Belevingen in
Archeologisch Museum Thera

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Archeologisch Museum Thera: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Rethymnon: dagtour Knossos & Heraklion

1. Vanuit Rethymnon: dagtour Knossos & Heraklion

Je vertrekt rond 08:30 uur vanuit Rethymnon, in oostelijke richting langs de noordkust. Je rijdt de stad voorbij en trekt verder het binnenland van Kreta in tot je het hoogtepunt van je excursie bereikt: je bezoek aan het Paleis van Knossos. Dit is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de wereld, een bakermat van Europese cultuur en het centrum van de Minoïsche beschaving. Je wordt (ongeveer 2 uur lang) meegenomen door het fascinerende verhaal van de Minoïsche periode en komt meer te weten over zowel de Minotaurus als Ariadne.  Aansluitend brengt de bus  je naar het hart van de hoofdstad van Kreta, Heraklion. Daar krijg je de kans om het Archeologisch Museum te bezoeken, waar je meer over de Minoïsche periode kunt leren, onder begeleiding van je gids. Na afloop rest je nog 2 uur vrije tijd om te genieten van de drukke en levendige stad Heraklion, een Kretenzische lunch te eten en raki te drinken. De tijd zal voorbijvliegen en rond 18:00 uur vertrekt de bus voor de terugrit naar Rethymnon.

...
Santorini: privé panoramische tour van 5 uur met gastheer

2. Santorini: privé panoramische tour van 5 uur met gastheer

Pas de tour aan uw persoonlijke interesses en voorkeuren aan; het onderstaande reisschema is slechts een suggestie. Begin met het ophalen van de locatie van uw keuze. Maak de eerste stop in Firostefani, bekend om de beroemde blauwe koepelkerk waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de vulkanische caldera. Bewonder op weg naar Oia de karakteristieke architectuur van het beroemde pittoreske dorp. Bezoek het oude Venetiaanse kasteel en verken het interieur. Geniet van vrije tijd om door de stad te wandelen en een drankje te drinken bij de caldera. Ga vervolgens naar Profitis Ilias, dat een uniek 360 ° panoramisch uitzicht over het eiland biedt en een ideale plek is om geweldige foto's te maken. Bezoek het 300 jaar oude klooster en proef enkele van de lokale delicatessen en handgemaakte producten. Hierna stop je bij Black Beach, een uniek vulkanisch strand waar je kunt zwemmen, watersporten of een heerlijke lunch kunt hebben met uitzicht op de Egeïsche Zee. Ga verder op de archeologische vindplaats Akrotiri, gelegen aan de zuidelijke rand van het eiland.

...

Sitemap Archeologisch Museum Thera

Wil je alle activiteiten in Archeologisch Museum Thera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Archeologisch Museum Thera

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 2 beoordelingen

Bus erg punctueel, hij kwam ons niet ophalen bij het hotel, maar op een heel dichtbij punt. We moesten eerst het paleis doen en daarna het museum, maar de gids veranderde onze plannen omdat hij zei dat er 's ochtends zoveel mensen in het paleis waren, dus gingen we eerst met haar naar het museum die als gids in het Engels optrad. Heel aardig en behulpzaam! Daarna hadden we 2 uur om de stad te verkennen! Daarna gingen we naar het paleis en eigenlijk waren er niet veel mensen, waarschijnlijk omdat het 14:30 was dus volle zon. Gelukkig was er wind en veel schaduwen waar ze ons dingen ging uitleggen. De terugkeer ook op tijd.

Leuke rondleiding voor gratis ontwerp

We hebben erg genoten van de rondleiding. In Heraklion kun je je tijd volledig vrij indelen. We kregen vooraf een kleine stadsplattegrond met een suggestie voor een route die de meeste bezienswaardigheden goed dekt en de tip om naar het archeologisch museum te gaan, waar de bus ook direct stopte. Je moet Knossos zeker zien! Maar een gids (nog eens € 10 pp) is zeker aan te raden, anders verlies je veel spannende achtergrondinformatie. Al met al een zeer aan te bevelen excursie!

Lees wat over Knossos voordat je gaat, het zal je helpen te begrijpen wat er op de site is gebeurd in termen van de geschiedenis van de opgraving - fascinerend! De gids kan hier niet voldoende informatie over geven in de beschikbare tijd. als je Engels spreekt, kun je een beetje worstelen met haar zware accent. Haar Duits is uitstekend.

Het was echt een geweldige excursie MAAR alsjeblieft niet in deze groepsgrootte, in het museum kon je maar de helft begrijpen omdat de groep gewoon te groot was. (Volle dubbeldekkerbus) Als ik vooraf de groepsgrootte had geweten, had ik niet geboekt.

leuk eexceursie

2 uur op knossoss is wel erg lang. Heraklion erg mooi Gids uit bus ging niet met je mee zoals in omschrijving stond was iedereen verbaasd over tickets moest je zelf kopen