Aosta: rondleiding met gids
Geniet van een uitgebreide maaltijd (lunch of diner) door het centrum van Aosta tijdens een rondleiding met gids. Leer meer over elk gerecht dat je proeft terwijl je lokale restaurants, moderne cafés en historische eetgelegenheden bezoekt. Ontdek wat de lokale keuken te bieden heeft. Probeer het beste eten in Aosta en leer onderweg een beetje over de lokale cultuur. Hier is een lijst met mogelijke proeverijen: Valle d'Aosta-schotel vergezeld van lokale wijn - authentieke traditionele smaken van Val d'Aosta met een rijke schotel van jambon gekruid in jeneverbes en genepy, reuzel van Arnad Dop, kastanjes op siroop met honing, mocetta, kazen uit Valle d'Aosta, wit en zwart brood Fontina-kaas geserveerd met polenta - de typische lokale kaas geserveerd op croutons van versgebakken polenta...een geldig alternatief voor de schotel, te proeven onder het genot van een goed glas wijn! Fondue - bereid met de traditionele Aosta-vallei Fontina Dop. Geproefd met croutons of bij een heerlijk groentegebakje. Een delicatesse om van te proeven! Zuppa alla Valpellinentse - typisch recept van boerenoorsprong van de Valle d'Aosta, het is een rijk en authentiek gerecht op basis van savooiekool en natuurlijk fontina-kaas. Perfect om op te warmen tijdens de lange winterdagen! Polenta concia - volgens de Valle d'Aosta-traditie, decennialang met wijsheid bereid in een van de beste restaurants van de stad. Proeven van lokale kazen uit de Valle d'Aosta - de meest traditionele, geserveerd in een oude kaaswinkel in de stad en vervolgens geproefd (afhankelijk van het seizoen) op een prachtige locatie. Tegole valdostane - handgemaakt in een van de beste patisserieën van Aosta. Een heerlijk cadeau om ook thuis van te genieten! Koffie - geserveerd in een prachtige tuin in het centrum van de stad. Het zal je verbazen! Gin (alleen winteravonden) - een geweldige manier om een koude winteravond af te sluiten, in een gastronomische plek die gewijd is aan het proeven ervan. IJs (alleen in de zomer) - bereid met alleen natuurlijke ingrediënten in een van de beste lokale ambachtelijke ijssalons.