Antwerpen
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Antwerpen

Antwerpen: bekijk alle tours en activiteiten

10 cosas que no te puedes perder de Amberes

Antwerpen is de coolste stad van België, waar design en kunst samenkomen met geschiedenis en cultuur. Als je weinig tijd hebt, zijn dit de hotspots die je kunt bezoeken!

Rubenshuis
Foto: Daniel Lobo@flickr (CC BY 2.0)

Rubenshuis

In 1937 werd het voormalige huis met de studio van Peter Paul Rubens gered en gerenoveerd. Het is nu een museum gewijd aan de Vlaamse schilder. Maak ook tijd voor de tuinen!

Onze Lieve Vrouwekathedraal

Onze Lieve Vrouwekathedraal

In de zomervakantie vinden dagelijks tours plaats in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. De rest van het jaar kun je zelf een wandeling maken door de prachtige Kathedraal.

Plantin-Moretusmuseum

Plantin-Moretusmuseum

Designnerds worden vrolijk van dit gebouw dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het museum eert de drukkersfamilie van Christophe Plantin en Jan Moretus en toont prachtige klassieke typografie.

Museum aan de Stroom
Foto: Eddy Van 3000@flickr (CC BY-SA 2.0)

Museum aan de Stroom

Eén van de grootste musea is ook één van de coolste gebouwen in Antwerpen. Neem de tijd om de collecties te verkennen, met onder meer tentoonstellingen over marinegeschiedenis en etnografie.

Antwerpse Zoo

Antwerpse Zoo

De historische dierentuin ligt naast het Centraal Station. De Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld en heeft zowel op het vlak van dieren als architectonisch veel te bieden.

Museum Mayer van den Bergh

Fritz Mayer van den Bergh was de Charles Saatchi van zijn tijd: hij verzamelde meer dan 3.000 kunstwerken. Toegang tot de collectie is inbegrepen bij een bezoek aan het Rubenshuis.

Museum voor Schone Kunsten
Foto: Martin Beek@flickr (CC BY 2.0)

Museum voor Schone Kunsten

Het museum is helaas tot 2018 gesloten wegens renovaties. De heropening zal een grootse gebeurtenis zijn; in de tussentijd kun je op de website zien waar in de buurt de reizende collecties zich bevinden.

Begijnhof
Foto: jgBeachcomber@flickr (CC BY-SA 2.0)

Begijnhof

De Antwerpse Begijnhof is misschien minder beroemd dan die in Brugge of Gent, maar deze versie is een soort geheime tuin in het hart van Antwerpen. Ideaal voor een rustig uurtje tussen de musea in!

Museum voor Hedendaagse Kunst
Foto: tup wanders@flickr (CC BY 2.0)

Museum voor Hedendaagse Kunst

Je herkent dit museum meteen aan de grote 'HK' die op de hoek is geverfd. Binnen bevindt zich een permanente collectie van hedendaags werk door Belgische en internationale kunstenaars.

Aguatopia
Foto: Kalliop3@flickr (CC BY-SA 2.0)

Aguatopia

Het aquarium is een goedkopere optie dan de dierentuin en een geweldige manier om de kids te vermaken, vooral als je in de koudere maanden komt. Neem een halve dag de tijd en verken de themakamers en het speelgebied.

Plan je bezoek aan Antwerpen

Hoe lang heb je nodig?

Drie dagen is genoeg om de belangrijkste attracties te zien. Als je graag opgaat in een stad, zijn vier of vijf dagen misschien beter.

Waar slaap je in Antwerpen?

Het gebied rond de Grote Markt is een levendige plek, met shopgelegenheid en attracties voor de deur.

Is het een makkelijk te navigeren stad?

Antwerpen heeft een uitgebreid bus- en tramnetwerk, dat van 6:00 tot 23:00 uur operationeel is. Bus 15 brengt je van de luchthaven naar Centraal Station en weer terug, een ticket kost €1,50.

Kun je een dagtrip maken?

Vanaf het Centraal Station kun je gemakkelijk een trein naar Brugge of Gent nemen, wat Antwerpen de perfecte uitvalsbasis maakt om België te verkennen.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans, Nederlands, Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +32
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is niet voor niets de drukste tijd van het jaar: zonneschijn en allerlei openluchtfestivals zorgen dat je bezoek nooit saai kan zijn. Shopliefhebbers: het hele jaar door kun je een bezoek brengen aan de unieke winkels van Antwerpen!

Activiteiten in Antwerpen

De must-see bezienswaardigheden in Antwerpen

Steden in België

Sitemap Antwerpen

Wil je alle activiteiten in Antwerpen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Leuke alternatieve verkenning van de stad Antwerpen

We hebben een aangename privé rondleiding gekregen (aangezien we slechts met 2 waren) van Marit waarbij we vele voor ons onbekende hoekjes van Antwerpen aangedaan hebben, een paar lekkernijen geproefd hebben en trendy eetgelegenheden hebben leren kennen. Beslist een aanrader voor wie Antwerpen op een andere manier wil leren kennen. Jammer dat er geen Antwerpse handjes bij waren en ook het Vlaamse karakter van Antwerpen hebben we wel wat gemist. De rondleidingen zijn duidelijk gericht naar een doelpubliek dat uit Nederlanders en anderstaligen bestaat.

prima toer, leuke aparte plekjes gezien, niet overal veel verteld

Het was een leuke tour met een hele aardige gids. Veel verrassingen gezien, dat is echt leuk! Begijnhof, steegje tussen de huizen, houten roltrap. Tip: Misschien handig om even af te stemmen waar we wel en niet naar toe (willen) gaan. En we hadden best wel wat meer concrete en geschiedkundige informatie willen horen. Wel goed dat de gids de avond ervoor nog even contact opnam. Verder geen opmerkingen en een leuke stadswandeling gehad.

Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids Beoordeeld door E., 06-11-2018

De perfecte manier om Antwerpen te ontdekken

Wat een waardevolle ervaring was dat. Onder begeleiding van een gepassioneerde gids (Hart) hebben we door Antwerpen gefietst. We hingen aan zijn lippen wanneer hij vertelde over de historie en het heden van Antwerpen. Deze fietstocht was een grote plus van deze heerlijke dag. Ook met gebruik van prima fietsen overigens.

Antwerpen: fietstocht van 2 uur langs de highlights Beoordeeld door Elly, 23-05-2019

Fantastische gids Wim, boeiend, humoristisch, leerrijk. Dankjewel

Zelfs met een uur vertraging, door wegenwerken in Antwerpen, is de gids geduldig op ons blijven wachten, waarvoor enorme dank en respect. Wij gaan dit zeker opnieuw boeken maar dan voor het hele gezin. We hebben genoten van de mooie ontdekkingen, die we zonder deze fietstocht nooit zouden gezien hebben.

Antwerpen: fietstocht van 2 uur langs de highlights Beoordeeld door Anja, 26-10-2018

Goede gids, duidelijke uitleg,is iemand met veel kennis over Antwerpen

Leuke tour doorheen Antwerpen. Hebben nieuwe plaatsen leren kennen. Uitleg was aangenaam en duidelijk. Genoten van de culinaire aanbiedingen al mocht dit uitgebreider zijn, ook de porties die gedeeld worden is fijner mocht ieder een volwaardige zelfgekozen portie krijgen.