Archeologische site Delphi

Archeologische site Delphi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Athene: dagtocht per bus naar Delphi & Arachova

1. Vanuit Athene: dagtocht per bus naar Delphi & Arachova

Je ontmoet je gids bij het metrostation Halandri en reist vervolgens per bus naar Delphi. Voor je Delphi bereikt zie je de heilige plek al, staande op twee terrasvormige rotsen die bekend staan als de Feriaden.  Ontdek wat de oude Grieken de "navel der aarde" noemden. Bezoek het Orakel van Delphi, de oudste heilige plek van het oude Griekenland. Eeuwenlang kwamen voorname personen uit de antieke geschiedenis, zoals Alexander de Grote en Cicero, naar Delphi om de goddelijke profetie van de hogepriesteres van Delphi te ontvangen. Het Orakel zat op een drievoet boven een enorme  kloof. Na  het verbranden van gerst en laurierbladeren raakte ze in een goddelijke  trance en diende ze als medium voor de god Apollo. Drink water uit de heilige bron van Castalia. Verken het Archeologisch Museum van Delphi en zie artefacten uit de Archaïsche tot de Romeinse periode, zoals de Sfinx van Naxos, de Iniohos en het standbeeld van Antinoos. Vervolgens kun je genieten van een heerlijke lunch in een nabijgelegen restaurant. Voordat je terugkeert naar Athene zie je nog het pittoreske dorp Arachova, gelegen aan de uitlopers van de berg Parnassus.

Van Athene: Delphi Full Day VR Audio Guided Tour met toegang

2. Van Athene: Delphi Full Day VR Audio Guided Tour met toegang

Geniet van een rondleiding door de archeologische vindplaats, bezoek het Archeologisch Museum van Delphi en verken het schilderachtige bergdorp Arachova. Herbeleef en verken bij Delphi de oude wereld met ons innovatieve virtual reality-apparaat en ons meertalige commentaar. Na het ontbijt stap je aan boord van de bus met airconditioning bij een van de belangrijkste ophaalpunten in Athene en ga je naar Delphi met een mooie rit over het vasteland. Geniet van een virtual reality-rondleiding met audiogids door de archeologische vindplaats, met vooraf geboekte en betaalde toegangskaarten. Bewonder de monumenten van het oude Griekenland en bekijk de Omphalos, door de oude Grieken beschouwd als het centrum van de wereld. Verken het oude theater, de hippodroom, het stadion en de Tholos. Daarna bezoekt u het Archeologisch Museum van Delphi om uw meeslepende ervaring compleet te maken. Later krijgt u de kans om te stoppen bij het pittoreske bergdorpje Arachova, bekend om zijn handgemaakte ambachten en traditionele Griekse architectuur. Geniet van een lunch, een snelle koffie of een beetje winkelen. Daarna brengt de minibus met je chauffeur je terug naar Athene en zet je af bij een van de punten in de stad.

Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

3. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Na het vertrek uit Athene om 8:45 uur, rijd je binnen 2 uur naar Levadia, waar je een stop maakt voor eten, drinken en het strekken van de benen. Voordat je aankomt in Delphi, kom je langs Arachova, een stad die bekend staat om zijn felgekleurde tapijten. Aan de voet van de berg Parnassus ligt het heiligdom van Delphi, ooit de plek van het beroemdste orakel in het oude Griekenland. Gelegen in een spectaculair landschap, was Delphi eeuwenlang een cultureel en religieus centrum, maar ook een symbool van eenheid voor de Griekse wereld. Bezoek deze historische archeologische plek met ruïnes die teruggaan tot de 4e eeuw voor Christus. Begin met de ruïnes van de ongelooflijke tempel van Apollo, gevolgd door het oude theater met 35 rijen en ruimte voor wel 5000 toeschouwers. Ga daarna naar het Museum van Delphi om meer archeologische schatten te zien, waaronder het unieke bronzen standbeeld van de wagenmenner, gewijd aan Apollo in 478 voor Christus. Na dit begeleide bezoek heb je ongeveer 1 uur de tijd voor de lunch voordat je weer instapt in de bus voor je terugreis naar Athene.

Delphi: toegangsticket archeologische vindplaats en museum met audio

4. Delphi: toegangsticket archeologische vindplaats en museum met audio

Reis naar de kern van het mythische en spirituele oude Griekenland met dit ticket naar de archeologische vindplaats Delphi en het archeologisch museum van Delphi. Vermijd de wachtrijen en bespaar tijd voor meer sightseeing met skip-the-line voordelen. Wanneer je aankomt, scan je gewoon je ticket bij de ticket-validerende machines bij de ingang en ga je naar binnen om de site en de ruïnes te verkennen met je eigen persoonlijke audiogids (downloadinstructies ontvangen na boeking). Bekijk de tempel van Apollo, het theater, het stadion, het heiligdom van Athena Pronaia met de Tholos, de Kastalia-bron en verschillende schatkamers. Het archeologische museum op het terrein bevat ook tal van belangrijke Griekse artefacten uit de opgravingen in het gebied. Luister naar gelicentieerde gidsen en experts op het gebied van verhalen vertellen je historische informatie en vertel originele zorgvuldig uitgekozen verhalen terwijl je verkent.

Van Athene: Delphi & Arachova begeleide dagtrip

5. Van Athene: Delphi & Arachova begeleide dagtrip

Begin aan een onvergetelijke begeleide dagtocht van Athene naar Delphi, de navel van de oude Griekse wereld. Bezoek de archeologische vindplaats en museum van Delphi en bekijk de tempel van Apollo, het heiligdom van Athena Pronaia en meer. Krijg later vrije tijd om een schilderachtig dorp te verkennen. De ochtend van uw reis ontmoet u uw erkende gids en vertrekt u in een comfortabel voertuig met airconditioning. De rit duurt ongeveer 2,5 uur heen en terug, dus leun achterover en geniet van het voorbijtrekkende landschap terwijl je door de vlaktes van Boeotië rijdt. Terwijl je reist, begin je jezelf onder te dompelen in het oude Griekenland terwijl je gids verhalen vertelt over de oude Griekse mythologie, koning Oedipus, God Apollo en meer. Bekijk tijdens een rondleiding door de archeologische vindplaats enkele van de belangrijkste en meest unieke archeologische monumenten, zoals de tempel van Apollo en zijn orakel, de Atheense Stoa, de veelhoekige muur. Later kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Delphi (toegangsprijzen worden ter plaatse betaald), waar wereldwijd bekende kunstwerken te vinden zijn, zoals de Sfinx van Naxos, het standbeeld van Antinous, de schatkamer van Siphnian en de wagenmenner van Delphi. Na het bezoek aan Delphi spring je terug op de bus naar het veelkleurige dorp Arachova, gebouwd op de berghelling. Krijg vrije tijd om zelf een lunch te regelen in een traditionele taverna (kosten niet inbegrepen). Neem de tijd om door de smalle steegjes van het dorp te wandelen, enkele ambachtelijke winkels binnen te gaan voor lokale delicatessen en de lokale handgeweven tapijten te bewonderen. In de late namiddag vertrek je voor je terugkeer naar Athene, op nog eens 2,5 uur rijden.

Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

6. Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

Begin aan een tweedaagse tour die je meeneemt naar de oude stad Delphi en over de schilderachtige vlakte van Thessalië naar Kalambaka. Verken het pittoreske stadje aan de voet van Meteora, de locatie van een van de belangrijkste groepen Grieks-orthodoxe kloosters. Gedetailleerd reisplan Dag 1 Begin de dag met een ontspannen rit door het prachtige Griekse platteland, langs de steden Thebe, Levadia en Arachova, voordat je rond het middaguur in Delphi aankomt. Bij Delphi heb je de mogelijkheid om deze belangrijke site te bezoeken die voorkomt in de Griekse mythologie. In de oudheid werd Delphi beschouwd als het centrum van het universum en werd het bewaakt door een python-draak die werd gedood door Apollo. Bekijk de ruïnes van de tempel van Apollo, die werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en werd verwoest door keizer Theodosius I in 390 na Christus. Het was ook hier dat de priesteres Pythia de toekomst zou voorspellen vanuit het beroemde Orakel van Delphi. Bezoek het theater dat plaats bood aan 5.000 toeschouwers en waar toneelstukken, poëzievoordrachten en festivals werden gehouden. In het nabijgelegen stadion werden om de 4 jaar de Pythische Spelen gehouden. Atleten uit de hele Griekse wereld zouden komen om te strijden, en deze spelen zouden de voorloper worden van de moderne Olympische Spelen. Aan het eind van de dag rijdt u naar Kalambaka, een mooie stad met prachtige tuinen en een prachtig uitzicht op de Meteora-rotsen. Overnachting in Kalambaka. Dag 2 Ga 's ochtends naar Meteora voor een rondleiding door de fascinerende kloosters op de kliffen. Sta versteld van de kliffen, die gemiddeld 300 meter hoog zijn, en voor het eerst werden bewoond in de 9e eeuw door een groep kluizenaarsmonniken die op de rotstorens woonden Vandaag de dag zijn er nog 6 kloosters van de oorspronkelijke 20. Uitzicht op de hele vallei vanaf de prachtige rotstorens, en de rust van de omgeving, maken dit een unieke plek om te bezoeken. Op de terugweg naar Athene maak je een korte stop bij het monument voor Leonidas, de koning van Sparta die sneuvelde in 480 voor Christus tijdens de beroemde slag bij Thermopylae.

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

7. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de beroemdste bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens deze dagtocht met gids naar het magische Delphi. Je hebt een hele dag om alles te weten te komen over het orakel en om oude ruïnes te ontdekken, waaronder het amfitheater en de Tempel van Apollo. De tour vertrekt vanuit Athene, vanwaar je naar Delphi reist, gelegen op de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg maak je een korte pitstop buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland, en vooral bekend om zijn beroemde orakel. Bezoek het Museum van Delphi, de thuisbasis van een unieke bronzen wagenmenner, de Sphinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos, dat een verbazingwekkend inzicht geeft in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na een lunchpauze bezoek je het heiligdom van Athena Pronaia (dit is afhankelijk van de toestemming van de plaatselijke autoriteiten), de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je weer terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Delphi Guided Walking Tour en toegangsbewijs

8. Delphi Guided Walking Tour en toegangsbewijs

Ontdek een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens een tour van 1,5 uur. Ontdek met een gids Delphi, gebouwd op de zuidelijke uitlopers van de berg Parnassus. In de oudheid trok Delphi veel bezoekers naar het Oracle, het Heiligdom van Apollo en de Pythische Spelen. Voor de oude Grieken was Delphi de navel van de aarde. Mythen, de geschiedenis, de archeologische opgravingen en het indrukwekkende landschap hebben Delphi populair blijven maken en het is nu een van de belangrijkste toeristische attracties in Griekenland. Neem deel aan de archeologische vindplaats met de ruïnes van de tempel van Apollo, de schatten, het antieke theater en het stadion tijdens deze tour.

Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

9. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Van Athene: 3 dagen in Meteora en Delphi met Tours & Hotel

10. Van Athene: 3 dagen in Meteora en Delphi met Tours & Hotel

Dag 1 Vang de ochtendtrein naar Kalambaka om 07:20 vanaf het treinstation Larissa in Athene. Bij uw aankomst in Kalambaka rond 11:30, staat uw Engels sprekende chauffeur op u te wachten op het treinstation met een bord met uw naam erop om u naar uw hotel te brengen. In de late namiddag haalt de VIP-minibus je op bij je hotel om deel te nemen aan de Meteora Sunset Tour. Bewonder een adembenemend uitzicht op Meteora en ontdek de verborgen pareltjes van deze plek op een van de beste tours van het vasteland van Griekenland. Dag 2 Voor de volgende ochtend kunt u de activiteit kiezen waaraan u wilt deelnemen, zoals de halve dag-ochtendtour van Meteora om de belangrijkste attracties, de kloosters van Meteora te bekijken met een VIP-minibus of de wandeltocht van Meteora. Ervaar prachtige landschappen en bezoek monumenten uit de Byzantijnse tijd. Na deze ochtend tour rond 13:00, zal de bus je terugbrengen naar je hotel. Laat de avond vrij om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Dag 3 Vroeg in de ochtend wordt er een taxi opgehaald van je hotel om je naar het treinstation te brengen. Om 9.15 uur vertrekt de trein en arriveert rond 12:05 in station Livadia. Daar wacht een Engels sprekende taxichauffeur met een bord met uw naam erop om u naar Delphi te brengen. Delphi ligt op ongeveer een uur rijden van Livadia, dus je komt rond 12:35 aan op de archeologische vindplaats, waar je vele uren kunt doorbrengen om het oude orakel, het museum en het stadje te verkennen. Neem om 16.00 uur de bus terug naar Athene. Het duurt ongeveer 2 uur om vanuit Delphi de hoofdstad van Griekenland te bereiken.

  • Toegangstickets
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevingen
60 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Sitemap Archeologische site Delphi

Wil je alle activiteiten in Archeologische site Delphi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Archeologische site Delphi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.132 beoordelingen

Zeer plezierige ervaring. We bezochten het archeologisch museum en de Delphi-site (totale tijd daar van 2 uur en 20, misschien een beetje kort voor mij, maar redelijk voor die tijd). De zeer vriendelijke, behulpzame en voorbereide gids (hij stelde ons tijdens de reis de site voor en illustreerde de omgeving) liet ons vervolgens de oude tempel van Athena bezoeken en nam ons mee voor de lunch in een typisch goed restaurant (overvloedige gerechten en lage prijzen). Ten slotte vergezelde hij ons naar Arachova en liet ons de stad zien vanaf de klokkentoren, evenals het museum over lokale tradities.

Wat ik niet leuk vond, was dat je een taxi moest nemen om bij een ontmoetingspunt in een hotel te komen, terwijl bij de andere reizen een bus rond de hotels ging om mensen op te halen. Wat betreft taxi's, sommige chauffeurs vertrekken met een meter voor de betaling van de race en de prijs is redelijk, en anderen voor dezelfde afstand, en zonder meter, vragen je 3 keer de prijs. Natuurlijk hebben we het niet genomen, maar het was echt aan de klant.

Goede organisatie, op tijd. Professioneel en presoonsgericht. Daags tevoren geboekt. Ging prima. Goede automatische verstrekte tickets per mail en QRcode boeking met duidelijke informatie over programma en locatie vertrek. Geschoolde (archeoloog) gids, enthousiast en met veel verhalen. Dus prima de luxe.

Heel goed georganiseerde excursie. Geweldige gids Evangelis, Evan voor vrienden, die onderweg en tijdens het bezoek aan Delphi vele interessante weetjes met ons deelde. Prima lunch, geen haute cuisine maar wel keuze uit 3 hoofdgerechten. Goede ophaalservice. Kortom: genoten van deze dag!

Heel goed, de gids was een authentieke encyclopedie. We dachten gewoon dat er meer vrije tijd zou zijn om zowel het museum en de archeologische vindplaats als het dorp waar het zich bevindt te verkennen.