Antwerpen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Antwerpen: de beste attracties

10 cosas que no te puedes perder de Amberes

Antwerpen is de coolste stad van België, waar design en kunst samenkomen met geschiedenis en cultuur. Als je weinig tijd hebt, zijn dit de hotspots die je kunt bezoeken!

 • Rubenshuis

  1. Rubenshuis

  In 1937 werd het voormalige huis met de studio van Peter Paul Rubens gered en gerenoveerd. Het is nu een museum gewijd aan de Vlaamse schilder. Maak ook tijd voor de tuinen!

 • Onze Lieve Vrouwekathedraal

  2. Onze Lieve Vrouwekathedraal

  In de zomervakantie vinden dagelijks tours plaats in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. De rest van het jaar kun je zelf een wandeling maken door de prachtige Kathedraal.

 • Plantin-Moretusmuseum

  3. Plantin-Moretusmuseum

  Designnerds worden vrolijk van dit gebouw dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het museum eert de drukkersfamilie van Christophe Plantin en Jan Moretus en toont prachtige klassieke typografie.

 • Museum aan de Stroom

  4. Museum aan de Stroom

  Eén van de grootste musea is ook één van de coolste gebouwen in Antwerpen. Neem de tijd om de collecties te verkennen, met onder meer tentoonstellingen over marinegeschiedenis en etnografie.

 • Antwerpse Zoo

  5. Antwerpse Zoo

  De historische dierentuin ligt naast het Centraal Station. De Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld en heeft zowel op het vlak van dieren als architectonisch veel te bieden.

 • 6. Museum Mayer van den Bergh

  Fritz Mayer van den Bergh was de Charles Saatchi van zijn tijd: hij verzamelde meer dan 3.000 kunstwerken. Toegang tot de collectie is inbegrepen bij een bezoek aan het Rubenshuis.

 • Museum voor Schone Kunsten

  7. Museum voor Schone Kunsten

  Het museum is helaas tot 2018 gesloten wegens renovaties. De heropening zal een grootse gebeurtenis zijn; in de tussentijd kun je op de website zien waar in de buurt de reizende collecties zich bevinden.

 • Begijnhof

  8. Begijnhof

  De Antwerpse Begijnhof is misschien minder beroemd dan die in Brugge of Gent, maar deze versie is een soort geheime tuin in het hart van Antwerpen. Ideaal voor een rustig uurtje tussen de musea in!

 • Museum voor Hedendaagse Kunst

  9. Museum voor Hedendaagse Kunst

  Je herkent dit museum meteen aan de grote 'HK' die op de hoek is geverfd. Binnen bevindt zich een permanente collectie van hedendaags werk door Belgische en internationale kunstenaars.

 • Aguatopia

  10. Aguatopia

  Het aquarium is een goedkopere optie dan de dierentuin en een geweldige manier om de kids te vermaken, vooral als je in de koudere maanden komt. Neem een halve dag de tijd en verken de themakamers en het speelgebied.

Plan je bezoek

 • Hoe lang heb je nodig?

  Drie dagen is genoeg om de belangrijkste attracties te zien. Als je graag opgaat in een stad, zijn vier of vijf dagen misschien beter.

 • Waar slaap je in Antwerpen?

  Het gebied rond de Grote Markt is een levendige plek, met shopgelegenheid en attracties voor de deur.

 • Is het een makkelijk te navigeren stad?

  Antwerpen heeft een uitgebreid bus- en tramnetwerk, dat van 6:00 tot 23:00 uur operationeel is. Bus 15 brengt je van de luchthaven naar Centraal Station en weer terug, een ticket kost €1,50.

 • Kun je een dagtrip maken?

  Vanaf het Centraal Station kun je gemakkelijk een trein naar Brugge of Gent nemen, wat Antwerpen de perfecte uitvalsbasis maakt om België te verkennen.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans, Nederlands, Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +32
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is niet voor niets de drukste tijd van het jaar: zonneschijn en allerlei openluchtfestivals zorgen dat je bezoek nooit saai kan zijn. Shopliefhebbers: het hele jaar door kun je een bezoek brengen aan de unieke winkels van Antwerpen!

Sightseeing in Antwerpen

Möchten Sie alle Aktivitäten in Antwerpen entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 391 beoordelingen

We zijn al vaker in Antwerpen geweest maar met deze gids (Dave) hebben we gebouwen en stadsdelen gezien waarvan we het bestaan niet wisten. De verhalen die we te horen kregen waren boeiend en interessant. Bovendien was het gezellig. Leuk om de tocht per fiets te doen omdat je veel meer kunt zien en het minder vermoeiend is. Een aanrader!!!! Tip: heren neem een fiets met een mandje aan het sturen. In onze groep ging het met 2 heren mis die hun been over het zadel wilde tillen. Het mandje achter zat in de weg.

Eind september. Bijna privé rondleiding. Slechts 3 personen. We werden op onze wenken bediend en mochten zelf onze interesses aanbrengen. Prima gids. Veel gezien, deskundige uitleg.

Zaterdag 10/10/20 historische wandeling door Antwerpen gedaan. Onze gids (Poll) was fantastisch! Zeer aangename, enthousiaste persoon. Ik raad hem iedereen aan!!

Zeer leerzame wandeling. Je komt op plekken in de stad, waar je anders aan voorbij gelopen zijn. Enthousiaste gids!

Gezellige rit! Boeiende bezienswaardigheden Sterke gids met aangename stem en heel veel kennis Fietsen reden goed!