Kies data

Archipel van Helsinki

Archipel van Helsinki: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki: hoogtepunten van de stad 1,5 uur archipelcruise

1. Helsinki: hoogtepunten van de stad 1,5 uur archipelcruise

Maak kennis met de stedelijke kusten van Helsinki tijdens de City Highlights-tour. Bekijk tijdens de rondvaart zomerterrassen, strandcafés en prachtige parken. Bewonder zowel oude als nieuwe stadsarchitectuur. Vaar per boot langs de vele woonwijken en wijken van Helsinki. De route omvat populaire bezienswaardigheden zoals Suomenlinna, Korkeasaari Zoo en de ijsbrekers. Bekijk langs de route interessante stedelijke gebieden zoals het Kaivopuisto-park en het stijlvolle havengebied van Merisatama. Bekijk de diverse architectuur van de stad, zoals de Jugend-gebouwen van Eira en de moderne woonwijken Kruunuvuorenranta en Kalasatama. Kom meer te weten over deze bezienswaardigheden via opgenomen commentaar via luidsprekers in het Fins, Engels, Duits en Zweeds. In het bootcafé kun je koffie, ijs of een Finse pulla (zoet broodje) kopen. Geniet van de zeebries en het geweldige uitzicht op een groot zonnedek of maak het gezellig binnen en bewonder het uitzicht door de grote ramen van de boot.

Helsinki: drijvende ervaring in een overlevingspak

2. Helsinki: drijvende ervaring in een overlevingspak

Probeer een unieke ervaring tijdens uw bezoek aan Helsinki terwijl u in een overlevingspak op het wateroppervlak drijft. Trek een overlevingspak van neopreen aan en voel je helemaal warm en droog in het koude water. Leer over redding op zee en wat te doen in een echte overlevingssituatie met gekwalificeerde instructeurs. Lees meer over onderkoeling en de voordelen van het beginnen met winterbaden. Ontspan terwijl u op het water drijft of probeer tijdens het bevroren zeeseizoen rond de ijsvlotten te springen. Tijdens het openwaterseizoen kun je meer leren over redding op zee en genieten van een ontspannende meditatieve ervaring. Sluit je ogen, adem en verlies jezelf in de stilte, zelfs in het hart van Helsinki.

Helsinki: avondrondvaart door de archipel

3. Helsinki: avondrondvaart door de archipel

De rondvaartcruise combineert natuur, historische bezienswaardigheden en Finse gerechten en reist door de uitgestrekte eilandengroep van Helsinki. De boot vaart langs UNESCO's fort Suomenlinna terwijl u over de waterwegen vaart en lokale gerechten proeft. Na vertrek vanaf het marktplein in het stadscentrum, gaat de cruise richting de historische delen van Helsinki en vervolgt u langs de kust van de hoofdstad naar naburige eilanden. De reis laat je het stedelijke landschap contrasteren met de wildernis van meer dan 300 eilanden en 130 km kustlijn. Deze cruise is een kans om verder te gaan dan het stadscentrum en de ingewikkelde archipel van eilanden en natuurreservaten te ontdekken. Een fragment van de Finse levensstijl aan zee, de eilandbuurten hebben zomerhuisjes, bosjes, rotsblokken en kleine baaien die langs de kust te zien zijn. De tour gaat vervolgens naar Suomenlinna, een UNESCO-werelderfgoed en beroemde zeevesting van eilanden vol natuur en geschiedenis. Geniet ten slotte van de unieke bezienswaardigheden terwijl u achterover leunt en geniet van enkele lokale delicatessen. Reserveer van tevoren een tafel in het restaurant aan boord of kom tijdens de cruise zonder reservering naar de bar en cafetaria.

Helsinki: RIB-boottocht door de archipel met barbecuelunch en sauna

4. Helsinki: RIB-boottocht door de archipel met barbecuelunch en sauna

Ontmoet onze bemanning in Café Marina Bay, Kanavaranta 4, 00160 Helsinki. Vertrek na volledige passagiersuitrusting en verken de uitgestrekte archipel ten oosten van de hoofdstad. Ontdek enkele van de 170.000 eilanden per boot terwijl je gids meer informatie geeft over de lokale natuur en dieren in het wild. Bekijk de prachtige eilanden terwijl we cruisen en de archipel binnenvaren. Aan de rand van de archipel bereikt u het recreatie-eiland waar u van boord gaat en aan land gaat. Verken het eiland tijdens een korte wandeltocht en leer meer over de lokale flora en fauna. Kijk uit over de zee en hoor meer over hoe de archipel zich ontwikkelde na de laatste ijstijd. Geniet vervolgens buiten van een snacklunch als het weer het toelaat. Geniet na de lunch van wat vrije tijd om het eiland te verkennen. Bezoek de openbare sauna voor een bad, zwem in de zee of geniet van de rust en stilte van uw omgeving. Spring ten slotte terug op de boot voor de reis terug naar Helsinki. De drop-off is op dezelfde locatie als waar we begonnen.

Helsinki: begeleide RIB-boottocht door de stad en de buitenste eilanden

5. Helsinki: begeleide RIB-boottocht door de stad en de buitenste eilanden

Ontmoet onze bemanning in Café Marina Bay, Kanavaranta 4, 00160 Helsinki. Na een korte veiligheidsbriefing vertrekt u met een stijve opblaasbare boot voor een cruise langs de kustlijn van Helsinki. Bewonder de mooiste delen van Helsinki vanaf de zee, waaronder het presidentieel paleis, het stadhuis, het marktplein, de Uspenski-kathedraal en de Allas Sea Pools. Luister naar je gids terwijl ze je vertellen over de stad en haar geschiedenis. Ga verder langs de veerboten naar Zweden, de 19e-eeuwse villa's van de jachtclub Valkosaari en de woonwijk Kaivopuisto, waar veel van de ambassades zijn gevestigd. Dan kun je de eilanden Harakka, Särkkä, Uunisaari en Liuskasaari zien. Reis langs de Kaivopuisto Boulevard met zijn jachthaven, jachtclub en cafés aan zee. Als je geluk hebt, kun je de lokale bevolking zien die hun tapijten schoonmaakt, een echte Finse zomertraditie. Steek de kleine baai over en stop bij de nieuwe openbare sauna en het Löyly-restaurant, met zijn bekroonde ontwerp. Zie de lokale bevolking gekleed in zwemkleding in het water springen, samen met informele koffiedrinkers die op het terras zitten. Je zult ook een deel van de oude scheepswerf van Hernesaari zien, waar Finse ijsbrekerschepen worden gebouwd. Na het verlaten van de stadsgrenzen met een snelheidslimiet, gaat de bestuurder vol gas, zodat u de ware kracht van een stijve opblaasbare speedboot kunt ervaren. De Helsinki-archipel met zijn 300 eilanden zal dan voor je verschijnen. Ga door de doorgang tussen Vallisaari en Suomenlinna. Ontdek het historische droogdok van de oude scheepswerf, de onderzeeër Vesikko en de King's Gate. Ga verder langs de eilanden Vasikkasaari, Koivusaari en Saunasaari. Bewonder het uitzicht op zomerhuisjes, sauna's en het militaire eiland Santahamina. Vanaf hier zal de boot de baai van Kruunuvuorenselkä oversteken en koers zetten naar de vloot van ijsbrekers tijdens hun zomervakantie. Lees meer over waarom Finland zo bekend staat om zijn ijsbrekers, hoe de schepen werken en waar ze worden geëxploiteerd. De drop-off is op dezelfde plek waar we zijn begonnen.

Helsinki: RIB-tour naar zomerhuisje met barbecue en sauna

6. Helsinki: RIB-tour naar zomerhuisje met barbecue en sauna

Breng een dag door met de lokale bevolking in hun zomerhuisje en geniet van het beste dat de Finse zomers te bieden hebben: barbecues, saunatijd en wandelen in een prachtige natuurlijke omgeving. Ontmoet de bemanning 15 minuten voor vertrek in Café Marina Bay, Kanavaranta 4, 00160 Helsinki. Na een korte veiligheidsbriefing bent u klaar voor vertrek. Vaar door de archipel aan de westkant van de stad, langs zomerhutten, watersporters en dieren in het wild op weg naar je bestemming. Tijdens de cruise van 45 minuten kunt u met de gids praten over de geschiedenis en tradities van het gebied. Uw middaggastheren wachten op u op hun kleine privé-eiland, al meer dan 100 jaar eigendom van hun familie. Als je geluk hebt, kun je zelfs meer dan één generatie van de familie tegenkomen, want het is hun plek om de stad te ontvluchten en hun lange zomerdagen door te brengen. Leer hoe een deel van de eilanden na de Tweede Wereldoorlog werd verhuurd als Sovjet-marinebasis en hoe het nu is. Laat de app voor het leren van talen thuis, want uw lokale hosts kunnen u ontvangen in het Engels, Frans, Duits, Deens, Fins of Zweeds. Uw gastheren nemen graag een pauze van hun dagelijkse leven om u te verwelkomen en u te laten zien hoe hun dagen in de archipel worden doorgebracht. Maak een natuurwandeling en leer welke bessen je moet eten en welke paddenstoelen je moet plukken. Geniet van het uitzicht op het omringende water en stel je de elanden voor die af en toe van het ene eiland naar het andere zwemmen. Geniet van de Scandinavische design cottage en steek samen met uw gastheren de echte houtgestookte sauna aan. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je het saunabad zelfs combineren met een verfrissende duik in de zee, net zoals de lokale bevolking dat doet. Na de sauna bereiden de gastheren een zelfgemaakte lunch die u kunt delen in de warme zomerzon. Aan het einde van het 2 uur durende bezoek is het tijd om terug te gaan naar de stad, ofwel terug te varen tussen de eilanden of de open zee te verkennen. De inleverhaven is dezelfde als de vertrekhaven.

Helsinki: helikopter- en RIB-boot-adrenalinecombinatietour

7. Helsinki: helikopter- en RIB-boot-adrenalinecombinatietour

Ontdek het beste van Helsinki vanaf land en zee tijdens deze allesomvattende combitour. Vlieg boven de stad in een helikopter, trotseer de zee met een overlevingspak en laat je adrenaline pompen met een RIB-boottocht. Begin de dag met een panoramische helikoptervlucht. Vlieg boven Helsinki en de omliggende eilanden terwijl u geniet van een glas champagne. Bekijk de 178.000 eilanden van bovenaf voordat je landt op de kale kliffen van de oostelijke archipel. Op het eiland kleed je je aan voor het zwemmen in je overlevingspak. Ervaar de sensatie van het drijven in de golven terwijl je warm en droog blijft in een survivalzwempak. Eenmaal terug op het droge kunt u genieten van een lokale snack voordat u gaat varen. Spring op de RIB-boot voor de spannende rit terug naar Helsinki. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kijk dan waartoe de RIB-boot in staat is op de buitenste route, of geniet van een relaxte rit op hoge snelheid door de archipel.

Helsinki: privévlucht van 30 minuten bij zonsondergang met champagne

8. Helsinki: privévlucht van 30 minuten bij zonsondergang met champagne

Geniet van alle bezienswaardigheden van de stad tijdens een zonsondergangvlucht van 30 minuten boven Helsinki. Vlieg over het Scandinavische landschap, bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki van bovenaf en ontspan met een glas champagne. Bekijk de kathedraal van Helsinki, de Suomenlinna, de Uspenski-kathedraal en het Senaatsplein van bovenaf. Ontmoet je piloot in Helsinki en ga in je eigen privéhelikopter zitten. Geniet in de winter van een verwarmde helikoptercabine. In de hitte van de zomer kunt u ontspannen in de koele airconditioning. Ga de lucht in terwijl de zon begint onder te gaan boven de stad. Terwijl u vliegt, kunt u achterover leunen en genieten van een koud glas champagne of frisdrank. Vlieg over de prachtige stad Helsinki en spot de kathedraal van Helsinki, het centraal station en het glanzende Olympisch Stadion. Ga verder naar het water, zwevend over de vele eilanden van de Helsinki-archipel. Nadat de schitterende kleuren uit de lucht zijn verdwenen, keert u terug naar uw landingsplaats met een nieuwe waardering voor deze prachtige stad.

Overzicht activiteiten in Archipel van Helsinki

Wil je alle activiteiten in Archipel van Helsinki ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.