Kies data

Antwerpen Zelfgeleide activiteiten

Antwerpen Zelfgeleide activiteiten: Onze meest aanbevolen

Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

1. Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

Ontdek de hoogtepunten in Antwerpen met een immersieve smartphone-app. Wandel door de stad en los locatiegebonden raadsels op tijdens deze wandeltocht. Bewonder de koepel van het treinstation Antwerpen-Centraal en zie de gildehuizen op de Grote Markt.  Bekijk de 10 belangrijkste attracties in de stad op je wandelroute. Ontdek aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te onthullen. Heb plezier terwijl je gebruik maakt van logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel te voltooien.  Voel de voldoening van het voltooien van elk raadsel. Pauzeer of hervat de tour wanneer je maar wilt. Bekijk de stad in je eigen tempo. Lees interessante informatie en weetjes. Neem onderweg de tijd om foto's te maken. Ontdek een spannende puzzel aan de buitenkant van elke attractie.

Antwerpen: stadsintroductie in-app gids & audio

2. Antwerpen: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour op Antwerpen Centraal, een staalconstructie met een unieke architectuur! Bezoek Sint-Jacob Antwerpen met zijn prachtige interieurdecoratie. Fotografeer de Sint-Carolus Borromeuskerk, een prachtige protestantse kerk en bewonder de kathedraal van Panagia, die u zal boeien. Na afloop lijkt de Groenplaats net iets uit een sprookje, vergeet niet foto's te maken. Museum Plantin-Moretus zal je sprakeloos maken, omdat je zoveel leert over typografie. Bewonder Het Steen met zijn zware historie! Het Museum Vleeshuis is de moeite waard, want het is een van de weinige musea met tentoonstellingen over de geschiedenis van dans en muziek, terwijl het stadhuis van Antwerpen, het indrukwekkende renaissancegebouw, een andere toevoeging aan je onuitwisbare herinnering zal zijn. De kers op de taart van deze unieke tour wordt de Grote Markt (waar de tour eindigt) met het prachtige Brabo's Monument.

Antwerpen: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

3. Antwerpen: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Met de Escape Tour Antwerp kruip je in de huid van Leonardo Nortarbartolo, bekend van de grootste diamantroof aller tijden. De overval was tot in de puntjes uitgedacht. Maar hoe wist hij met zijn buit de drukke straten van Antwerpen te ontvluchten? Of had hij daar ook een list voor bedacht? Zoek het uit! Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, bewonder de prachtige plekken en houd de vele historische gebouwen in het stadscentrum in de gaten. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Antwerpen: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

4. Antwerpen: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken de hoogtepunten van Antwerpen, waaronder de Sint-Carolus Borromeuskerk. Nadat je de app hebt gedownload en de code hebt ingevoerd, ga je op een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem de tijd die nodig is om deze strafzaak aan te pakken en stop om de omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Start de game opnieuw wanneer je er klaar voor bent en geniet van het ontdekken van iconische locaties, zoals Het Steen. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Antwerpen: Stadsbrouwerij De Koninck Interactieve Tour

5. Antwerpen: Stadsbrouwerij De Koninck Interactieve Tour

Duik in een interactieve brouwerijtour in de Antwerpse Stadsbrouwerij. Leer alles over Antwerpen als bierstad, over de geschiedenis van de Belgische bieren en het hele brouwproces in verschillende themazalen. Talrijke interactieve en audiovisuele effecten zorgen voor een volledig meeslepende ervaring. Op de vier meter hoge brug in het brouwhuis voel je de kracht van de brouwerij. Voor en tijdens je bezoek word je getrakteerd op een perfect getapt biertje.

Overzicht activiteiten in Antwerpen

Wil je alle activiteiten in Antwerpen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 7 beoordelingen

Als je geen precies plan hebt van wat je wilt zien, moet je hier zijn. Je bezoekt de mooiste bezienswaardigheden en wordt vermaakt met leuke puzzels. Ook is er weinig informatie over de bezienswaardigheden. We hadden veel lol.

Het was een erg leuke en interessante manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad! We houden vooral van het oplossen van de puzzels en uitdagingen. Een goede manier om door de stad te gaan :)

Het is een goed idee om Antwerpen te ontdekken. We hadden maar één middag en we waren aan het kletsen, dus we kwamen er niet helemaal doorheen. Maar dat was niet erg. Duim omhoog :0)

Was heel leuk! Een geweldige manier om de stad te ontdekken!!! Graag weer met andere steden!

Zit goed in mekaar, efkes wennen en dan wordt het leuk