Antwerpen
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Antwerpen

Bekijk alle tours en activiteiten in Antwerpen

10 cosas que no te puedes perder de Amberes

Antwerpen is de coolste stad van België, waar design en kunst samenkomen met geschiedenis en cultuur. Als je weinig tijd hebt, zijn dit de hotspots die je kunt bezoeken!

Foto: Daniel Lobo@flickr (CC BY 2.0)

Rubenshuis

In 1937 werd het voormalige huis met de studio van Peter Paul Rubens gered en gerenoveerd. Het is nu een museum gewijd aan de Vlaamse schilder. Maak ook tijd voor de tuinen!

Onze Lieve Vrouwekathedraal

In de zomervakantie vinden dagelijks tours plaats in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. De rest van het jaar kun je zelf een wandeling maken door de prachtige Kathedraal.

Plantin-Moretusmuseum

Designnerds worden vrolijk van dit gebouw dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het museum eert de drukkersfamilie van Christophe Plantin en Jan Moretus en toont prachtige klassieke typografie.

Foto: Eddy Van 3000@flickr (CC BY-SA 2.0)

Museum aan de Stroom

Eén van de grootste musea is ook één van de coolste gebouwen in Antwerpen. Neem de tijd om de collecties te verkennen, met onder meer tentoonstellingen over marinegeschiedenis en etnografie.

Antwerpse Zoo

De historische dierentuin ligt naast het Centraal Station. De Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld en heeft zowel op het vlak van dieren als architectonisch veel te bieden.

Museum Mayer van den Bergh

Fritz Mayer van den Bergh was de Charles Saatchi van zijn tijd: hij verzamelde meer dan 3.000 kunstwerken. Toegang tot de collectie is inbegrepen bij een bezoek aan het Rubenshuis.

Foto: Martin Beek@flickr (CC BY 2.0)

Museum voor Schone Kunsten

Het museum is helaas tot 2018 gesloten wegens renovaties. De heropening zal een grootse gebeurtenis zijn; in de tussentijd kun je op de website zien waar in de buurt de reizende collecties zich bevinden.

Foto: jgBeachcomber@flickr (CC BY-SA 2.0)

Begijnhof

De Antwerpse Begijnhof is misschien minder beroemd dan die in Brugge of Gent, maar deze versie is een soort geheime tuin in het hart van Antwerpen. Ideaal voor een rustig uurtje tussen de musea in!

Foto: tup wanders@flickr (CC BY 2.0)

Museum voor Hedendaagse Kunst

Je herkent dit museum meteen aan de grote 'HK' die op de hoek is geverfd. Binnen bevindt zich een permanente collectie van hedendaags werk door Belgische en internationale kunstenaars.

Foto: Kalliop3@flickr (CC BY-SA 2.0)

Aguatopia

Het aquarium is een goedkopere optie dan de dierentuin en een geweldige manier om de kids te vermaken, vooral als je in de koudere maanden komt. Neem een halve dag de tijd en verken de themakamers en het speelgebied.

Antwerpen: Plan uw bezoek

Hoe lang heb je nodig?

Drie dagen is genoeg om de belangrijkste attracties te zien. Als je graag opgaat in een stad, zijn vier of vijf dagen misschien beter.

Waar slaap je in Antwerpen?

Het gebied rond de Grote Markt is een levendige plek, met shopgelegenheid en attracties voor de deur.

Is het een makkelijk te navigeren stad?

Antwerpen heeft een uitgebreid bus- en tramnetwerk, dat van 6:00 tot 23:00 uur operationeel is. Bus 15 brengt je van de luchthaven naar Centraal Station en weer terug, een ticket kost €1,50.

Kun je een dagtrip maken?

Vanaf het Centraal Station kun je gemakkelijk een trein naar Brugge of Gent nemen, wat Antwerpen de perfecte uitvalsbasis maakt om België te verkennen.

Tips & informatie

 • Taal
  Frans, Nederlands, Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +32
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is niet voor niets de drukste tijd van het jaar: zonneschijn en allerlei openluchtfestivals zorgen dat je bezoek nooit saai kan zijn. Shopliefhebbers: het hele jaar door kun je een bezoek brengen aan de unieke winkels van Antwerpen!

Activiteiten in Antwerpen

Sitemap Antwerpen

Wil je alle activiteiten in Antwerpen ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Alle activiteiten die we gekozen hadden, verliepen zonder discussie.

We maakten gebruik van de tram. Gingen naar het rubenshuis, het Mas en het modemuseum. En bezochten het stadhuis maar dat was sowieso gratis maar zeer mooi gedaan. ! Top

Antwerp City Card: zie meer, betaal minder! Beoordeeld door Truus, 30-12-2015

kaart is makkelijk om te hebben reuze handig.

Jammer dat er geen dienstregeling van de busdiensten bij is, slechts van tram en metro. En jammer dat de boottrip met Flandrina niet meer bestaat

Antwerp City Card: zie meer, betaal minder! Beoordeeld door Eric, 12-10-2015

Antwerpen
3.9
Gebaseerd op 20 beoordelingen van GetYourGuide-klanten