Antalya
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Antalya

Bekijk alle tours en activiteiten in Antalya

10 topactiviteiten in Antalya

Probeer je in Antalya maar eens te vervelen - wordt moeilijk, met alle resorts, ruïnes, stranden en valleien. De kuststad aan de voet van het Taurusgebergte is één van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie in Turkije - hier lees je waarom.

Kaleiçi

In de Oude Stad verken je onafhankelijke kunstgalerieën en boetieks, al struinend tussen eeuwenoude gebouwen uit het Ottomaanse, Byzantijnse en zelfs Romeinse Rijk.

Oude haven

Ten zuiden van Kaleiçi ligt een Romeinse haven uit de 2de eeuw voor Christus. Tot de 20ste eeuw werd hij gebruikt voor handel, nu is het een populaire jachthaven.

Termessos

Termessos, aan de top van berg Güllük, is een van de bestbewaarde klassieke steden in Turkije. Naast het spectaculaire uitzicht kun je hier zeldzame planten en dieren zien!

Perga

Nog een indrukwekkende plek in de provincie Antalya: Perga, hoofdstad van voormalig Pamfylië. Boek een dagtrip en verken de Agora, het Nymphaeum, het Romeins theater en andere ruïnes.

Düden watervallen

Het water van de Düden stroomt niet zomaar de Middellandse Zee in; het valt over de rotsen van de kust naar beneden! Een niet te missen natuurfenomeen.

Cappadocië

Meer natuurpracht: het hete gebied Cappadocië, bekend om de bijzondere rotsformaties en eeuwenoude grottenwoningen.

Yivliminare moskee

De 'fluitminaret' van deze 14de-eeuwse moskee is kenmerkend voor Antalya. De moskee staat in Kaleiçi, dus een bezoek is makkelijk aan je dag toe te voegen!

Göynük Canyon

Het Nationaal Park Göynük is een heerlijk recreatiegebied, met de mogelijkheid tot wandelen, zwemmen of zelfs ziplinen!

Phaselis

Onder Alexander de Grote was deze klassieke stad een belangrijke handelspost, en tegenwoordig zijn de prachtige stranden net zo indrukwekkend als de vele ruïnes.

Foto: Elisa Triolo @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Antalya Archeologisch museum

In dit populaire museum wordt de geschiedenis van Antalya verteld aan de hand van opgegraven relikwieën. Ook leuk voor de kleintjes: er is een speciaal kindermuseum!

Antalya: Plan uw bezoek

Beste tijd om te gaan?

Antalya is niet zonder reden de populairste kustplaats van Turkije - het is een van de zonnigste steden in het land! In de zomer stijgt het kwik doorgaans tot boven de 35°C, dus als je een koeler klimaat gewend bent, is de late lente waarschijnlijk draaglijker.

Hoe veel dagen?

Er is veel te zien en doen in Antalya. Boek een week zodat je van het strand en de natuur kunt genieten zonder te hoeven haasten met de bezienswaardigheden!

Tips & informatie

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente heb je mooi, zonnig weer, zonder de intense zomerhitte.

Activiteiten in Antalya

De must-see bezienswaardigheden in Antalya

Sitemap Antalya

Wil je alle activiteiten in Antalya ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Antalya
4.2
Gebaseerd op 275 beoordelingen van GetYourGuide-klanten