De populairste activiteiten van Antigua

Van Antigua: Pacaya-vulkaantrektocht

1. Van Antigua: Pacaya-vulkaantrektocht

Loop 2 uur naar de top van de Pacaya-vulkaan en geniet van een prachtig uitzicht. Vertrek vanuit Antigua voor een busreis van 1 uur naar de basis van de vulkaan voordat je meteen begint aan je 2 uur durende trektocht met je lokale gids. Wandel door prachtige dennenbossen naar het moeilijkere vulkanische asgedeelte en uiteindelijk naar de zwavelrokende kegel. Af en toe zie je zelfs kleine uitbarstingen en lavastromen, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen, Agua, Fuego en Acatenango, de Pacifische laaglanden en helemaal tot aan El Salvador. Om je veiligheid te garanderen, kun je de krater niet bezoeken, maar krijg je een geweldig uitzicht op gloeiend hete lavastromen en stoombaden gecreëerd door de hitte van Pacaya. Neem hier een pauze en ontspan terwijl u geniet van meer mooie uitzichten voordat u terugwandelt naar de voet van de vulkaan, vanwaar u terugkeert naar uw accommodatie.

Overnachting vulkaan Acatenango wandelavontuur

2. Overnachting vulkaan Acatenango wandelavontuur

Bekijk de zonsondergang en de zonsopgang vanaf Acatenango. Slaap 's nachts in het basiskamp vlak voor de Fuego-vulkaan, met uitzicht op een hoogte van 3.700 meter boven zeeniveau. Begin 's ochtends met een shuttle van Antigua naar het dorp La Soledad. Begin je wandeling en wandel tot de zon ondergaat om het uitzicht van bovenaf te vangen. Slaap een nacht in het basiskamp. Sta op dag twee vroeg op en maak een korte wandeling naar de top. Geniet van een verhoogd uitzicht op de zonsopgang. Het ontbijt wordt geserveerd in het basiskamp voordat de tocht terug naar het dorp begint. Eindelijk bereik je het dorp voor de middag. Geniet van vrije tijd om rond te kijken voor de transfer naar Antigua en geniet van de rest van je dag in de stad.

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

3. Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Kom kijken naar de Pacaya-vulkaan: de meest actieve vulkaan van Guatemala op 2.500 meter (meer dan 8.000 voet). Wees getuige van een spectaculair uitzicht op de lagune van Calderas en drie andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De omgeving is een ervaring op zich, die voor een groot deel bestaat uit vochtig bos en rotsen. Na een wandeling over vulkanische zandpaden, met geweldige uitzichten op de vulkanen en unieke vegetatie, kom je aan op het plateau waar je de belangrijkste krater van de vulkaan kunt zien. Vandaag kun je om veiligheidsredenen de krater van de vulkaan niet bezoeken, maar je zult de lava zien (indien actief) en enkele stoombaden die zijn gecreëerd door de hitte van de Pacaya-vulkaan. Bij de vulkaan heb je de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Na een spannende dag van verkenning en dramatische uitzichten, kom je terug bij je hotel.

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

4. Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Je excursie van 10 uur begint met een rit naar de westelijke hooglanden van Guatemala. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Wanneer je aankomt op de Chichicastenango-markt, begin je aan je wandeltocht. De markt ligt in het centrum van de stad en is het hart van het commerciële leven voor maxeños, de inboorlingen van Chichicastenango. Elke donderdag en zondag trekken kooplieden naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bewonder het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoekt u ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de basis van een pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en de invloeden van de Maya's en Latino's zijn duidelijk zichtbaar in zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. Na het verkennen van de markt geniet je van een heerlijke lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Vervolgens ga je verder naar de stad Panajachel, gelegen aan de rand van het meer van Atitlan. Maak een wandeling langs Santander Street en geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. De vulkanen Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen een natuurlijk kader voor het meer. Het meer van Atitlan heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

5. Guatemala of Antigua Guatemala: boottocht op het meer van Atitlán

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Antigua Atv-bergavontuur

6. Antigua Atv-bergavontuur

De eerste stop op deze tour is een dorp genaamd San Juan del Obispo, dat aan de voet van de Agua-vulkaan ligt. In San Juan bezoeken we een populaire chocoladefabriek genaamd Chocolateria Antigua, waar ze ons een deel van hun chocolademaakproces laten zien, verschillende smaken proeven en de smaken kopen die we lekker vinden. Eenmaal klaar bezoeken we het belangrijkste plein van het dorp, waar we een mooi uitzicht hebben op Antigua beneden ons. Na een paar foto's gaan we de berg weer af en doorkruisen de hele stad naar de berg El Hato, gelegen aan de noordkant van de vallei. Onze eerste stop aan die kant van de vallei is ¨El Cerro de la Cruz¨, een van de bekendste attracties / locaties in de stad Antigua. Bij het ¨Cross¨ krijgen we een panoramisch zicht op Antigua en de prachtige architectuur van de stad en niet te vergeten de vulkanen. Als we klaar zijn met het maken van prachtige foto's en rond het kruis lopen, stappen we weer op onze ATV's en gaan we naar ¨Hobbitenango¨, een Eco-Park met Lord of the Rings-thema, voor wat eten, drinken en plezier. We laten onze ATV's geparkeerd in El Hato en gaan met een pick-up naar Hobbitenango om bezienswaardigheden te bekijken, te genieten van geweldige uitzichten en verschillende activiteiten in dit betoverde kleine bos. Onze laatste stop is de lunchstop, en tijdens deze tour heb je de keuze om naar El Restaurante La Montaña del Hato te gaan, een lokale avocadoplantage met een restaurant en hutten waar meer traditionele/lokale gerechten worden geserveerd, zoals steaks, soepen en kipgerechten en bekende voor hun heerlijke avocado-smoothie. De andere optie is Earth Lodge, een andere avocadoplantage met een restaurant en hutten waar meer informeel eten wordt geserveerd, zoals sandwiches, salades en hamburgers. Je zult niet teleurgesteld worden over het eten. Na de lunch gaan we terug de berg af op onze ATV's naar ons kantoor in Antigua.

Antigua Atv-zonsondergangtour

7. Antigua Atv-zonsondergangtour

Dit is de beste activiteit die je 's middags kunt doen in Antigua. Deze tour neemt je mee naar 3 bergtoppen met een fantastisch uitzicht op de stad, de vallei en vulkanen in de buurt van en rond Antigua. Onze eerste stop is ¨El Cerro de la Cruz¨, het beroemde uitkijkpunt van Antigua, bekend als ¨The Cross¨. Nadat we een close-up luchtfoto van de koloniale stad hebben gemaakt, springen we terug op de voertuigen en gaan we de El Hato-berg op richting onze tweede stop. We komen aan op onze parkeerplaats in El Hato waar we in onze 4*4 pick-up truck stappen die ons naar de ¨Hobbitenango¨ brengt. Dit is een Eco-Park met Lord of the Rings-thema, waar we de zonsondergang vangen en kunnen genieten van wat eten, drinken en spelletjes. Hier gaan we de heuvel op en bekijken, genieten van geweldige uitzichten en verschillende activiteiten in dit betoverde kleine bos. Als we klaar zijn, gaan we terug de berg af, waar we, als je honger hebt, wat eten en drinken kunt pakken in een Guatemalteeks restaurant aan de kant van de berg genaamd El Tambor.

Antigua Guatemala: ochtendtour vanuit Guatemala-stad

8. Antigua Guatemala: ochtendtour vanuit Guatemala-stad

Antigua Guatemala, ooit de op twee na grootste stad van heel Spaans koloniaal Amerika en 200 jaar lang de hoofdstad van Guatemala, is tegenwoordig een vredige, mooie en gedeeltelijk gerestaureerde koloniale stad. Geplaveide straten slingeren door de stad met majestueuze kerken en kloosters. Nadat je bent opgehaald in Guatemala-Stad, ga je naar Antigua Guatemala om je lokale gids te ontmoeten en je rustige 3-uur durende wandeling te beginnen. Bezoek de Jadefabriek en het museum om de eeuwenoude Guatemalteekse houtsnijtradities te bewonderen. Ga verder naar de ruïnes van de El Carmen-kerk en koop souvenirs op de ambachtelijke markt naast het verwoeste gebouw. Je ziet de La Merced-kerk van Guatemala, die een ultrabarokke stijl heeft, evenals twee klokkentorens. Op de gevel van de kerk in het bovenste gedeelte staat een sculptuur van San Pedro Nolasco, stichter van de Mercedarische Orde. Je ziet ook de Santa Catalina-boog, gebouwd om de nonnen tussen kloosters te verbinden om te voorkomen dat ze worden gezien. Na de aardbevingen van 1773 werd de boog belangrijk vanwege de aangebrachte wijzigingen. Deze aanpassingen omvatten de constructie van een torentje en de opname van een Lamy Amp Lacroix-klok van Franse oorsprong. U ziet dan Central Park, gelegen in het traditionele rasterpatroon dat veel wordt gebruikt in de stadsplanning in de Spaanse koloniën. Het park wordt omringd door het Paleis van de Generaal Kapiteins, het stadhuis, de kathedraal van San Jose en het handelsportaal. Hier in het park vind je ook de Las Sirenas fontein. Deze fontein heeft een traditioneel volksverhaal waarin de graaf van La Gomera opdracht gaf om de fontein te bouwen ter nagedachtenis aan zijn dochters, die na de bevalling hun kinderen geen borstvoeding wilden geven. De graaf beval vervolgens zijn dochters vast te binden aan een stam in het midden van een waterpoel, waar ze stierven van dorst en honger. Vervolg je weg en bezoek de La Unión-tank, een van de meest iconische wasserettes in deze stad (alleen de grote huizen hadden goede wasfaciliteiten). Om deze reden gingen de meeste bewoners (huisvrouwen) naar openbare wasserettes. Dit werd ingehuldigd op 3 februari 1853. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar je hotel in Guatemala-Stad.

Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

9. Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

Vulkaan Pacaya (2552 m) is misschien niet de hoogste top van Guatemala, maar de hellingen en unieke landschappen behoren zeker tot de meest indrukwekkende vulkanische landschappen in heel Midden-Amerika. Pacaya, gelegen in zijn eigen nationale park, is een verhalenboekvulkaan met een continue rookpluim die van de top afdrijft en een enorm gedroogd lavaveld dat de vallei vormt aan de voet van de caldera. De groep komt bijeen in Antigua om 08:00 uur (voor een ochtendwandeling) of 14:00 uur (voor een zonsondergangwandeling) – waar drinkwater, badkamerfaciliteiten en buitenuitrusting beschikbaar zijn. Je rit naar de trailhead duurt iets meer dan 1 uur met privévervoer van Antigua naar het parkkantoor. Terwijl de groep de talloze paden op de berg opgaat, openen de indrukwekkende vergezichten van Guatemala zich voor je. Als je de voet van de caldera bereikt, leidt je gids de groep door de ruige gedroogde lavavelden, die onlangs zijn hervormd door een enorme uitbarsting in 2010. Welke omstandigheden je ook tegenkomt op de berg, de groep krijgt de kans om unieke vulkanische rotslandschappen terwijl je naar de top klimt. Hier stopt de groep voor een vers bereide picknick om te genieten van het uitzicht op de nabijgelegen vulkanen Agua, Fuego en Acatenango. Er is volop gelegenheid om geothermische hotspots op de gekoelde lavaformaties te verkennen - die altijd beschikbaar zijn om marshmallows te roosteren! De wandeling naar beneden brengt je over de resterende gedroogde lavavelden voordat je begint aan je afdaling door de weelderige en minder bekende bossen en landbouwgronden van Pacaya. Na je wandeling naar de trailhead, keert de groep met privévervoer terug naar Antigua om rond 16:00 uur (dagwandeling) of 20:30 uur (zonsondergangwandeling) in de stad aan te komen.

Pacaya-vulkaantour en warmwaterbronnen met lunch

10. Pacaya-vulkaantour en warmwaterbronnen met lunch

Deze dag bezoekt u het Pacaya National Park. Bezoek aan de meest actieve vulkaan van Guatemala, zijn 2500 m. boven de zee; de omgeving wordt gevormd door vochtig bos en rotsen. Transfer naar de voet van de vulkaan Pacaya en vanaf daar beginnen we te wandelen vanuit het dorp San Vicente de Pacaya en beginnen we aan de beklimming. De route wordt geschat op 60 minuten lopen tot een afstand van ongeveer 50 meter vanaf de krater waar je naar beneden kunt kijken de krater naar de lava en ervaar de energie van een actieve vulkaan. De Pacaya-vulkaan blijft een van de actieve vulkanen van Guatemala. Na het bezoek en de verkenning van de Pacaya-vulkaan gaan we verder naar Kawilal Hot Springs om tijd te hebben om te lunchen (inbegrepen). Kawilal is een wereld van ontspanning, waar de belangrijkste elementen van de natuur aanwezig zijn in deze unieke plek met warmwaterbronnen, in onze omgeving gemengd vuur en warmte van de Pacaya-vulkaan die ons het thermale water en de stoom geeft. Heeft een complex dat duurzaam toerisme in ons land promoot, en heeft 12 thermale baden, een thermaal circuit, 25 stoombaden en 3 hydrotherapiebaden. De spa biedt onder andere ontspannende massages, reflexologie, shiatsu-ontspanning, manicure en pedicure, binnen onze faciliteiten bevindt zich ook Fonda Del Castillo, een restaurant met internationale met fastfoodservice. Aan het einde van de Tour Transfer naar Antigua Guatemala.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Antigua

Alle activiteiten

76 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Antigua

Meer zien

Veelgestelde vragen over Antigua

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Antigua?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Meer van Atitlán

Andere activiteiten in Antigua

Wil je alle activiteiten in Antigua bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.