Arc de Triomphe
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Arc de Triomphe: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Arc de Triomphe
Bekijk alle 715 tickets en tours

5 feiten over de Arc de Triomphe

De Arc Triomphe werd in opdracht van Napoleon uit de grond gestampt en is een waar icoon van de turbulente politieke geschiedenis van Frankrijk. Hier wat informatie en vijf weetjes voor als je een bezoek plant!

De tweede Arc de Triomphe in Parijs

De' Arc de Triomphe is gebouwd in 1836 en heeft eigenlijk de toevoeging 'de l'Étoile'. 28 jaar eerder werd de veel kleinere Arc de Triomphe du Carrousel gebouwd, dichter bij het Louvre.

De architect heeft hem nooit voltooid gezien

Jean Chalgrin, die ook aan het Palais du Luxembourg en Versailles had gewerkt, stierf in 1811 – vijf jaar na het ontwerpen van de boog, en 25 jaar voordat hij af was.

Startpunt van de parade van 14 juli

Op quatorze juillet wordt jaarlijks de Franse Revolutie herdacht. Een militaire parade loopt vanaf de Arc de Triomphe de Champs-Elysées over naar Place de la Concorde.

In 1919 vloog er een vliegtuig doorheen!

Om het eind van WOI te vieren werden ook de vliegers van het Franse leger geacht mee te lopen in de overwinningsmars. Charles Godefroy zag daar niet zo veel in; hij vloog gewoon door de Arc heen!

In 1920 werd de onbekende soldaat er begraven

Nadat de crypte van de Arc tot graf van de onbekende soldaat was verworden, liepen militaire parades uit respect niet meer door de Arc. Zelfs Hitler hield er in 1940 rekening mee!

Arc de Triomphe: Onze tips

Wanneer gaan?

s Avonds ziet de Arc de Triomphe er het meest spectaculair uit, en de eeuwige vlam bij het graf van de onbekende soldaat is dan ook het best zichtbaar. Van 10:00 tot 23:00 (22:30 in het laagseizoen) kunnen bezoekers de 50 meter hoge Arc beklimmen en de omliggende boulevards bekijken. Tickets zijn aan de grond te koop.

Hoe kom je er?

Liefst 12 wegen leiden naar de Arc, waaronder de Champs-Elysées. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Argentine en George V (beide lijn 1), Ternes (lijn 2) en Kléber (lijn 6). Ga ondergronds naar de Arc om de chaotische rotonde eromheen te ontlopen.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden in het hoogseizoen zijn 10:00 tot 23:00 en 10:00 tot 22:30 in het laagseizoen.
 • Toegangsprijzen
  Kijken kost niets. Tickets naar boven kosten €9,50 voor volwassenen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Voor de Arc heb je geen gids nodig. Het is wel een idee om onze tours in het gebied te bekijken.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 1 naar Argentine en George V, lijn 2 naar Ternes of lijn 6 to Kléber.
 • Extra tips
  • Groepstickets zijn per persoon voordeliger.

Wat anderen zeggen over Arc de Triomphe

zeer interessante optie, nergens wachtrijen

ideaal om vlot musea binnen te gaan; enkel 1 tijdelijke tentoonstelling niet mogen bezoeken
Parijs Museumpas: 2, 4, of 6 dagen Beoordeeld door Erwin, 19-08-2015

beste manier om de stad op 3 uren te bezichtigen

zeer interessante , veilige trip doorheen een bruisende stad ; zeker een aanrader op zondagen omdat het verkeer dan zeker niet overrompelend is
Parijs Hoogtepunten: 3-uur Durende Fietstour Beoordeeld door Ben, 06-07-2015

prima georganiseerd, heerlijke dag, voldeed aan de verwachtingen

De stadstoer was prima, zeker met de Nederlandse audiogids voor onze dochter van 12. Bezoek aan de Eiffeltoren met prachtig weer en afsluitend een cruise over de Seine was heerlijk. Bij de Cruise hoef je niet in de rij bij de kassa en kun je zelf bepalen wanneer je deze cruise wil ondernemen. Dit kan zelfs een dag later. Prijs-kwaliteit verhouding prima.
Parijs: Eiffeltoren, Seinecruise en stadstour Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 06-08-2015

Ideeal om alles van te voren geregeld te hebben!

Bij de busreis krijg je veel informatie in je eigen taal en kom je op plaatsen waar ik bij een eerder bezoek aan Parijs nooit geweest was! Daarna naar de Eiffeltoren. Er stonden ontzettend lange rijen (het was heerlijk weer!) maar wij konden zo door naar de lift. Fantastisch!! Je kon net zo lang op de Eiffeltoren blijven als je wilde, want de ticket voor de bootreis was al gegeven. De bootreis kon je later op de dag of 's avonds doen of zelfs de volgende dag. Lekker om hierin vrij te zijn en zelf je tijd te bepalen! ECHT EEN AANRADERN!!!!
Parijs: Eiffeltoren, Seinecruise en stadstour Beoordeeld door Janna, 21-10-2014

Een aanrader voor een eerste verkenning van Parijs

Goede combinatie busrit door Parijs - bezoek Eiffeltoren - Boottocht Ticket besteld via internet, tickets lagen klaar bij het vertrekpunt, vlotte bediening. Voldoende uitleg van de begeleider, via de autoguide op de bus. (muziek tussen de teksten door was evenwel luid en af en toe storend!)
Parijs: Eiffeltoren, Seinecruise en stadstour Beoordeeld door Rudi, 13-10-2014

Activiteiten in de buurt van Arc de Triomphe


Arc de Triomphe
4.5
Gebaseerd op 1.352 beoordelingen van GetYourGuide-klanten