Kies data
Dingen om te doen

Araneilanden

Araneilanden: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Galway: dagtrip Cliffs of Moher & bezienswaardigheden

1. Vanuit Galway: dagtrip Cliffs of Moher & bezienswaardigheden

Je wordt opgehaald en gaat naar Het Kasteel van Dunguaire aan de rand van Kinvara. Maak foto's van een van de meest gefotografeerde kastelen in Ierland voordat je door het prachtige, steenachtige landschap van de Burren verder reist langs Corcomroe Abbey. Deze 12de-eeuwse Cisterciënzerabdij staat bekend om zijn indrukwekkende reliëfs en rijke versiering. Neem dan de Wild Atlantic Way langs de kust van de County Clare, en passeer Black Head en Fanore Strand. Vanaf hier bewonder je de Aran Islands in Galway Bay en, in de verte, de bergen van Connemara. Maak een paar foto's voordat je aankomt bij de Cliffs of Moher, waar je 2 uur blijft. De kliffen zijn een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Ierland en stijgen 214 meter uit de Atlantische Oceaan. Vervolgens ga je terug naar Galway via Lisdoonvarna, beroemd om zijn jaarlijkse match-making festival. Een fotopauze bij Doolin pier geeft je de kans om de Atlantische wind in je gezicht te voelen en om de kracht van de zee te zien die inbeukt op de wal. Tijdens de zomermaanden is er een mogelijkheid om een boottocht te maken naar de basis van de Cliffs of Moher (niet inbegrepen). Nadat je trek hebt gekregen op het strand ga je lunchen in het Doolin Hotel (lunch niet inbegrepen). Probeer een van de lokale visgerechten - je zal niet teleurgesteld worden.

Van Galway: dagtrip naar de Aran-eilanden en cruise naar de kliffen van Moher

2. Van Galway: dagtrip naar de Aran-eilanden en cruise naar de kliffen van Moher

Maak een dagtocht naar Inisheer (Inis Oirr) vanuit Galway en ontdek de oude kerken en kastelen op het kleinste van de Aran-eilanden. Bezoek de Cliffs of Moher en bewonder het kustlandschap. Rijd vanaf het ontmoetingspunt in Galway naar het zuiden langs de Wild Atlantic Way en de maanachtige Burren-regio in. Van daaruit ga je naar het pittoreske vissersdorpje Doolin, waar je aan boord gaat van de veerboot naar Inisheer. Eenmaal daar verken je de kerken, kastelen, vuurtorens, scheepswrakken, cafés en pubs van het eiland. Ontdek een van de mooiste stranden van Ierland en neem desgewenst een pony en koets, huur een fiets of wandel over de landweggetjes. Stop voor een stevige maaltijd in een traditionele lokale pub voordat je aankomt bij de Cliffs of Moher. U krijgt gratis toegang tot de kliffen en het eco-gevoelige bezoekerscentrum. Maak een wandeling langs de rand van de klif en bedenk hoe klein alles er van bovenaf uitziet. Zodra je de kliffen verlaat, neem ik de kustweg naar huis, langs de Wild Atlantic Way. Maak nog een laatste stop bij de prachtige Baby Cliffs in Ballyreen, waar je bovenop de Burren kunt wandelen, voordat je terugkeert naar Galway.

Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

3. Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

Verken Inis Oírr met deze veerbootcruise vanuit Doolin. Spring aan boord en geniet van het uitzicht op zee voordat je van boord gaat voor vrije tijd op het eiland. Neem de veerboot terug om de Cliffs of Moher, O'Brien's Tower en de An Branán Mór-zeestapels te zien. Spring aan boord van het ruime schip in Doolin en bewonder het uitzicht op de kust op weg naar Inis Oírr. Heb enkele uren vrije tijd om de middeleeuwse ruïnes van het eiland, de zeehondenkolonies, het scheepswrak en de vuurtoren te bekijken met mogelijkheden om te wandelen, een fiets te huren, een paard en wagen te huren of een minibustour te maken. Vertrek 's middags van het eiland voor de terugreis. Ga langs het hoogste punt van de Cliffs of Moher. Vaar onder de beroemde O'Brien's Tower door. Luister naar commentaar aan boord en boeiende verhalen die dieper in de bezienswaardigheden duiken. Cirkel terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, die de thuisbasis is van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. Bekijk vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken van dichtbij. Maak foto's van de zeegrot die werd gebruikt om 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' te filmen en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen.

Van Doolin: Inis Mor-veerboot en Aran-eilanden

4. Van Doolin: Inis Mor-veerboot en Aran-eilanden

Inis Mór, ook wel bekend als Inishmore, is de grootste en meest bezochte van de Aran-eilanden. De naam zelf, wat groot eiland betekent, suggereert zijn grootte in vergelijking met de andere eilanden. De bevolking van Inis Mór is ongeveer 900 mensen. Deze dagtocht vertrekt om 10:00 uur vanaf Doolin Pier en vertrekt vervolgens om 16:00 uur vanaf het eiland om terug te keren naar Doolin Pier. De veerbootreis van Doolin Pier naar Kilronan Harbor op Inis Mór duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. De Aran-eilanden worden verondersteld een uitbreiding te zijn van de Burren-regio in County Clare. Het beroemde rotsachtige landschap heeft bijgedragen tot het iconische beeld van een eiland dat wordt gescheiden door velden die worden gescheiden door kronkelende stenen muren. Het adembenemende uitzicht vanaf dit eiland onthult een Atlantische poort van Connemara naar Clare. Op het eiland Inis Mór zal het u niet ontbreken aan dingen om te doen en wonderen te zien. Een volledige dag is nodig om de bezienswaardigheden van dit prachtige eiland te zien. De veerboot komt aan in de haven van Kilronan op Inis Mor. Vanuit deze haven kun je kiezen uit verschillende opties om het eiland te verkennen. U kunt ervoor kiezen om een fiets te huren, een minibustour te maken of een paard-en-wagentocht mee te maken. Meer informatie over de touropties is bij aankomst verkrijgbaar in het Kilronan Harbor-gebied. De meest populaire attractie op dit eiland is het beroemde ringfort Dun Aengus. Het prachtige fort is een halfronde structuur die rust op de rand van een hoge klif die 100 meter uit de Atlantische Oceaan oprijst. Het is de grootste van de prehistorische ruïnes op de Aran-eilanden. Het is een korte wandeling van 900 meter van het bezoekerscentrum naar de voet van het fort. Bij aankomst duurt het ongeveer 10 minuten om naar de top van het fort te klimmen. Het fort bestaat uit een binnenhof van 50 meter breed en is aan de basis omgeven door een muur van 6 meter hoog en 5,5 meter dik. De uitstekende ligging en de structurele perfectie van Dún Aonghasa hebben ertoe geleid dat veel experts het tot een van de mooiste prehistorische monumenten in Europa hebben uitgeroepen.

Inis Mor Island en Cliffs of Moher per veerboot vanuit Doolin

5. Inis Mor Island en Cliffs of Moher per veerboot vanuit Doolin

Heb de mogelijkheid om te genieten van het eiland Inis Mór en zelfs te overnachten als je dat wilt. Inis Mór (Inishmore) is de grootste en meest bezochte van de Aran-eilanden. De naam betekent Big Island en heeft ongeveer 900 inwoners. De reis met de veerboot duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten per enkele reis. U kunt elke dag kiezen om terug te keren en na uw terugkeer naar Doolin Pier, blijft u aan boord voor de Cliffs of Moher-cruise. Of, als u uw Cliffs of Moher-veerbootpas een andere dag wilt gebruiken, is dat ook prima. U ontvangt een apart ticket voor de Cliffs of Moher Cruise die u op een andere dag kunt gebruiken. De veerboot vaart terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, de thuisbasis van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. De grote zeestapel biedt onderdak aan duizenden zeevogels, waardoor het hun zomerverblijf is. De veerboot brengt je van dichtbij om vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken te bekijken. Tijdens de reis terug naar Doolin Pier, passeer je de zeegrot van Harry Potter en de Halfbloed Prins en de beroemde surfplek Aill na Searrach, waar de Aileen-golf wordt opgevangen. Deze reis van 1 uur langs de kliffen biedt veel fantastische fotomomenten en is nooit twee keer dezelfde ervaring.

Rossaveel, Galway: veerboottransfer naar Inis Mór (Aran-eilanden)

6. Rossaveel, Galway: veerboottransfer naar Inis Mór (Aran-eilanden)

Bereid je voor op een warm Iers welkom terwijl je aan boord gaat van het luxe schip, dat een volledige bar en een verfrissing omvat. De veerboot vertrekt dagelijks om 10:30 uur vanuit de beschutte vissershaven van Rossaveel in Connemara, Galway. Vaar ongeveer 40 minuten naar Inis Mór (Inishmore), gelegen net voor de kust van County Galway in het hart van Galway Bay. Inis Mór, het grootste van de Aran-eilanden, biedt bezoekers een kijkje in een manier van leven die al lang uit het grootste deel van de wereld is verdwenen. Kies bij aankomst op het eiland uit een verscheidenheid aan activiteiten. Huur een fiets of stap op een bustour met een lokale gids. Verken kerkelijke ruïnes en prehistorische stenen forten zoals de wereldberoemde Dún Aonghasa. Geniet van livemuziek, proef seizoensgebonden lokale gerechten of bezoek de Aran Island Sweater Market. Spring om 17.00 uur terug op de veerboot bij de Kilronan-pier op Inis Mór voor je reis terug naar de Rossaveel-haven in Connemara.

Van Limerick: Aran Islands en Cliffs of Moher Day Tour

7. Van Limerick: Aran Islands en Cliffs of Moher Day Tour

Je vertrekt dagelijks om 8.30 uur uit Arthurs Quay, Limerick en je lokale chauffeur/gids brengt je via Bunratty Castle en Ennis naar het pittoreske dorpje Doolin in County Clare. Hier gaat u aan boord van de veerboot om 11:00 uur die vaart van Doolin naar Inisheer, de kleinste en dichtstbijzijnde van de Aran-eilanden. De overtocht met de veerboot duurt tussen de 20 en 30 minuten. Eenmaal op het eiland heb je 2 uur vrije tijd om een oud kasteel, kerk, scheepswrak, vuurtoren, stranden, cafés en pubs te verkennen. Keer terug naar de veerboot, vertrek om 13:45 uur en vaar op de terugweg onder de Cliffs of Moher door. Vanaf de zee heb je een uniek uitzicht op de majestueuze Cliffs of Moher. Bij terugkomst in Doolin stapt u in de tourbus voordat uw chauffeur/gids u naar de top van de Cliffs of Moher brengt. Eenmaal daar is toegang tot het milieuvriendelijke bezoekerscentrum, de Atlantic Edge, inbegrepen. Leun na uw bezoek hier achterover, ontspan en geniet van het schilderachtige landschap op uw weg terug naar Limerick. De tour keert terug tussen 20:30 en 21:00 uur.

Van Dublin: Cliffs of Moher kleine groepsreis

8. Van Dublin: Cliffs of Moher kleine groepsreis

Je eerste stop is het 13e-eeuwse King John's Castle in Limerick. Het kasteel zelf werd gebouwd door de beruchte koning John, de broer van de beroemde Richard Leeuwenhart, en het wordt algemeen beschouwd als een van de best bewaarde Normandische kastelen in Europa. Leer meer over het middeleeuwse tijdperk van Ierland, variërend van de Viking-indringers tot de Lords of Ireland. Na je bezoek aan King John's Castle, rijd je door Lisdoonvarna, de thuisbasis van het oudste matchmaking-festival ter wereld. De pas Kilfenora, de thuisbasis van een van Ierlands populairste traditionele Céilí-bands. Reis langs de Wild Atlantic Way, boordevol magische uitzichten, inclusief over de Aran-eilanden en de surfstranden van Fanore en Galway Bay. Ga tijdens de kustrit buiten de gebaande paden en bekijk de beroemde Baby Cliffs of Moher. Deze kleinere kliffen zijn korter dan de Cliffs of Moher en bieden de ideale gelegenheid om walvissen en dolfijnen te zien. Kijk uit over het magische kalkstenen landschap dat bekend staat als de Burren-regio. Dit ruige landschap dateert van meer dan 300 miljoen jaar en herbergt meer dan 1.100 soorten planten, variërend van arctische flora tot mediterrane vaste planten en is een van de meest fascinerende regio's van West-Europa. Stop bij het traditionele dorp Doolin, met enkele van de beste Ierse pubs en restaurants. Bestel een lokaal gerecht voor de lunch, zoals Doolin's beroemde zeevruchtensoep, sodabrood en vers gebrouwen Guinness. Kom aan bij de wereldberoemde Cliffs of Moher, om te genieten van een ontspannende wandeling en adembenemende uitzichten. De kliffen bieden een prachtig uitzicht op de baai van Galway, de Aran-eilanden en de ruige wildernis van Connemara. Je krijgt ook de kans om veel van de 30.000 vogels te zien die nestelen in kolonies langs de kliffen en om de bekroonde Atlantic Edge Exhibition te verkennen. Je keert om ongeveer 19.30 uur terug naar Dublin, waar je wordt afgezet in het centrum van Dublin, of op dezelfde locatie waar je bent opgehaald.

Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

9. Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

Bezoek Inis Oírr, een van de 3 Aran-eilanden. Stap aan boord van een schone en moderne veerboot en vertrek vanaf de Doolin Pier. Geniet van een schilderachtige veerboottocht naar het eiland, inclusief opvallende en dramatische uitzichten. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Burren en de Cliffs of Moher. Ontdek middeleeuwse ruïnes. Bekijk de zeehondenkolonies die zonnebaden op het strand. Bekijk een scheepswrak dat te zien was in de geliefde Ierse tv-komedie Father Ted. Hoewel het de kleinste van de Aran-eilanden is, is er genoeg te doen en te zien in Inis Oírr. Geniet van een wandeling door het weelderige landschap en geniet van het natuurlijke leven van het eiland. De flora van dit eiland bevat zeldzame alpensoorten die onder bescherming staan. Kijk uit vanaf de kustlijn van Clare en bewonder de Burren en de Cliffs of Moher vanuit een uniek perspectief. Verken de rotsachtige landschappen en velden van het eiland, omringd door stenen muren. Als u tijdens uw verblijf op het eiland een hapje of een drankje wilt, kunt u stoppen bij een van de vele heerlijke bars en cafés van Inis Oírr. Na 5 uur op het eiland stapt u aan boord van de veerboot en maakt u de reis terug naar Doolin.

Rail Tour van Dublin: 6 Dagen All of Ireland

10. Rail Tour van Dublin: 6 Dagen All of Ireland

Dag 1 Check in Dublin Heuston Station (Customer Service Desk) voor 07:00 vertrek van InterCity trein naar Cork (ontbijt verkrijgbaar). We bezoeken Blarney Castle, de Queenstown Story op Cobh, vervolgens de trein naar Killarney voor twee nachten B & B met een eigen badkamer. Dag 2 10.00 vertrekken Killarney Ring of Kerry tour. We hebben een prachtige dag het bekijken van enkele van de meest spectaculaire landschappen van Ierland, met inbegrip van Dingle Bay. We zien ook de Macgillicuddy Reeks, Ierlands hoogste berg Carrantuohill, Moll's Gap, Ladies View en de wereldberoemde meren van Killarney. Overnachting in Killarney. dag 3 07.30 transfer van Killarney Limerick, toetreden tot de Cliffs of Moher Tour, bezoek Bunratty Castle, Cliffs of Moher, O'Connors Pub Doolin, Galway Bay, 's nachts Galway City 3 sterren hotel (2 nachten). dag 4 10:30 transfer naar Connemara de luchthaven voor de vlucht en de tour van Inishmór, de grootste van de Aran-eilanden dag 5 10.00 vertrekken Galway voor de tour van Connemara, met inbegrip van Kylemore Abbey waarna we vertrekken Galway met de trein aankomen Dublin Heuston 20,45 overdracht met de tram naar drie sterren hotel voor twee nachten (alleen kamer). dag 6 Check in Dublin Connolly Station 07.10 vertrek naar de Giants Causeway tour. Bij Belfast toetreden we onze tour en ga naar de beroemde Antrim Coast Road oversteken van de prachtige Glens van Antrim op weg naar Ballycastle en de Carrick-a-rede * touwbrug (half maart -. Alleen oktober Glimpse de Schotse kust op een heldere dag. we blijven de prachtige Giant's Causeway volgende, het zien van Dunluce Castle (foto stop only). we keren terug naar Belfast en onze trein naar Dublin aankomst bij Connolly station in 22:20 voor de tweede nacht in de drie sterren hotel. Vertrek maandag / woensdag, donderdag en zaterdag (maart tot oktober) * Prijs is per persoon te delen Single Room Supplement van toepassing

Veelgestelde vragen over Araneilanden

Welke topattracties zijn een must-see in Araneilanden?

De topattracties in Araneilanden zijn:

Sitemap Araneilanden

Wil je alle activiteiten in Araneilanden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Araneilanden

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.698 beoordelingen

We hadden meerdere stops waar we konden genieten van kleine dorpjes, koffie, eten. De gids was de hele reis erg vermakelijk, dus het was een aangename reis. Toen we bij de kliffen aankwamen, hadden we genoeg tijd om de prachtige uitzichten te verkennen en te bekijken voordat we terugkeerden. Al met al een uitstekende reis :)

Deze reis was fantastisch! Onze gids, Damien, gaf de hele dag door interessant en grappig commentaar. Hij stopte op mooie plekjes zodat we foto's konden maken. De Burren is fascinerend. Lunch was geweldig. De Cliffs of Moher zijn adembenemend. Boek deze reis zeker als je tijd hebt!

Tour georganiseerd op een efficiënte en duidelijke manier, zelfs voor degenen die geen Engels kauwen. De gids was in het Engels, dus enige moeite om alle uitleg te begrijpen, maar de essentiële informatie relevant en duidelijk. Onze gids Alan beleefd en aardig.

We hielden vooral van de gedetailleerde en vrij originele uitleg van het landschap, de taal en de geschiedenis van het land. We hebben onderweg veel gezien en de Cliffs of Moher waren geweldig en de lange rit waard. Bedankt voor een veelbewogen dag!

Zeer leuke uitstap met voldoende stopplaatsen om van de mooie natuur te genieten.