Wat je niet wil missen in Antwerpen

Antwerpen: fietstocht van 2 uur langs de highlights

1. Antwerpen: fietstocht van 2 uur langs de highlights

Zie op een fietstocht van 2 uur de belangrijkste bezienswaardigheden van Antwerpen, waaronder de kathedraal, het stadhuis, het Steen, de oude haven, het Museum aan de Stroom en het mooiste treinstation ter wereld. De tour begint en eindigt op het Steenplein, in het hart van het stadscentrum, op slechts 5 minuten lopen van de kathedraal. Tijdens je fietstocht pauzeer je op verschillende locaties, waar je gids dieper in zal gaan op wat je gezien hebt. De tourgidsen worden geselecteerd op basis van hun kennis van de stad, hun verteltalent en natuurlijk hun gevoel voor humor. Het is altijd het beste om de stad door de ogen van een local te bekijken. Daarom krijgen de gidsen ook de vrijheid om hun tours aan hun eigen smaak en aan jouw voorkeuren aan te passen. Dit betekent dat je de kans krijgt om naast de belangrijkste bezienswaardigheden nog wat andere locaties te bezoeken. Je verplaatst je net als veel bewoners op de fiets door de stad. Het is een veilige en leuke manier om Antwerpen te leren kennen.

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids naar Brugge van 12 uur

2. Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids naar Brugge van 12 uur

Ontdek de ouderwetse charme van Brugge tijdens een tour met gids vanuit Amsterdam. Rijd in een comfortabele touringcar met airconditioning en bekijk bezienswaardigheden zoals het Minnewatermeer, het Gruuthusepaleis en de Grote Markt tijdens een tour met gids, en geniet van vrije tijd om de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te verkennen.  Vertrek vanuit Amsterdam richting Brugge om samen met een Engelssprekende gids de UNESCO-Werelderfgoedmonumenten te bezichtigen. Je krijgt een overzicht van de geschiedenis van België en bezoekt attracties zoals het Minnewater en het 13e-eeuwse Begijnhof. Komt meer te weten over het Belgische bier en bewonder de bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Verken de charmante buurt van de Dijver en kuier dan over het geplaveide Walplein.  Dwaal door de nauwe steegjes van de Stoofstraat en ontdek het Gruuthuse, de Burg en de Heilig Bloedkapel. Je eindigt op de Grote Markt waar je 3 uur vrije tijd hebt om te lunchen of om de chocolade- en kantwinkels te bezoeken.

Antwerpen: wandeltocht van 2 uur langs hoogtepunten

3. Antwerpen: wandeltocht van 2 uur langs hoogtepunten

Bekijk de historische bezienswaardigheden van Antwerpen tijdens een rondleiding in het Engels of Nederlands, en bewonder de belangrijkste monumenten op het centrale plein De Groenplaats, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het standbeeld van de kunstenaar Rubens. Loop door smalle steegjes en vind charmante hofjes, gotische kerken en de overblijfselen van de eeuwenoude stenen muren, alsook het prachtige stadhuis op de Grote Markt. Luister naar verhalen over de Vikingen, Napoleon Bonaparte en de middeleeuwse gildebroeders, die de stad ieder op hun eigen wijze mede hebben gevormd.

Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadstour

4. Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Antwerpen in je eigen tempo kennen tijdens een interactieve speurtocht die je op je eigen telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante wetenswaardigheden en legenden. Dit is een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, koppels, groepen, families en kinderen en kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingsactiviteit. Nadat je de app op je mobiele device hebt gedownload (de instructies ontvang je na de boeking), ga je te voet op zoek naar 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Houd je eigen tempo aan en voel je vrij om de tour te pauzeren of te hervatten wanneer je maar wilt. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van je tour te onthullen. Ontdek aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te onthullen. Maak gebruik van logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel te voltooien. En vooral: heb plezier!Je komt meer te weten over de omgeving en ontdekt een spannende puzzel aan de buitenkant van elke attractie. Begin je tour bij het Centraal Station van Antwerpen, een stalen constructie met een unieke architectuur. Bezoek Sint-Jacob Antwerpen met zijn prachtige interieur. Fotografeer de Sint-Carolus Borromeuskerk, een prachtige protestantse kerk, en bewonder de kathedraal van Panagia, die je gegarandeerd zal betoveren. Maak daarna foto's van de Groenplaats, een groot sprookjesachtig plein. Verken Museum Plantin-Moretus en kom meer te weten over typografie. Bewonder Het Steen met zijn heftige geschiedenis. Bezoek het Museum Vleeshuis, een van de weinige musea met tentoonstellingen over de geschiedenis van dans en muziek. Geniet van het stadhuis van Antwerpen en bewonder de architectuur uit de renaissance. Bezoek tot slot de Grote Markt met het prachtige Brabo's Monument.

Zelfgeleide wandeling met audiogids in Antwerpen

5. Zelfgeleide wandeling met audiogids in Antwerpen

Verken het prachtige stadscentrum van Antwerpen in je eigen tempo. Deze self-guided audiotour neemt je mee naar alle bekende plekjes en onontdekte pareltjes van Antwerpen. De audiogids vertelt je alle historische en actuele ins en outs van elke plek. De rijke geschiedenis van Antwerpen mag je niet missen. Het historische centrum met zijn eeuwenoude pleinen heeft veel indrukwekkende gebouwen, leuke buurten, interessante musea en veel gezellige restaurants en bars. Tijdens de audiotour kom je langs enkele unieke bezienswaardigheden zoals de gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Rubenshuis, de Brabofontein en het oudste beursgebouw ter wereld. Zoals u wellicht weet, is Antwerpen de grootste opslaghaven van cacao ter wereld. Wist je dat medicijnen vroeger in een laagje chocolade zaten? Chocolatier Neuhaus beantwoordt al uw chocoladevragen en -wensen. Tijdens deze rondleiding duik je dieper in de geschiedenis van historisch Antwerpen en ontdek je alle geheimen die de stad met zich meedraagt. Ga op ontdekkingsreis met je zelfgeleide audiotour en leer Antwerpen en haar geschiedenis op een unieke manier kennen.

Antwerpen: begeleide fietstocht

6. Antwerpen: begeleide fietstocht

Rijd door de charmante stad Antwerpen tijdens een begeleide fietstocht. Bekijk statige herenhuizen, pittoreske pleinen en prachtige gotische architectuur. Start aan het Centraal Station van Antwerpen en fiets door de Joodse buurt richting het stadspark. Ga verder naar het majestueuze zuiden en geniet van een ontspannen rit tussen de luxe herenhuizen van het chique deel van de stad. Verken gezellige pleinen en bekijk een prachtige gotische kathedraal in het historische centrum. Vang een geweldig uitzicht op de o zo belangrijke rivier de Schelde en de oude haven. Ontdek het nieuwste park van Antwerpen en rijd door de Seefhoekbuurt naar het station voor een schitterend zicht op het imposante gebouw.

Antwerpen: Interactieve Tour Stadsbrouwerij De Koninck

7. Antwerpen: Interactieve Tour Stadsbrouwerij De Koninck

Duik in een interactieve brouwerijtour in de Antwerpse Stadsbrouwerij. Leer alles over Antwerpen als bierstad, over de geschiedenis van de Belgische bieren en het hele brouwproces in verschillende themazalen. Talrijke interactieve en audiovisuele effecten zorgen voor een volledig meeslepende ervaring. Op de vier meter hoge brug in het brouwhuis voel je de kracht van de brouwerij. Voor en tijdens je bezoek word je getrakteerd op een perfect getapt biertje.

Vanuit Brussel: tour naar Antwerpen

8. Vanuit Brussel: tour naar Antwerpen

Maak vanuit Brussel een dagexcursie naar Antwerpen, de tweede stad van België met de op-een-na grootste haven van Europa. Tijdens deze excursie van 5,5 uur verken je de rijke geschiedenis van Antwerpen. Antwerpen is de stad van P. P. Rubens, de wereldberoemde schilder uit de 17e eeuw. Je wordt naar het centrum gebracht om de Grote Markt te bezoeken, die omringd wordt door oude huizen. Hier staat ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Toegang tot de kathedraal is in de prijs van de tour inbegrepen. In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn onder andere 2 meesterwerken van Rubens gehuisvest. Hier worden de Kruisoprichting en Kruisafneming tentoongesteld. Ook krijg je onderweg vanuit de bus het oudste deel van de haven van Antwerpen te zien. Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids

9. Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids

Na het ontmoeten van je gids bij je verblijf verken je de omgeving met een vriendelijke en gepassioneerde lokale bewoner. Je ontdekt de beste plaatsen om te eten en boodschappen te doen, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen pareltjes van het gebied. Voel je meer en meer op je gemak terwijl je je door de stad verplaatst als een local, in plaats van als een toerist. Elke rondleiding is volledig aangepast, dus de locatie van de ontmoeting, de starttijd en de lengte van de rondleiding zijn aan jou. Tijdens de wandeling krijg je de kans om met het openbaar vervoer of een taxi de stad te verkennen op eigen kosten. Deze tour is een authentieke en persoonlijke ervaring om te laten zien hoe het is om in Antwerpen te wonen. Behalve het bezoeken van de stad kom je ook meer te weten over culturele verschillen, lokale evenementen en politiek, dankzij je lokale gids.

Brussel: rondleiding Antwerpen en Gent van een hele dag

10. Brussel: rondleiding Antwerpen en Gent van een hele dag

Om 8.30 uur word je opgehaald van een ontmoetingspunt in het centrum van Brussel om richting de stad Antwerpen te gaan. Op weg naar Antwerpen stop je enkele minuten aan het emblematische Atomium, waar je een foto maakt en je reis vervolgt. Eenmaal daar verken je de vleesmarkt, het kasteel Steen, het stadhuisplein, de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk, de kerk van San Carlos de Borromeo, de Walk of the Cakes en de prachtige Meirstraat. Na deze rondleiding krijgt u een uur vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen. De volgende bestemming wordt de mooie en machtige stad Gent. Tijdens dit bezoek ziet u de kathedraal van San Bavón (met het beroemde schilderij van de gebroeders Van Eyck, de Aanbidding van het Lam Gods), de Belfort-klokkentoren, het eigenaardige gotische en renaissancistische stadhuis, de kerk van San Nicolás, het Gildehuis van de Metselaars, de Werf van de Kruiden en het Graan, de Vleesmarkt en het majestueuze Kasteel van de Graven van Vlaanderen. Na deze magische reis stapt u weer in uw bus, waarna u terugkeert naar Brussel.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Antwerpen

Topactiviteiten

Antwerpen: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

53 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 4

Voor ieder wat wils

In de buurt van Antwerpen

Meer zien

Veelgestelde vragen over Antwerpen

Wat zijn de topattracties van Antwerpen?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Antwerpen?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Antwerpen?

Andere activiteiten in Antwerpen

Wil je alle activiteiten in Antwerpen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.293 beoordelingen

Vandaag een fietstour gehad van ruim 2 uur, maar de tijd vloog voorbij door onze gezellige, aardige en duidelijke gids Leo! Ondanks de kou was het goed te doen. Doordat je op de fiets gaat kun je langs veel plekken gaan, zonder dat het allemaal gehaast hoeft en kom je ook op plekken waar je misschien zelf niet zou geraken. Ik raad dit zeker aan, wanneer je veel wil zien in korte tijd.

Erg leuk om op deze manier door de stad Antwerpen te lopen. Onze gids Peter had veel leuks te vertellen en heeft ons heel veel laten zien. Wij vonden het een echte aanrader en hoewel we Antwerpen best goed kennen zijn wij toch nog verrast met nieuwe weetjes en plaatsen waar we anders aan voorbij zouden lopen.

Tocht was heel leuk Kwam allerlei weetjes te horen Gids kon boeiend vertellen met interactie Kortom een fantastische tocht Wel jammer dat het koud weer was

Wij hadden een hele Gezellig tout dwars door Antwerpen met onze gids Pol!! Pol kon het mooi vertellen en wist een boel! We hebben genoten !

uitgebreide informatie, langs bijzondere bezienswaardigheden, echt de moeite waard