvangen.

Istanbul: dagtour met Grand Bazaar

10. Istanbul: dagtour met Grand Bazaar

Bekijk de historische bezienswaardigheden van Istanbul tijdens een dagtour met een luxe voertuig met airconditioning. Je wordt opgehaald bij je hotel, haven of luchthaven en comfortabel naar het historische stadscentrum gebracht. Ontdek de Ottomaanse en Byzantijnse geschiedenis van de stad op locaties zoals de Hagia Sophia, een van de wonderen van de wereldarchitectuur. Gebouwd als een orthodoxe basiliek in de 6e eeuw door keizer Justinianus, werden de 4 minaretten toegevoegd toen het werd omgebouwd tot een moskee. Bewonder de Blauwe Moskee, met uitzicht op de Hagia Sophia. Beroemd om zijn blauwe Iznik-tegels en 6 minaretten, het is het icoon van Istanbul en het hoogtepunt van 2 eeuwen Ottomaanse ontwikkeling. Ga verder naar het Hippodrome, het centrum van wagenrennen, atletiekevenementen en politieke activiteiten van de stad toen het nog bekend stond als Constantinopel. Bewonder vervolgens de keizerlijke residentie van de Ottomaanse sultans in het Topkapi-paleis. Bekijk de prachtige juwelen in de schatkamer en een onschatbare verzameling miniaturen en middeleeuwse manuscripten. Dwaal door de kraampjes van de Grand Bazaar, de grootste souk ter wereld, met bijna 4.000 winkels die antiek, juwelen, goud, tapijten, lederwaren en unieke souvenirs verkopen.

Sitemap Ankara

Wil je alle activiteiten in Ankara ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.