Belevingen in

Antwerpen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

10 cosas que no te puedes perder de Amberes

Antwerpen is de coolste stad van België, waar design en kunst samenkomen met geschiedenis en cultuur. Als je weinig tijd hebt, zijn dit de hotspots die je kunt bezoeken!

 • Rubenshuis

  1. Rubenshuis

  In 1937 werd het voormalige huis met de studio van Peter Paul Rubens gered en gerenoveerd. Het is nu een museum gewijd aan de Vlaamse schilder. Maak ook tijd voor de tuinen!

 • Onze Lieve Vrouwekathedraal

  2. Onze Lieve Vrouwekathedraal

  In de zomervakantie vinden dagelijks tours plaats in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. De rest van het jaar kun je zelf een wandeling maken door de prachtige Kathedraal.

 • Plantin-Moretusmuseum

  3. Plantin-Moretusmuseum

  Designnerds worden vrolijk van dit gebouw dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het museum eert de drukkersfamilie van Christophe Plantin en Jan Moretus en toont prachtige klassieke typografie.

 • Museum aan de Stroom

  4. Museum aan de Stroom

  Eén van de grootste musea is ook één van de coolste gebouwen in Antwerpen. Neem de tijd om de collecties te verkennen, met onder meer tentoonstellingen over marinegeschiedenis en etnografie.

 • Antwerpse Zoo

  5. Antwerpse Zoo

  De historische dierentuin ligt naast het Centraal Station. De Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld en heeft zowel op het vlak van dieren als architectonisch veel te bieden.

 • 6. Museum Mayer van den Bergh

  Fritz Mayer van den Bergh was de Charles Saatchi van zijn tijd: hij verzamelde meer dan 3.000 kunstwerken. Toegang tot de collectie is inbegrepen bij een bezoek aan het Rubenshuis.

 • Museum voor Schone Kunsten

  7. Museum voor Schone Kunsten

  Het museum is helaas tot 2018 gesloten wegens renovaties. De heropening zal een grootse gebeurtenis zijn; in de tussentijd kun je op de website zien waar in de buurt de reizende collecties zich bevinden.

 • Begijnhof

  8. Begijnhof

  De Antwerpse Begijnhof is misschien minder beroemd dan die in Brugge of Gent, maar deze versie is een soort geheime tuin in het hart van Antwerpen. Ideaal voor een rustig uurtje tussen de musea in!

 • Museum voor Hedendaagse Kunst

  9. Museum voor Hedendaagse Kunst

  Je herkent dit museum meteen aan de grote 'HK' die op de hoek is geverfd. Binnen bevindt zich een permanente collectie van hedendaags werk door Belgische en internationale kunstenaars.

 • Aguatopia

  10. Aguatopia

  Het aquarium is een goedkopere optie dan de dierentuin en een geweldige manier om de kids te vermaken, vooral als je in de koudere maanden komt. Neem een halve dag de tijd en verken de themakamers en het speelgebied.

Plan je bezoek

 • Hoe lang heb je nodig?

  Drie dagen is genoeg om de belangrijkste attracties te zien. Als je graag opgaat in een stad, zijn vier of vijf dagen misschien beter.

 • Waar slaap je in Antwerpen?

  Het gebied rond de Grote Markt is een levendige plek, met shopgelegenheid en attracties voor de deur.

 • Is het een makkelijk te navigeren stad?

  Antwerpen heeft een uitgebreid bus- en tramnetwerk, dat van 6:00 tot 23:00 uur operationeel is. Bus 15 brengt je van de luchthaven naar Centraal Station en weer terug, een ticket kost €1,50.

 • Kun je een dagtrip maken?

  Vanaf het Centraal Station kun je gemakkelijk een trein naar Brugge of Gent nemen, wat Antwerpen de perfecte uitvalsbasis maakt om België te verkennen.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans, Nederlands, Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +32
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is niet voor niets de drukste tijd van het jaar: zonneschijn en allerlei openluchtfestivals zorgen dat je bezoek nooit saai kan zijn. Shopliefhebbers: het hele jaar door kun je een bezoek brengen aan de unieke winkels van Antwerpen!

Sitemap Antwerpen

Wil je alle activiteiten in Antwerpen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 526 beoordelingen

Een begeleide wandeling op deze manier heeft het aangename voordeel dat ze privé is en dus kan gepersonaliseerd worden door rechtstreeks contact met de gids vooraf. Het maken van de afspraken verloopt zeer vlot. Onze gids, Ludo Joosen, had zich duidelijk voorbereid om bij de wandeling de vooraf gesignaleerde interesseonderwerpen te kunnen bespreken. Mijn partner en ik hebben dit zeer gewaardeerd. Daarnaast had Ludo zeer veel kennis over Antwerpen, maar ook over andere steden en een heel breed scala van onderwerpen, wat tot een spontane en levendige conversatie tijdens de wandeling leidde. Een absolute aanrader!

Ontzettend leuke fietstocht met gids. Wij hadden een hele vriendelijke gids met veel humor en kennis van Antwerpen. Hij heeft ons hele bijzondere en mooie plekken laten zien.

We kregen een rondleiding van Beren. Hij wist veel over de stad te vertellen. Hartstikke leuk!

Marijke is een geweldige gids die met veel passie verteld over Antwerpen!

Jammer dat we 2 euro pp moesten betalen terwijl het eigenlijk gratis is