Belevingen in
Anuradhapura

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Anuradhapura

Anuradhapura: De beste dingen die je niet wil missen

Colombo: luchthaven Colombo (CMB) en stad Negombo transfer

1. Colombo: luchthaven Colombo (CMB) en stad Negombo transfer

Geniet van een ontspannen en comfortabele privétransfer van Sri Lanka's Bandaranaike International Airport (CMB) naar je hotel in Negombo. Na de landing op de luchthaven ga je naar de aankomsthal om je chauffeur te ontmoeten, die een bord met je naam erop zal vasthouden. Als je je chauffeur niet kunt lokaliseren, staat er 24/7 een ondersteuningsteam voor je klaar. Je chauffeur begeleidt jou en je bagage in een comfortabel en veilig voertuig, zodat je alleen maar achterover hoeft te leunen en te ontspannen tijdens de 1-2 uur durende reis. Vertrouw op de expertise van je chauffeur om de veiligste, meest verkeersvrije route te nemen. Laat het je chauffeur gerust weten als je moet stoppen voor een verfrissing of voor noodgevallen.

Minneriya: Minneriya National Park Private Safari

2. Minneriya: Minneriya National Park Private Safari

Met de gratie van majestueuze reuzen en ongerepte tropische droge bossen, is Minneriya National Park een perfecte plek om een paar uur door te brengen met het getuigen van een van de meest verbazingwekkende natuurbrillen op aarde. Bekend als een prominente tussenstop voor rondtrekkende olifanten die op zoek zijn naar voedsel tijdens het droge seizoen van augustus en september, trekt Minneriya National Park tot 300 reuzen uit de aangrenzende nationale parken. Geniet van het flikkeren van apen die door de takken slingeren en zoek het bos op voor het zien van majestueuze olifanten, luipaarden, luiberen, mangoesten, gevlekte herten, sambar herten, wilde buffels, stekelvarkens en Indische pinguïns. Mis deze typische safaribestemming in een opvallend mooi bos niet.

All-inclusive Minneriya National Park Middagsafari

3. All-inclusive Minneriya National Park Middagsafari

Begin met een middag pick-up van je hotel of verblijf en begeef je naar Minneriya National Park om met de safari te beginnen. Nationaal park Minneriya bestaat uit ongeveer 8000 hectare en bevat een enorme hoeveelheid soorten wilde dieren. Maak van de gelegenheid gebruik om de grote kuddes magnifieke Sri Lankaanse olifanten in hun natuurlijke habitat van dichtbij te observeren. Wees ook op zoek naar twee zeldzame soorten aap die endemisch zijn voor Sri Lanka, namelijk de Langur-aap met paars gezicht en de Toque Macaque. Andere zeldzame en bedreigde diersoorten zoals het Sri Lankaanse luipaard en de Sri Lankaanse luiaard bevolken het park, evenals zoutwaterkrokodillen en Indiase pythons, waarvan je misschien het geluk hebt om ze te zien! Na een safari van 3 uur om deze verschillende zeldzame dieren te spotten, brengt uw transport u terug naar uw accommodatie.

Van Negombo: dagexcursie naar UNESCO-stad Anuradhapura

4. Van Negombo: dagexcursie naar UNESCO-stad Anuradhapura

Anuradhapura wordt door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoedstad en wordt al vele eeuwen beschouwd als het eerste bekende koninkrijk van Sri Lanka en de hoofdstad van het eiland. De stad staat bekend om zijn culturele en religieuze waarde en trekt veel lokale en buitenlandse bezoekers die de oude geschiedenis van Sri Lanka willen verkennen. Zie de overblijfselen van het koperen paleis, dat eens 9 verdiepingen hoog was, en de Sri Maha Bodhi a Bo Tree, die meer dan 2000 jaar oud is en groeide uit de tak van de boom waaronder de Boeddha verlichting bereikte. Bezoek de ruïnes van de Ruwanweliseya Dagaba en zie het heiligdom uit de 2e eeuw voor Christus, met het overblijfsel van de sleutelbeenderen van de Boeddha. Verken de Abhayagiriya-tempel en de dagobas Jetawanaramaya.

Van Negombo: Minneriya National Park Safari Tour

5. Van Negombo: Minneriya National Park Safari Tour

Uw vriendelijke chauffeur ontmoet u om 8:00 uur in uw hotel in Negombo. Het park ligt op 30 minuten rijden. Leun achterover en geniet van de rit en geniet van enkele van de adembenemende landschappen terwijl u daar naar toe gaat. In het Minneriya National Park geniet je van een safari-ervaring met de Jeep terwijl je de uitgestrekte vlakten verkent. Het park staat bekend om zijn olifantenpopulatie en hopelijk zie je velen van hen ronddolen door de meren of de oerwouden verkennen. Je zult waarschijnlijk ook een glimp opvangen van wilde buffels, beren, gevlekte herten, luiaardberen en zelfs luipaarden en krokodillen. Het park is ook de thuisbasis van vele amfibieën, verschillende soorten reptielen en vogels. Uw gids wijst u op de buitengewone fauna. Na de safari wordt je teruggebracht naar je hotel.

Van Colombo: Private Safari van het Minneriya National Park Day

6. Van Colombo: Private Safari van het Minneriya National Park Day

Uw tour begint met het ophalen van 08:00 uur. Je vriendelijke chauffeur zal je ontmoeten in je hotel in Colombo en je begint de 4 tot 5 uur durende reis naar het Minneriya National Park met de auto. Geniet van de rit daar en bewonder onderweg de prachtige landschappen. In Minneriya National Park kunt u genieten van een safari-ervaring terwijl u het uitgestrekte gebied in een 4x4-voertuig verkent. Het park is beroemd om zijn wilde olifantenpopulatie en je zult hopelijk velen van hen langs de meren zien rondlopen of door de oerwouden verkennen. Je zou wilde buffels, wilde zwijnen, gevlekte herten, luiberen en zelfs luipaarden en krokodillen kunnen zien. Het park is ook de thuisbasis van vele amfibieën en verschillende soorten reptielen en vogels. Je gids zal je wijzen op de buitengewone flora en fauna. Na de safari wordt u teruggebracht naar uw hotel in Colombo.

Kaudulla National Park: Private Safari

7. Kaudulla National Park: Private Safari

Wees getuige van de dieren in Sri Lanka van dichtbij tijdens deze drie uur durende safari door Kaudulla National Park. Dit park ligt in de buurt van de stad Galoya en biedt volop mogelijkheden om majestueuze olifanten en andere dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. Ga langs het stuwmeer, de levensader van het park, dat kuddes olifanten uit nabijgelegen parken aantrekt. Naast olifanten krijg je de kans om Sambar-herten, Asherten, chevrotains, wilde zwijnen, Aziatische lepelaars, geschilderde ooievaars en meer te zien. Je hebt misschien zelfs het geluk om een glimp van luipaarden of luiaardberen in het bos op te vangen. Terwijl je verder rijdt, bewonder je de groene bomenrij in de verte, de blauwe lucht en smaragdgroene graslanden. Adem de frisse lucht in en steek een geweldige safari van je bucketlist.

Van Kandy: Sigiriya Rock, Village Tour en Minneriya Park

8. Van Kandy: Sigiriya Rock, Village Tour en Minneriya Park

Begin je tour om 6.30 uur met ophalen bij je hotel in Kandy. De eerste stop op je reisroute is het Sigiriya-rotsfort, een UNESCO-werelderfgoed. die u om ongeveer 09:00 uur zult bereiken. De iconische rots van Sigiriya, die oprijst uit de centrale vlaktes, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een platte top die de ruïnes van een oude beschaving bevat, waar u in de vroege ochtend betoverende uitzichten over door mist gehulde bossen zult ontdekken. Beklim een reeks duizelingwekkende trappen die zijn bevestigd aan steile muren om de top van de ruïnes te bereiken. Passeer een reeks fresco's en een paar kolossale leeuwenpoten uitgehouwen in het gesteente. Bewonder het omliggende landschap van met lelie beklede grachten, watertuinen en rustige heiligdommen die de site omringen. Na een bezoek aan het fort, ga je naar een lokaal dorp in Sigiriya om een dorpstour te ervaren. Krijg de kans om op een ossenkar te rijden en ervaar de wereld vanuit het perspectief van een lokale boer. Neem daarna een ontspannen catamaransafari door een kalm meer. Wandel door de gouden velden rijp met hun oogst van padie. Bekijk een traditionele kookdemonstratie, die je de basis van de Sri Lankaanse keuken leert. Verras je smaakpapillen met een huisgemaakte lunch; gemaakt boven een houtvuur en geserveerd op geurige lotusbladeren geplaatst over geweven trays. Nadat je het dorpsleven van Sri Lanka hebt ervaren, reis je verder naar Minneriya National Park om op safari te gaan. Zie de beroemde Sri Lankaanse olifanten, zeldzame vogelsoorten, zoutwaterkrokodillen, Indische pythons en een overvloed aan flora en fauna. Na het voltooien van de jeepsafari om ongeveer 18:00 uur en terug te keren naar je hotel in Kandy, stop je onderweg voor het diner, op eigen kosten.

Van Colombo: Anuradhapura-dagtour

9. Van Colombo: Anuradhapura-dagtour

Naar aanleiding van het hotel pick-up door uw chauffeur en gids om 06:00 in de ochtend van Colombo City gebied, zul je beginnen te Anuradhapura. Bij aankomst in Anuradhapura zal uw eerste stop de Anuradhapura World Heritage Site en ruïnes. Anuradhapura, de oude hoofdstad van Sri Lanka is een UNESCO World Heritage Site bekend om zijn goed bewaarde ruïnes die de illustere oude Lankan beschaving. Er zijn verschillende interessante locaties kan bezoeken, namelijk de majestueuze Ruwanweliseya Stupa, één van de grootste structuren van de oude wereld, Brazen Palace met zijn 1.600 stenen zuilen die de resten van een meerdere verdiepingen verblijf voor monniken, Isurumuniya rotstekening van de ' The Two Lovers ', de twee vijvers gebruikt door boeddhistische monniken als een zwemvijver en Thuparama Dagoba, de oudste Dagoba in het land beschouwd als het sleutelbeen van de Boeddha zelf en diverse andere dagobas verankeren. Volgende je hoofd te verkennen Jaya Sri Maha Bodhi. The Sacred Jaya Siri Maha Bodhi in Anuradhapura wordt gerekend als de oudste overlevende historische boom ter wereld. Het werd naar Sri Lanka gebracht door de Theri Sangamitta, dochter van keizer Asoka en werd geplant in de Mahameghavana Park in Anuradhapura in 249 voor Christus door koning Devanampiyatissa. Er wordt gezegd dat de zuidelijke tak van de Jaya Siri Maha Bodhi bij Buddha Gaya in India waaronder Lord Buddha bereikte de Verlichting zijn. Dan beginnen voor Jethawanaramaya Stupa. De Jethawana stupa, de centrale ritueel monument van de Jethawana klooster, had een diameter van 370 voeten. Opgericht in de 3e eeuw na Christus, het klooster was de residentie van 3000 monniken. Recente opgravingen bevestigen dat het fundament van de stupa was 28 voet diep en rustte op gesteente. Dit stupa, de hoogste bakstenen bouwwerk ter wereld, werd gebouwd in overeenstemming met de technische principes die zelfs vandaag de dag worden gevolgd. U zult Abhayagiri Dagoba verkennen. De Abhayagiri Dagoba is de tweede grootste steen structuur in de wereld na de Jetavana Dagoba. Het werd gebouwd door koning Gajabahu (114-136 na Christus) en een hoogte van 370 voet (115m) bereikt. Na de lunch in een lokaal restaurant door uw eigen kosten overgaan tot Maansteen of Sandakada Pahana. Sandakada Pahana, ook wel bekend als Moon-stone, is een uniek kenmerk van de Sri Lankaanse boeddhistische architectuur van het oude Sri Lanka.It is een uitbundig versierde halfronde stenen plaat, meestal geplaatst aan de onderkant van de trappen en ingangen. Eerst gezien in het laatste stadium van de Anuradhapura periode, de sandakada Pahana geëvolueerd door de Polonnaruwa, Gampola en Kandy periode. Later bezoeken Mihintale. Mihintale heuvel is de plek waar Koning Devanampiya Tissa van Anuradhapura ontmoette Mahinda, een boeddhistische monnik en de zoon van de Indiase boeddhistische keizer Ashoka. Mahinda vroeg de koning een raadsel en toen de koning in staat zijn om het op te lossen was, Mahinda geacht dat hij een waardig discipel te zijn en omgezet hem tot het boeddhisme. Er zijn religieuze monumenten over de heuvel, en de ruïnes van een klooster en een ziekenhuis. Om ongeveer 20:00, zul je terug komen bij uw hotel in Colombo waar de tour zal eindigen.

Colombo: 3-daagse culturele driehoek 5 UNESCO-erfgoedtour

10. Colombo: 3-daagse culturele driehoek 5 UNESCO-erfgoedtour

Begin aan een spannende driedaagse tour door het heiligste gebied van Sri Lanka, de Culturele Driehoek. Bekijk 5 UNESCO-sites, waaronder Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla en Kandy. Overnacht in een hotel in Sigiriya tussen privé-begeleide sightseeing-ondernemingen. Laat je ophalen in Colombo en ga naar je hotel in Sigiriya via Anuradhapura, de oudste stad van Sri Lanka. Imposante boeddhistische tempels, dagoba's, paleizen, tuinen en andere opmerkelijke bouwwerken in de stad getuigen van de grootsheid van de oude beschaving. Kom tot rust voor een goede nachtrust in uw hotel in Sigiriya. Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar het rotsfort Sigiriya, de thuisbasis van de oudste aangelegde tuinen ter wereld, en vervolgens naar de oude stad Polonnaruwa. Wees getuige van massieve, uit steen gehouwen Boeddhabeelden, dagoba's, een audiëntiezaal en nog veel meer in het culturele museum van Polonnaruwa. Kies ervoor om uw ervaring te verbeteren met een safari in het wild in het Minneriya National Park. Spot wilde olifanten, beren, wilde zwijnen, herten, buffels, apen en misschien zelfs een luipaard. Overnacht in Sigiriya. Vertrek vroeg naar Colombo via Kandy en bezoek onderweg een kruidentuin. In Matale worden specerijen en kruiden gebruikt voor de Sri Lankaanse keuken en medicijnen. Hoor over deze geschiedenis terwijl je de site verkent. De Dambulla Golden Temple en Tooth Relic Temple zullen zeker een nieuw niveau van heiligheid aan je ervaring toevoegen. Dambulla herbergt meer dan 150 Boeddhabeelden en een groot aantal oude muurschilderingen. De volgende stop is Kandy City. Tegenwoordig is Kandy een van de belangrijkste steden van Sri Lanka vanwege de aanwezigheid van de tempel van de heilige tand van de Boeddha. Dit is de meest bezochte boeddhistische tempel op het eiland, die elke dag door duizenden toegewijden wordt bezocht. Keer terug naar je hotel in Colombo.

Veelgestelde vragen over Anuradhapura

Welke topattracties zijn een must-see in Anuradhapura?

De topattracties in Anuradhapura zijn:

Sitemap Anuradhapura

Wil je alle activiteiten in Anuradhapura ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Anuradhapura

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 18 beoordelingen

Vanuit thuis geregeld én betaald. Bij aankomst op het vliegveld stond onze taxi klaar terwijl we best veel vertraging hadden. Suoer!

De driver stond al klaar bij aankomst, zelfs nog na 2uur vertraging te hebben. Raad iedereen aan om zo aan de reis te beginnen.

Hele vriendelijke chauffeur. Was ruim optijd en communiceerde via whatsapp wat erg handig was. Aanrader!