Kies data

Antwerpen Couleur locale & buurttours

Antwerpen Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids

1. Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids

Na het ontmoeten van je gids bij je verblijf verken je de omgeving met een vriendelijke en gepassioneerde lokale bewoner. Je ontdekt de beste plaatsen om te eten en boodschappen te doen, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen pareltjes van het gebied. Voel je meer en meer op je gemak terwijl je je door de stad verplaatst als een local, in plaats van als een toerist. Elke rondleiding is volledig aangepast, dus de locatie van de ontmoeting, de starttijd en de lengte van de rondleiding zijn aan jou. Tijdens de wandeling krijg je de kans om met het openbaar vervoer of een taxi de stad te verkennen op eigen kosten. Deze tour is een authentieke en persoonlijke ervaring om te laten zien hoe het is om in Antwerpen te wonen. Behalve het bezoeken van de stad kom je ook meer te weten over culturele verschillen, lokale evenementen en politiek, dankzij je lokale gids.

Antwerpen: fietstocht van 2 uur langs de highlights

2. Antwerpen: fietstocht van 2 uur langs de highlights

Zie op een fietstocht van 2 uur de belangrijkste bezienswaardigheden van Antwerpen, waaronder de kathedraal, het stadhuis, het Steen, de oude haven, het Museum aan de Stroom en het mooiste treinstation ter wereld. De tour begint en eindigt op het Steenplein, in het hart van het stadscentrum, op slechts 5 minuten lopen van de kathedraal. Tijdens je fietstocht pauzeer je op verschillende locaties, waar je gids dieper in zal gaan op wat je gezien hebt. De tourgidsen worden geselecteerd op basis van hun kennis van de stad, hun verteltalent en natuurlijk hun gevoel voor humor. Het is altijd het beste om de stad door de ogen van een local te bekijken. Daarom krijgen de gidsen ook de vrijheid om hun tours aan hun eigen smaak en aan jouw voorkeuren aan te passen. Dit betekent dat je de kans krijgt om naast de belangrijkste bezienswaardigheden nog wat andere locaties te bezoeken. Je verplaatst je net als veel bewoners op de fiets door de stad. Het is een veilige en leuke manier om Antwerpen te leren kennen.

Vanuit Brussel: dagtrip naar Antwerpen met treinkaartje heen en terug

3. Vanuit Brussel: dagtrip naar Antwerpen met treinkaartje heen en terug

Ga op een dagtocht naar Antwerpen, de diamant- en modehoofdstad van België, de stad Peter Paul Rubens en de huidige op een na grootste haven van Europa. Begin uw bezoek bij het Centraal Station, bekend als de 'ijzeren kathedraal' en beschouwd als een van de mooiste treinstations ter wereld. Bezoek de diamant- en juwelenwijk en de Portugese synagoge. Ga vervolgens naar “De Meir”, de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen en waar je modewinkels kan bewonderen in een prachtig architectonisch kader. Zie "Meir Palace", een rococo-herenhuis dat het paleis van Napoleon was. Proef ambachtelijke koffie en handgemaakte chocolade in wat nu een van de beroemdste chocoladewinkels van België is. Bezoek het huis van Rubens en leer een korte geschiedenis van zijn werk en bijdrage aan de Vlaamse kunst. Ga naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de grootste gotische kerk in de Lage Landen, en bewonder de noordelijke toren. Overweeg binnen een kunstcollectie met vier meesterwerken van Paul Peter Rubens. Bezoek de barokke preekstoel met een houten sculptuur van Pocahontas en prachtige glas-in-loodramen. Zie de Sint-Carolus Borromeuskerk, een juweel van barokke architectuur in de stad met een van de mooiste barokke biechtstoelen ter wereld. Loop naar "Het Steen", een middeleeuws kasteel gelegen in de oude haven van de stad, waar u de Schelde kunt bewonderen en een zonsondergang aan het water kunt zien. Geniet van wat vrije tijd om musea te bezoeken, een maaltijd te eten en te winkelen, voordat u terugkeert naar Brussel.

Antwerpen: stadsintroductie in-app gids & audio

4. Antwerpen: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour op Antwerpen Centraal, een staalconstructie met een unieke architectuur! Bezoek Sint-Jacob Antwerpen met zijn prachtige interieurdecoratie. Fotografeer de Sint-Carolus Borromeuskerk, een prachtige protestantse kerk en bewonder de kathedraal van Panagia, die u zal boeien. Na afloop lijkt de Groenplaats net iets uit een sprookje, vergeet niet foto's te maken. Museum Plantin-Moretus zal je sprakeloos maken, omdat je zoveel leert over typografie. Bewonder Het Steen met zijn zware historie! Het Museum Vleeshuis is de moeite waard, want het is een van de weinige musea met tentoonstellingen over de geschiedenis van dans en muziek, terwijl het stadhuis van Antwerpen, het indrukwekkende renaissancegebouw, een andere toevoeging aan je onuitwisbare herinnering zal zijn. De kers op de taart van deze unieke tour wordt de Grote Markt (waar de tour eindigt) met het prachtige Brabo's Monument.

Antwerpen: privéwandeling met historische hoogtepunten

5. Antwerpen: privéwandeling met historische hoogtepunten

Haal het meeste uit uw bezoek aan Antwerpen met een privéwandeling met gids door het historische hart van de stad. Verken alle hoogtepunten van Antwerpen terwijl je leert over geschiedenis, legendes en interessante feiten. Bewonder historische kerken, karakteristieke pleinen, populaire musea en middeleeuwse architectuur. Nadat je je gids hebt ontmoet op de Grote Markt, het belangrijkste plein van Antwerpen, loop je door de historische wijk van de stad op een route die alle must-visit-plekken omvat. Je verkent eerst de Grote Markt, waar je de middeleeuwse gildenhuizen, het stadhuis en de Brabo-fontein kunt bewonderen. Ga vanaf daar naar Hendrik Conscience Statue, genoemd naar de Vlaamse schrijver Hendrik Conscience. Deze site herbergt een indrukwekkende barokke kerk en de oude stadsbibliotheek. Bezoek de wereldberoemde Carolus Borromeuskerk met zijn 17e-eeuwse barokke details voordat je stopt bij Handelsbeurs Antwerpen, 's werelds eerste Wall Street. Hier ontdek je hoe de stad in de 16e eeuw een belangrijk internationaal handelscentrum werd. Rubenshuis is de volgende op de route: het huis is het voormalige huis en atelier van de beroemde barokschilder Peter Paul Rubens. Leer meer over zijn levensverhaal en enkele geheimen achter het succes van de kunstenaar. Bij MoMu, een van 's werelds toonaangevende modemusea, doe je wat inspiratie op voor je volgende fashion shopping trip voordat je naar het Museum Plantin-Moretus gaat, het eerste museum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Loop door de Vlaeykensgang, een geheim middeleeuws steegje dat in je eentje niet makkelijk te vinden is. Je gids neemt je mee terug in de tijd en laat je de best bewaarde overblijfselen van de Middeleeuwen in Antwerpen zien. Deze plek is naar verluidt de meest gefotografeerde plek in de stad. Zorg ervoor dat u klaar bent voor de camera als u aankomt bij het Nello & Patrasche-standbeeld, een andere populaire attractie in de stad. Rond de tour af voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar je de geschiedenis en nieuwsgierige feiten over de constructie leert kennen.

Antwerpen: begeleide wandeling door de Joodse wijk

6. Antwerpen: begeleide wandeling door de Joodse wijk

WANDELTOCHT JOODSE BUURT Ontdek fascinerende feiten over de joodse gemeenschap in Antwerpen Onze gids neemt je mee op ontdekkingstocht door de wijk rondom het centraal station. Wandelend door de diamantwijk en de kleine straatjes van de Jodenbuurt vertelt de gids je meer over de Antwerpse Joden. Eerst leer je hoe de Joodse gemeenschap Antwerpen is ontstaan. Daarna leer je over de typische gebruiken van de Joodse traditie, zoals koosjer eten, de sabbat en de mezoeza voor de deur. Deze tour gaat langs Joodse bakkerijen, winkels en synagogen (we gaan niet naar binnen).

België: ervaar Brussel en Antwerpen met een combinatietocht

7. België: ervaar Brussel en Antwerpen met een combinatietocht

Tijdens deze uitgebreide combinatietocht bezoek je de hoogtepunten van twee steden, Brussel en Antwerpen, in slechts 1 dag. Je meertalige gids is je gastheer of -vrouw, en geeft je met alle liefde suggesties voor andere dingen die er te zien en toen zijn in deze steden, en beantwoord al je vragen.  In Brussel begin je met een korte wandeling naar het statige Grand Place, de bakermat van middeleeuws Brussel. Hier ga je aan boord van je bus en vertrek je op een tocht langs alle onmisbare hoogtepunten van het stadscentrum, en het Atomium, het Koninklijk Paleis, en het EU-district aan de rand van de stad. Tijdens deze uitgebreide tocht door Brussel zijn er ruim genoeg gelegenheden voor pauzes om foto's te maken. In de middag bezoek je de stad Antwerpen: de stad die alles heeft. Begin bij het indrukwekkende 13e-eeuwse kasteel, ga verder naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar talloze schilderijen hangen van wereldberoemde kunstenaars uit de 17e eeuw. De absolute meesterwerken zijn de schilderijen van Rubens — deze zien, is een echt onvergetelijke ervaring.  Bezoek dan de gotische gildehuizen op het Marktplein, gevolgd door het treinstation van Antwerpen, het mooiste ter wereld. Dichtbij vind je het diamant-district (Antwerpen is de diamanthandel-hoofdstad van de wereld) en de Joodse wijk.

Overzicht activiteiten in Antwerpen

Wil je alle activiteiten in Antwerpen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 139 beoordelingen

Vandaag een fietstour gehad van ruim 2 uur, maar de tijd vloog voorbij door onze gezellige, aardige en duidelijke gids Leo! Ondanks de kou was het goed te doen. Doordat je op de fiets gaat kun je langs veel plekken gaan, zonder dat het allemaal gehaast hoeft en kom je ook op plekken waar je misschien zelf niet zou geraken. Ik raad dit zeker aan, wanneer je veel wil zien in korte tijd.

Het was een goed georganiseerde fietstocht. Veel informatie verkregen over de Antwerpen Zuid en de oude historische stad door de gids. Door de drukte i.v.m. de intrede van de Sint is er een alternatieve route. Het was erg mooi en fantastisch om te doen.

Tocht was heel leuk Kwam allerlei weetjes te horen Gids kon boeiend vertellen met interactie Kortom een fantastische tocht Wel jammer dat het koud weer was

Veel dank Inge voor de leuke fietstour en alle mooie verhalen over Antwerpen! We hebben er van genoten!

uitgebreide informatie, langs bijzondere bezienswaardigheden, echt de moeite waard