Arachova
Eten & drinken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Arachova Eten & drinken: Onze meest aanbevolen

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

1. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de bekendste plekken van het oude Griekenland met een dagtour naar het magische Delphi, de stad van het orakel. Vertrek vanuit Athene, reis naar Delphi, gelegen aan de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg pauzeer je even buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland en welbekend om het orakel. In het museum van Delphi, met een unieke bronzen wagenmenner, zie je de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos en krijg je een geweldig inzicht in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

...
3-daagse oude Griekse archeologische vindplaatsen Tour vanuit Athene

2. 3-daagse oude Griekse archeologische vindplaatsen Tour vanuit Athene

Deze spannende driedaagse tour neemt je mee naar de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het klassieke Griekenland. Met een uitstekende introductie tot enkele van de mythen van de antieke wereld, bezoekt u het graf van Agamemnon in Mycene, de tempel van Apollo en Oracle in Delphi en het altaar van de Olympische vlam in Olympia. Je maakt ook korte stops in de steden Tripolis en Megalopolis, rijdt langs het machtige Kanaal van Korinthe en ziet het charmante havenstadje Nafpaktos. Dag 1: Epidaurus – Nayplia - Mycene Na je vertrek uit Athene, bezoek je het Kanaal van Korinthe aan de Saronische Golf en bewonder je het wonderbaarlijke 19e-eeuwse staaltje techniek. Ga verder naar Epidaurus voor een rondleiding door het oude theater, wereldberoemd om zijn uitstekende akoestiek. Ga verder naar Nafplia, de voormalige hoofdstad van de Eerste Helleense Republiek, en rijd door de vlakte van Argos. Bij aankomst in Mycene bezoekt u de ruïnes van de citadel en het graf van Agamemnon. Ga verder naar Olympia voor je overnachting, via de steden Tripolis en Megalopolis, waar je korte stops kunt maken om je benen te strekken of souvenirs te kopen. Dag 2: Olympia - Delphi Bezoek de archeologische overblijfselen van Olympia, de locatie van de Olympische Spelen in de klassieke oudheid en heilige grond voor de oude Grieken. Bewonder de Dorische zuilen van de tempels van Zeus en Hera, bekijk de overblijfselen van het stadion en ga naar het altaar van de Olympische vlam. Verken het Archeologisch Museum van Olympia, direct tegenover de ruïnes gelegen en vol met opgegraven artefacten. Vertrek vanuit Olympia naar Rion en steek de Corinthische Baai over via de nieuwe brug naar Antirion. Leun achterover en geniet van de rit langs de kustweg naar Delphi, langs de charmante kleine havenstad Nafpaktos. Bezoek 's middags het pittoreske bergdorpje Arachova op de hellingen van het Parnassus-gebergte, voor uw overnachting in Delphi. Dag 3: Delphi - Athene Vandaag beleeft u de mysterieuze sfeer van Delphi van dichtbij, met een rondleiding door de archeologische vindplaats hoog in het Parnassus-gebergte. Ooit beschouwd als het centrum van de wereld, was Delphi verbonden met de aanbidding van Gaia, of Moeder Aarde, en bewaakt door een Python-draak die werd gedood door Apollo. Je bezoekt de tempel gewijd aan Apollo en leert over het grote orakel van Delphi. Ga verder naar het theater, waar maximaal 5.000 toeschouwers toneelstukken, poëzielezingen en festivals zouden kijken. Geniet vanaf de top van de heuvel van een prachtig uitzicht op het Parnassus-gebergte en de vallei en verken een indrukwekkende verzameling artefacten en relikwieën die verband houden met het oude Delphi in het Archeologisch Museum. In de middag gaat de tour terug naar Athene, rijdend door de met wijnranken en olijfbomen begroeide heuvels van Parnassus en de vallei van Phocis.

...
Griekenland: 5-daagse tour langs klassieke Griekse locaties vanuit Athene

3. Griekenland: 5-daagse tour langs klassieke Griekse locaties vanuit Athene

Ontdek de essentiële bezienswaardigheden van het klassieke Griekenland tijdens een meeslepende 5-daagse tour vanuit Athene en bewonder de ruïnes van Epidaurus, Mycene, Nafplion, Olympia, Delphi en Meteora. Treed in de voetsporen van Griekse goden in Delphi en verken de Byzantijnse kloosters van Meteora. Bewonder technische hoogstandjes, zoals het Kanaal van Korinthe en de moderne Rio-Antirrio-brug, en nog veel meer. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar het Kanaal van Korinthe, een technisch meesterwerk dat de Golf van Korinthe verbindt met de Saronische Golf in de Egeïsche Zee. Ga verder naar Epidaurus om het UNESCO-werelderfgoedmonument te bezoeken dat bekend staat als de geboorteplaats van Apollo's zoon Asklepios en het meest gevierde genezingscentrum van de klassieke wereld. Bekijk het goed bewaard gebleven theater, dat nog steeds in gebruik is dankzij de geweldige akoestiek. Je volgende stop is Nafplia, waar je de middag ter vrije besteding hebt om door de oude stad te wandelen of de nieuwe Nafplion Gallery te bezoeken om schilderijen te zien die zijn gewijd aan de Griekse revolutie van 1821. Overnachting in Nafplion. Dag 2: Vertrek rond 12.30 uur uit Nafplion en reis door de vlakte van Argos naar Mycene, waar je het graf van Agamemnon zult zien. Vertrek vervolgens naar Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, onderweg door de steden Tripolis en Megalopolis. Overnachting in Olympia. Dag 3: Bezoek de archeologische vindplaats Olympia om de Tempel van Zeus, de Tempel van Hera en het altaar van de Olympische Vlam te zien. Bewonder het historische Olympisch Stadion en leer meer over de locatie in het speciale museum. Ga verder naar Rion via Patras en steek het kanaal over naar Antirion op de nieuwe, ultramoderne hangbrug. Passeer de stad Nafpaktos, voordat je langs de kustweg naar Delphi reist, in de oudheid bekend als de 'Navel van de Wereld'. Bezoek 's middags het pittoreske bergdorpje Arachova, voor een overnachting in Delphi. Dag 4: Verken de archeologische ruïnes van Delphi, waar het museum de beroemde bronzen wagenmenner, de Naxian Sphinx en het standbeeld van Antinoos bevat, die inzicht geven in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Krijg een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen vanaf de tempel van Apollo, beroemd om zijn orakel. In de middag rijd je door centraal Griekenland, langs de steden Lamia en Kalambaka op weg naar de Byzantijnse kloosters van Meteora. Overnachting in Kalambaka. Dag 5: Breng de ochtend door met het verkennen van de bergkloosters van Meteora, inclusief het heilige klooster van Great Meteoron op de klif, dat bereikbaar is via uit rotsen gehouwen trappen. Bij uw terugkeer naar Athene is er een optionele stop bij een fabriek die Byzantijnse stijliconen maakt. Ga verder naar Athene, via het heroïsche monument van Leonidas (koning van Sparta) in Thermopylae, voor aankomst in de Griekse hoofdstad in de late namiddag.

...
Oude Delphi-dagtour vanuit Athene

4. Oude Delphi-dagtour vanuit Athene

Vertrek 's ochtends vroeg vanuit Athene via de National Highway tijdens deze sightseeingtour van een hele dag naar de heilige ruïnes van Delphi. Je passeert de steden Thebe, Levadia en Arachova terwijl je naar de plaats van het orakel van Delphi rijdt en de beroemde plek verkent, in de oudheid bekend als de 'Navel van de Wereld'. De 8-uur durende sightseeingtour neemt je mee langs Castalia Spring en gaat verder naar de archeologische vindplaats van de Tempel van Apollo en het Museum van Delphi. Verken de spectaculaire attracties uit het klassieke Griekenland, waaronder de bronzen wagenmenner, de Naxian Sphinx en het standbeeld van Antinoos. Na de lunch keert u terug naar Athene via het pittoreske bergdorpje Arachova, gebouwd op de zuidelijke hellingen van de berg Parnassus. Bekend om zijn aantrekkelijke handgeweven tapijten, vloerkleden en dekbedden, maar ook om zijn wijn en kaas, maak je een korte stop, met tijd om wat souvenirs te kopen, voordat je vroeg in de avond terugkeert in Athene.

...
Vanuit Athene: Delphi-dagtour

5. Vanuit Athene: Delphi-dagtour

Vertrek vanuit Athene en passeer Levadia en Arachova, beroemd om zijn felgekleurde tapijten. op weg naar Delphi. De tour gaat vervolgens verder naar de indrukwekkende archeologische vindplaats Delphi, gelegen aan de voet van de Parnassus-berg. Delphi, het heiligdom van Apollo, biedt het meest geweldige uitzicht op de olijfgaarden van Amphissa, de Golf van Korinthe en de Peloponnesos. Het heiligdom van Apollo werd beschouwd als een van de belangrijkste heilige plaatsen in de oude Griekse wereld. De volgende is een bezoek aan het Delphi-museum, waar het beroemde bronzen beeld, wagenmenner en het standbeeld van Antinoos staan. Daarna neemt u de heilige weg naar de Atheense schatkamer, gevolgd door een bezoek aan de onvergetelijke Tempel van Apollo, waar de massa's massaal kwamen om het orakel in de oudheid te raadplegen. Deze site, met de imposante berg Parnassus erachter, een van de mooiste natuurlijke omgevingen in Griekenland. Voor de laatste stop bezoekt u het Hosios Loukas-klooster. Geniet daarna van lokale gerechten (op eigen kosten) in een traditionele taverne met eten van hoge kwaliteit.

...

Sitemap Arachova

Wil je alle activiteiten in Arachova ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arachova

Vanwege een marathon in de stad was er die dag geen ophaalservice maar verzamelden we bij het kantoor van de touroperator. Hele fijne gids, vriendelijke vrouw die het voor iedereen een aangename ervaring maakte. Vanwege haar accent was het voor mij vaak lastig om haar Engels goed te verstaan, wellicht ook omdat ze de hele rit een mondkapjes moest dragen (net zoals wijzelf overigens). Meerdere foto- en koffie stops gemaakt. Tijd bij de archeologische plaats had voor mij net 15 minuten meer mogen zijn. Helaas mocht er vanwege Corona niet gegids worden door het museum (wat eerder blijkbaar wel mocht). De gids heeft er echter alles aan gedaan om ons van tevoren en nadien alles uit te leggen.

De dagtrip naar Delfi was zeer interessant. We hadden een super enthousiaste en goede gids. Ze wist ons in korte tijd heel veel kennis bij te brengen. De busrit was ook prima; er was airco en het was leuk om Athene en omstreken vanuit een ander perspectief te zien. De lunch was prima, maar alles gebeurde in razendsnel tempo en het drinken was niet helemaal top. Je kreeg veel eten, maar de kwaliteit was niet geweldig. Het is zeker wel een aanrader als je bent geïnteresseerd in de klassieke oudheid. Post scriptum als je niet voor de lunch kiest, moet je alsnog in het restaurant zitten en eet je à la carte.

Goede reisleider en chauffeur.

De reisleidster (Catia?) wist heel veel te vertellen over Athene, Griekenland en Delphi. De chauffeur heeft ons kundig en veilig heen en weer gebracht, ook door het drukke verkeer in de smalle straatjes van Athene.

Delphi is erg indrukwekkend

Dag begon minder, omdat bus half uur te laat was. Gids wist veel te vertellen en Delphi is echt een aanrader. De lunch was prima verzorgd. Alleen jammer dat er niet even tijd was ingepland om souvenirs te kopen.

Interessante trip door de hoogstaande uitleg van de gids

Het was veel meer dan ruïnes door de deskundige uitleg van de gids. De Oudheid werd verstaanbaar en vlot vertaald naar het essentiële.