Anne Frank Huis

Zie wat Anne's woorden teweeg brachten in het geheime onderkomen waar ze haar wereldberoemde dagboek schreef.

Anne Frank Huis: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: wandeltocht met thema Anne Frank en WO II

1. Amsterdam: wandeltocht met thema Anne Frank en WO II

Kom meer te weten over Anne Frank tijdens deze privéwandeltocht of wandeltocht in kleine groep door Amsterdam onder leiding van een deskundige gids. Ontdek de eeuwenoude Joodse buurt met een kleine groep, terwijl je gids je van alles vertelt over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Luister naar de verhalen over haar familie, over hoe deze uit Duitsland vertrok, de tijd dat ze ondergedoken zaten en het naoorlogse leven van Otto Frank, Annes vader. Begin je tour voor de Portugees-Israëlietische Synagoge, een Sefardisch bouwwerk uit de 17e eeuw dat tot op de dag van vandaag nog steeds als synagoge gebruikt wordt. Ontdek de geschiedenis van de oorspronkelijke joodse buurt en hoe deze zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft. Je gids vertelt je over Annes liefde voor schrijven, de omstandigheden waaronder ze in het Amsterdam van de jaren 1930-1940 leefde en hoe haar dagboek zo beroemd is geworden. Kom daarnaast meer te weten over het Nederlandse Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek waar zich geheime schuilplaatsen bevonden. Tijdens de rondleiding loop je langs het Joods Historisch Museum, pauzeer je bij het Auschwitz Monument en zie je de buitenkant van de gevel van het Anne Frank Huis. Je eindigt de tour met een kleine verrassing in een typisch Amsterdams café.

Amsterdam: begeleide fietstocht door centrum van Amsterdam

2. Amsterdam: begeleide fietstocht door centrum van Amsterdam

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam met een deskundige gids die aan je zijde rijdt. Je leert over de cultuur van de stad, ziet belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde hotspots, maar ook minder bekende lokale favorieten.  Begin je reis in de buurt van het Centraal Station, langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en dan naar de Westelijke Eilanden, waar je charmante ophaalbruggen, oude pakhuizen en chique kunstenaarsstudio's vindt.  Fiets verder over de Brouwersgracht en bezoek de trendy Jordaan en Negen Straatjes, boordevol boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants. Terwijl je dieper het centrum van de stad in fietst, ga je de grachtengordel in en flits je langs de Westerkerk en het historische Anne Frank Huis.  Rond het Leidseplein, met haar vele theaters en bruisende nachtleven, vind je ook vele straatartiesten en muzikanten.  Na alle opwinding heb je wel een aangename pauze in het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam en wellicht het bekendste park van ons land, verdiend. Vervolgens maak je een rondje door het Museumkwartier en rij je door de smalle straatjes van De Pijp.  Steek de iconische Magere Brug, een houten ophaalbrug over de rivier de Amstel, over en kom uit bij de beroemde dierentuin Artis, waarna je naar het Maritiem Kwartier gaat.  Bewonder in de Zouthaven de indrukwekkende replica van een 17e-eeuws VOC-schip, voordat je weer terugkeert naar waar je fietstocht begon.

Amsterdam: rondvaart door de grachten in een open boot

3. Amsterdam: rondvaart door de grachten in een open boot

Bewonder de bezienswaardigheden van Amsterdam aan het water op een 100% elektrische rondvaart. Geniet op een open boot van een fantastisch uitzicht op de beroemde bezienswaardigheden van de stad en ervaar de meest ontspannende manier om de stad te bekijken, zonder verkeer. Krijg informatieve en vermakelijke inzichten over de locaties langs de route. Bekijk de 17e-eeuwse gebouwen langs grachten als de Herengracht en Prinsengracht, evenals de moderne gebouwen, die de invloedrijke 21e-eeuwse stad die Amsterdam is geworden, laten zien. Vaar langs het Hermitage Museum en glijd vervolgens langs de Magere Brug, het chique Amstel Hotel en de charmante Grachtengordel. Geniet op een zonnige dag aan boord in de open lucht, of blijf warm onder een overkapping op koelere dagen. In de wintermaanden kun je ontspannen in een afgesloten boot waarin je warm kunt blijven. Profiteer van een flexibel ticket dat gebruikt kan worden voor een willekeurige rondvaart zolang dit binnen het uur van je boeking valt.

Amsterdam: klassieke boottocht, optioneel met kaas en wijn

4. Amsterdam: klassieke boottocht, optioneel met kaas en wijn

Ontspan tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten uit de Gouden Eeuw, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bekijk hoogtepunten van de stad zoals de Magere Brug, de Wallen en de Oude Haven. Je kunt kiezen voor een standaardtour of een tour met onbeperkt heerlijke Hollandse kaas, wijn en andere drankjes. Stap aan boord en laat de schipper je vertellen over de lokale geschiedenis terwijl je langs bezienswaardigheden in de Jordaan en over de Amstel langs de Magere Brug vaart. Bewonder het uitzicht op delen van de Wallen, de voormalige stadssluizen en de oude haven. Maak foto's van de statige architectuur van het Scheepvaartmuseum en de prestigieuze Gouden Bocht. Bekijk stukken van de geschiedenis terwijl je langs plaatsen als het Anne Frank Huis vaart. Stel je gids vragen over de stad, en ontvang aanbevelingen voor dingen om te doen en plekken om te eten.

Amsterdam: Anne Frank & Tweede Wereldoorlog-privéwandeltour

5. Amsterdam: Anne Frank & Tweede Wereldoorlog-privéwandeltour

Kom meer te weten over Anne Frank tijdens deze privéwandeltour door Amsterdam onder leiding van een deskundige gids. Ontdek de eeuwenoude joodse buurt terwijl je gids je van alles vertelt over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Luister naar de verhalen over haar familie, over hoe ze uit Duitsland vertrokken, de tijd dat ze ondergedoken zaten en het naoorlogse leven van Otto Frank, Anne's vader. Je begint je tour voor de Portugees-Israëlietische Synagoge, een Sefardisch bouwwerk uit de 17e eeuw dat tot op de dag van vandaag nog steeds als synagoge gebruikt wordt. Ontdek de geschiedenis van de oorspronkelijke joodse buurt en hoe deze zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft. Je gids vertelt je over Anne's liefde voor schrijven, de omstandigheden waaronder ze in het Amsterdam van de jaren 1930-1940 leefde en hoe haar dagboek zo beroemd is geworden. Daarnaast kom je meer te weten over het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en zie je waar geheime schuilplaatsen zich bevonden. Tijdens de rondleiding zie je het Joods Historisch Museum, het Auschwitzmonument en de gevel van het Anne Frank Huis.

Amsterdam: wandeltocht Anne Frank & Tweede Wereldoorlog

6. Amsterdam: wandeltocht Anne Frank & Tweede Wereldoorlog

Kom meer te weten over Anne Frank tijdens deze wandeltocht door Amsterdam onder leiding van een deskundige gids. Ontdek de eeuwenoude Joodse buurt met een kleine groep, terwijl je gids je van alles verteld over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Terwijl je door de Joodse wijk van Amsterdam slentert, kom je meer te weten over het leven en de dynamiek van de familie van Anne Frank. Kom meer te weten over de verhuizing van haar familie uit Duitsland, over hun onderduikperiode en over het leven van haar vader na de oorlog. Luister naar de verhalen van de gids over Anne Frank's passie voor het schrijven en de omstandigheden waarin zij leefde in de jaren 1930 en 1940 in Amsterdam. Ontdek hoe haar dagboek internationaal beroemd werd. Tijdens je rondleiding hoor je ook over het Nederlands verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek je waar geheime schuilplaatsen waren. Passeer belangrijke bezienswaardigheden zoals het Joods Historisch Museum, de Portugese synagoge, het Auschwitz-monument en de façade van het Anne Frank Huis.

Amsterdam: rondvaart en toegang Xtracold Icebar

7. Amsterdam: rondvaart en toegang Xtracold Icebar

Bespaar tijd en geld op deze gecombineerde 2-delige ervaring, inclusief een rondvaart van 1 uur door de Amsterdamse waterwegen aan boord van een boot met glazen overkapping en snelle toegang tot de ijskoude Xtracold Icebar, waar alles van ijs is gemaakt. Je kunt de beide ervaringen in één keer afleggen of kies ervoor om ze te volgen op verschillende dagen en te genieten van maximale flexibiliteit. Als een zelfgeleide rondleiding, verken je de stad in je eigen tijd en zie je de bezienswaardigheden van Amsterdam in een rustig tempo. Vanaf het water bewonder je het beste uitzicht op de grachtenpanden en woonboten. Bewonder de koopmansgebouwen uit de 16e en 17e eeuw, de Gouden Eeuw in Amsterdam, toen de handel op zijn hoogtepunt was. Dit zie je terug in de gedecoreerde gevels. Je vaart door de oude haven om nog een andere kant van Amsterdam te zien. Geniet dan van een drietal gratis drankjes aan de Xtracold Icebar, waar zelfs de glazen van ijs zijn gemaakt.

Amsterdam: Anne Frank Walking Tour in het Duits

8. Amsterdam: Anne Frank Walking Tour in het Duits

Maak kennis met een van de belangrijkste facetten van de stad en dompel jezelf onder in de geschiedenis, actualiteiten en cultuur van de Joden in Amsterdam met een ervaren Duitstalige gids. De Joden, verdreven door de Spaanse Inquisitie, transformeerden Amsterdam in een van de rijkste handelssteden van Europa en beïnvloedden daarmee het stadsbeeld aanzienlijk. Zo ontstond de Jodenbuurt met het meest bekende deel de Joodse Driehoek. De tour neemt je mee door dit gebied met interessante verhalen en laat zien waarom het vooral dit stuk land was waar de Joden in wilden wonen. Niet alleen Joden hebben zich hier gevestigd. Niet-joden zoals de beroemde schilder Rembrandt van Rijn hadden ook hun woonplaats in het midden van de Joodse wijk. De wijk floreerde en de stad deed het goed. Maar zelfs in Amsterdam gaat de Joodse geschiedenis niet alleen over succes en een goed leven. De sterke discriminatie van de Joden door de nazi-Duitsers eindigde ook in Amsterdam met de Holocaust. Kom meer te weten over de jonge en moedige Anne Frank, die een van de Joden was die zich verstopte en niet werd gedeporteerd. Terwijl hij zich verstopte, schreef ze haar beroemde dagboek. Haar dagboek vergezelt de tour en illustreert het verdriet dat de joodse gemeenschap moest ondergaan. Duizenden mensen werden gedeporteerd en bijna niemand kwam terug. Maar niet alle Amsterdammers wilden dit accepteren. Lees meer over de Februaristaking in 1941, maar bovenal: leer over het moedige verzet van Joden en niet-Joden, die vele levens hebben gered terwijl ze hun eigen leven in gevaar brachten. Ga langs de Portugese synagoge tijdens de rondleiding en zie belangrijke getuigenissen zoals Stolpersteine, de poort van de oude plaag begraafplaats en monumenten ter herdenking van de moedige weerstand van het Derde Rijk. Ontdek ook hoe de Joodse gemeenschap leeft in het multiculturele Amsterdam. Volg deze tour om de Joodse wijk van Amsterdam te verkennen en geniet van een onvergetelijke ervaring.

Amsterdam: Anne Frank-wandeltour

9. Amsterdam: Anne Frank-wandeltour

Verken de Joodse Buurt van Amsterdam samen met een gids. Loop langs monumenten en gebouwen die nog steeds littekens dragen van de Tweede Wereldoorlog. De gids brengt de geschiedenis tot leven, waardoor je een idee krijgt van hoe de stedelingen met de bezetting omgingen. Reis terug in de tijd naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog, leer hoe het leven was tijdens de bezetting door de Duitsers in de periode 1940-1945 en zie hoe Anne Frank een symbool van de wreedheid van onderdrukking werd. Ontdek het verhaal van haar dagboek en hoe het door haar vader Otto Frank gepubliceerd werd. Leer waarom de Nederlanders met het bezettingsleger probeerden samen te leven en verneem meer over belangrijke gebeurtenissen zoals de Februaristaking en de Hongerwinter. Bezoek het Joods Cultureel Kwartier en kom de geschiedenis van de Portugese synagoge en het Auschwitzmonument te weten. Ontdek plekken die door het Nederlandse verzet ter beschikking werden gesteld als geheime schuilplaatsen voor gezinnen zoals dat van Anne Frank.

Fietstocht door Amsterdam: steegjes en geheimen (3 uur)

10. Fietstocht door Amsterdam: steegjes en geheimen (3 uur)

Beleef Amsterdam als een local met behulp van een kleinschalig fietsbedrijfje en koers op een rijwiel door de straten van de stad. Maak kennis met je gids bij het ophalen van je fiets en ga dan op weg om een aantal verborgen pareltjes van de stad te vinden. Verken de verborgen binnenplaatsen en kerken van de Jordaan Je gids neemt je mee naar binnenplaatsen en kerken die de toeristen meestal links laten liggen en verschaft je ter plekke inzicht in de oorsprong en geschiedenis van elke plek. Sluit je rondrit door de Jordaan af bij het Anne Frankhuis, waar je meer te weten komt over een van de beroemdste en heldhaftigste Amsterdammers ooit. Na en ontspannen pauze in een leuk cafétje rijdt je verder naar het Vondelpark voor een rondje door de meest geliefde stadsoase van Amsterdam. Fiets verder naar het Museumplein en aanschouw de grootste culturele attracties van de stad, zoals het Van Goghmuseum, het Rijksmuseum en het Concertgebouw.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Combi-aanbiedingen
  • Andere belevingen
37 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Sitemap Anne Frank Huis

Wil je alle activiteiten in Anne Frank Huis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Anne Frank Huis

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 16.054 beoordelingen

Dat was geweldig! De boot was gewoon prachtig. Het was echt gezellig met de kussens! We dachten dat we alleen een glas wijn en wat kaas zouden krijgen... Verre van! We stapten behoorlijk dronken van de boot. Er waren verschillende wijnen die op de tafels werden uitgedeeld. Als een fles leeg was, werd er een nieuwe geplaatst. Het kaasassortiment bestond uit 2 soorten (beiden erg lekker!) en er was brood en zoete mosterd! De gids was Engelstalig. Als welkom en om elkaar beter te leren kennen mocht iedereen kort vertellen waar ze vandaan kwamen. We hadden een diverse wereldwijde groep van ongeveer 20 mensen. Het was echt een geweldige tour!

Ik vond het heel positief dat onze gids, in tegenstelling tot andere tours, ook kritisch reflecteerde op de geschiedenis van Amsterdam en ook de oorlogen, kolonisatie en slavernij als onderdeel van de Gouden Eeuw noemde en de Joodse geschiedenis inging.

Als er regen wordt voorspeld, neem dan regenkleding mee. Ondanks de regen reden we door.

In een wooord fantastisch! Super leuke crew, gorie sfeer!

moet je zeker doen. lekker relaxen en drankje erbij