Arachova

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Arachova Dagtochten naar: Onze meest aanbevolen

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

1. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de bekendste plekken van het oude Griekenland met een dagtour naar het magische Delphi, de stad van het orakel. Vertrek vanuit Athene, reis naar Delphi, gelegen aan de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg pauzeer je even buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland en welbekend om het orakel. In het museum van Delphi, met een unieke bronzen wagenmenner, zie je de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos en krijg je een geweldig inzicht in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

...
Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

2. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Je vertrekt vanuit Athene, rijdt over de vruchtbare vlakte van Boeotië en doorkruist de stad Thebe, wereldberoemd om het tragische verhaal van koning Oedipus. Reis verder door de pittoreske stadjes Livadeia en Arachova op de hellingen van de Parnassus. Bij aankomst in Delphi verken je de'Omphalos' ('Navel van de Aarde') en kun je je vergapen aan de ruïnes van een oud heiligdom, dat snel rijkdom vergaarde als de zetel van het orakel. Leer hoe zijn invloed zich buiten de grenzen van de Griekse wereld verspreidde en geniet van het uitzicht op een landschap van ongekende schoonheid. Bekijk de overblijfselen van het Heiligdom van Apollo Pythios en bezoek de Schatkamer van de Atheners. Je ziet de bewaard gebleven zuilen van de Tempel van Apollo en bezoekt het Archeologisch Museum van Delphi, waar je meesterwerken uit de Oud-Griekse beeldhouwkunst kunt vinden. Vergeet niet de legendarische Wagenmenner van Delphi te bezichtigen; het wordt beschouwd als een van de mooiste bronzen beelden uit de klassieke oudheid. Mis ook het standbeeld van de atleet Aghias niet en bekijk nog veel meer boeiende artefacten uit de oudheid. Voordat je naar Athene via dezelfde route terugreist, geniet je van een lunch in het moderne dorp Delphi (als je voor deze optie hebt gekozen). Voor je comfort is er ook in Arachova een extra korte pauze ingelast. Reizigers die aan de kust verblijven zullen om ongeveer 19:30 uur vanuit de terminal van de lokale operator naar hun hotels terugreizen.

...
Van Athene: Delphi en Thermopylae privétour van een hele dag

3. Van Athene: Delphi en Thermopylae privétour van een hele dag

De dag begint met een ophaalservice vanuit Athene in een privévoertuig met airconditioning. Ga naar Delphi, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar je sightseeingavontuur wacht. Geniet op de site van de vrijheid om de bezienswaardigheden te bezoeken die u het meest interesseren en pas de ervaring aan uw groep aan. Hoogtepunten van Delphi zijn de Tempel van Apollo uit de 4e eeuw voor Christus, de heiligdommen van Apollo en Athene Pronaia, het standbeeld van Leonidas en het archeologisch museum van Delphi. Er zijn ook oude stadions en theaters om je over te verwonderen, evenals de indrukwekkende Thermopylae waar een beroemde strijd plaatsvond. Geniet later van een bezoek aan de stad Delphi, of verken, als u dat liever heeft, het charmante dorpje Arachova. Wandel rond en meng je onder de lokale bevolking, pak een kopje koffie of lunch en koop souvenirs. Aan het einde van een onvergetelijke dag leun je achterover en ontspan je op de terugreis naar Athene.

...
Oude Delphi-dagtour vanuit Athene

4. Oude Delphi-dagtour vanuit Athene

Vertrek 's ochtends vroeg vanuit Athene via de National Highway tijdens deze sightseeingtour van een hele dag naar de heilige ruïnes van Delphi. Je passeert de steden Thebe, Levadia en Arachova terwijl je naar de plaats van het orakel van Delphi rijdt en de beroemde plek verkent, in de oudheid bekend als de 'Navel van de Wereld'. De 8-uur durende sightseeingtour neemt je mee langs Castalia Spring en gaat verder naar de archeologische vindplaats van de Tempel van Apollo en het Museum van Delphi. Verken de spectaculaire attracties uit het klassieke Griekenland, waaronder de bronzen wagenmenner, de Naxian Sphinx en het standbeeld van Antinoos. Na de lunch keert u terug naar Athene via het pittoreske bergdorpje Arachova, gebouwd op de zuidelijke hellingen van de berg Parnassus. Bekend om zijn aantrekkelijke handgeweven tapijten, vloerkleden en dekbedden, maar ook om zijn wijn en kaas, maak je een korte stop, met tijd om wat souvenirs te kopen, voordat je vroeg in de avond terugkeert in Athene.

...
Athene: Delphi, Thebe en Hosios Loukas-klooster voor de hele dag

5. Athene: Delphi, Thebe en Hosios Loukas-klooster voor de hele dag

Uw chauffeur haalt u op bij uw hotel of cruiseschip waar uw ervaring begint. Van daaruit reis je Athene uit, langs de vlakte van Boeotia - een landbouwcentrum en de stad Thebe - de geboorteplaats van koning Oedipus. Je bereikt al snel het Archeologisch Museum van Thebe, een van de belangrijkste musea van Griekenland. De exposities daar zijn afkomstig van opgravingen rondom Boeotië en beslaan een lange chronologische periode die zich uitstrekt van het paleolithicum tot de post-Byzantijnse periode. Je bezoek aan het museum omvat ook een wandeling rond het fascinerende Mycene-paleis en de Myceense tombes. Vervolgens ga je verder naar Delphi. Eenmaal daar, verken de Castalia-lente, de archeologische vindplaats van Delphi, het monument van de Argive Kings, de schatkamer van de Atheners, de Atheense Stoa, de Polygonal Wall, het Monument of Platea en de Tempel van Apollo. Tot de spectaculaire tentoonstellingen behoren het fries van de Schatkist van de Sifinians, de Naxian Sphinx, het standbeeld van Antinoos, de metopen van de Atheense schatkist en de beroemde bronzen wagenmenner, die oorspronkelijk was gemaakt om een overwinning te herdenken tijdens de 476-BC Pythian Games . Bezoek later het traditionele, maar toch kosmopolitische dorp Arachova, dat op 1000 meter boven de zeespiegel ligt. Het is een van de meest populaire winterresorts van Griekenland, en terwijl je er bent, kun je een wandeling maken door de lokale markt met een grote verscheidenheid aan handgemaakte gebakjes, kaas, kruiden en vele andere lokale producten.

...
Vanuit Athene: Delphi-dagtour

6. Vanuit Athene: Delphi-dagtour

Vertrek vanuit Athene en passeer Levadia en Arachova, beroemd om zijn felgekleurde tapijten. op weg naar Delphi. De tour gaat vervolgens verder naar de indrukwekkende archeologische vindplaats Delphi, gelegen aan de voet van de Parnassus-berg. Delphi, het heiligdom van Apollo, biedt het meest geweldige uitzicht op de olijfgaarden van Amphissa, de Golf van Korinthe en de Peloponnesos. Het heiligdom van Apollo werd beschouwd als een van de belangrijkste heilige plaatsen in de oude Griekse wereld. De volgende is een bezoek aan het Delphi-museum, waar het beroemde bronzen beeld, wagenmenner en het standbeeld van Antinoos staan. Daarna neemt u de heilige weg naar de Atheense schatkamer, gevolgd door een bezoek aan de onvergetelijke Tempel van Apollo, waar de massa's massaal kwamen om het orakel in de oudheid te raadplegen. Deze site, met de imposante berg Parnassus erachter, een van de mooiste natuurlijke omgevingen in Griekenland. Voor de laatste stop bezoekt u het Hosios Loukas-klooster. Geniet daarna van lokale gerechten (op eigen kosten) in een traditionele taverne met eten van hoge kwaliteit.

...
Van Athene: privérondleiding door Delphi, Arachova en Chaerone

7. Van Athene: privérondleiding door Delphi, Arachova en Chaerone

Ontspan terwijl uw deskundige chauffeur u ophaalt bij uw accommodatie in Athene en u naar Delphi brengt. Luister terwijl hij u interessante informatie geeft over uw bestemming terwijl u geniet van het landschap in een comfortabele, geklimatiseerde Mercedes. Bezoek enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden, waaronder de tempel van Apollo (het beroemde oude orakel), het oude theater van Delphi, het heiligdom van Athena Pronaia, het museum van Delphi en de Castaliaanse bron. Krijg een spectaculair uitzicht vanaf de berg Parnassus, bezoek het pittoreske dorpje Arachova en de Leeuw van Chaeronea, een marmeren monument dat op het slagveld is opgericht door de vader van Alexander de Grote. Geniet van deze directe en betrouwbare transportservice. Krijg deskundig advies en informatie van uw chauffeur.

...

Sitemap Arachova

Wil je alle activiteiten in Arachova ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arachova

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 922 beoordelingen

De dagtrip naar Delfi was zeer interessant. We hadden een super enthousiaste en goede gids. Ze wist ons in korte tijd heel veel kennis bij te brengen. De busrit was ook prima; er was airco en het was leuk om Athene en omstreken vanuit een ander perspectief te zien. De lunch was prima, maar alles gebeurde in razendsnel tempo en het drinken was niet helemaal top. Je kreeg veel eten, maar de kwaliteit was niet geweldig. Het is zeker wel een aanrader als je bent geïnteresseerd in de klassieke oudheid. Post scriptum als je niet voor de lunch kiest, moet je alsnog in het restaurant zitten en eet je à la carte.

Hele ervaring

Heel goed te doen voor niet zulke sportievelingen als wij zijn en genoten van de gids die op een leuke manier het verleden tot leven bracht met zijn verhalen. Zorg voor goed schoeisel en door de klim is t wel raadzaam om goed ter been te zijn.

Goede reisleider en chauffeur.

De reisleidster (Catia?) wist heel veel te vertellen over Athene, Griekenland en Delphi. De chauffeur heeft ons kundig en veilig heen en weer gebracht, ook door het drukke verkeer in de smalle straatjes van Athene.

Delphi is erg indrukwekkend

Dag begon minder, omdat bus half uur te laat was. Gids wist veel te vertellen en Delphi is echt een aanrader. De lunch was prima verzorgd. Alleen jammer dat er niet even tijd was ingepland om souvenirs te kopen.

Interessante trip door de hoogstaande uitleg van de gids

Het was veel meer dan ruïnes door de deskundige uitleg van de gids. De Oudheid werd verstaanbaar en vlot vertaald naar het essentiële.