Kies data
Belevingen in

Arachova

Arachova: De beste dingen die je niet wil missen

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

1. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de bekendste plekken van het oude Griekenland met een dagtour naar het magische Delphi, de stad van het orakel. Vertrek vanuit Athene, reis naar Delphi, gelegen aan de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg pauzeer je even buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland en welbekend om het orakel. In het museum van Delphi, met een unieke bronzen wagenmenner, zie je de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos en krijg je een geweldig inzicht in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Vanuit Athene: dagtocht per bus naar Delphi & Arachova

2. Vanuit Athene: dagtocht per bus naar Delphi & Arachova

Je ontmoet je gids bij het metrostation Halandri en reist vervolgens per bus naar Delphi. Voor je Delphi bereikt zie je de heilige plek al, staande op twee terrasvormige rotsen die bekend staan als de Feriaden.  Ontdek wat de oude Grieken de "navel der aarde" noemden. Bezoek het Orakel van Delphi, de oudste heilige plek van het oude Griekenland. Eeuwenlang kwamen voorname personen uit de antieke geschiedenis, zoals Alexander de Grote en Cicero, naar Delphi om de goddelijke profetie van de hogepriesteres van Delphi te ontvangen. Het Orakel zat op een drievoet boven een enorme  kloof. Na  het verbranden van gerst en laurierbladeren raakte ze in een goddelijke  trance en diende ze als medium voor de god Apollo. Drink water uit de heilige bron van Castalia. Verken het Archeologisch Museum van Delphi en zie artefacten uit de Archaïsche tot de Romeinse periode, zoals de Sfinx van Naxos, de Iniohos en het standbeeld van Antinoos. Vervolgens kun je genieten van een heerlijke lunch in een nabijgelegen restaurant. Voordat je terugkeert naar Athene zie je nog het pittoreske dorp Arachova, gelegen aan de uitlopers van de berg Parnassus.

Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

3. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Van Athene: Delphi & Arachova begeleide dagtrip

4. Van Athene: Delphi & Arachova begeleide dagtrip

Begin aan een onvergetelijke begeleide dagtocht van Athene naar Delphi, de navel van de oude Griekse wereld. Bezoek de archeologische vindplaats en museum van Delphi en bekijk de tempel van Apollo, het heiligdom van Athena Pronaia en meer. Krijg later vrije tijd om een schilderachtig dorp te verkennen. De ochtend van uw reis ontmoet u uw erkende gids en vertrekt u in een comfortabel voertuig met airconditioning. De rit duurt ongeveer 2,5 uur heen en terug, dus leun achterover en geniet van het voorbijtrekkende landschap terwijl je door de vlaktes van Boeotië rijdt. Terwijl je reist, begin je jezelf onder te dompelen in het oude Griekenland terwijl je gids verhalen vertelt over de oude Griekse mythologie, koning Oedipus, God Apollo en meer. Je eerste stop is bij Kryas Livadeia Springs, een pittoreske vallei in de buurt van de stad Levadia. Beken, kalksteenformaties, stenen en houten bruggen en wandelroutes langs de oevers vormen het perfecte decor voor een fotowandeling. Bekijk tijdens een rondleiding door de archeologische vindplaats enkele van de belangrijkste en meest unieke archeologische monumenten, zoals de tempel van Apollo en zijn orakel, de Atheense Stoa, de veelhoekige muur. Later kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Delphi (toegangsprijzen ter plaatse te betalen), waar wereldwijd bekende kunstwerken te vinden zijn, zoals de Sfinx van Naxos, het standbeeld van Antinous, de schatkamer van Siphnian en de wagenmenner van Delphi. Na het bezoek aan Delphi spring je terug op de bus naar het veelkleurige dorp Arachova, gebouwd op de berghelling. Krijg vrije tijd om zelf een lunch te regelen in een traditionele taverna (kosten niet inbegrepen). Neem de tijd om door de smalle steegjes van het dorp te wandelen, enkele ambachtelijke winkels binnen te gaan voor lokale delicatessen en de lokale handgeweven tapijten te bewonderen. In de late namiddag vertrek je voor je terugkeer naar Athene, op nog eens 2,5 uur rijden.

Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

5. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Je vertrekt vanuit Athene, rijdt over de vruchtbare vlakte van Boeotië en doorkruist de stad Thebe, wereldberoemd om het tragische verhaal van koning Oedipus. Reis verder door de pittoreske stadjes Livadeia en Arachova op de hellingen van de Parnassus. Bij aankomst in Delphi verken je de'Omphalos' ('Navel van de Aarde') en kun je je vergapen aan de ruïnes van een oud heiligdom, dat snel rijkdom vergaarde als de zetel van het orakel. Leer hoe zijn invloed zich buiten de grenzen van de Griekse wereld verspreidde en geniet van het uitzicht op een landschap van ongekende schoonheid. Bekijk de overblijfselen van het Heiligdom van Apollo Pythios en bezoek de Schatkamer van de Atheners. Je ziet de bewaard gebleven zuilen van de Tempel van Apollo en bezoekt het Archeologisch Museum van Delphi, waar je meesterwerken uit de Oud-Griekse beeldhouwkunst kunt vinden. Vergeet niet de legendarische Wagenmenner van Delphi te bezichtigen; het wordt beschouwd als een van de mooiste bronzen beelden uit de klassieke oudheid. Mis ook het standbeeld van de atleet Aghias niet en bekijk nog veel meer boeiende artefacten uit de oudheid. Voordat je naar Athene via dezelfde route terugreist, geniet je van een lunch in het moderne dorp Delphi (als je voor deze optie hebt gekozen). Voor je comfort is er ook in Arachova een extra korte pauze ingelast. Reizigers die aan de kust verblijven zullen om ongeveer 19:30 uur vanuit de terminal van de lokale operator naar hun hotels terugreizen.

Van Athene: Ontdek het oude Griekenland 4-daagse tour

6. Van Athene: Ontdek het oude Griekenland 4-daagse tour

Neem een stap terug uit het heden en verdiepen in de wonderen van het oude Griekenland in de loop van 4 onvergetelijke dagen. Spring aan boord van de luxe bus, leun achterover en geniet van een reis door de archeologische heiligdommen van Epidaurus, Mycene, Nafplio, Olympia, Delphi en Meteora. Met een prachtig landschap langs de weg, ongelooflijke architectuur en een plek om je hoofd te rusten 's nachts, deze tour heeft alles wat je zou willen, en nog veel meer. Dag 1: Bezoek Epdiaurus, Nafpila en Mycene De dag begint met een rit langs het Kanaal van Korinthe naar Epidaurus, de befaamde geboorteplaats van Apollo's zoon Asclepius, en een bezoek aan het oude theater, bekend om zijn symmetrie en uitzonderlijke akoestiek. Vanaf hier kunt u gaan naar de havenstad Nafplio voor een korte stop daarna verder door de vlakte van Argos aankomst in Mycene. Deze archeologische site was ooit een belangrijk centrum voor de Griekse beschaving en is de thuisbasis van het graf van Agamemnon. In de middag vertrekt u voor Olympia, waar u de nacht zullen doorbrengen. Dag 2: Ontdek Olympia en Delphi Er is veel om ontdekt te worden in het huis van de Olympische Spelen. Stride onder de goden in de tempels van Hera en Zeus, ineenkrimpen bij het altaar van de Olympische Vlam, waar de offers werden gemaakt, en buff op uw geschiedenis aan het museum van de site. De reis zal doorgaan op via Patras naar Rio, over de state-of-the-art Rio-Antirrio brug, langs de stad van Nafpaktos en langs de mooie kustweg naar Delphi. Dacht van door de Grieken als het midden van de hele aarde, Delphi werd bekend als de navel van de wereld. In de middag kunt u een reis naar het pittoreske bergdorpje Arachova dan terug naar Delphi voor een overnachting te nemen. Dag 3: Ontdek Delphi en ovenight verblijf in Kalambaka Breng een ontspannen en eventueel spirituele ochtend in Delphi te nemen in de sfeer van dit centrum van de Griekse aanbidding, de plaats waar hemel en aarde elkaar ontmoeten. In de middag vertrekt u voor Kalambaka. Over het hoofd gezien door de Meteora kloosters, zal dit uw rustplaats voor de nacht. Dag 4: De Meteora kloosters en terug te keren naar Athene Reis de hoogten naar Meteora, waar u de belangrijkste complex van Oosters-orthodoxe kloosters kunt bezoeken in Griekenland. Gebouwd hoog op 6 zandstenen pilaren met uitzicht Kalambaka, ervaart u een adembenemend uitzicht gesneden door de elementen van de natuur. Uw terugreis zal een optionele reis naar een fabriek van Byzantijnse stijl iconen bieden, dan verder langs het monument van Leonidas (Koning van Sparta), en afwerking van uw monumentale tour terug in Athene in de late namiddag.

Delphi, Thermopylae privétour van een hele dag vanuit Athene

7. Delphi, Thermopylae privétour van een hele dag vanuit Athene

De dag begint met een ophaalservice vanuit Athene in een privévoertuig met airconditioning. Ga naar Delphi, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar je sightseeingavontuur wacht. Geniet op de site van de vrijheid om de bezienswaardigheden te bezoeken die u het meest interesseren en pas de ervaring aan uw groep aan. Hoogtepunten van Delphi zijn de Tempel van Apollo uit de 4e eeuw voor Christus, de heiligdommen van Apollo en Athene Pronaia, het standbeeld van Leonidas en het archeologisch museum van Delphi. Er zijn ook oude stadions en theaters om je over te verwonderen, evenals de indrukwekkende Thermopylae waar een beroemde strijd plaatsvond. Geniet later van een bezoek aan de stad Delphi, of verken, als u dat liever heeft, het charmante dorpje Arachova. Wandel rond en meng je onder de lokale bevolking, pak een kopje koffie of lunch en koop souvenirs. Aan het einde van een onvergetelijke dag leun je achterover en ontspan je op de terugreis naar Athene.

Delphi en Meteora: driedaagse tour vanuit Athene

8. Delphi en Meteora: driedaagse tour vanuit Athene

Van de klassieke tempel van Apollo tot de torenhoge rotskloosters van Meteora, verken de iconische bezienswaardigheden van Griekenland tijdens een boeiende driedaagse tour vanuit Athene. Dag 1: Trek door Thebe, Levadia en Arachova en kom rond het middaguur aan in Delphi. Ooit beschouwd als het centrum van de aarde en het universum, speelde deze oude stad een centrale rol in de klassieke Griekse wereld, de thuisbasis van de tempel van Apollo, waar het Delphic Oracle was gevestigd. Bezoek spectaculaire kunstwerken uit die tijd in het Museum van Delphi, waaronder de unieke bronzen wagenmenner, de Naxian Sphinx en het standbeeld van Antinoos. Na het bekijken van de uitgebreide archeologische schatten die worden tentoongesteld, geniet u van een vrije avond om de moderne stad op uw eigen voorwaarden te ontdekken voordat u gaat slapen. Dag 2: Verlaat Delphi voor een reis door Centraal-Griekenland, inclusief een korte stop in de historische stad Lamia, voordat u de Thessalische vlakte oversteekt naar Kalabaka; een klein stadje gebouwd aan de voet van de majestueuze Meteora, bekroond door de buitengewone kloosters die zijn naam dragen en een van de meest unieke attracties van het land vormen. Overnacht in Kalabaka, dat wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van heel Griekenland. Dag 3: Beklim Meteora om 2 van de ongelooflijke Byzantijnse kloosters op de kliffen te bezoeken. Bewonder het fantastische uitzicht over Kalabaka en verder vanaf de top van deze zandstenen torens, die eeuwenlang totaal ontoegankelijke toevluchtsoorden vormden voor de verblijvende monniken. Bij terugkeer naar Athene, stop even in Thermopylae om het heroïsche monument van Leonidas, koning van Sparta, te zien en kom dan laat in de middag terug in de hoofdstad.

Van Athene: Delphi, Arachova en Chaerone Pivate-dagtour

9. Van Athene: Delphi, Arachova en Chaerone Pivate-dagtour

Verlaat Athene 's ochtends via de nationale snelweg en passeer de steden Thebe, Levadia en Arachova. Aankomst in Delphi en bezoek de Castalia-bron en de belangrijkste archeologische vindplaats, waaronder de tempel van Apollo, de schatkamer van de Atheners, het stadion en meer. Geniet vervolgens van een lunch in een traditioneel Grieks restaurant in het pittoreske stadje Delphi. Doe nieuwe energie op met heerlijke lokale gerechten en denk na over het bezoek aan de archeologische vindplaats. Na de lunch stop je om de ruïnes van de tempel van Athena Pronea en Tholos te zien. Rijd de berg Parnassos af en stop opnieuw bij Cheronia om de beroemde "Leeuw van Cheronia" te zien. de Atheense en Thebean legers in 338 v.Chr Voel je op je gemak tijdens het reizen in een volledig van airconditioning voorzien Mercedes-voertuig met commentaar van de chauffeur.

3-daagse oude Griekse archeologische vindplaatsen Tour vanuit Athene

10. 3-daagse oude Griekse archeologische vindplaatsen Tour vanuit Athene

Deze spannende driedaagse tour neemt je mee naar de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het klassieke Griekenland. Met een uitstekende introductie tot enkele van de mythen van de antieke wereld, bezoekt u het graf van Agamemnon in Mycene, de tempel van Apollo en Oracle in Delphi en het altaar van de Olympische vlam in Olympia. Je maakt ook korte stops in de steden Tripolis en Megalopolis, rijdt langs het machtige Kanaal van Korinthe en ziet het charmante havenstadje Nafpaktos. Dag 1: Epidaurus – Nayplia - Mycene Na je vertrek uit Athene, bezoek je het Kanaal van Korinthe aan de Saronische Golf en bewonder je het wonderbaarlijke 19e-eeuwse staaltje techniek. Ga verder naar Epidaurus voor een rondleiding door het oude theater, wereldberoemd om zijn uitstekende akoestiek. Ga verder naar Nafplia, de voormalige hoofdstad van de Eerste Helleense Republiek, en rijd door de vlakte van Argos. Bij aankomst in Mycene bezoekt u de ruïnes van de citadel en het graf van Agamemnon. Ga verder naar Olympia voor je overnachting, via de steden Tripolis en Megalopolis, waar je korte stops kunt maken om je benen te strekken of souvenirs te kopen. Dag 2: Olympia - Delphi Bezoek de archeologische overblijfselen van Olympia, de locatie van de Olympische Spelen in de klassieke oudheid en heilige grond voor de oude Grieken. Bewonder de Dorische zuilen van de tempels van Zeus en Hera, bekijk de overblijfselen van het stadion en ga naar het altaar van de Olympische vlam. Verken het Archeologisch Museum van Olympia, direct tegenover de ruïnes gelegen en vol met opgegraven artefacten. Vertrek vanuit Olympia naar Rion en steek de Corinthische Baai over via de nieuwe brug naar Antirion. Leun achterover en geniet van de rit langs de kustweg naar Delphi, langs de charmante kleine havenstad Nafpaktos. Bezoek 's middags het pittoreske bergdorpje Arachova op de hellingen van het Parnassus-gebergte, voor uw overnachting in Delphi. Dag 3: Delphi - Athene Vandaag beleeft u de mysterieuze sfeer van Delphi van dichtbij, met een rondleiding door de archeologische vindplaats hoog in het Parnassus-gebergte. Ooit beschouwd als het centrum van de wereld, was Delphi verbonden met de aanbidding van Gaia, of Moeder Aarde, en bewaakt door een Python-draak die werd gedood door Apollo. Je bezoekt de tempel gewijd aan Apollo en leert over het grote orakel van Delphi. Ga verder naar het theater, waar maximaal 5.000 toeschouwers toneelstukken, poëzielezingen en festivals zouden kijken. Geniet vanaf de top van de heuvel van een prachtig uitzicht op het Parnassus-gebergte en de vallei en verken een indrukwekkende verzameling artefacten en relikwieën die verband houden met het oude Delphi in het Archeologisch Museum. In de middag gaat de tour terug naar Athene, rijdend door de met wijnranken en olijfbomen begroeide heuvels van Parnassus en de vallei van Phocis.

Sitemap Arachova

Wil je alle activiteiten in Arachova ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arachova

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.102 beoordelingen

Great trip! The site is fascinating, with captivating pieces of history and stunning views. Mariana is an excellent guide, kind, fun and very knowledgeable, enthusiastic until the last moment. The traditional lunch in the family-run restaurant adds a lovely touch to this great tour.

Superleuke dag gehad. Effie de gids vertelde veel. Ze sprak Engels en frans. Wij hadden eten erbij genomen. Op zich niet slecht maar staat niet in verhouding met de prijs van 14 euro pp. Het personeel in het betreffende restaurant was erg aardig.

Onze gids, Marianna Tsigaridou van Key Tours, was zeer aanwezig, zeer overtuigend, sprak een zeer begrijpelijk Engels voor ons, Franstaligen. Zijn opmerkingen over de rit en op de site waren erg interessant, soms filosofisch.

Een uitstekende dagtocht om Delphi te zien, onze gids had zoveel kennis van Delphi. De lunch inbegrepen was heel goed voorgerecht en desserts top.

Hele leuke en interessante daguitstap met een fantastische gids!