Apostolisch Paleis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Apostolisch Paleis

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 29.893 beoordelingen

Heerlijk om als eerste de sixtijnse kapel in te lopen.

Prima geregeld en aardige gids. Rustig en met veel ruimte de sixtijnse kapel bekeken. Ze nam ons ook mee naar de Sint Pieter. Helaas konden we, doordat ze ons ook de Sint Pieter liet zien, niet meer met ons kaartje terug naar de Vaticaanse musea. Hadden om dit nog te bekijken in de rij moeten aansluiten om nieuw kaartje te kopen. Dit was vooraf niet medegedeeld. Dat was dus jammer.

Zo'n bijzondere ervaring om als eerste, met een kleine groep, de Sixtijnse kapel in te gaan, een uur daar door te brengen en alles rustig op ons in laten werken zonder de massa mensen die er normaal is. Ook super om in het begin door de lege (!) gangen van het Vaticaanse museum te wandelen. De Rafael zalen zijn ook bijzonder mooi - audio gids zeker aanrader!

Zeer aan te bevelen, inclusief de wandeling door Rome in de vroege och

's Morgens heel vroeg op, maar dat leverde plaatjes op die je zo gauw niet meer zult meemaken: een verlaten Piazza La Rotonda, een verlaten Engelenbrug, mooi, mooi. Ontvangst goed georganiseerd, de gids onderhield ons en we liepen door een verlaten (!) gang door het museum. Toen we uit het museum kwamen, zagen we dat het niet voor niets was geweest.

Het was een geweldige belevenis. Vooral het bezoek aan de tuinen en de lunch in deze tuinen. De tijd voor het bezoek aan het paleis was helaas veel te kort. Wij moesten ons haasten om op tijd aanwezig te zijn voor de tuinen. Daardoor hebben veel zalen en historische voorwerpen gemist.

A very early tour which allows you to really enjoy the Sistine Chapel in peace and quiet – that was wonderful! Our guide Gigi was excellent; he knew so much, was funny and friendly. Couldn't be better! If we come back for another visit, we surely will book this tour again.