Anne Frank Huis

Zie wat Anne's woorden teweeg brachten in het geheime onderkomen waar ze haar wereldberoemde dagboek schreef.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Anne Frank Huis: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Amsterdam: rondvaart door de grachten met luxe open boot

1. Amsterdam: rondvaart door de grachten met luxe open boot

Bewonder de bezienswaardigheden van Amsterdam aan het water op een 100% elektrische, luxe rondvaart. Geniet op een open boot van een fantastisch uitzicht op de beroemde bezienswaardigheden van de stad en ervaar de meest ontspannende manier om de stad te bekijken, zonder verkeer. Krijg informatieve en vermakelijke inzichten over de locaties langs de route. Bekijk de 17e-eeuwse gebouwen langs grachten als de Herengracht en Prinsengracht, evenals de moderne gebouwen, die de invloedrijke 21e-eeuwse stad die Amsterdam is geworden, laten zien. Vaar langs de Hermitage en kabbel vervolgens langs de Magere Brug en het chique Amstel Hotel.  Geniet op een zonnige dag van een beleving aan boord in de open lucht, of blijf warm onder een overkapping op koelere dagen. In de wintermaanden kun je ontspannen in een afgesloten boot waarin je warm kunt blijven. Profiteer van een flexibel ticket dat gebruikt kan worden voor een willekeurige rondvaart zolang dit binnen het uur van je boeking valt.

Amsterdam: luxe avondrondvaart met gids door de grachten

2. Amsterdam: luxe avondrondvaart met gids door de grachten

Ga mee met een avondrondvaart van 1 uur door Amsterdam. Geniet van het uitzicht op de stadsgrachten vanuit een overdekte en verwarmde salonboot. Mis deze typische Amsterdamervaring niet; je krijgt de mogelijkheid om meer te weten te komen over geschiedenis en cultuur van de stad. Laat je schipper en gastvrouw je verbazen met verhalen over het oude Amsterdam en over het moderne leven in de Nederlandse hoofdstad. Schenk een drankje aan de bar en geniet ervan terwijl je langs de beroemde monumenten en schilderachtige grachtenpanden vaart. Drijf onder fel verlichte lage boogbruggen, en waan je je in een sprookje. Geniet van een intieme sfeer met een kleine groep mensen. Stel vragen en krijg aanbevelingen voor wat je verder kunt doen tijdens je verblijf in Amsterdam.

Amsterdam: 1,5 uur all-inclusive gezinsvriendelijke cruise

3. Amsterdam: 1,5 uur all-inclusive gezinsvriendelijke cruise

We beginnen de rondvaart op de buitenste ring van de oude stad van Amsterdam, recht tegenover het grootste museum van Amsterdam (Rijksmuseum) We heten je persoonlijk welkom. (we bellen je altijd als je te laat bent), en er is een grote luxe opstelling met snacks, zoetigheden, koekjes en drankjes waaronder bier, wijn en frisdrank. Wanneer de groep (max. 20) is afgerekend, starten we met de rondvaart. En de zeer kundige gids vertelt je over de geweldige delen van de stad. We zijn 90 minuten op het water, een mooi moment om echt kennis te maken met de stad. Alle gidsen zijn geselecteerd en opgeleid om u over geschiedenis en feiten te kunnen vertellen. En dat doen ze op een grappige en geestige manier. Ze zijn geweldig met kinderen en kunnen een ongelooflijke sfeer neerzetten. Niets is onmogelijk. En geef ze je graag tips en trucs over wat je kunt doen tijdens je verblijf in Amsterdam.

Amsterdam: Anne Frank Walking Tour in het Duits

4. Amsterdam: Anne Frank Walking Tour in het Duits

Maak kennis met een van de belangrijkste facetten van de stad en dompel jezelf onder in de geschiedenis, actualiteiten en cultuur van de Joden in Amsterdam met een ervaren Duitstalige gids. De Joden, verdreven door de Spaanse Inquisitie, transformeerden Amsterdam in een van de rijkste handelssteden van Europa en beïnvloedden daarmee het stadsbeeld aanzienlijk. Zo ontstond de Jodenbuurt met het meest bekende deel de Joodse Driehoek. De tour neemt je mee door dit gebied met interessante verhalen en laat zien waarom het vooral dit stuk land was waar de Joden in wilden wonen. Niet alleen Joden hebben zich hier gevestigd. Niet-joden zoals de beroemde schilder Rembrandt van Rijn hadden ook hun woonplaats in het midden van de Joodse wijk. De wijk floreerde en de stad deed het goed. Maar zelfs in Amsterdam gaat de Joodse geschiedenis niet alleen over succes en een goed leven. De sterke discriminatie van de Joden door de nazi-Duitsers eindigde ook in Amsterdam met de Holocaust. Kom meer te weten over de jonge en moedige Anne Frank, die een van de Joden was die zich verstopte en niet werd gedeporteerd. Terwijl hij zich verstopte, schreef ze haar beroemde dagboek. Haar dagboek vergezelt de tour en illustreert het verdriet dat de joodse gemeenschap moest ondergaan. Duizenden mensen werden gedeporteerd en bijna niemand kwam terug. Maar niet alle Amsterdammers wilden dit accepteren. Lees meer over de Februaristaking in 1941, maar bovenal: leer over het moedige verzet van Joden en niet-Joden, die vele levens hebben gered terwijl ze hun eigen leven in gevaar brachten. Ga langs de Portugese synagoge tijdens de rondleiding en zie belangrijke getuigenissen zoals Stolpersteine, de poort van de oude plaag begraafplaats en monumenten ter herdenking van de moedige weerstand van het Derde Rijk. Ontdek ook hoe de Joodse gemeenschap leeft in het multiculturele Amsterdam. Volg deze tour om de Joodse wijk van Amsterdam te verkennen en geniet van een onvergetelijke ervaring.

Amsterdam: privéwandeling door de Jordaan

5. Amsterdam: privéwandeling door de Jordaan

Doe mee met deze privéwandeling van 2 uur en leer alles wat je moet weten over de Jordaan. Deze unieke ervaring geeft je de kans om het gebied te zien door de ogen van een local. De Jordaan staat bekend als een van de hotspots van Amsterdam. Verken veel van de prachtige en historische bezienswaardigheden samen met je deskundige gids. Leer meer over de geschiedenis van de Jordaan en hoe deze in de 17e eeuw werd gebouwd voor arbeiders en immigranten. Loop langs vele mooie bezienswaardigheden in de omgeving waaronder de Noordermarkt, Westertoren, Anne Frank Huis en Westerstraat. Je privégids vertelt je veel verhalen en anekdotes over de rijke geschiedenis en cultuur van deze prachtige wijk, waaronder de meest bekende plekken, maar ook over de verborgen plekjes die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking.

Amsterdam: wandeltocht Joodse wijk

6. Amsterdam: wandeltocht Joodse wijk

Leer meer over het roerige verleden van Amsterdam en krijg inzicht in hoe de Joodse gemeenschap leefde en overleefde in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam. Hoor over de nazi-bezetting van Nederland van 1940 tot 1945 en hoe deze de inwoners van Amsterdam en vooral de Joodse gemeenschap beïnvloedde. Ontdek de Portugese synagoge, het Joods Historisch Museum en wandel langs het hoofdkwartier van de Joodse Raad. Leer hoe de Nederlanders zich gedroegen ten opzichte van de joden in Amsterdam en hoe de mensen de ontberingen doorstonden terwijl je sites zoals het Auschwitz-monument en de Dokwerker passeert. De rondleiding eindigt voor het Anne Frank Huis, waar je meer te weten komt over haar bestverkochte dagboek, hoe het werd uitgegeven door haar vader Otto Frank en hoe het wereldwijde bekendheid verwierf. Kies tussen groeps- en privétouropties.

Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

7. Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

Volg een zelfgeleide tour langs de beroemdste plekken van Amsterdam terwijl je raadsels oplost tijdens een speurtocht. Download de app op je telefoon en ga naar het Amsterdam Museum om het spel te beginnen. Voltooi een uitdaging op basis van de locatie om naar de volgende spannende plek te gaan. Laat de app je naar elke bestemming leiden terwijl je interessante feiten leert. Je kunt op elk moment pauzeren of meer tijd doorbrengen met sightseeing.

Amsterdam: wandeltocht en rondvaart over de grachten

8. Amsterdam: wandeltocht en rondvaart over de grachten

Begin ‘s ochtends of ’s middags met de tour in Amsterdam bij je hotel, of bij een centraal punt in de stad. Loop in een ontspannen tempo, zodat je veel kunt zien, voelen en leren over deze stad en haar hoogtepunten. Je gids neemt je mee naar de belangrijkste hoogtepunten van de stad, zoals de Dam, waar je het koninklijk paleis en het nationaal monument – ter nagedachtenis van Nederlandse oorlogsslachtoffers – kan zien. Loop langs de Westerkerk, de belangrijkste kerk van de stad, net om de hoek van het Anne Frank Huis. Ontdek het museumgebied met het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Naast alle bezienswaardigheden, zal je persoonlijke gids het unieke karakter van de stad onthullen, leer je de lokale geschiedenis en cultuur en krijg je handige tips over restaurants, winkels, attracties, activiteiten, openbaar vervoer en meer. Stap tenslotte aan boord van een – met glas overdekte – rondvaartboot en ervaar de stad vanaf het water. De rondvaartboot passeert vele beroemde bezienswaardigheden van Amsterdam. Grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, de Stopera en een deel van de haven: de grachtenrondvaart vaart langs al deze bezienswaardigheden. Een rondvaart is de ultieme manier om de stad te leren kennen en daarbij zie je met eigen ogen waarom de grachten van Amsterdam door UNESCO benoemd zijn tot werelderfgoed.

Fietstocht door Amsterdam: steegjes en geheimen (3 uur)

9. Fietstocht door Amsterdam: steegjes en geheimen (3 uur)

Beleef Amsterdam als een local met behulp van een kleinschalig fietsbedrijfje en koers op een rijwiel door de straten van de stad. Maak kennis met je gids bij het ophalen van je fiets en ga dan op weg om een aantal verborgen pareltjes van de stad te vinden. Verken de verborgen binnenplaatsen en kerken van de Jordaan Je gids neemt je mee naar binnenplaatsen en kerken die de toeristen meestal links laten liggen en verschaft je ter plekke inzicht in de oorsprong en geschiedenis van elke plek. Sluit je rondrit door de Jordaan af bij het Anne Frankhuis, waar je meer te weten komt over een van de beroemdste en heldhaftigste Amsterdammers ooit. Na en ontspannen pauze in een leuk cafétje rijdt je verder naar het Vondelpark voor een rondje door de meest geliefde stadsoase van Amsterdam. Fiets verder naar het Museumplein en aanschouw de grootste culturele attracties van de stad, zoals het Van Goghmuseum, het Rijksmuseum en het Concertgebouw.

Amsterdam: hoogtepunten van Jordaan-verkenningsspel

10. Amsterdam: hoogtepunten van Jordaan-verkenningsspel

Bekijk hoogtepunten van de Jordaan in Amsterdam door aanwijzingen te volgen en puzzels op te lossen op je telefoon in "Highlights of Jordaan: The Cursed Houses Exploration Game". Verken het Anne Frank Huis, de Noordermarkt, de Westerstraat en meer terwijl je door de smalle grachten en straten van de Jordaan reist. Het spel begint bij het Anne Frank beeld. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en aanwijzingen op je telefoon leiden je naar de volgende locatie. Het duurt tussen de 1-1,5 uur, maar je moet het in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat wanneer je wilt vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Maak van de gelegenheid gebruik om de indie-boetieks, gezellige pubs en hippe eetgelegenheden van de Jordaan te bezoeken. Speel alleen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die het tegen elkaar opnemen voordat je elkaar ontmoet bij de laatste stop van het spel, Bloemgracht.

Plan je bezoek

 • Bereid je kinderen voor

  Er zijn allerlei manieren om jonge kinderen het verhaal van Anne Frank uit te leggen, van YouTubefilmpjes tot jeugdboeken. Alle kinderen zijn welkom, maar de aangeraden leeftijd is 10 jaar en ouder. Kinderwagens worden niet binnen toegelaten, maar er is ruimte om ze op te bergen.

 • Vermijd de rijen door goed te plannen

  Honderdduizenden toeristen komen jaarlijks naar Amsterdam, en een groot deel van hen wil het Anne Frank Huis bezoeken. Je kunt online tickets boeken en de rij in zijn geheel overslaan. Voor grote groepen bestaan ook aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Hoe veel kost het Anne Frank Huis?

  Tickets en rondleidingen voor het Anne Frank Huis zijn heel redelijk geprijsd. De toegang begint al bij €0.50 voor kinderen onder de 10.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Je kunt het hele jaar naar het Anne Frankhuis komen, maar check eerst de website voor de openingstijden. Op de grote feestdagen is het Huis gesloten.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een begeleide tour kost minder dan €30 per persoon. Fijn: je mag de wachtrij overslaan, die soms wel drie uur duurt!
 • Hoe kom ik er?
  Het Anne Frank Huis is 20 minuten lopen vanaf Centraal Station.
 • Extra tips

  • De I amsterdam card verschaft geen gratis toegang.

  • Laatste toegang: dertig minuten voor sluitingstijd.

Sitemap Anne Frank Huis

Wil je alle activiteiten in Anne Frank Huis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Anne Frank Huis

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.602 beoordelingen

Zeer indrukwekkend - historisch maar ook een beetje beklemmend. De gids was geweldig - zeer goed gelezen, zeer toegewijd, integreerde alle deelnemers en bracht kennis zeer authentiek over - op elk moment opnieuw! De internationale groep was ook geweldig - dus het is veel interessanter dan een puur Duitse groep te hebben.

Dit was zo tof om te doen in het begin van onze city trip! Zo hadden we al een zicht op de prachtige stad! Top!

Heldere uitleg, kleine groep wat bijdroeg aan het luisteren naar de uitleg.

Hele leuke tocht over de grachten gehad. Kan het iedereen aanraden!

Leuke rondvaart bij mooi weer! Sympathieke aangename gids.