Kies data

Antwerpen Privétours

Antwerpen Privétours: Onze meest aanbevolen

Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids

1. Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids

Na het ontmoeten van je gids bij je verblijf verken je de omgeving met een vriendelijke en gepassioneerde lokale bewoner. Je ontdekt de beste plaatsen om te eten en boodschappen te doen, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen pareltjes van het gebied. Voel je meer en meer op je gemak terwijl je je door de stad verplaatst als een local, in plaats van als een toerist. Elke rondleiding is volledig aangepast, dus de locatie van de ontmoeting, de starttijd en de lengte van de rondleiding zijn aan jou. Tijdens de wandeling krijg je de kans om met het openbaar vervoer of een taxi de stad te verkennen op eigen kosten. Deze tour is een authentieke en persoonlijke ervaring om te laten zien hoe het is om in Antwerpen te wonen. Behalve het bezoeken van de stad kom je ook meer te weten over culturele verschillen, lokale evenementen en politiek, dankzij je lokale gids.

Antwerpen: wandeltocht van Steen naar Centraal Station

2. Antwerpen: wandeltocht van Steen naar Centraal Station

Tijdens de wandeling verken je het marktplein met het stadhuis en de prachtige gildenhuizen uit de Gouden Eeuw, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met het kruis en de Kruisafneming van Rubens, de Sint-Pauluskerk, de haven en de Joodse wijk. Tijdens de lunchpauze kun je het voormalige huis van Rubens bezoeken. In het voormalige huis en atelier van de meester ga je op een fascinerende reis terug in de tijd en in de wereld van deze grote barokkunstenaar. Er is veel moderne architectuur in Antwerpen, bijvoorbeeld het nieuwe Paleis van Justitie van Richard Rogers, het Museum aan de Stroom van Neutelings & Riedijk en het nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid. In de stad kun je nadenken over alles wat je hebt gezien en geleerd onder het genot van een lekker Belgisch biertje.

Vanuit Brussel: tour naar Antwerpen

3. Vanuit Brussel: tour naar Antwerpen

Maak vanuit Brussel een dagexcursie naar Antwerpen, de tweede stad van België met de op-een-na grootste haven van Europa. Tijdens deze excursie van 5,5 uur verken je de rijke geschiedenis van Antwerpen. Antwerpen is de stad van P. P. Rubens, de wereldberoemde schilder uit de 17e eeuw. Je wordt naar het centrum gebracht om de Grote Markt te bezoeken, die omringd wordt door oude huizen. Hier staat ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Toegang tot de kathedraal is in de prijs van de tour inbegrepen. In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn onder andere 2 meesterwerken van Rubens gehuisvest. Hier worden de Kruisoprichting en Kruisafneming tentoongesteld. Ook krijg je onderweg vanuit de bus het oudste deel van de haven van Antwerpen te zien. Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

Antwerpen: historische privé-rondleiding van 3 uur

4. Antwerpen: historische privé-rondleiding van 3 uur

Ontmoet de gids in de lobby van je hotel vanaf waar de historische wandeltocht door het centrum van de stad vertrekt. Je bezoekt de bruisende Grote Markt, gelegen in het hart van het oude centrum. Bewonder de prachtige iconische Brabofontein en kom meer te weten over de geschiedenis van de fontein, die in 1887 werd ingewijd. Vervolg de rondleiding naar het prachtige renaissancistische stadhuis en de omliggende gildehuizen uit de 16e en 17e eeuw. Bewonder de complexe architectuur van de gebouwen die de skyline van Antwerpen domineren en luister naar de informatieve uitleg van je gids. Loop vervolgens naar de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, met een aantal grote kunstwerken van Vlaamse meesters. Dwaal door het middeleeuwse gedeelte van de stad, Vlaeykensgang, dat wordt gekarakteriseerd door smalle straten en kromme steegjes. Vervolgens ga je via de Groenplaats naar de Meir, de populairste winkelstraat van Antwerpen. Ook kom je langs het Rubenshuis, het huis en het atelier van de barokke schilder Pieter Paul Rubens.Ten slotte eindig je de tour met een begeleid bezoek aan het Centraal Station van Antwerpen, een prachtig gebouw uit de late 19e eeuw.

Antwerpen: privéwandeling met historische hoogtepunten

5. Antwerpen: privéwandeling met historische hoogtepunten

Haal het meeste uit uw bezoek aan Antwerpen met een privéwandeling met gids door het historische hart van de stad. Verken alle hoogtepunten van Antwerpen terwijl je leert over geschiedenis, legendes en interessante feiten. Bewonder historische kerken, karakteristieke pleinen, populaire musea en middeleeuwse architectuur. Nadat je je gids hebt ontmoet op de Grote Markt, het belangrijkste plein van Antwerpen, loop je door de historische wijk van de stad op een route die alle must-visit-plekken omvat. Je verkent eerst de Grote Markt, waar je de middeleeuwse gildenhuizen, het stadhuis en de Brabo-fontein kunt bewonderen. Ga vanaf daar naar Hendrik Conscience Statue, genoemd naar de Vlaamse schrijver Hendrik Conscience. Deze site herbergt een indrukwekkende barokke kerk en de oude stadsbibliotheek. Bezoek de wereldberoemde Carolus Borromeuskerk met zijn 17e-eeuwse barokke details voordat je stopt bij Handelsbeurs Antwerpen, 's werelds eerste Wall Street. Hier ontdek je hoe de stad in de 16e eeuw een belangrijk internationaal handelscentrum werd. Rubenshuis is de volgende op de route: het huis is het voormalige huis en atelier van de beroemde barokschilder Peter Paul Rubens. Leer meer over zijn levensverhaal en enkele geheimen achter het succes van de kunstenaar. Bij MoMu, een van 's werelds toonaangevende modemusea, doe je wat inspiratie op voor je volgende fashion shopping trip voordat je naar het Museum Plantin-Moretus gaat, het eerste museum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Loop door de Vlaeykensgang, een geheim middeleeuws steegje dat in je eentje niet makkelijk te vinden is. Je gids neemt je mee terug in de tijd en laat je de best bewaarde overblijfselen van de Middeleeuwen in Antwerpen zien. Deze plek is naar verluidt de meest gefotografeerde plek in de stad. Zorg ervoor dat u klaar bent voor de camera als u aankomt bij het Nello & Patrasche-standbeeld, een andere populaire attractie in de stad. Rond de tour af voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar je de geschiedenis en nieuwsgierige feiten over de constructie leert kennen.

Antwerpen: privé-avondwandeling 2 uur Dark Side of Antwerp

6. Antwerpen: privé-avondwandeling 2 uur Dark Side of Antwerp

Deze privéwandeling is een geweldige manier om het 'toeristische pad' over te slaan en het echte Antwerpen te leren kennen. Doe mee aan een avondwandelingavontuur en bewonder onderweg adembenemende panoramische uitzichten. Je luistert naar middeleeuwse legendes en pittige verhalen uit de Wallen en ontdekt de donkere kant van Antwerpen. Ontdek tijdens de 2-uur durende wandeling de verborgen juweeltjes en unieke bezienswaardigheden van de stad.Je ervaren gidsen willen graag hun kennis en passie voor onze stad met je delen om je tijd in Antwerpen echt onvergetelijk te maken.  Je gaat onder meer naar: + het marktplein, + het stenen kasteel, + de rosse buurt, + dak van MAS Museum, + de oude haven, + Sint-Pauluskerk, + de trendy moderne wijk 'The Island'

Antwerpen: wandeling met gids

7. Antwerpen: wandeling met gids

Ontdek de stad waar Paul Peter Rubens - de meester van barokke schilderkunst - ooit woonde. Bezoek het Rubenshuis en zie een aantal van zijn meesterwerken in de St. Carolus Borromeuskerk en de kathedraal van Onze Lieve Vrouw. Ga shoppen in de duurste winkelstraat van België, en ontdek de beroemdste plekken in de stad zoals het Centraal Station, de Diamantwijk, de koninklijke residentie, de Grote Markt, het stadhuis en kasteel Het Steen. Tijdens deze wandeltocht ervaar je alles: de kunst, de geschiedenis en de gevarieerde architectuur van Antwerpen.

VIP-transfer tussen Brussels Airport (BRU) en Antwerpen

8. VIP-transfer tussen Brussels Airport (BRU) en Antwerpen

Reis zonder stress van en naar Brussel. Er zijn geen verborgen verrassingen, want uw betaalbare all-inclusive tarief wordt bevestigd voordat u boekt. Het omvat alle belastingen, tolgelden en toeslagen. Wees gerust, wetende dat alle chauffeurs een vergunning hebben, verzekerd zijn en gereguleerd zijn. Reis in stijl in een comfortabel premium voertuig. Vermijd lange rijen of stress met het drukke openbaar vervoer. Het bedrijfsbeleid is gebaseerd op eerlijkheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en waarde. Het boeken van deze luchthaventransfer is snel en eenvoudig. U ontvangt direct een voucher voor uw boekingen. Bespaar uzelf tijd en geld door de luchthaventransfer van tevoren te boeken.

Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar Brussel en Antwerpen

9. Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar Brussel en Antwerpen

Begin met het ophalen van je hotel in Amsterdam en ontmoet je professionele gids. Rijd eerst naar Antwerpen en bezoek de op een na grootste haven van Europa en de geboorteplaats van de Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens. Verken het historische stadscentrum van Antwerpen en bekijk het stadhuis, de Sint-Pauluskerk en de prachtige gildehuizen uit de Gouden Eeuw. Ook bekend om zijn opvallende moderne architectuur, zie het nieuwe Paleis van Justitie, het Museum aan de Stroom en het nieuwe Havenhuis. U kunt ook vrije tijd aanvragen om een pauze te nemen voor een lunch of om te gaan winkelen. Ga daarna naar Brussel, waar u het historische stadscentrum en vele bezienswaardigheden zult ontdekken, zoals het Grand Palace, Manneken Pis en Place de la Bourse. Ontdek de indrukwekkende historische architectuur waar Brussel bekend om staat en leer over de geschiedenis van de hoofdstad van België. Rijd vanuit het stadscentrum naar Jubilee Park waar u de beroemde triomfboog kunt bezoeken. Vlakbij is de beroemdste bezienswaardigheid van Brussel, het Atomium, je hebt ook de mogelijkheid om naar binnen te gaan. Aan het einde van de dag brengt uw gids u terug naar het hotel.

  • Privétours
  • Transfers
  • Dagtochten
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Antwerpen

Wil je alle activiteiten in Antwerpen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Veel verschillende dingen gezien ... echt goed gevoel voor de stad?

Onze gids was leuk .... goed geïnformeerd ... tot snuifje op het moderne Antwerpen en de geschiedenis ... hij liet ons de universiteit zien ... de rivierwandeling ... de roltrappen .... legde uit hoe gemakkelijk rondreizen ... we zagen een verbazingwekkende hoeveelheid dingen in 3 uur ... de tijd ging erg snel ... en we merkten niet hoeveel we hadden gelopen ... Deze tour ten zeerste aanbevelen ... vooral voor mensen die een algemeen beeld van Antwerpen willen...niet alleen de monumenten en musea...gaf ons ook inzicht in de Belgische cultuur en houding...was een uitstekende introductie tot Antwerpen en België... Ik moet ook toevoegen dat Antwerpen is een geweldige stad om te bezoeken...gemakkelijk om overal te geraken...en vol diversiteit...zeer levendig

Een begeleide wandeling op deze manier heeft het aangename voordeel dat ze privé is en dus kan gepersonaliseerd worden door rechtstreeks contact met de gids vooraf. Het maken van de afspraken verloopt zeer vlot. Onze gids, Ludo Joosen, had zich duidelijk voorbereid om bij de wandeling de vooraf gesignaleerde interesseonderwerpen te kunnen bespreken. Mijn partner en ik hebben dit zeer gewaardeerd. Daarnaast had Ludo zeer veel kennis over Antwerpen, maar ook over andere steden en een heel breed scala van onderwerpen, wat tot een spontane en levendige conversatie tijdens de wandeling leidde. Een absolute aanrader!

Patrick verving Roger die die dag niet beschikbaar was, maar de interesse van het bezoek leed helemaal niet: we hadden te maken met een echte gepassioneerde en liefhebber van Antwerpen die ervoor zorgde dat we terug wilden komen om te profiteren langer zijn kennis van de geschiedenis van de stad en haar kleine geheimen. Dank aan hem voor deze paar uur delen

Uitstekend leiderschap. De gids reageert erg op de behoeften van de Gra

De gids gaf een uitgebreid beeld van de huidige situatie in Antwerpen, of het nu in de politiek, het bedrijfsleven of het dagelijks leven van de inwoners is. We werden opgehaald door de gids in Brussel en op weg naar Antwerpen kregen we een eerste zeer behulpzame oriëntatie.

We hebben van gids Luc een mooie rondleiding gekregen. Hij kon het verhalend vertellen waardoor ieder geboeid bleef luisteren. Het uitzicht bovenop op de MAS als afsluiter was prachtig!