Anne Frank Huis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Het verhaal van Anne Frank in vogelvlucht

Misschien heb je het dagboek van Anne Frank al gelezen, maar haar woorden hebben dubbele impact zodra je het huis zelf bezoekt. Lees hier de essentiële informatie over dit indrukwekkende meisje, voordat je het Achterhuis gaat bekijken.

 • Een brief aan Kitty

  1. Een brief aan Kitty

  Annes woorden waren dikwijls gericht aan een persoon genaamd Kitty. Deskundigen zijn er nog steeds niet uit of Kitty een vriendin van Anne was, of een personage uit haar lievelingsboek.

 • Maar één van de acht overleefde

  2. Maar één van de acht overleefde

  Acht personen hielden zich schuil in het beroemde achterhuis, en alleen Otto Frank, Annes vader, overleefde.

 • Gelukkig heeft Miep Gies het dagboek niet gelezen...

  3. Gelukkig heeft Miep Gies het dagboek niet gelezen...

  Want, zo heeft zij gezegd, dan had ze het vernietigd. De inhoud was volgens haar te lasterlijk voor alle betrokkenen - haarzelf incluis.

 • Anne was klaar voor publicatie

  4. Anne was klaar voor publicatie

  Minister Bolkestein riep het volk op om hun oorlogservaringen te documenteren. Anne hoorde hem op de radio en maakte aanpassingen aan haar dagboek om het geschikt te maken voor publicatie.

 • Schuilen was niet de eerste keus

  5. Schuilen was niet de eerste keus

  Eigenlijk dachten de Franks dat de oorlog Nederland überhaupt niet zou bereiken. Toen de dreiging toch groeide, hebben ze zonder succes geprobeerd te emigreren naar Engeland en de VS.

Plan je bezoek

 • Bereid je kinderen voor

  Er zijn allerlei manieren om jonge kinderen het verhaal van Anne Frank uit te leggen, van YouTubefilmpjes tot jeugdboeken. Alle kinderen zijn welkom, maar de aangeraden leeftijd is 10 jaar en ouder. Kinderwagens worden niet binnen toegelaten, maar er is ruimte om ze op te bergen.

 • Vermijd de rijen door goed te plannen

  Honderdduizenden toeristen komen jaarlijks naar Amsterdam, en een groot deel van hen wil het Anne Frank Huis bezoeken. Je kunt online tickets boeken en de rij in zijn geheel overslaan. Voor grote groepen bestaan ook aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Hoe veel kost het Anne Frank Huis?

  Tickets en rondleidingen voor het Anne Frank Huis zijn heel redelijk geprijsd. De toegang begint al bij €0.50 voor kinderen onder de 10.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Je kunt het hele jaar naar het Anne Frankhuis komen, maar check eerst de website voor de openingstijden. Op de grote feestdagen is het Huis gesloten.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een begeleide tour kost minder dan €30 per persoon. Fijn: je mag de wachtrij overslaan, die soms wel drie uur duurt!
 • Hoe kom ik er?
  Het Anne Frank Huis is 20 minuten lopen vanaf Centraal Station.
 • Extra tips

  • De I amsterdam card verschaft geen gratis toegang.

  • Laatste toegang: dertig minuten voor sluitingstijd.

Sitemap Anne Frank Huis

Wil je alle activiteiten in Anne Frank Huis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Anne Frank Huis

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.354 beoordelingen

Leuke rondleiding door het centrum van Amsterdam. Zeer goede gids die de hele groep meenam in de gids zelf. Veel nieuwe lessen over hoe Nederland meedeed aan de Tweede Wereldoorlog. Neem kleding volgens het weer!

Super leuk! Vooral om in de avond te doen. Door de lichtjes in de stad is het extra bijzonder. Wij hadden Nicola en Laurence. En de manier hoe ze vertelden over de stad en zijn geschiedenis was helemaal TOP!

Authentieke rondleiding door de geschiedenis van Amsterdam tijdens WO II. Ontspannen en rustige persoonlijkheid, luisterde graag naar hem. Het nodigt ook uit om kritisch naar de rol van Nederland te kijken.

Zeer vriendelijke gids en met veel kennis. Jammer dat de aankondiging dubbelzinnig is en dat we niet begrepen dat de ingang van het Anne Franck museum er niet bij stond!

Live en geëngageerd verhaal, waar ook andere kleine verhalen bij kwamen -