Kies data
Araneilanden

Natuur & avontuur

Araneilanden Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Vanuit Galway: dagtrip Cliffs of Moher & bezienswaardigheden

1. Vanuit Galway: dagtrip Cliffs of Moher & bezienswaardigheden

Je wordt opgehaald en gaat naar Het Kasteel van Dunguaire aan de rand van Kinvara. Maak foto's van een van de meest gefotografeerde kastelen in Ierland voordat je door het prachtige, steenachtige landschap van de Burren verder reist langs Corcomroe Abbey. Deze 12de-eeuwse Cisterciënzerabdij staat bekend om zijn indrukwekkende reliëfs en rijke versiering. Neem dan de Wild Atlantic Way langs de kust van de County Clare, en passeer Black Head en Fanore Strand. Vanaf hier bewonder je de Aran Islands in Galway Bay en, in de verte, de bergen van Connemara. Maak een paar foto's voordat je aankomt bij de Cliffs of Moher, waar je 2 uur blijft. De kliffen zijn een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Ierland en stijgen 214 meter uit de Atlantische Oceaan. Vervolgens ga je terug naar Galway via Lisdoonvarna, beroemd om zijn jaarlijkse match-making festival. Een fotopauze bij Doolin pier geeft je de kans om de Atlantische wind in je gezicht te voelen en om de kracht van de zee te zien die inbeukt op de wal. Tijdens de zomermaanden is er een mogelijkheid om een boottocht te maken naar de basis van de Cliffs of Moher (niet inbegrepen). Nadat je trek hebt gekregen op het strand ga je lunchen in het Doolin Hotel (lunch niet inbegrepen). Probeer een van de lokale visgerechten - je zal niet teleurgesteld worden.

Van Galway: dagtrip naar de Aran-eilanden en cruise naar de kliffen van Moher

2. Van Galway: dagtrip naar de Aran-eilanden en cruise naar de kliffen van Moher

Maak een dagtocht naar Inisheer (Inis Oirr) vanuit Galway en ontdek de oude kerken en kastelen op het kleinste van de Aran-eilanden. Bezoek de Cliffs of Moher en bewonder het kustlandschap. Rijd vanaf het ontmoetingspunt in Galway naar het zuiden langs de Wild Atlantic Way en de maanachtige Burren-regio in. Van daaruit ga je naar het pittoreske vissersdorpje Doolin, waar je aan boord gaat van de veerboot naar Inisheer. Eenmaal daar verken je de kerken, kastelen, vuurtorens, scheepswrakken, cafés en pubs van het eiland. Ontdek een van de mooiste stranden van Ierland en neem desgewenst een pony en koets, huur een fiets of wandel over de landweggetjes. Stop voor een stevige maaltijd in een traditionele lokale pub voordat je aankomt bij de Cliffs of Moher. U krijgt gratis toegang tot de kliffen en het eco-gevoelige bezoekerscentrum. Maak een wandeling langs de rand van de klif en bedenk hoe klein alles er van bovenaf uitziet. Zodra je de kliffen verlaat, neem ik de kustweg naar huis, langs de Wild Atlantic Way. Maak nog een laatste stop bij de prachtige Baby Cliffs in Ballyreen, waar je bovenop de Burren kunt wandelen, voordat je terugkeert naar Galway.

Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

3. Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

Verken Inis Oírr met deze veerbootcruise vanuit Doolin. Spring aan boord en geniet van het uitzicht op zee voordat je van boord gaat voor vrije tijd op het eiland. Neem de veerboot terug om de Cliffs of Moher, O'Brien's Tower en de An Branán Mór-zeestapels te zien. Spring aan boord van het ruime schip in Doolin en bewonder het uitzicht op de kust op weg naar Inis Oírr. Heb enkele uren vrije tijd om de middeleeuwse ruïnes van het eiland, de zeehondenkolonies, het scheepswrak en de vuurtoren te bekijken met mogelijkheden om te wandelen, een fiets te huren, een paard en wagen te huren of een minibustour te maken. Vertrek 's middags van het eiland voor de terugreis. Ga langs het hoogste punt van de Cliffs of Moher. Vaar onder de beroemde O'Brien's Tower door. Luister naar commentaar aan boord en boeiende verhalen die dieper in de bezienswaardigheden duiken. Cirkel terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, die de thuisbasis is van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. Bekijk vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken van dichtbij. Maak foto's van de zeegrot die werd gebruikt om 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' te filmen en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen.

Inis Mor Island en Cliffs of Moher per veerboot vanuit Doolin

4. Inis Mor Island en Cliffs of Moher per veerboot vanuit Doolin

Heb de mogelijkheid om te genieten van het eiland Inis Mór en zelfs te overnachten als je dat wilt. Inis Mór (Inishmore) is de grootste en meest bezochte van de Aran-eilanden. De naam betekent Big Island en heeft ongeveer 900 inwoners. De reis met de veerboot duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten per enkele reis. U kunt elke dag kiezen om terug te keren en na uw terugkeer naar Doolin Pier, blijft u aan boord voor de Cliffs of Moher-cruise. Of, als u uw Cliffs of Moher-veerbootpas een andere dag wilt gebruiken, is dat ook prima. U ontvangt een apart ticket voor de Cliffs of Moher Cruise die u op een andere dag kunt gebruiken. De veerboot vaart terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, de thuisbasis van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. De grote zeestapel biedt onderdak aan duizenden zeevogels, waardoor het hun zomerverblijf is. De veerboot brengt je van dichtbij om vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken te bekijken. Tijdens de reis terug naar Doolin Pier, passeer je de zeegrot van Harry Potter en de Halfbloed Prins en de beroemde surfplek Aill na Searrach, waar de Aileen-golf wordt opgevangen. Deze reis van 1 uur langs de kliffen biedt veel fantastische fotomomenten en is nooit twee keer dezelfde ervaring.

Van Limerick: Aran Islands en Cliffs of Moher Day Tour

5. Van Limerick: Aran Islands en Cliffs of Moher Day Tour

Je vertrekt dagelijks om 8.30 uur uit Arthurs Quay, Limerick en je lokale chauffeur/gids brengt je via Bunratty Castle en Ennis naar het pittoreske dorpje Doolin in County Clare. Hier gaat u aan boord van de veerboot om 11:00 uur die vaart van Doolin naar Inisheer, de kleinste en dichtstbijzijnde van de Aran-eilanden. De overtocht met de veerboot duurt tussen de 20 en 30 minuten. Eenmaal op het eiland heb je 2 uur vrije tijd om een oud kasteel, kerk, scheepswrak, vuurtoren, stranden, cafés en pubs te verkennen. Keer terug naar de veerboot, vertrek om 13:45 uur en vaar op de terugweg onder de Cliffs of Moher door. Vanaf de zee heb je een uniek uitzicht op de majestueuze Cliffs of Moher. Bij terugkomst in Doolin stapt u in de tourbus voordat uw chauffeur/gids u naar de top van de Cliffs of Moher brengt. Eenmaal daar is toegang tot het milieuvriendelijke bezoekerscentrum, de Atlantic Edge, inbegrepen. Leun na uw bezoek hier achterover, ontspan en geniet van het schilderachtige landschap op uw weg terug naar Limerick. De tour keert terug tussen 20:30 en 21:00 uur.

Van Dublin: Cliffs of Moher kleine groepsreis

6. Van Dublin: Cliffs of Moher kleine groepsreis

Je eerste stop is het 13e-eeuwse King John's Castle in Limerick. Het kasteel zelf werd gebouwd door de beruchte koning John, de broer van de beroemde Richard Leeuwenhart, en het wordt algemeen beschouwd als een van de best bewaarde Normandische kastelen in Europa. Leer meer over het middeleeuwse tijdperk van Ierland, variërend van de Viking-indringers tot de Lords of Ireland. Na je bezoek aan King John's Castle, rijd je door Lisdoonvarna, de thuisbasis van het oudste matchmaking-festival ter wereld. De pas Kilfenora, de thuisbasis van een van Ierlands populairste traditionele Céilí-bands. Reis langs de Wild Atlantic Way, boordevol magische uitzichten, inclusief over de Aran-eilanden en de surfstranden van Fanore en Galway Bay. Ga tijdens de kustrit buiten de gebaande paden en bekijk de beroemde Baby Cliffs of Moher. Deze kleinere kliffen zijn korter dan de Cliffs of Moher en bieden de ideale gelegenheid om walvissen en dolfijnen te zien. Kijk uit over het magische kalkstenen landschap dat bekend staat als de Burren-regio. Dit ruige landschap dateert van meer dan 300 miljoen jaar en herbergt meer dan 1.100 soorten planten, variërend van arctische flora tot mediterrane vaste planten en is een van de meest fascinerende regio's van West-Europa. Stop bij het traditionele dorp Doolin, met enkele van de beste Ierse pubs en restaurants. Bestel een lokaal gerecht voor de lunch, zoals Doolin's beroemde zeevruchtensoep, sodabrood en vers gebrouwen Guinness. Kom aan bij de wereldberoemde Cliffs of Moher, om te genieten van een ontspannende wandeling en adembenemende uitzichten. De kliffen bieden een prachtig uitzicht op de baai van Galway, de Aran-eilanden en de ruige wildernis van Connemara. Je krijgt ook de kans om veel van de 30.000 vogels te zien die nestelen in kolonies langs de kliffen en om de bekroonde Atlantic Edge Exhibition te verkennen. Je keert om ongeveer 19.30 uur terug naar Dublin, waar je wordt afgezet in het centrum van Dublin, of op dezelfde locatie waar je bent opgehaald.

Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

7. Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

Bezoek Inis Oírr, een van de 3 Aran-eilanden. Stap aan boord van een schone en moderne veerboot en vertrek vanaf de Doolin Pier. Geniet van een schilderachtige veerboottocht naar het eiland, inclusief opvallende en dramatische uitzichten. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Burren en de Cliffs of Moher. Ontdek middeleeuwse ruïnes. Bekijk de zeehondenkolonies die zonnebaden op het strand. Bekijk een scheepswrak dat te zien was in de geliefde Ierse tv-komedie Father Ted. Hoewel het de kleinste van de Aran-eilanden is, is er genoeg te doen en te zien in Inis Oírr. Geniet van een wandeling door het weelderige landschap en geniet van het natuurlijke leven van het eiland. De flora van dit eiland bevat zeldzame alpensoorten die onder bescherming staan. Kijk uit vanaf de kustlijn van Clare en bewonder de Burren en de Cliffs of Moher vanuit een uniek perspectief. Verken de rotsachtige landschappen en velden van het eiland, omringd door stenen muren. Als u tijdens uw verblijf op het eiland een hapje of een drankje wilt, kunt u stoppen bij een van de vele heerlijke bars en cafés van Inis Oírr. Na 5 uur op het eiland stapt u aan boord van de veerboot en maakt u de reis terug naar Doolin.

Rail Tour van Dublin: 6 Dagen All of Ireland

8. Rail Tour van Dublin: 6 Dagen All of Ireland

Dag 1 Check in Dublin Heuston Station (Customer Service Desk) voor 07:00 vertrek van InterCity trein naar Cork (ontbijt verkrijgbaar). We bezoeken Blarney Castle, de Queenstown Story op Cobh, vervolgens de trein naar Killarney voor twee nachten B & B met een eigen badkamer. Dag 2 10.00 vertrekken Killarney Ring of Kerry tour. We hebben een prachtige dag het bekijken van enkele van de meest spectaculaire landschappen van Ierland, met inbegrip van Dingle Bay. We zien ook de Macgillicuddy Reeks, Ierlands hoogste berg Carrantuohill, Moll's Gap, Ladies View en de wereldberoemde meren van Killarney. Overnachting in Killarney. dag 3 07.30 transfer van Killarney Limerick, toetreden tot de Cliffs of Moher Tour, bezoek Bunratty Castle, Cliffs of Moher, O'Connors Pub Doolin, Galway Bay, 's nachts Galway City 3 sterren hotel (2 nachten). dag 4 10:30 transfer naar Connemara de luchthaven voor de vlucht en de tour van Inishmór, de grootste van de Aran-eilanden dag 5 10.00 vertrekken Galway voor de tour van Connemara, met inbegrip van Kylemore Abbey waarna we vertrekken Galway met de trein aankomen Dublin Heuston 20,45 overdracht met de tram naar drie sterren hotel voor twee nachten (alleen kamer). dag 6 Check in Dublin Connolly Station 07.10 vertrek naar de Giants Causeway tour. Bij Belfast toetreden we onze tour en ga naar de beroemde Antrim Coast Road oversteken van de prachtige Glens van Antrim op weg naar Ballycastle en de Carrick-a-rede * touwbrug (half maart -. Alleen oktober Glimpse de Schotse kust op een heldere dag. we blijven de prachtige Giant's Causeway volgende, het zien van Dunluce Castle (foto stop only). we keren terug naar Belfast en onze trein naar Dublin aankomst bij Connolly station in 22:20 voor de tweede nacht in de drie sterren hotel. Vertrek maandag / woensdag, donderdag en zaterdag (maart tot oktober) * Prijs is per persoon te delen Single Room Supplement van toepassing

Cliffs Cruise, Aran Islands & Connemara in één dag

9. Cliffs Cruise, Aran Islands & Connemara in één dag

Proef het beste van het westen van Ierland in slechts een paar uur op deze baanbrekende dagtocht. Begin de tour door Zuid-Connemara te proeven. Verken vervolgens Inis Oirr (de kleinste van de 3 Arran-eilanden). Hierna kunt u een cruise maken onder de Cliffs of Moher. Als u terugkeert naar het vasteland, neemt u misschien wel de mooiste kustrit in Ierland met een late lunchstop in Ballyvaughan, een charmant kustplaatsje. Geniet van een lusvormige route om ervoor te zorgen dat je elk uur dat verstrijkt een compleet andere regio van het westen van Ierland ervaart. Wees ervan verzekerd dat u niet twee keer hetzelfde zult zien.

Van Ennis: Aran Islands & Cliffs of Moher-dagtour

10. Van Ennis: Aran Islands & Cliffs of Moher-dagtour

Vertrek om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Temple Gate Hotel in Ennis, met een volledig gekwalificeerde, lokale chauffeur/gids die je door County Clare naar het pittoreske dorpje Doolin brengt. Stap aan boord van de veerboot om 11:00 uur die vaart van Doolin naar Inisheer, de kleinste en dichtstbijzijnde van de Aran-eilanden. De overtocht met de veerboot duurt tussen de 20 en 30 minuten. Eenmaal op het eiland, neem je 2 uur de tijd om een oud kasteel en kerk, scheepswrak, vuurtoren, stranden, cafés en pubs te verkennen. Neem om 13:45 uur de terugveerboot en vaar op de terugweg onder de Cliffs of Moher door, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanaf de zee heb je een uniek uitzicht op deze majestueuze kliffen. Bij terugkeer in Doolin stapt u weer in de touringcar en onze chauffeur/gids neemt u mee naar de top van de Cliffs of Moher om het milieuvriendelijke bezoekerscentrum, de Atlantic Edge, binnen te gaan. Daarna is het tijd om achterover te leunen en te ontspannen op de retourbus naar Ennis die tussen 18:00 en 18:30 uur terugkeert.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevingen
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Natuur & avontuur in Araneilanden

Welke andere activiteiten dan Natuur & avontuur zijn de moeite waard in Araneilanden?

Sitemap Araneilanden

Wil je alle activiteiten in Araneilanden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Araneilanden

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 662 beoordelingen

We hadden meerdere stops waar we konden genieten van kleine dorpjes, koffie, eten. De gids was de hele reis erg vermakelijk, dus het was een aangename reis. Toen we bij de kliffen aankwamen, hadden we genoeg tijd om de prachtige uitzichten te verkennen en te bekijken voordat we terugkeerden. Al met al een uitstekende reis :)

Deze reis was fantastisch! Onze gids, Damien, gaf de hele dag door interessant en grappig commentaar. Hij stopte op mooie plekjes zodat we foto's konden maken. De Burren is fascinerend. Lunch was geweldig. De Cliffs of Moher zijn adembenemend. Boek deze reis zeker als je tijd hebt!

Tour georganiseerd op een efficiënte en duidelijke manier, zelfs voor degenen die geen Engels kauwen. De gids was in het Engels, dus enige moeite om alle uitleg te begrijpen, maar de essentiële informatie relevant en duidelijk. Onze gids Alan beleefd en aardig.

We hielden vooral van de gedetailleerde en vrij originele uitleg van het landschap, de taal en de geschiedenis van het land. We hebben onderweg veel gezien en de Cliffs of Moher waren geweldig en de lange rit waard. Bedankt voor een veelbewogen dag!

Zeer leuke uitstap met voldoende stopplaatsen om van de mooie natuur te genieten.