Belevingen in
Antrim

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Antrim: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

1. Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

Neem deel aan deze tour voor een onvergetelijke dag langs de oude kust van Antrim naar de wereldberoemde Giant's Causeway. Je bezoekt eerst Carrickfergus Castle voordat je verder reist naar de oude kustroute van Antrim, waar je door de kleine steden en dorpen komt, terwijl je naar de verhalen die daarbij horen luistert. Vervolg je tocht langs de kust en reis door de negen Glens of Antrim waarover je de mythen en legendes hoort van de feeën en kabouters die in deze Glens verblijven. Je reist daarna door het kustplaatsje Ballycastle voordat je de historische toegangsweg van de vissers bereikt – de touwbrug van Carrick-a-Rede. Pauzeer om het uitzicht van White Park Bay te bewonderen en de verhalen achter de prachtige bezienswaardigheden te horen. De laatste halte van de dag is op de Giant's Causeway, waar je de historische stenen kunt bekijken en meer te weten komt over de legende van de Giant Finn MacCool en hoe en waarom hij de Causeway heeft aangelegd. Nadat je alles hebt verkend, reis je rechtstreeks via de landinwaartse route terug naar Belfast.

...
Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

2. Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

Reis een hele dag met een prijswinnende tourbus over de Causeway Coastal Route, gekozen tot een van de 5 spectaculairste ritten ter wereld! Pauzeer om Carrickfergus Castle te zien en ga daarna naar de wereldberoemde Carrick-a-Rede Rope Bridge. Als je dapper genoeg bent kun je (bij goed weer) de enge oversteek maken, of als je liever met beide voeten op de grond blijft kun je een spannende wandeling maken om van het schitterende uitzicht te genieten. Rust even uit van alle indrukken en ontspan tijdens een lunch bij Old Bushmills Distillery. Je kunt ook de uitgebreide winkel bekijken of de bar bezoeken voor een slok van de beroemde drank! Na de lunch ga je opnieuw aan boord van de luxe bus en rijd je direct door naar het hoogtepunt van de tour – de Giant's Causeway. Bij de enige Werelderfgoedlocatie van Ierland kun je over de oeroude stenen klimmen en genieten van de mythes en legendes die deze wereldberoemde attractie omgeven. Na je bezoek aan de Giant's Causeway pauzeer je nog één keer op de kustroute, namelijk bij de oude ruïnes van Dunluce Castle. Daarna is het tijd om lekker te gaan zitten en te ontspannen op de comfortabele terugreis naar Belfast.

...
Belfast: rondleiding Giants Causeway & Game of Thrones

3. Belfast: rondleiding Giants Causeway & Game of Thrones

Treed in de voetsporen van je favoriete acteurs in de laan die bekend staat als de Dark Hedges, een locatie van de film King's Road, waar Arya bevriend raakt met Gendry en Hot Pie. Vervolgens ga je verder naar de ruïnes van Dunluce Castle, die naar verluid als inspiratie diende voor Harrenhal. Ga vervolgens naar de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en verken deze rotsformatie die uit wel 40.000 basaltzuilen bestaat.  Ga vervolgens naar de haven van Ballintoy. Deze verbazingwekkende kleine haven lijkt te zijn gebouwd als een set voor Game of Thrones en is daarnaast één van de mooiste havens in Ierland. Verschillende scènes werden in Ballintoy gefilmd, zoals Theon die voor het eerst thuiskwam, Theon die werd gedoopt, de bekroning van de nieuwe koning van de Iron Islands, de begrafenis van Balon Greyjoy en nog veel meer. Vervolgens ga je naar het dorpje Cushendun, waar je grotten ziet die zijn gevormd door 400 miljoen jaar heftige weersomstandigheden. Tijdens je rondleiding bezoek je  Carrickfergus Castle, Carnlough en de Cushendun Caves. Daarna bezoek je de touwbrug van Carrick-A-Rede, de Larrybane-steengroeve, Ballintoy Harbor, Giants Causeway, Dunluce Castle en de beroemde Dark Hedges. Aan het einde van de excursie wordt je teruggebracht naar het centrum van Belfast, waar je wordt afgezet op het ontmoetingspunt.

...
Game of Thrones en Giant's Causeway Day Tour vanuit Belfast

4. Game of Thrones en Giant's Causeway Day Tour vanuit Belfast

Maak een reis naar Westeros en bekijk epische filmlocaties uit de tv-serie van Game of Thrones. Ontmoet je gids in de buurt van het Grand Opera House in het centrum van Belfast en rijd via een luxe touringcar naar de locaties van Game of Thrones . Dit is niet alleen de originele Game of Thrones- tournee van Northern Island, maar wordt ook verzorgd door hetzelfde team dat de cast en crew van de show heeft vervoerd. Ga de grotten van Cushendun binnen waar de Rode Priesteres Melisandre de geboorte gaf aan een Schaduwmoordenaar. Ontdek Larrybane Quarry, de site van het kamp van Renly Baratheon. Hier, tussen deze steile kliffen, vocht Brienne van Tarth ter ere van Renly Baratheon. Reis door de Dark Hedges, ook bekend als King's Road, waar Arya Stark met Gendry en Hot Pie reisde in de hoop de Nachtwacht te bereiken. Zie Ballintory Harbour, die werd gebruikt voor buitenopnamen voor zowel Pyke als de Iron Islands. Steek de Carrick-A-Rede Ropebridge over, een 20 meter lange touwbrug die het kleine eiland Carrickarede verbindt met het vasteland. Bewonder de Giant's Causeway, een gebied van 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen die een trap vormen. De ropebridge en de Giant's Causeway zijn niet verschenen in Game of Thrones , maar ze zouden uitstekende locaties zijn voor je fan-fiction.

...
Van Belfast: Giant's Causeway Guided Tour met toegangsprijzen

5. Van Belfast: Giant's Causeway Guided Tour met toegangsprijzen

Vertrek uit Belfast en reis met een bus met airconditioning naar de basaltrotsen van de Giant's Causeway. Stop om foto's te maken van het historische Dunluce Castle en bezoek vervolgens het Bushmills Distillery bezoekerscentrum voor meer informatie over de oudste gelicentieerde whisky distilleerderij ter wereld. Luister naar de legende van de gigantische Finn MacCool op de UNESCO-werelderfgoedlocatie van de Giant's Causeway. Geniet van exclusieve toegang tot het bezoekerscentrum van Giant's Causeway en een begeleide wandeling door de site. Trotseer de Carrick-a-Rede-touwbrug die het vasteland verbindt met het kleine eiland Carrickarede. Strek je benen in het prachtige dorp Carnlough op de prachtige Antrim Coast Road. Eindig met een korte stop bij Carrickfergus Castle voordat je terugkeert in Belfast.

...
Belfast: kustavontuur Giant's Causeway - mythes en legenden

6. Belfast: kustavontuur Giant's Causeway - mythes en legenden

Vanuit Belfast ga je een dag op weg naar het uiterste noorden van Ierland, over de oude Antrim Coast Road. Onderweg kom je langs het 12e-eeuwse Carrickfergus Castle. In het charmante kustplaatsje Carnlough stap je uit en maak je een wandeling naar de kleine haven. Je rijdt verder langs de kust en daarna door de Glens of Antrim. Luister naar verhalen over feeën en leprechauns, de mythische bewoners van deze groene vallei. In het kuststadje Ballycastle strijk je neer voor de lunch zodat je met frisse energie over de touwbrug Carrick-a-Rede kunt wandelen. Ook breng je een bezoek aan de wereldberoemde Giant's Causeway waar je de legende over de reus Finn MacCool en de unieke steenformaties hoort. Bij Kasteel Dunluce en de beroemde Dark Hedges kun je aan het einde van je uitstap nog een paar prachtige foto's maken.

...
Vanuit Belfast: dagexcursie met gids naar Giant's Causeway

7. Vanuit Belfast: dagexcursie met gids naar Giant's Causeway

Voor deze dagexcursie naar de Giant's Causeway vertrek je om 09:45 uur uit Belfast met je Ierse gids en reisgenoten en rijd je door het glooiiende boerenland van County Antrim naar de noordkust van Ierland, een gebied met veel natuurschoon. Je maakt een enerverende wandeling over de touwburg naar het eiland Carrick-a-Rede voor een echte ervaring op de top van een klif. Deze kloof is 30 meter diep en 20 meter breed en kun je oversteken via een touwbrug die door zalmvissers is gemaakt. Bezoekers die durven over te steken naar het rotseiland worden beloond met een fantastisch uitzicht op Rathlin en de Schotse eilanden. Oversteken is op eigen risico en voor een optionele donatie aan de National Trust, de geregistreerde Britse stichting die de brug onderhoudt. De Giant's Causeway wordt vaak het achtste wereldwonder genoemd en als je er eenmaal bent, begrijp je waarom. Het gebied bestaat uit ongeveer 40.000 zeshoekige basaltkolommen die 60 miljoen jaar geleden werden gevormd tijdens een vulkaanuitbarsting. Dit is een van de prachtige natuurlijke bezienswaardigheden in de wereld, hoewel veel Ieren geloven dat de dijk is gebouwd door de Keltische oorlogsheld Finn McCool! Onlangs is er een nieuw, ultramodern bezoekerscentrum geopend, dat bezoekers unieke audiogidsen en oortjes biedt waarmee je het verhaal van de rotsformaties in vele talen kunt horen. Je hebt hier gegarandeerd 2 uur de tijd voordat je weer teruggaat naar Belfast.

...
Giant's Causeway Tour en 2-dag Open Top City Tour Pass

8. Giant's Causeway Tour en 2-dag Open Top City Tour Pass

Giant's Causeway Tour: Verken de wereldberoemde Antrim Coast en de UNESCO genoteerde Giant's Causeway vrij van de drukte en de wachtrijen. In tegenstelling tot alle andere exploitanten, wordt deze tour de omgekeerde manier afgeleverd binnenland, rechtstreeks naar de Giant's Causeway site voordat de meeste andere tours aankomen. De tour vertrekt 's ochtends van de centraal gelegen tourbureau. De tour reist direct naar de Giant's Causeway, dan bezoekt u de Carrick-A-Rede Rope Bridge, Bushmills Distillery en een foto halte in zowel Dunluce Castle en Carrickfergus Castle. Toegangskosten zijn niet inbegrepen in de kosten van de tour. Hotel pick-up van geselecteerde stadscentrum hotels is op aanvraag beschikbaar. Bij het inchecken is een gratis fles water inbegrepen. Belfast City Tour 2 Dagpas: Deze Belfast-hop-hop-bus-tour biedt u een uitgebreide kijk op deze speciale stad en stelt u in staat om elk gebied met 23 haltes rond de stad te verkennen. De tour werkt zeven dagen per week en de tickets zijn geldig voor 2 dagen. Als u besluit om niet op de route af te halen, duurt het ongeveer 1 uur 30 minuten. Enkele van de attracties waar er haltes zijn, zijn Titanic Belfast (Kortingen beschikbaar), Crumlin Road Jail (Kortingen beschikbaar), HMS Caroline (Kortingen beschikbaar), Queens University, Botanische tuinen en de politieke muurschilderingen.

...
Belfast: Game of Thrones Tour met 3-daagse hop-on hop-off tour

9. Belfast: Game of Thrones Tour met 3-daagse hop-on hop-off tour

Stap in je luxe bus met airconditioning in Belfast voor een dagtour langs alle belangrijke filmlocaties in het gebied dat wordt gebruikt in de populaire HBO-serie Game of Thrones. Bezoek de iconische Dark Hedges, gebruikt als The Kingsroad in het eerste seizoen en Carnlough Harbour, waar Arya Stark in seizoen zes uit het water kwam in Braavos. Maak een stop bij Dunluce Castle, bezoek de beroemde Giant's Causeway en bekijk de Carrick-a-Rede Rope Bridge. Dit is een exclusieve aanbieding via GetYourGuide, inclusief een 3-daagse hop-on hop-off stadstourpas waarmee je de stad Belfast kunt verkennen met je 2-daagse hop-on hop-off stadstourpas. Ontdek de schoonheid van de stad met de mogelijkheid om uit te stappen bij meer dan 20 haltes tijdens de stadstour en ontdek attracties met korting op de toegang, zoals Titanic Belfast, HMS Caroline en Crumlin Road Gaol. Je zult ook genieten van het beste uitzicht op de politieke muurschilderingen op de Falls Road en Shankill Road.  

...
Belfast: Giant's Causeway en 2-daagse hop-on hop-off stadstour

10. Belfast: Giant's Causeway en 2-daagse hop-on hop-off stadstour

Reis over de beroemde kustweg van Belfast naar Giant's Causeway, een van 's werelds beste ritten. Breng een bezoek aan Carrick-a-Rede Rope Bridge en leer over de mythen en legendes van het gebied tijdens deze dagtour. Ontdek de stad Belfast zelf tijdens een hop-on hop-off bustour voor de komende twee dagen. Ontmoet je gids op de eerste dag en ga op avontuur langs de kust. Bezoek het 12e-eeuwse Normandische kasteel in Carrickfergus, bewonder Ierse vissersdorpjes en stop voor een lunch in Ballycastle. Ga dan naar Carrick-a-Rede Rope Bridge en trotseer een oversteek, als je wilt. Reis ten slotte naar de buitenaardse Giant's Causeway, een UNESCO-werelderfgoed sinds 1986. Luister naar verhalen over ruziënde reuzen van je deskundige gids terwijl je je vergaapt aan de prachtige basaltkolommen. Verken Belfast op je tweede en derde dag met een sightseeingbustour. Kies uit meer dan 19 locaties om in en uit te stappen, meer dan bij elke andere stadstour, en duik in hun geschiedenis met je gepassioneerde gidsen. Profiteer van korting op toegang tot toonaangevende attracties, zoals het Titanic Museum, Crumlin Road Jail en HMS Caroline. Bussen passeren elke 30-45 minuten, afhankelijk van het verkeer, zodat u terug kunt springen op uw sightseeingtour. Deze combinatietour van Giant's Causeway en Belfast is exclusief voor GetYourGuide-klanten.

...

Sitemap Antrim

Wil je alle activiteiten in Antrim ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antrim

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.612 beoordelingen

geweldige excursie. de carrick a rede was helaas gesloten vanwege een landslide (volgens wat locals is de touwbrug vaker gesloten dan open dus vraag hier naar) dit maakte de chauffeur goed door langs andere bezienswaardigheden te rijden. zorg dat je strikt de tijden van de bus chauffeur aanhoudt. he will leave your ass behind...

De bus is een luxe, als je langer dan 1.81 ben kan je wat last krijgen van de benen aangezien het erg op elkaar staat. Advies neem drinken en een broodje mee, de eerste eet mogelijkheid is om 11:00 en 14:00. Giant Causeway en touwbrug zijn moeite waard.

Zeer leuke tour. De chauffeur wist veel te vertellen over de diverse bezienswaardigheden. Zeker een aanrader. Vooral de kust van Noord ierland is adembenemend.

We hebben een dagtocht gemaakt vanuit Belfast naar de Giant causeway Super leuke dag gehad. Mooie bus en de route van de trip was fantastisch.

Michael en Ian hebben echt hun best gedaan om het ons goed naar onze zin te maken. Alles was heel duidelijk uitgelegd.