Kies data

Dingen om te doen Archipel van Turku

Archipel van Turku: De beste dingen die je niet wil missen

Rovaniemi: avontuur met husky's in Apukka

1. Rovaniemi: avontuur met husky's in Apukka

Ontmoet je nieuwe, harige vrienden op dit safari-avontuur. Husky's zijn een van de populairste dieren in het noorden. Als je een roedel ontmoet, zul je begrijpen waarom. Aai ze, poseer met ze voor foto's, en luister naar verhalen over hun leven.   Maak vervolgens een rit van 5 tot 10 kilometer lang met een huskyslee, waarbij je zelf de musher wordt. Dit betekent dat je het peloton husky's kunt besturen dat de slee sleept. De honden houden ervan om ladingen te trekken en over het pad door de bossen te rennen. Voel de spanning van de rit en de koele wind op je gezicht terwijl je door de bossen scheurt.   Sluit af met een warm drankje voordat je afscheid neemt van je nieuwe vrienden.

Rovaniemi: sneeuwscootersafari, noorderlicht & barbecue

2. Rovaniemi: sneeuwscootersafari, noorderlicht & barbecue

Geniet van een 3 uur durende tour met sneeuwscooters op zoek naar het noorderlicht, die je diep in het prachtige winterlandschap van de poolcirkel brengt. Volg je gids op sneeuwscooteravontuur on de natuur, waarbij alleen het maanlicht, de sterren en het lichtsysteem van je sneeuwscooter je pad zullen verlichten.   Midden in de wildernis pauzeer je om naar de lucht te kijken. Geniet van het schilderachtige landschap, omringd door meren en bossen die als mysterieuze schaduwen oprijzen naar de nachtelijke hemel. Je zult versteld staan hoe het buiten is zonder de verlichting van de stad. Je gids bereidt een open vuur om je op te warmen; geniet van warme dranken en gegrilde worstjes.  Als je geluk hebt en de lucht is helder, zie je het vlammende noorderlicht in de lucht dansen in mysterieuze stilte.

Rovaniemi: Korouoma Canyon & Frozen Waterfalls Tour

3. Rovaniemi: Korouoma Canyon & Frozen Waterfalls Tour

Ontdek Korouoma, een 30 kilometer lange en 130 meter diepe kloof ten zuidoosten van Rovaniemi die het hele jaar door adembenemende landschappen biedt. In de winter veranderen de watervallen in fantastische ijsformaties die bekend staan om hun ijsklimmen. Laat je eerst ophalen door je gids bij je accommodatie in Rovaniemi en vertrek naar het natuurreservaat Korouoma Canyon. Begin de tour met een wandeling door het park en bewonder spectaculaire landschappen, waaronder kliffen, stroomversnellingen en watervallen. Houd je ogen scherp om een scala aan zeldzame soorten te observeren die in dit gebied leven. Sneeuwschoenen zijn optioneel, maar kunnen handig zijn als je meer zelfvertrouwen nodig hebt bij het afdalen van de kloof of gewoon wilt genieten van wandelingen in de diepe sneeuw. Krijg vervolgens de kans om enkele van de meest spectaculaire bevroren watervallen van Europa te observeren en te genieten van de schoonheid van de besneeuwde natuur. Warm op met een typisch Finse lunchsnack rond een open vuur. Kijk toe terwijl je gids je hun vaardigheden om vuur te maken laat zien. Aan het einde van de 6-uur durende excursie keert u terug naar Rovaniemi, waar u rond 16:00 uur bij uw hotel wordt afgezet.

Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

4. Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

Ontdek de adembenemende schoonheid van de Arctische wildernis tijdens deze dagtour vanuit Rovaniemi. Rijd door het Arctische bos op een sneeuwscooter. Beleef de magie van een ritje met een rendierslee en voer deze majestueuze dieren. Bezoek de sledehonden op een huskyfarm en houd het gezellig met warme dranken en snacks. Nadat je 's ochtends bij je hotel of accommodatie in Rovaniemi bent opgehaald, maakt je je klaar om de schattige dieren bij aankomst te ontmoeten en laat je je meenemen op een spannende sleetocht. Luister naar de verhalen over elk van de dieren op de boerderij en leer over de geschiedenis en cultuur van het gebied. Warm je op met wat warme drankjes en snacks voordat je de rendieren hun favoriete lekkernijen voert. Ontvang jouw International Reindeer Driver's License voordat je de expeditie vervolgt naar een huskyboerderij. Zeg de vriendelijke honden gedag en ervaar het leven van een musher terwijl jouw nieuwe vrienden je op een slede dwars door het besneeuwde landschap trekken. Na de ontmoeting met deze prachtige dieren is het tijd om het Arctische bos in te trekken en het winterwonderland per sneeuwscooter te beleven. Vergeet niet om tijdens de reis gedenkwaardige foto's te maken. Aan het eind van een geweldige dag ga je terug naar jouw accommodatie in Rovaniemi.

Rovaniemi: Northern Lights Wilderness Tour met camera

5. Rovaniemi: Northern Lights Wilderness Tour met camera

Rijd weg van de stad naar de plek met de grootste kans om het noorderlicht te zien. Zoek een warme plek om het vuur op te zetten en ga zitten en wacht op de show. Profiteer van de wetenschap dat hoe meer tijd u buiten doorbrengt, hoe groter de kans dat u de lichten ziet. Meestal kun je de Aurora zien in het midden van een enorm bevroren meer of rivier. Beleef een ervaring en bezoek maximaal 3 locaties om u de beste kans te geven om het noorderlicht te zien. Kruip rond het vuur met je gids, die je ook alles zal vertellen over traditionele dieren en gebruiken.

Levi: bestuur je eigen slee met husky's

6. Levi: bestuur je eigen slee met husky's

Begin je arctische avontuur met een handige ophaalservice vanaf je hotel en ga op weg naar de huskyboerderij. Als je aan komt rijden word je verwelkomd door het vriendelijke en opgewonden geblaf van de honden, en je hebt eerst wat tijd om de husky's te leren kennen en meer te weten te komen over hun levensstijl. Krijg een basisintroductie in het sleeën en leer hoe je de slee en je team van husky's onder controle moet houden. Tijd om de herder in jezelf te ontdekken. Geniet van het Lapse landschap en volg de gids over de besneeuwde paden achter op een slee, terwijl je husky's opgewonden de weg wijzen. Haal het maximale uit een pauze halverwege de sleetocht en maak een paar mooie foto's. Bewonder het magische landschap en geniet van het spectaculaire uitzicht. Na de pauze ga je weer terug naar de huskyboerderij. Geniet van een warme drank zodra je terug bent op de boerderij en ontspan nog even voordat je wordt teruggebracht naar je accommodatie. 

Lapland: sneeuwscootersafari van een hele dag in de wildernis

7. Lapland: sneeuwscootersafari van een hele dag in de wildernis

Als je van sneeuwscooteravonturen houdt en Lapland vanuit een ander perspectief wilt zien, dan is deze safari voor jou gemaakt. Deze sneeuwscootertocht biedt de fantastische mogelijkheid om de kunst van het sneeuwscooterrijden onder de knie te krijgen. Je gids leidt je naar de minder bekende achterlanden en paden die leiden naar prachtige natuurlijke bezienswaardigheden die tijdens kortere excursies niet kunnen worden bereikt. Stop voor een lunchpauze in de wildernis terwijl je gids een heerlijke Lapse lunch bereidt boven een open vuur. Afhankelijk van de sneeuwcondities heb je misschien de kans om iets te proberen waar elke bestuurder van een sneeuwscooter van droomt: rijden op pure, ongerepte poedersneeuw.

Rovaniemi: Sneeuwscooter Wildernis Safari-avontuur

8. Rovaniemi: Sneeuwscooter Wildernis Safari-avontuur

Ontmoeting in het centrum van Rovaniemi en reis naar de buitenwijken van de stad naar het startpunt van je sneeuwscooteravontuur. Ontvang een introductieles over het bedienen van uw voertuig voordat u vertrekt. Ervaar de Arctische natuur op een heel andere manier terwijl je op een sneeuwscooter springt en naar het bos rijdt. Geniet onderweg van de prachtige landschappen terwijl je door dennenbossen en bevroren moerassen rijdt. Stop even om in volledige stilte te genieten van een warm drankje. Laat de sereniteit van de Laplandse wildernis over je heen spoelen op een plek die stiller is dan je ooit hebt meegemaakt.

Levi: met een rendierslee en husky's door Lapland

9. Levi: met een rendierslee en husky's door Lapland

Je wordt opgehaald bij je hotel in Levi en reist naar een rendierboerderij voor een kort bezoek en een rit op een slee. Maak van de gelegenheid gebruik om te slagen voor een examen over het omgaan met een rendierslee en zelfs een speciaal rijbewijs te ontvangen! Na het bezoek aan de rendierboerderij ga je naar het huis van de prachtige husky's. Leer alles over deze mooie en trouwe honden en neem de kans om ze te knuffelen en aaien! Na een briefing en instructies maak je een opwindende rit met een slee getrokken door husky's. Vervolgens stap je in het busje en word je teruggebracht naar Levi, waar de tour eindigt.

Levi: sneeuwscootersafari met ijsvissen en lunch in de buitenlucht

10. Levi: sneeuwscootersafari met ijsvissen en lunch in de buitenlucht

Ervaar sneeuwscooteren door de sneeuw in Lapland en leer de arctische vaardigheid van ijsvissen tijdens deze tour in Levi. Vis in het ijs terwijl je gids je een heerlijke soeplunch in de open lucht bereidt. Reis langs bevroren wateren naar een winterse visplek in de wildernis. Kijk hoe je gids je leert hoe je een gat in het ijs boort en hoe je de ijshengel en het aas klaarmaakt. Nip aan een stevige warme soep die vergezeld kan gaan van uw vangst van de dag.

Veelgestelde vragen over Archipel van Turku

Welke topattracties zijn een must-see in Archipel van Turku?

De topattracties in Archipel van Turku zijn:

Overzicht activiteiten in Archipel van Turku

Wil je alle activiteiten in Archipel van Turku ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Archipel van Turku

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.678 beoordelingen

Een heerlijke activiteit met tijd om te genieten van de sledetocht. Het kostte me veel tijd om de activiteit te kiezen, omdat ik geen snelle of gehaaste rit wilde dat ik niet kon genieten van de wandeling en aan het eind de honden zou ontmoeten. Ik sloeg de spijker op de kop toen ik voor deze koos. Alles perfect en met meer dan tijd.

Wat een ongelooflijke ervaring. Een keer in het leven. Ik raad je sterk aan om deze activiteit te doen. Het is geen korte wandeling, integendeel. Je gaat lang sleeën door een diep besneeuwd bos. Gewoon ongelooflijk. Ik raad aan!

Zeer mooie wandeling in het bos en bij het vogelmeer. Welkom onder de tent bij het vuur met een warm sapje van de koekjes en veel uitleg over het rendier. Geweldige tijd voor het gezin. ik raad aan

très chouette experience dans des decors de rêves, endroit reculé et navette de transport très bien, Rennes très doux et gourmands l'ambiance dans le tipi avec le feu était super, guide au top

Prachtige ervaring in een sprookjeslandschap. Wat een leuke beesten om een sleetocht mee te maken