Datums kiezen

Aosta
Eten & drinken

Eten & drinken

Aosta Eten & drinken: onze aanbevelingen

Aosta: rondleiding met gids

1. Aosta: rondleiding met gids

Geniet van een uitgebreide maaltijd (lunch of diner) door het centrum van Aosta tijdens een rondleiding met gids. Leer meer over elk gerecht dat je proeft terwijl je lokale restaurants, moderne cafés en historische eetgelegenheden bezoekt. Ontdek wat de lokale keuken te bieden heeft. Probeer het beste eten in Aosta en leer onderweg een beetje over de lokale cultuur. Hier is een lijst met mogelijke proeverijen: Valle d'Aosta-schotel vergezeld van lokale wijn - authentieke traditionele smaken van Val d'Aosta met een rijke schotel van jambon gekruid in jeneverbes en genepy, reuzel van Arnad Dop, kastanjes op siroop met honing, mocetta, kazen uit Valle d'Aosta, wit en zwart brood Fontina-kaas geserveerd met polenta - de typische lokale kaas geserveerd op croutons van versgebakken polenta...een geldig alternatief voor de schotel, te proeven onder het genot van een goed glas wijn! Fondue - bereid met de traditionele Aosta-vallei Fontina Dop. Geproefd met croutons of bij een heerlijk groentegebakje. Een delicatesse om van te proeven! Zuppa alla Valpellinentse - typisch recept van boerenoorsprong van de Valle d'Aosta, het is een rijk en authentiek gerecht op basis van savooiekool en natuurlijk fontina-kaas. Perfect om op te warmen tijdens de lange winterdagen! Polenta concia - volgens de Valle d'Aosta-traditie, decennialang met wijsheid bereid in een van de beste restaurants van de stad. Proeven van lokale kazen uit de Valle d'Aosta - de meest traditionele, geserveerd in een oude kaaswinkel in de stad en vervolgens geproefd (afhankelijk van het seizoen) op een prachtige locatie. Tegole valdostane - handgemaakt in een van de beste patisserieën van Aosta. Een heerlijk cadeau om ook thuis van te genieten! Koffie - geserveerd in een prachtige tuin in het centrum van de stad. Het zal je verbazen! Gin (alleen winteravonden) - een geweldige manier om een koude winteravond af te sluiten, in een gastronomische plek die gewijd is aan het proeven ervan. IJs (alleen in de zomer) - bereid met alleen natuurlijke ingrediënten in een van de beste lokale ambachtelijke ijssalons.

Aosta: zelfgeleide audiotour om Romeins erfgoed te ontdekken

2. Aosta: zelfgeleide audiotour om Romeins erfgoed te ontdekken

Aosta ligt aan de oude Romeinse weg van Gallië, strategisch gelegen en veroverd door Rome in de tijd van keizer Augustus. De stad heeft de bijnaam "het kleine Rome van de Alpen", waar je de charme van een andere plek ademt, gelegen tussen deze prachtige bergen. We ondernemen een ontspannen stadswandeling gericht op het ontdekken van symbolische archeologische resten. Duik met uw smartphone in een Romeinse omgeving terwijl u in uw eigen tempo door de straten van Aosta slentert. Geniet van volledige autonomie door het gebruik van uw smartphone en hoofdtelefoon terwijl u de belangrijkste Romeinse poorten, oude wachttorens, legendarische gebouwen, Romeinse verdedigingsmuren en een pittoresk stadscentrum ontdekt. Bovendien begeleiden we u naar de beroemdste sites waar bezoekers (op eigen kosten) naar toe kunnen gaan: - Romeins Theater (oktober – maart: 10.00 – 13.00 uur / 14.00 – 17.00 uur; april – september: 09.00 uur – 19.00 uur) - Archeologisch Museum (oktober – maart: 10.00 – 13.00 uur / 14.00 uur – 17.00 uur; april – september: 09.00 uur – 19.00 uur) - Forensische Cryptoporticus (oktober – maart: 10.00 – 13.00 uur / 14.00 uur – 17.00 uur; april – september: 9.00 uur – 19.00 uur) U kunt de bijgewerkte openingstijden en meer informatie hier bekijken: https://www.lovevda.it/en/culture/roman-architecture Let op: je kunt het cumulatieve ticket ‘Aosta Archaeology’ kopen, waarmee je in één ticket toegang hebt tot al het bovenstaande en de vroegchristelijke kerk van San Lorenzo!

Aosta: privéwandeling met proeverijen van eten en wijn

3. Aosta: privéwandeling met proeverijen van eten en wijn

Aosta is een oude stad met een complexe en charmante geschiedenis; Grijp de kans om het te ontdekken met een gekwalificeerde gids die je de artistieke uitmuntendheid en oriëntatiepunten laat zien, de meest geheime hoekjes van de stad aanwijst, evenals de verbazingwekkende Mont Blanc. De wandeling begint bij Porta Pretoria, de hoofdpoort van het Romeinse centrum, voordat je richting de verbluffende gevel van het Romeinse theater gaat. Bekijk de verbazingwekkende cryptoporticus, een ondergrondse galerij die de twee originele tweelingtempels van het heilige terras omlijst. Ga vervolgens langs de klassieke bezienswaardigheden, de collegiale kerk van Sant'Orso en de kathedraal van Aosta met zijn twee karakteristieke klokkentorens. De tour wordt afgesloten met een proeverij van typische producten, waaronder een selectie van gezouten vlees, twee soorten Fontina-kaas, Toma uit Gressoney en twee glazen lokale wijn.

Aosta: Pasta en Tiramisu Workshop met Maaltijd en Aperitivo

4. Aosta: Pasta en Tiramisu Workshop met Maaltijd en Aperitivo

Leer hoe je 'sfoglia' (verse pasta) met de hand rolt en hoe je 2 eenvoudige pastasoorten bereidt met een lokale gastheer tijdens deze workshop in Aosta. Leer hoe je iconische tiramisu bereidt als kers op de taart. Maak een maaltijd van je creaties geserveerd met koffie, water en wijn. Ontmoet je gastheer bij hem thuis in Aosta. Deel je passie voor de Italiaanse keuken terwijl je nieuwe vrienden maakt in deze praktijkgerichte kookles. Ervaar de Italiaanse cultuur terwijl je lokale specialiteiten bereidt uit familiekookboeken die het grote verhaal van de traditionele regionale keuken vertellen. Warm op met een aperitivo van prosecco en wat lichte snacks. Stroop je mouwen op en maak twee pasta's met alle ingrediënten, apparatuur en stap-voor-stap aanwijzingen die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden. Maak je creaties af en smul van verrukkelijk eten terwijl je wijn en koffie drinkt met je gastheer. Leer nieuwe vaardigheden om mee naar huis te nemen en maak authentieke lokale connecties.

Turijn: begeleide wandeling door het centrum van de geschiedenis van de vrouw

5. Turijn: begeleide wandeling door het centrum van de geschiedenis van de vrouw

In Turijn is de vrouwelijke aanwezigheid in de geschiedenis en politiek van de stad heel goed neergezet door grote persoonlijkheden. Sluit je aan bij een hechte groep reizigers van alle geslachten en leeftijden en ga op pad voor een wandeltocht vol ongewone verhalen. Centraal staan de grote vrouwen van Turijn, we zullen praten over hun invloed op de samenleving en hun intrigerende levens, langs de paleizen en villa's gewijd aan de Madames van de hoofdstad. Begin vanaf Piazza Castello met de twee beroemdste Madames van de 17e eeuw, Cristina van Frankrijk en Maria Giovanna van Savoye, vrouwen die Parijse mode, shows, kunstenaars en architecten naar Turijn brachten. Palazzo Madama, een hoeksteen van de barok, was in feite de residentie van Maria Giovanna! Ga verder naar de jaren 1800 met "La Bela Rosin" (Rosa Vercellana), minnares en vervolgens morganatische bruid van koning Vittorio Emanuele II. Luister naar de verhalen over de intriges die verband houden met haar figuur. Loop langs de Via Roma en de Via Carlo Alberto waar je Maria Vittoria, hertogin van Aosta, de eerste vrouwelijke filantroop, promotor van onderwijs en cultuur in de achtergestelde sociale klassen zult ontmoeten. Rita Levi Montalcini en neurowetenschappen, Susanna Agnelli en vrouwelijk ondernemerschap, Milena Canonero en cinema, en ten slotte Carol Rama, het eclectisme in de kunst.

Aosta: Show Cooking & Dining Experience bij de lokale bevolking thuis

6. Aosta: Show Cooking & Dining Experience bij de lokale bevolking thuis

Neem deel aan een private dining-ervaring bij een local thuis. Bekijk een exclusieve kookshow en proef authentieke recepten die zijn gekoesterd in familiekookboeken en zijn doorgegeven door echte Italiaanse mama's. Voel de warmte van Italiaanse gastvrijheid terwijl u contact maakt met de lokale bevolking. Geniet van een 4-gangenmenu inclusief voorgerecht, pasta, hoofdgerecht met bijgerecht en dessert inclusief drankjes (water, selectie van rode en witte wijnen uit regionale kelders en koffie). Neem aan het einde van de ervaring een officieel schort als souvenir mee naar huis.

5 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Aosta

Aosta

Veelgestelde vragen over Eten & drinken in Aosta

Welke andere activiteiten dan Eten & drinken zijn de moeite waard in Aosta?

Welke Eten & drinken in Aosta nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in Aosta

Wil je alle activiteiten in Aosta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.