Antalya

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Antalya: de beste attracties

10 topactiviteiten in Antalya

Probeer je in Antalya maar eens te vervelen - wordt moeilijk, met alle resorts, ruïnes, stranden en valleien. De kuststad aan de voet van het Taurusgebergte is één van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie in Turkije - hier lees je waarom.

 • Kaleiçi

  1. Kaleiçi

  In de Oude Stad verken je onafhankelijke kunstgalerieën en boetieks, al struinend tussen eeuwenoude gebouwen uit het Ottomaanse, Byzantijnse en zelfs Romeinse Rijk.

 • Oude haven

  2. Oude haven

  Ten zuiden van Kaleiçi ligt een Romeinse haven uit de 2de eeuw voor Christus. Tot de 20ste eeuw werd hij gebruikt voor handel, nu is het een populaire jachthaven.

 • Termessos

  3. Termessos

  Termessos, aan de top van berg Güllük, is een van de bestbewaarde klassieke steden in Turkije. Naast het spectaculaire uitzicht kun je hier zeldzame planten en dieren zien!

 • Perga

  4. Perga

  Nog een indrukwekkende plek in de provincie Antalya: Perga, hoofdstad van voormalig Pamfylië. Boek een dagtrip en verken de Agora, het Nymphaeum, het Romeins theater en andere ruïnes.

 • Düden watervallen

  5. Düden watervallen

  Het water van de Düden stroomt niet zomaar de Middellandse Zee in; het valt over de rotsen van de kust naar beneden! Een niet te missen natuurfenomeen.

 • Cappadocië

  6. Cappadocië

  Meer natuurpracht: het hete gebied Cappadocië, bekend om de bijzondere rotsformaties en eeuwenoude grottenwoningen.

 • Yivliminare moskee

  7. Yivliminare moskee

  De 'fluitminaret' van deze 14de-eeuwse moskee is kenmerkend voor Antalya. De moskee staat in Kaleiçi, dus een bezoek is makkelijk aan je dag toe te voegen!

 • Göynük Canyon

  8. Göynük Canyon

  Het Nationaal Park Göynük is een heerlijk recreatiegebied, met de mogelijkheid tot wandelen, zwemmen of zelfs ziplinen!

 • Phaselis

  9. Phaselis

  Onder Alexander de Grote was deze klassieke stad een belangrijke handelspost, en tegenwoordig zijn de prachtige stranden net zo indrukwekkend als de vele ruïnes.

 • Antalya Archeologisch museum

  10. Antalya Archeologisch museum

  In dit populaire museum wordt de geschiedenis van Antalya verteld aan de hand van opgegraven relikwieën. Ook leuk voor de kleintjes: er is een speciaal kindermuseum!

Plan je bezoek

 • Beste tijd om te gaan?

  Antalya is niet zonder reden de populairste kustplaats van Turkije - het is een van de zonnigste steden in het land! In de zomer stijgt het kwik doorgaans tot boven de 35°C, dus als je een koeler klimaat gewend bent, is de late lente waarschijnlijk draaglijker.

 • Hoe veel dagen?

  Er is veel te zien en doen in Antalya. Boek een week zodat je van het strand en de natuur kunt genieten zonder te hoeven haasten met de bezienswaardigheden!

Goed om te weten

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente heb je mooi, zonnig weer, zonder de intense zomerhitte.

Other Sightseeing Options in Antalya

Want to discover all there is to do in Antalya? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Antalya

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.807 beoordelingen

het was een geweldige trip, een echte aanrader als je in de buurt van antalya bent. In de beschrijving staat niet dat de ophaal service overal is maar alleen in alanya dit is waarschijnlijk een foutje aangezien wij in lara zaten en wel waren opgehaald. Het ophaal busje was 2 minuten te laat maar hierdoor twijfelde we even of we wel werden opgehaald. Nadat het busje er was en we in de bus zaten kregen we een geweldige tour gids te horen die erg veel informatie gaf over de reis, wat we gaan zien en hoe lang je de tijd hebt.

de moeite waard en Oksana is een goede gids

alleen dat de lokale agent de zondagavond om 17 uur nog geen kontakt had opgenomen en wij moesten beginnen mailen met get your guide om de maandag om 3.15 te vertrekken en in het hotel waren er problemen met internet

Very friendly, enthousiastic guide, worthwile visits. Only a shame we visited the Manavgat waterfall instead of the Kurşunlu Waterfalls and weren't able to swim there. Apart from that, worth your money!

We werden om 9 uur opgehaald i.p.v. 07:30/08:30 maar de rest van de tour maakte alles goed!