Wat je niet wil missen in Arachova

Athene: begeleide dagtocht naar Delphi & museum met pick-up

1. Athene: begeleide dagtocht naar Delphi & museum met pick-up

Verken de beroemdste bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens een tour van een hele dag met mythologie als thema, zonder ecologische voetafdruk. Prikkel je fantasie met mythische verhalen over de cultuur en geschiedenis van Delphi. Leer meer over het Orakel, oude ruïnes zoals het amfitheater en de Tempel van Apollo en verdiep je in de lokale geschiedenis. Vertrek uit Athene en reis naar Delphi, gelegen op de uitloper van de berg Parnassos. Bewonder onderweg het Griekse platteland en betreed het land van koning Oedipus, een tragische mythische held wiens lot werd bepaald na het ontvangen van een boodschap van het Orakel van Delphi. Begin met een koffiepauze in Livadia. Eenmaal aangekomen in Delphi kun je het theater bezoeken en genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Krijg inzicht in de wereld van de Oude Grieken. Bezoek de Tempel van Apollo en leer alles over de rituelen uit de antieke Oudheid. Ontdek na de verkenning van Delphi de verhalen achter enkele van de belangrijkste artefacten uit de oudheid in het Museum van Delphi. Bewonder de unieke bronzen wagenmenner, de Naxische Sfinx en het standbeeld van Antinoos, die inzicht geven in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je weer terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassos, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Van Athene: dagtocht naar Delphi en Arachova

2. Van Athene: dagtocht naar Delphi en Arachova

Ontdek UNESCO-Werelderfgoedlocatie Delphi tijdens een rondleiding met gids vanuit Athene. Kom meer te weten over de grote figuren uit de Griekse mythologie en geschiedenis. Bezoek de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos. Verken het dorp Arachova. Ontmoet je gids bij metrostation Halandri, een centraal ontmoetingspunt dat tijd bespaart waardoor je minstens 1 uur extra de tijd hebt voor het verkennen van de bezienswaardigheden die je gaat bezoeken. Stap in de bus en de excursie kan beginnen. Bewonder het prachtige uitzicht op de Parnassus en de Fedriades-rotsen. Ervaar het spirituele hart van het oude Griekenland. Verken het archeologisch museum van Delphi. Bekijk de Sfinx van de Naxiërs en het standbeeld van Antinoos, naast andere artefacten uit de periode van de Archaïsche tot en met de Romeinse tijd. Ga naar het charmante dorp Arachova, genesteld in de uitlopers van de berg Parnassus. De deskundige gids zorgt ervoor dat je tijdens deze onvergetelijke reis niets hoeft te missen.

Van Athene: archeologische vindplaats Delphi met gids van een hele dag

3. Van Athene: archeologische vindplaats Delphi met gids van een hele dag

Begeef je op een onvergetelijke begeleide dagtrip van Athene naar Delphi, de navel van de oude Griekse wereld. Bezoek de archeologische vindplaats en het museum van Delphi. Bekijk de tempel van Apollo, het heiligdom van Athena Pronaia en meer. Geniet later van wat vrije tijd om een schilderachtig dorp te verkennen. De ochtend van uw reis ontmoet u uw gediplomeerde gids en vertrekt u in een comfortabel voertuig met airconditioning. De rit duurt ongeveer 2,5 uur heen en terug, dus leun achterover en geniet van het voorbijtrekkende landschap terwijl je door de Boeotiaanse vlaktes rijdt. Terwijl je reist, dompel jezelf onder in het oude Griekenland terwijl je gids verhalen vertelt over de oude Griekse mythologie, koning Oedipus, God Apollo en meer. Bekijk tijdens een rondleiding door de archeologische vindplaats enkele van de belangrijkste en meest unieke archeologische monumenten, zoals de tempel van Apollo en zijn orakel, de Atheense Stoa en de veelhoekige muur. Bezoek later het Archeologisch Museum van Delphi (entreegeld ter plaatse te betalen), waar wereldwijd bekende kunstwerken te zien zijn, zoals de Sfinx van Naxos, het standbeeld van Antinous, de Siphnian Treasury en de wagenmenner van Delphi . Na een bezoek aan Delphi stap je weer in de bus naar het veelkleurige dorp Arachova, gebouwd op de berghelling. Neem vrije tijd om een lunch te regelen in een traditionele taverna (kosten niet inbegrepen). Slenter door de smalle steegjes van het dorp, ga naar ambachtelijke winkeltjes voor lokale lekkernijen en bewonder de handgeweven tapijten. Vertrek in de late namiddag voor uw terugkeer naar Athene op nog eens 2,5 uur rijden.

Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

4. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Je vertrekt vanuit Athene, rijdt over de vruchtbare vlakte van Boeotië en doorkruist de stad Thebe, wereldberoemd om het tragische verhaal van koning Oedipus. Reis verder door de pittoreske stadjes Livadeia en Arachova op de hellingen van de Parnassus. Bij aankomst in Delphi verken je de'Omphalos' ('Navel van de Aarde') en kun je je vergapen aan de ruïnes van een oud heiligdom, dat snel rijkdom vergaarde als de zetel van het orakel. Leer hoe zijn invloed zich buiten de grenzen van de Griekse wereld verspreidde en geniet van het uitzicht op een landschap van ongekende schoonheid. Bekijk de overblijfselen van het Heiligdom van Apollo Pythios en bezoek de Schatkamer van de Atheners. Je ziet de bewaard gebleven zuilen van de Tempel van Apollo en bezoekt het Archeologisch Museum van Delphi, waar je meesterwerken uit de Oud-Griekse beeldhouwkunst kunt vinden. Vergeet niet de legendarische Wagenmenner van Delphi te bezichtigen; het wordt beschouwd als een van de mooiste bronzen beelden uit de klassieke oudheid. Mis ook het standbeeld van de atleet Aghias niet en bekijk nog veel meer boeiende artefacten uit de oudheid. Voordat je naar Athene via dezelfde route terugreist, geniet je van een lunch in het moderne dorp Delphi (als je voor deze optie hebt gekozen). Voor je comfort is er ook in Arachova een extra korte pauze ingelast. Reizigers die aan de kust verblijven zullen om ongeveer 19:30 uur vanuit de terminal van de lokale operator naar hun hotels terugreizen.

Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

5. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Na het vertrek uit Athene om 8:45 uur, rijd je binnen 2 uur naar Levadia, waar je een stop maakt voor eten, drinken en het strekken van de benen. Voordat je aankomt in Delphi, kom je langs Arachova, een stad die bekend staat om zijn felgekleurde tapijten. Aan de voet van de berg Parnassus ligt het heiligdom van Delphi, ooit de plek van het beroemdste orakel in het oude Griekenland. Gelegen in een spectaculair landschap, was Delphi eeuwenlang een cultureel en religieus centrum, maar ook een symbool van eenheid voor de Griekse wereld. Bezoek deze historische archeologische plek met ruïnes die teruggaan tot de 4e eeuw voor Christus. Begin met de ruïnes van de ongelooflijke tempel van Apollo, gevolgd door het oude theater met 35 rijen en ruimte voor wel 5000 toeschouwers. Ga daarna naar het Museum van Delphi om meer archeologische schatten te zien, waaronder het unieke bronzen standbeeld van de wagenmenner, gewijd aan Apollo in 478 voor Christus. Na dit begeleide bezoek heb je ongeveer 1 uur de tijd voor de lunch voordat je weer instapt in de bus voor je terugreis naar Athene.

Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

6. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Dagtrip met kleine groepen naar Delphi vanuit Athene

7. Dagtrip met kleine groepen naar Delphi vanuit Athene

Vertrek vroeg in de ochtend vanuit Athene en rijd door de vruchtbare vlakte van Beotia via Thebe en Levadia. Leer bij aankomst in Delphi het verhaal van het Orakel en de impact ervan op de Helleense wereld van een officiële gids. Passeer de Castaliaanse lente en bezoek hoogtepunten zoals de Stoa van de Atheners, de Atheense schatkamer, de veelhoekige keermuur en de tempel van Apollo. Betreed op eigen kosten het archeologisch museum om relikwieën te bewonderen, zoals de Schatkamer van de Sifniërs, de Naxische sfinx, het standbeeld van Antinoos en de bronzen wagenmenner. Neem wat tijd voor de lunch in het dorp voordat je terugkeert naar Athene via het bergdorp Arachova op de zuidelijke hellingen van Parnassus.

Vanuit Athene: verken het oude Griekenland 4-daagse tour

8. Vanuit Athene: verken het oude Griekenland 4-daagse tour

Neem een stap terug uit het heden en duik in de wonderen van het oude Griekenland in de loop van 4 onvergetelijke dagen. Spring aan boord van de luxe bus, leun achterover en geniet van een koolstofvrije reis door de archeologische heiligdommen van Epidaurus, Mycene, Nafplio, Olympia, Delphi en Meteora. Met adembenemende landschappen onderweg, ongelooflijke architectuur en een plek om 's nachts je hoofd te laten rusten, heeft deze tour alles wat je maar wilt en meer. Dag 1: Bezoek Epdiaurus, Nafpila en Mycene De dag begint met een rit langs het Kanaal van Korinthe naar Epidaurus, de befaamde geboorteplaats van Apollo's zoon Asclepius, en een bezoek aan het oude theater, bekend om zijn symmetrie en uitzonderlijke akoestiek. Vanaf hier gaat u verder naar de havenstad Nafplio voor een korte stop en vervolgens door de vlakte van Argos naar Mycene. Deze archeologische vindplaats was ooit een belangrijk centrum van de Griekse beschaving en is de thuisbasis van het graf van Agamemnon. In de middag vertrekt u naar Olympia, waar u overnacht. Dag 2: Ontdek Olympia en Delphi Er valt veel te ontdekken in de thuisbasis van de Olympische Spelen. Begeef je tussen de goden bij de tempels van Hera en Zeus, kromp ineen bij het altaar van de Olympische Vlam, waar de offers werden gebracht, en poets je geschiedenis op in het museum van de locatie. De reis gaat verder via Patras naar Rio, over de ultramoderne Rio-Antirrio-brug, langs de stad Nafpaktos en langs de prachtige kustweg naar Delphi. Door de Grieken beschouwd als het midden van de hele aarde, werd Delphi bekend als de navel van de wereld. In de middag maakt u een uitstapje naar het pittoreske bergdorpje Arachova en vervolgens terug naar Delphi voor een overnachting. Dag 3: Verken Delphi en verblijf in Ovennight in Kalambaka Breng een ontspannen en mogelijk spirituele ochtend door in Delphi en neem de sfeer in u op van dit centrum van Griekse eredienst, de plaats waar hemel en aarde elkaar ontmoeten. In de middag vertrek je naar Kalambaka. Over het hoofd gezien door de Meteora-kloosters, zal dit je rustplaats zijn voor de nacht. Dag 4: De Meteora-kloosters en terugkeer naar Athene Reis door de hoogten naar Meteora, waar u het belangrijkste complex van oosters-orthodoxe kloosters in Griekenland kunt bezoeken. Hoog gebouwd op 6 zandstenen pilaren met uitzicht op Kalambaka, ervaart u adembenemende uitzichten die zijn uitgehouwen door de elementen van de natuur. Je terugreis biedt een optionele reis naar een fabriek van Byzantijnse stijliconen, ga dan verder langs het monument van Leonidas (koning van Sparta) en eindig je monumentale tour terug in Athene in de late namiddag.

Delphi, Thermopylae privétour van een hele dag vanuit Athene

9. Delphi, Thermopylae privétour van een hele dag vanuit Athene

De dag begint met een pick-up van Athene in een privévoertuig met airconditioning. Ga naar Delphi, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar je sightseeingavontuur wacht. Geniet op de site van de vrijheid om de oriëntatiepunten te bezoeken die u het meest interesseren en pas de ervaring aan uw groep aan. Hoogtepunten van Delphi zijn de 4e eeuw voor Christus. Tempel van Apollo, de heiligdommen van Apollo en Athena Pronaia, het standbeeld van Leonidas en het Archeologisch Museum van Delphi. Er zijn ook oude stadions en theaters om te bewonderen, evenals de indrukwekkende Thermopylae waar een beroemde veldslag plaatsvond. Geniet later van een bezoek aan de stad Delphi, of verken, als je dat liever hebt, het charmante dorpje Arachova. Wandel rond en meng je onder de lokale bevolking, pak een kopje koffie of lunch en koop souvenirs. Aan het einde van een onvergetelijke dag leunt u achterover en ontspant u op de terugreis naar Athene.

Delphi en Meteora: tweedaagse bustour vanuit Athene

10. Delphi en Meteora: tweedaagse bustour vanuit Athene

Meteora 2 dagen (op basis van halfpension) 1e dag: Eerst rijd je naar Delphi via Levadia en Arachova. Bij Delphi bezoekt u de archeologische vindplaats. Vertrek dan naar Kalambaka. Rijd door de steden van centraal Griekenland (Amphissa, Lamia en Trikala) en steek de Thessalische vlakte over, de graanschuur van Griekenland, om Kalambaka te bereiken. Overnachting. (D.*) 2e dag: Ochtendbezoek aan de adembenemende Meteora en zijn kloosters gebouwd op de top van hoge rotsen. Begin vervolgens aan de rit terug naar Athene via Thermopylae waar Leonidas werd gedood (bezoek) en Kamena Vourla.(B.**) * Diner ** Ontbijt

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Arachova

Alle activiteiten

47 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 3

Voor ieder wat wils

In de buurt van Arachova

Meer zien

Veelgestelde vragen over Arachova

Andere activiteiten in Arachova

Wil je alle activiteiten in Arachova bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arachova

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.917 beoordelingen

Goed dagje uit en een kans om een aantal fantastische archeologische vindplaatsen te zien. Comfortabele coach en deskundige gids, het enige nadeel is dat de gids ons niet naar de site zelf kon begeleiden. Ze heeft ons van tevoren goed geïnformeerd, maar het zou leuk geweest zijn om iemand te hebben die ons had verteld wat we zagen.

Goede organisatie, op tijd. Professioneel en presoonsgericht. Daags tevoren geboekt. Ging prima. Goede automatische verstrekte tickets per mail en QRcode boeking met duidelijke informatie over programma en locatie vertrek. Geschoolde (archeoloog) gids, enthousiast en met veel verhalen. Dus prima de luxe.

Heel goed georganiseerde excursie. Geweldige gids Evangelis, Evan voor vrienden, die onderweg en tijdens het bezoek aan Delphi vele interessante weetjes met ons deelde. Prima lunch, geen haute cuisine maar wel keuze uit 3 hoofdgerechten. Goede ophaalservice. Kortom: genoten van deze dag!

Onze gids Demi was gepassioneerd door geschiedenis, ze liet ons de plaatsen ontdekken en vertelde ons veel anekdotes! Ze was ook zeer attent op onze verzoeken. De chauffeur was erg vriendelijk en het was echt een geweldige dag vol ontdekkingen. Pas echter op voor een zonnesteek!

Marianna is een top guide! Ze heeft ontzettend veel kennis en liefde voor de oudheid en kunst. “Kunst blijft voor altijd”. Het restaurant was gezellig en we hebben lekker gegeten. Bus was ook zeer comfortabel. Zeker een aanrader als je even de stad uit wilt! Bedankt