Belevingen in
Aqaba

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Aqaba: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

1. Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een privé-excursie met een kleine groep voor een intieme kijk op het leven op enkele van de meest historische plekken van de regio. Bewonder de monumenten van de in de rotsen uitgehouwen stad Petra, ga naar de Dode Zee om de zonsondergang te zien en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Dag 1: Je wordt eerst om 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Amman en gaat dan over de snelweg door de woestijn richting Wadi Mousa (Petra). Je pauzeert bij het natuurreservaat Dana en bewondert het geweldige landschap. Je gaat door naar het Shobak-kasteel en bezoekt dan Klein Petra. Je wordt afgezet bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Dag 2: Je brengt de dag door met het verkennen van Petra tot 16:00 uur (14:00 uur in de winter). Na deze verkenning ga je naar Wadi Rum waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. Dag 3: Verken de vallei tijdens een jeepsafari. Dan ga je naar een strand aan de Dode Zee. Je komt richting Akaba door de Grote Slenk. Dan kun je de zonsondergang zien bij de Dode Zee. 's Avonds ga je weer terug naar Amman.

...
Van Amman: Petra, Wadi Rum, Rode en Dode Zee 2-daagse reis

2. Van Amman: Petra, Wadi Rum, Rode en Dode Zee 2-daagse reis

Haal het meeste uit je tijd in Jordanië tijdens een tweedaagse tour vanuit Amman. Reis met een professionele Engelssprekende chauffeur in een moderne auto en geniet van een combinatie van begeleide en onafhankelijke tijd. Kampeer 's nachts in je eigen bedoeïenentent in het hart van Wadi Rum. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Amman, rijd je 3 uur naar Petra. Als je daar bent, bewonder je een UNESCO-werelderfgoed en een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Vanaf daar rijdt u 2 uur verder naar Wadi Rum en ontdekt u de bedoeïenencultuur. Slaap een nacht in Wadi Rum en kies uit 2 tentstijlen: Deluxe, de standaard bedoeïenentent; of luxe, met een Bubble of Mars-tent. Beide hebben een eigen badkamer en airconditioning / verwarming op de tent. Op de tweede dag bezoekt u de stranden van de Rode Zee op Akaba voordat u een rit van 4 uur maakt naar de Dode Zee. Drijf op een van het zoutste water ter wereld en ga dan terug naar Amman voor drop-off in je hotel.

...
Van Aqaba: 2 uur durende jeeptour naar Wadi Rum

3. Van Aqaba: 2 uur durende jeeptour naar Wadi Rum

Profiteer van een ophaalservice vanaf de locatie van je keuze in Aqaba, en de reis naar Wadi Rum in de Jordaanse woestijn voor een 2 uur durende rit door een landschap door een landschap dat door T.E. Lawrence wordt beschreven als "machtig, resonerend en goddelijk". Ontdek waarom de lokale bevolking het de "Vallei van de Maan" noemt. Reis door het adembenemende landschap vol met geschiedenis, en ontdek een tijdloze plek die vrijwel onaangetast is gebleven door de mensheid en haar destructieve krachten. Bewonder hoe het weer en de wind  monumentale rotsformaties hebben gevormd die oplopen tot 1.750 meter vanaf de woestijnbodem. De bergen zijn een uitdaging voor echte bergbeklimmers en bieden wandelaars absolute rust in eindeloos leeg land. Verken de kloven en watergaten. Verken de 4.000 jaar oude rotsschilderingen en andere schatten van de wildernis, voordat je terugkeert naar je hotel of afgezet wordt bij een eindpunt van je keuze in Aqaba.     

...
Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

4. Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

Je wordt om 03:00 uur opgehaald bij het David Citadel Hotel in Jeruzalem. Dan rijd je in een comfortabel voertuig door de woestijn toen je de grens bij Arava bereikt. Met hulp van de assistenten steek je de grens over. De procedure kan maximaal een uur duren.  Om 08:30 uur ga je van de grens naar Petra met een nieuw voertuig met airconditioning. Deze rit duurt ongeveer 2-3 uur.  Via een schilderachtige route langs de bergen kom je aan bij Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen.   Om ongeveer 11:30 uur begint je rondleiding door Petra bij de ingang met een groep van maximaal 25 mensen. Verken de hoogtepunten van de indrukwekkende plek met je gids. Daarna begint je reis naar Akaba om 16:30 uur. Onderweg pauzeer je een aantal keer bij bepaalde uitkijkpunten om het prachtige landschap van Wadi Rum te bekijken. Om 19:30 uur ga je met assistentie van je gids terug naar Israëlisch grondgebied. Rond middernacht kom je weer aan op het ophaalpunt in Jeruzalem.

...
Van Aqaba: Petra 1-daagse tour

5. Van Aqaba: Petra 1-daagse tour

Ontdek de site die UNESCO omschreef als "een van de meest waardevolle culturele eigendommen van het culturele erfgoed van de mens." Petra, een van de 7 nieuwe wereldwonderen, werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en omvat een reeks massieve tempels, graven en bouwwerken die in de rode woestijnbergen zijn uitgehouwen. , oud vakmanschap en pure schoonheid van de ruïnes van Petra. Begin je tour met het ophalen van je hotel in Aqaba, waarna je rechtstreeks naar de site wordt gereden. Na een wandeling door de enorme rotsformaties die een baldakijn boven de woestijnhemel vormen, krijg je je eerste glimp van de oude stad. Bezoek de monolithische schatkamer, rouwzalen, grotten, graven, tempels - en meer adembenemende bezienswaardigheden van deze unieke locatie. Nadat je bezoek is afgelopen en je stopt bij de cadeauwinkel, stop je voor de lunch in een restaurant dat gespecialiseerd is in lokale delicatessen. Je keert rond 19.00 uur terug naar je hotel, perfect op tijd om de bezienswaardigheden te verteren tijdens het diner.

...
Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

6. Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

Ontmoet je gids bij het centrale vertrekpunt in Tel Aviv. Begin je reis om 03:00 uur, zodat je vroeg genoeg in Petra aankomt om te genieten van een volledige dag sightseeing. Reis naar de grens Arava. Aan de grens helpt je gids je Jordanië binnen te komen. Rijd vanaf de grens naar Petra in een comfortabel voertuig met airconditioning. Je ontspant tijdens de rit over de enorme snelweg die bekend staat als de 'woestijnweg'. Reis over een schilderachtige bergroute langs de berghelling. Kom om ongeveer 11:30 uur aan in Petra en volg een rondleiding door dit UNESCO-Werelderfgoed en één van de 7 wereldwonderen. Verken de zandstenen stad gebouwd in de 3e eeuw door de Nabateeërs. Ontdek de paleizen, tempels, graven, bergingen en stallen die allemaal in de zachte stenen rotsen zijn uitgehouwen. Bewonder de pilaren in Griekse stijl van de Schatkist - een meesterwerk van metselwerk. Loop door de graven die bekend staan als de straat met gevels. Bezoek het theater met 7000 zitplaatsen.   Reis terug naar Aqaba om 16:30 uur. Je pauzeert onderweg bij observatiepunten en bewonder het prachtige landschap van Wadi Rum. Om 19:30 uur keer je terug naar Israël.

...
Wadi Al Mujib en panoramische tour over de Dode Zee vanuit Aqaba

7. Wadi Al Mujib en panoramische tour over de Dode Zee vanuit Aqaba

Begin je 10-uur durende excursie vanuit Aqaba met een bezoek aan Wadi Al Mujib - het laagste natuurreservaat ter wereld. Bewonder het spectaculaire landschap dat zich uitstrekt langs de oostkust van de Dode Zee. Bewonder de uitzichten op de diepe kloof van Wadi Mujib. Doorgaan naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Gelegen in de Jordaanvallei ten zuidoosten van Amman, is het een van 's werelds meest spectaculaire natuurlijke landschappen en de rijkste bron van natuurlijke zouten. Het verbergt ook schatten die zich gedurende duizenden jaren hebben opgehoopt. Geniet drie ontspannen uren zwemmen, zonnebaden en genieten van een lunchbuffet in een vijfsterrenhotel voordat u terugkeert naar Aqaba.

...
Van Sharm El Sheikh: dagtour naar Petra per veerboot

8. Van Sharm El Sheikh: dagtour naar Petra per veerboot

Begin je reis naar Petra met ophalen van Sharm El Sheikh in een modern voertuig met airconditioning tussen 01.30 uur en 02.00 uur. Reis naar de grensovergang bij Taba en arriveer om ongeveer 06:00 uur. Ontmoet en geholpen aan de grens, en eenmaal in Jordanië reis je naar de haven van Akaba. Spring op de veerboot en vaar rechtstreeks naar "Rose City" in Jordanië, wereldwijd bekend als Petra. Verken de verloren stad van de Nabateeërs, die vele eeuwen geleden in de bergen is uitgehouwen. Kies tussen wandelen of rijden op een kameel naar de Siq (kloof), een natuurlijke scheur in de rotsen. Volg het pad dat naar de stad leidt en ontdek de prachtige gravures van beelden, idolen en verschillende structuren. Aan het einde van de kloof ziet u de beroemde "Al Khazneh" die al meer dan 2000 jaar bestaat. Zie het Romeinse theater, de koninklijke graven, de Romeinse collonaded street en Qasr al-Bent met een gids. Na het ontdekken van de vele prachtige bezienswaardigheden van Petra, geniet je van een lunch in een lokaal restaurant voordat je terugkeert naar de haven van Akaba om de cruise terug te nemen naar Taba. Tot slot wordt u bij aankomst in Sharm El Sheikh rond 23.00 uur teruggebracht naar uw hotel.

...
Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

9. Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

Als je Petra binnenkomt, via de Siq, kom je bij de beroemde Schatkamer. Een van de redenen waarom Petra een van de zeven wereldwonderen is, is de spectaculaire Treasury-façade. Met talloze standbeelden, gevels, tempels, graven, grotten en een Romeins theater is Petra een onvergetelijke ervaring in oude architectuur. De Nabateeërs bewoonden Petra meer dan 2000 jaar geleden en floreerden door het bouwen van een waterleidingsysteem. Water werd verkocht aan de passerende karavanen, kooplieden en reizigers. Na een aardbeving in 363 na Christus raakte Petra in verval. Zonder voldoende middelen om de stad weer op te bouwen, verlieten mensen Petra. Reisroute Dag 1: 08.30 uur - ophalen bij je hotel in Eilat 09:00 uur - steek de grens over en rijd naar Petra 11:00 AM – start de toerdag 15.30 uur – lunch in een lokaal restaurant 17:00 uur – inchecken bij uw hotel en vrije avond Dag 2: 8:00 AM – ontbijt in het hotel 09:00 uur - vrije tijd om Petra of de omliggende markten te verkennen 16.30 uur – ophalen bij het hotel 18.30 uur – aankomst in Akaba 19:00 uur – rijden naar grens- en paspoortcontrole

...
Vanuit Eilat: begeleide dagtocht Petra met vervoer

10. Vanuit Eilat: begeleide dagtocht Petra met vervoer

De tocht vertrekt vanuit  Eilat  en gaat richting Petra. Onderweg steek je de  Avora -grens over. Rijd door de stoffige woestijnlandschappen en bewonder het uitgestrekte zandlandschap dat zich overal om je heen uitstrekt. Volg de schilderachtige route langs de bergen voordat je aankomt bij Petra, één van de zeven wereldwonderen. Bij aankomst verken je de hoogtepunten van de site met je deskundige gids en luister je naar fascinerende verhalen en legendes over de mensen die hier ooit woonden. Terwijl je rondwandelt, bewonder je de levendige tinten van de rotsen waaruit de meeste gebouwen hier zijn gebeeldhouwd, waardoor Petra de bijnaam ‘rode roosstad’ kreeg. Krijg na je rondleiding wat vrije tijd om op je gemak door de site te dwalen en je te concentreren op de gebieden die je het meest interesseren. Na de tour start je de terugreis naar  Eilat  in de richting van de havenregio van  Akaba. Onderweg bezoek je een aantal observatiepunten om het adembenemende landschap van de Wadi Rum-woestijn te bewonderen, waar de rode rotsachtige bergen opgaan in de zonnige horizon.

...

Sitemap Aqaba

Wil je alle activiteiten in Aqaba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aqaba

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 225 beoordelingen

We werden bij het hotel opgehaald door Ahmed Hussin, een zeer goede chauffeur en een aangenaam persoon, op weg naar Petra liet hij ons speciale plekken zien. Wij verbleven in hotel edom in wadi Musa, dat vonden wij luxueus. Op de 2e dag waren we, op aanraden van Ahmed, kort na 6 uur in Petra, wat we leuk vonden, hoewel we geen vroege vogels zijn: de dag was nog fris, er was mooi licht en niet veel bezoekers. 's Middags waren we in Wadi Rum - het was daar fantastisch: de woestijn met het rode zand en de rotsen, de zonsondergang, de gastvrijheid in het kamp, de sterrenhemel, de tenten, het eten. De jeeptour op de 3e dag was bijzonder. Toen ging het terug in de richting en nog steeds de indruk van de Dode Zee. 's Avonds waren we terug in ons hotel. We voelden ons de hele tijd veilig en het was leuk met Ahmed.

Zeer goede organisatie en assistentie bij de grensovergang in Israël en Jordanië. Alles ging heel snel. En de reis naar Petra ... waw! Nizar is de beste ... verdiende al het geld. Een goed opgeleide man, met een brede algemene cultuur, die ons de hele geschiedenis van Petra, maar ook van het Midden-Oosten heeft gepresenteerd! Everiting is ok!

Alles verliep zoals gepland. De bus arriveerde op tijd, gidsen hielpen bij de hele grensovergang, haltes voor Petra waren snel en het weer in Petra was ook bevredigend. Ik raad je alleen aan om een 2-daagse tour te maken, aangezien Petra erg groot is en om er rustig van te genieten en er rustig van te genieten, heb je meer tijd nodig.

Het is niet erg goedkoop. De tour kost 183 euro plus een visum van 125 dollar. MAAR: Alleen de invoer in de prijs van meer dan 100 euro is inbegrepen in de 183 euro. In die zin is de prijs OK. De bus is modern en beschikt over wifi. Aan de grens kostte het ons ongeveer 2 uur om aan te komen.

De gids was goed als je in de buurt van Petra woonde.