Belevingen in
Archeologische site Delphi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Archeologische site Delphi: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

1. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de bekendste plekken van het oude Griekenland met een dagtour naar het magische Delphi, de stad van het orakel. Vertrek vanuit Athene, reis naar Delphi, gelegen aan de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg pauzeer je even buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland en welbekend om het orakel. In het museum van Delphi, met een unieke bronzen wagenmenner, zie je de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos en krijg je een geweldig inzicht in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

...
Vanuit Athene: dagtocht per bus naar Delphi & Arachova

2. Vanuit Athene: dagtocht per bus naar Delphi & Arachova

Je ontmoet je gids bij het metrostation Halandri en reist vervolgens per bus naar Delphi. Voor je Delphi bereikt zie je de heilige plek al, staande op twee terrasvormige rotsen die bekend staan als de Feriaden.  Ontdek wat de oude Grieken de "navel der aarde" noemden. Bezoek het Orakel van Delphi, de oudste heilige plek van het oude Griekenland. Eeuwenlang kwamen voorname personen uit de antieke geschiedenis, zoals Alexander de Grote en Cicero, naar Delphi om de goddelijke profetie van de hogepriesteres van Delphi te ontvangen. Het Orakel zat op een drievoet boven een enorme  kloof. Na  het verbranden van gerst en laurierbladeren raakte ze in een goddelijke  trance en diende ze als medium voor de god Apollo. Drink water uit de heilige bron van Castalia. Verken het Archeologisch Museum van Delphi en zie artefacten uit de Archaïsche tot de Romeinse periode, zoals de Sfinx van Naxos, de Iniohos en het standbeeld van Antinoos. Vervolgens kun je genieten van een heerlijke lunch in een nabijgelegen restaurant. Voordat je terugkeert naar Athene zie je nog het pittoreske dorp Arachova, gelegen aan de uitlopers van de berg Parnassus.

...
Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

3. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Je vertrekt vanuit Athene, rijdt over de vruchtbare vlakte van Boeotië en doorkruist de stad Thebe, wereldberoemd om het tragische verhaal van koning Oedipus. Reis verder door de pittoreske stadjes Livadeia en Arachova op de hellingen van de Parnassus. Bij aankomst in Delphi verken je de'Omphalos' ('Navel van de Aarde') en kun je je vergapen aan de ruïnes van een oud heiligdom, dat snel rijkdom vergaarde als de zetel van het orakel. Leer hoe zijn invloed zich buiten de grenzen van de Griekse wereld verspreidde en geniet van het uitzicht op een landschap van ongekende schoonheid. Bekijk de overblijfselen van het Heiligdom van Apollo Pythios en bezoek de Schatkamer van de Atheners. Je ziet de bewaard gebleven zuilen van de Tempel van Apollo en bezoekt het Archeologisch Museum van Delphi, waar je meesterwerken uit de Oud-Griekse beeldhouwkunst kunt vinden. Vergeet niet de legendarische Wagenmenner van Delphi te bezichtigen; het wordt beschouwd als een van de mooiste bronzen beelden uit de klassieke oudheid. Mis ook het standbeeld van de atleet Aghias niet en bekijk nog veel meer boeiende artefacten uit de oudheid. Voordat je naar Athene via dezelfde route terugreist, geniet je van een lunch in het moderne dorp Delphi (als je voor deze optie hebt gekozen). Voor je comfort is er ook in Arachova een extra korte pauze ingelast. Reizigers die aan de kust verblijven zullen om ongeveer 19:30 uur vanuit de terminal van de lokale operator naar hun hotels terugreizen.

...
Delphi Guided Walking Tour en toegangsbewijs

4. Delphi Guided Walking Tour en toegangsbewijs

Ontdek een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens een tour van 1,5 uur. Ontdek met een gids Delphi, gebouwd op de zuidelijke uitlopers van de berg Parnassus. In de oudheid trok Delphi veel bezoekers naar het Oracle, het Heiligdom van Apollo en de Pythische Spelen. Voor de oude Grieken was Delphi de navel van de aarde. Mythen, de geschiedenis, de archeologische opgravingen en het indrukwekkende landschap hebben Delphi populair blijven maken en het is nu een van de belangrijkste toeristische attracties in Griekenland. Neem deel aan de archeologische vindplaats met de ruïnes van de tempel van Apollo, de schatten, het antieke theater en het stadion tijdens deze tour.

...
Van Athene: Ontdek het oude Griekenland 4-daagse tour

5. Van Athene: Ontdek het oude Griekenland 4-daagse tour

Neem een stap terug uit het heden en verdiepen in de wonderen van het oude Griekenland in de loop van 4 onvergetelijke dagen. Spring aan boord van de luxe bus, leun achterover en geniet van een reis door de archeologische heiligdommen van Epidaurus, Mycene, Nafplio, Olympia, Delphi en Meteora. Met een prachtig landschap langs de weg, ongelooflijke architectuur en een plek om je hoofd te rusten 's nachts, deze tour heeft alles wat je zou willen, en nog veel meer. Dag 1: Bezoek Epdiaurus, Nafpila en Mycene De dag begint met een rit langs het Kanaal van Korinthe naar Epidaurus, de befaamde geboorteplaats van Apollo's zoon Asclepius, en een bezoek aan het oude theater, bekend om zijn symmetrie en uitzonderlijke akoestiek. Vanaf hier kunt u gaan naar de havenstad Nafplio voor een korte stop daarna verder door de vlakte van Argos aankomst in Mycene. Deze archeologische site was ooit een belangrijk centrum voor de Griekse beschaving en is de thuisbasis van het graf van Agamemnon. In de middag vertrekt u voor Olympia, waar u de nacht zullen doorbrengen. Dag 2: Ontdek Olympia en Delphi Er is veel om ontdekt te worden in het huis van de Olympische Spelen. Stride onder de goden in de tempels van Hera en Zeus, ineenkrimpen bij het altaar van de Olympische Vlam, waar de offers werden gemaakt, en buff op uw geschiedenis aan het museum van de site. De reis zal doorgaan op via Patras naar Rio, over de state-of-the-art Rio-Antirrio brug, langs de stad van Nafpaktos en langs de mooie kustweg naar Delphi. Dacht van door de Grieken als het midden van de hele aarde, Delphi werd bekend als de navel van de wereld. In de middag kunt u een reis naar het pittoreske bergdorpje Arachova dan terug naar Delphi voor een overnachting te nemen. Dag 3: Ontdek Delphi en ovenight verblijf in Kalambaka Breng een ontspannen en eventueel spirituele ochtend in Delphi te nemen in de sfeer van dit centrum van de Griekse aanbidding, de plaats waar hemel en aarde elkaar ontmoeten. In de middag vertrekt u voor Kalambaka. Over het hoofd gezien door de Meteora kloosters, zal dit uw rustplaats voor de nacht. Dag 4: De Meteora kloosters en terug te keren naar Athene Reis de hoogten naar Meteora, waar u de belangrijkste complex van Oosters-orthodoxe kloosters kunt bezoeken in Griekenland. Gebouwd hoog op 6 zandstenen pilaren met uitzicht Kalambaka, ervaart u een adembenemend uitzicht gesneden door de elementen van de natuur. Uw terugreis zal een optionele reis naar een fabriek van Byzantijnse stijl iconen bieden, dan verder langs het monument van Leonidas (Koning van Sparta), en afwerking van uw monumentale tour terug in Athene in de late namiddag.

...
Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

6. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Reis terug in de tijd tijdens een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Dag 1: Vertrek Athene voor de antieke site van het Orakel van Delphi. Reis met een bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia bij aankomst. Ga dan verder naar Kalabaka voor uw overnachting. Dag 2: Bewonder de prachtige rotsformaties van Meteora en bezoek de kloosters gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de Oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument voor de Griekse krijgerskoning Leonidas I te bekijken voor je aankomt in de vroege avond in Athene.

...
Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

7. Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

Deze 2-daagse tour brengt u naar de oude stad van Delphi en over de schilderachtige vlakte van Thessalië tot Kalambaka. Dit pittoreske stadje ligt aan de voet van Meteora, de site van een van de belangrijkste groepen van de Grieks-orthodoxe kloosters. gedetailleerde reisplan Dag 1 U vindt de dag beginnen met een ontspannen rit door het prachtige Griekse landschap, langs de steden Thebes, Levadia en Arachova, voor aankomst in Delphi rond het middaguur. Bij Delphi, heb je de mogelijkheid om deze belangrijke site die in de Griekse mythologie verschijnt bezoeken. In de oudheid werd Delphi beschouwd als het middelpunt van het heelal te zijn en werd bewaakt door een python draak die werd gedood door Apollo. Je ziet de ruïnes van de tempel van Apollo, die werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en werd verwoest door keizer Theodosius I in 390 AD Het was ook hier dat de priesteres Pythia de toekomst voorspellen van de beroemde Orakel van Delphi. Bezoek het theater dat zittende 5.000 toeschouwers en gehost toneelstukken, poëzie en festivals. Op het nabijgelegen stadion, werden de Pythische Spelen om de 4 jaar gehouden. Atleten uit de hele Griekse wereld zou komen om te concurreren, en deze games zou voorloper van de moderne Olympische Spelen geworden. Aan het eind van de dag rijd je naar Kalambaka, een prachtige stad met prachtige tuinen en een prachtig uitzicht op de Meteora rotsen. Overnachting in Kalambaka. Dag 2 In de ochtend, zul je hoofd naar Meteora voor een rondleiding van de fascinerende klif kloosters. De kliffen, die een hoogte van 1.000 voet gemiddeld, werden voor het eerst bewoond in de 9e eeuw door een groep van kluizenaar monniken die op de rots torens woonden. In de 11e en 12e eeuw, werden elementaire kloosters gebouwd en door de 14e eeuw de grote klooster Meteoron werd gebouwd. De moeilijke toegang gaf de monniken een ideaal toevluchtsoord, maar ook bescherming tijdens de Turkse bezetting. Vandaag 6 kloosters blijven niet in de oorspronkelijke 20. Uitzicht op de hele vallei van de prachtige rots torens, en de rust van de omgeving, maken dit een unieke plek om te bezoeken. Op de terugweg naar Athene vindt u een korte stop bij het monument van Leonidas te maken, de koning van Sparta, die stierf in 480 voor Christus op de beroemde Slag bij Thermopylae.

...
Vanuit Athene: dagtocht Delphi

8. Vanuit Athene: dagtocht Delphi

Na het vertrek uit Athene om 8:45 uur, rijd je binnen 2 uur naar Levadia, waar je een stop maakt voor eten, drinken en het strekken van de benen. Voordat je aankomt in Delphi, kom je langs Arachova, een stad die bekend staat om zijn felgekleurde tapijten. Aan de voet van de berg Parnassus ligt het heiligdom van Delphi, ooit de plek van het beroemdste orakel in het oude Griekenland. Gelegen in een spectaculair landschap, was Delphi eeuwenlang een cultureel en religieus centrum, maar ook een symbool van eenheid voor de Griekse wereld. Bezoek deze historische archeologische plek met ruïnes die teruggaan tot de 4e eeuw voor Christus. Begin met de ruïnes van de ongelooflijke tempel van Apollo, gevolgd door het oude theater met 35 rijen en ruimte voor wel 5000 toeschouwers. Ga daarna naar het Museum van Delphi om meer archeologische schatten te zien, waaronder het unieke bronzen standbeeld van de wagenmenner, gewijd aan Apollo in 478 voor Christus. Na dit begeleide bezoek heb je ongeveer 1 uur de tijd voor de lunch voordat je weer instapt in de bus voor je terugreis naar Athene.

...
4-daagse tour van Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

9. 4-daagse tour van Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

Dag 1: Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd naar Epidaurus, en breng een bezoek aan de archeologische site en naar het theater, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga door naar Nauplia voor een korte stop. Vervolgens rijden naar Mycene, waar u de fascinerende archeologische site bezoeken. Vertrek naar Olympia, die door de centrale Peloponnesos gebied en het passeren van de steden van Megalopolis en Tripolis. Ten slotte komen in Olympia voor het diner en overnachting. Er is ook een mogelijkheid van een verblijf in Nauplia plaats. (Diner inbegrepen). Dag 2: In de ochtend een bezoek aan de archeologische site en het museum van Olympia. Rijd via Patras te Rion, steek het kanaal naar Antirion over de stand van de techniek hangbrug, die bekend staat als de langste en modernste in Europa. Aankomst in Nafpaktos, ga dan verder met Delphi. Geniet van een diner en overnachting in Delphi. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 3: Ten eerste, een bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi. Vertrek naar Kalambaka, die door Amphissa, Lamia en Trikala. Aankomst in Kalambaka, en geniet van een diner voor uw overnachting. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 4: In de ochtend een bezoek aan de adembenemende Meteora. In het begin van de middag, begin van de rit terug naar Athene passeren via Thermopylae en Kammena Vourla. (Inclusief ontbijt). Deze tour biedt de mogelijkheid om de meest indrukwekkende historische Griekse sites te bezoeken, geeft u een inzicht in het roemrijke verleden van Griekenland.

...
Van Athene: privé road trip naar Delphi

10. Van Athene: privé road trip naar Delphi

Na het ophalen van uw hotel in Athene, start u de 2,5-uur durende reis naar Delphi met de auto of minivan. Zodra je bent aangekomen, begin je je dag met het verkennen van de rijke en oude geschiedenis van deze beroemde stad. Bezoek enkele van de beroemdste archeologische vindplaatsen van de stad. Eerst verken je de heiligdommen van Apollo en Athena Pronaia voordat je naar het oude stadion en theater gaat. Ga verder naar de Delphi-ruïnes en de tempel van Apollo, voordat je naar het Archeologisch Museum van Delphi gaat. Bekijk archeologische artefacten en leer meer over de rijke geschiedenis van Delphi in het museum. Je hebt de mogelijkheid om 2 uur een bezoek aan het dorp Arachova te brengen, waar je kunt genieten van koffie of lunch. Als alternatief kunt u in plaats daarvan kiezen voor lunch of koffie in Delphi. Na het verkennen van Delphi en ontspannen tijdens de lunch, begint de 2,5-uur durende reis terug naar Athene.

...

Sitemap Archeologische site Delphi

Wil je alle activiteiten in Archeologische site Delphi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Archeologische site Delphi

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.935 beoordelingen

De rondleiding was fantastisch. De gids kwam me ophalen bij het metrostation Halandri en we reden weg. Omdat ik de enige was die dag, kon ik al mijn vragen stellen en hij beantwoordde alles. De volledige oude geschiedenis van Griekenland. We hebben het ook gehad over de recente geschiedenis. Deze man is een wandelend geschiedenisboek. Ik ben opgewonden. Het landschap rond Delphi is fantastisch en de plek zelf is fascinerend. Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis. Op de terugweg waren we nog in Arachova. Een geweldige stad. De hele dag was geweldig, ik kan het alleen maar aanraden. En dankzij mijn gids doet hij echt fantastisch werk. Steeds weer en tot de volgende keer. Silke

De dagtrip naar Delfi was zeer interessant. We hadden een super enthousiaste en goede gids. Ze wist ons in korte tijd heel veel kennis bij te brengen. De busrit was ook prima; er was airco en het was leuk om Athene en omstreken vanuit een ander perspectief te zien. De lunch was prima, maar alles gebeurde in razendsnel tempo en het drinken was niet helemaal top. Je kreeg veel eten, maar de kwaliteit was niet geweldig. Het is zeker wel een aanrader als je bent geïnteresseerd in de klassieke oudheid. Post scriptum als je niet voor de lunch kiest, moet je alsnog in het restaurant zitten en eet je à la carte.

Veel weg maar verwacht, voor een uitzonderlijk spektakel van Delphi, prachtig en wat een panorama! Engels / Franse gids die bcp +++ maar interessant spreekt. We laten de uitleg wat sneller los om van het landschap te genieten. Tip: pak een broodje om te eten in het dorp Delphi voor het bovenaanzicht met een kopje koffie of een biertje, niet de inbegrepen maaltijd.

Zeee mooie tour. Delphi is ontzettend mooi en het uitzicht is adembenemend. Arochova is een heel mooi pittoresk dorpje. De gids wist veel te vertellen en overal was er genoeg tijd om alles te bekijken, maar ook niet te lang wat fijn was. Ondertussen gestopt bij een heerlijk restaurant. Echt een aanrader.

Zeer verrijkende ervaring dankzij de uitleg en sympathie van de gids. Waard!