Archivo General de Indias

Archivo General de Indias: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Sevilla: fietstocht van 3 uur

1. Sevilla: fietstocht van 3 uur

Maak een fietstocht door Sevilla en bezoek zowel de hotspots in de stad als de hoogtepunten onder de radar tijdens een begeleide trip van 3 uur. Met een fietstocht kun je een grotere afstand in de stad overbruggen met minder inspanning dan wandelen en krijg je toegang tot sites die niet met de auto of de bus te bereiken zijn, waardoor het ideaal is als je een uitgebreid beeld van de stad wilt hebben. Tijdens je fietstocht zie je locaties zoals het Koninklijk Paleis, de wijken Triana en Santa Cruz, het Maria Luisa-park, Plaza de España, de Murillotuin, het Christoffel Columbus-monument en nog veel meer. Veel van de locaties zijn een Unesco Werelderfgoed. Bovendien zal het ontdekken van Sevilla op deze leuke en dynamische manier je niet alleen blootstellen aan de sites die het zijn reputatie hebben gegeven, maar zal het je ook een fantastisch oriëntatiegevoel geven in de stad en waardevolle informatie geven over hoe je verder moet gaan. Kom meer te weten over waar je kunt eten en wat je tijdens je verblijf zou moeten zien. Je gids wijst op de beste restaurants, theaters, bars en meer.

Sevilla: stadstour op elektrische scooter

2. Sevilla: stadstour op elektrische scooter

Fietstochten zijn prima, maar een elektrische scootertocht is uniek. Je zult de belangrijkste en mooiste delen van Sevilla verkennen, zoals de pleintjes die alleen de lokale bevolking kan vinden. Ondertussen leer je over het belang en de geschiedenis van het gebouw. De eerste stop is de meest populaire brug in de stad, Puente de Triana, op weg naar Maria Park waar Plaza de España zich bevindt, we zullen Palacio de San Telmo zien. Na een ritje op Plaza España, ga je naar het stadscentrum. Vind de meest historische gebouwen in de stad, zoals het Real Alcazar, de kathedraal, de Archives of Indies en de Royal Tobacco Factory. Voordat we eindigen en naast de rivier, zullen we de Tower of Gold zien.

Sevilla: elektrische kickscooter- of fietstocht van 2 uur

3. Sevilla: elektrische kickscooter- of fietstocht van 2 uur

Navigeren door de stad aan boord van een kickscooter of fiets is de snelste en meest milieuvriendelijke manier om alle historische monumenten en verborgen wonderen van Sevilla te zien en te leren kennen. Volg een gids tijdens een rondleiding langs de hoogtepunten van de stad en bekijk de mooiste en meest iconische locaties van dichtbij. Maak uw keuze uit een breed wagenpark, waaronder pedaalfietsen, elektrische fietsen en elektrische kickscooters. Vanuit het centrum van de stad gaat de tour naar het Archivo de Indias, gevolgd door de kathedraal van Sevilla, die dateert uit 1401 en een van de grootste kathedralen van Europa is. Ga verder naar Plaza del Triunfo - vol geschiedenis en altijd barstensvol cultuur. Vaar door de tuinen van Murillo naar het Alcazar, een ommuurd complex gebouwd in verschillende historische stadia, begonnen in de Middeleeuwen. Geniet van de ongelooflijke scènes op de Plaza de España, die opritten voor fietsen en scooters heeft en de perfecte gelegenheid is voor foto's. Dwaal door de tuinen van Maria Luisa en ga vervolgens naar de rivier de Guadalquivir voor een fris briesje om de tour te beëindigen. De behendige scooters en fietsen kunnen je dicht bij verborgen juweeltjes brengen die niet bereikbaar zijn met de auto of bus, en een professionele gids die jouw taal spreekt, deelt verhalen en ervaringen over de magische stad Sevilla.

Sevilla: fietstocht door de stad

4. Sevilla: fietstocht door de stad

Ontdek de legendarische geschiedenis, prachtige monumenten en unieke verborgen hoekjes van Sevilla tijdens een fietstocht door de belangrijkste wijken van de stad. Fiets in een rustig tempo langs een schilderachtige route, zodat u kunt genieten van de ongelooflijke uitzichten en inzichtelijke informatie van uw gids. Steek de Puente de Isabel II over om de charmante wijk Triana te ontdekken. Blik op de Santa Ana-kerk, de Torre del Oro en het Palacio de San Telmo, voordat je verder gaat naar het ontzagwekkende Real Alcazar. Ga langs het historische Algemeen Archief van Indië en de kathedraal. Ga naar Plaza del Cabildo en de tabaksfabriek en bereik uiteindelijk het rustige Parque de Maria Luisa om het prachtige Plaza de España te vinden. Rijd terug naar het startpunt en ontvang aanbevelingen over hoe je je avontuur in deze magische stad kunt voortzetten.

Sevilla: wandeltocht door het stadscentrum

5. Sevilla: wandeltocht door het stadscentrum

Geniet van de magie van Santa Cruz, de historische stad Sevilla. Loop over pittoreske pleinen en door nauwe steegjes en verwonder je over de wereldberoemde Moorse architectuur. Loop rond enkele van de meest populaire attracties, zoals het Koninklijk Paleis, dat een van de instellingen was voor de populaire Game of Thrones-serie. Bewonder de kathedraal met zijn Giralda-toren, de op twee na grootste kathedraal ter wereld. Neem het Real Alcázar in, dat samen met het Algemeen Archief van Indië een uniek complex vormt. Alle drie de attracties staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Sevilla: zelfgeleide audiowandeling

6. Sevilla: zelfgeleide audiowandeling

Dwaal door de wonderlijke stad Sevilla, de koekenpan van Europa. Sevilla is een stad vol met spannende bezienswaardigheden die een fascinerende mix van culturen en stijlen zijn. Bewonder de prachtige kathedraal van Sevllle en de klokkentoren die een spectaculair uitzicht over de stad biedt, en laat je betoveren door het prachtige Koninklijk Paleis van Alcazar, een van Europa's meest geliefde toeristische bestemmingen, en de plaats waar Christoffel Columbus kwam vertellen over zijn reizen naar de Nieuwe Wereld naar het Spaanse koningshuis. Bekijk enkele documenten van het Archivo de Indias, een monumentale verzameling papieren met betrekking tot de verovering van Amerika, een mijlpaal in de menselijke geschiedenis. Bezoek 's werelds beroemdste stierenvechtring en bekijk ook het Hospital los Venerables, Plaza Virgen de los Reyes, het Hospital de la Caridad, Torre del Oro en het Teatro de la Maestranza. Jouw rondreis. Jouw manier.

Majestueuze rondleiding van een halve dag door Sevilla

7. Majestueuze rondleiding van een halve dag door Sevilla

Verken de majesteit van Sevilla met een lokale gids en bekijk de hoogtepunten van de Andalusische stad terwijl je door straten loopt die geurig zijn met de geur van sinaasappelbomen. Na een pick-up van uw hotel (op aanvraag), transfer naar de kathedraal van Sevilla. Bewonder de façade van 's werelds grootste gotische kathedraal (en de op twee na grootste kerk ter wereld), voordat je naar binnen gaat om verblind te worden door heilige schatten. Geregistreerd in 1987 als UNESCO-werelderfgoed, werd de kathedraal gebouwd als een demonstratie van de rijkdom van de stad, en is ook de begraafplaats van Christopher Columbus. Ga vervolgens naar het naburige paleiscomplex Alcázar, de thuisbasis van het Algemeen Archief van Indië. Oorspronkelijk gebouwd door de Moren als fort, werd het Alcázar later een koninklijk paleis en staat het bekend als een van de mooiste in Spanje. De bovenste verdiepingen van het Alcázar worden nog steeds door de koninklijke familie gebruikt als hun officiële residentie in Sevilla. Bekijk meerdere schatten in het oudste koninklijke paleis dat nog in gebruik is in Europa, samen met prachtige architectuur, zoals de Courtyard of the Maidens. Bewonder sierlijke mozaïeken en nog veel meer.

2,5 uur durende privéwandeling door Sevilla en riviercruise van 1 uur

8. 2,5 uur durende privéwandeling door Sevilla en riviercruise van 1 uur

Ontmoet de gids op een centraal punt en begin met een bezoek aan de wijk Santa Cruz, bekend als de voormalige Joodse wijk. Dit is het meest pittoreske en heerlijke deel van de stad, met smalle kronkelende straatjes en witgekalkte huizen, waar u buiten een bar kunt zitten, kunt genieten van tapas en de wereld voorbij kunt zien gaan, of door eeuwenoude tuinen kunt dwalen en ontspannen op prachtige betegelde banken. Dwalen over de pleintjes met sinaasappelbomen (vooral Plazas Doña Elvira en Santa Cruz), verdwalen in het doolhof van onwaarschijnlijk smalle steegjes, waar de oude huizen zo ver naar elkaar toe leunen dat ze elkaar bijna lijken aan te raken en de lommerrijke patio's te bewonderen van particuliere herenhuizen door hun ijzeren poorten; dit zal een van de beste ervaringen zijn van je bezoek aan Sevilla. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kathedraal en de Giralda, voorheen een minaret (moskeetoren), het Alcázar (koninklijk versterkt paleis) en het barokke Hospital of the Venerables (oorspronkelijk een huis voor gepensioneerde priesters) waarvan de kapel een mooie collectie schilderijen herbergt, evenals muurschilderingen van Valdés Leal; het ziekenhuis heeft ook tijdelijke tentoonstellingen. Het Archivo de Indias, dat alle kaarten en documenten over de verovering van de Nieuwe Wereld door Spanje herbergt, is open voor het publiek en organiseert regelmatig tentoonstellingen, evenals een ongeëvenaard historisch hulpmiddel. Na de wandeltocht kunt u genieten van een mooie cruise van een uur, waarbij u de stad vanuit een ander perspectief zult ontdekken, dat van de legendarische rivier de Guadalquivir.

Sevilla: begeleide wandeling door de wijk Santa Cruz

9. Sevilla: begeleide wandeling door de wijk Santa Cruz

Ontdek de schoonheid en geschiedenis van Sevilla tijdens een privéwandeling met een lokale gids. Geniet van de levendige straten en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden in de wijk Santa Cruz, zoals de kathedraal van Sevilla, de Giralda-toren en het Real Alcázar. Ontdek het fascinerende verhaal van deze buurt. Begin je tour met een bezoek aan de wijk Santa Cruz, de voormalige Joodse wijk en het meest pittoreske deel van de stad. Smalle geplaveide straatjes en witgekalkte huizen omringen je terwijl je door eeuwenoude tuinen dwaalt en ontspant op prachtige betegelde banken. Dwaal rond over de pleintjes met sinaasappelbomen, verdwaal in het doolhof van onwaarschijnlijk smalle steegjes, waar oude huizen elkaar bijna lijken te raken, en bewonder de lommerrijke patio's van herenhuizen door hun ijzeren poorten. De stad zit vol geschiedenis en verhalen, met veel oude paleizen, kerken en verborgen gangen. De belangrijkste bezienswaardigheden op het gebied van gebouwen zijn de kathedraal en de Giralda, voorheen een minaret (moskeetoren), het Alcázar en het barokke Hospital of the Venerables (oorspronkelijk een huis voor gepensioneerde priesters). Het Archivo de Indias is open voor het publiek en organiseert regelmatig tentoonstellingen, evenals een ongeëvenaard historisch hulpmiddel.

Costa del Sol: privétour Alcázar en kathedraal van Sevilla

10. Costa del Sol: privétour Alcázar en kathedraal van Sevilla

Geniet van een privétour van 12 uur door Sevilla met een privégids van 4 uur. Een luxe privévoertuig met chauffeur haalt u op en zet u af op uw plaats naar keuze in Málaga, Marbella of Estepona. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. De oude stad bevat, naast andere opmerkelijke monumenten, drie UNESCO-werelderfgoedlocaties: het Alcázar, de kathedraal en het Algemeen Archief van Indië. Nadat je de belangrijkste plekken van de stad hebt ontdekt, kun je een wandeling maken om de straten te zien en de beroemde gastronomie te proberen voordat je chauffeur je terugbrengt naar je vertrekpunt. De rijke geschiedenis van Sevilla begint als de Romeinse stad Hispalis. Later werd het moslim en werd het het centrum van de Taifa van Sevilla na de ineenstorting van Córdoba, totdat het in 1248 werd opgenomen in de Kroon van Castilië. Als toegangspoort tot de trans-Atlantische handel van het Spaanse rijk werd het een van de grootste steden in de wereld. De 17e eeuw in Sevilla vertegenwoordigde de meest briljante bloei van de stadscultuur. De 20e eeuw in Sevilla zag de Spaanse Burgeroorlog, de Ibero-Amerikaanse Expositie van 1929 en de Wereldtentoonstelling Expo '92. Maak kennis met de bezienswaardigheden van Sevilla die getuigen waren van zijn geschiedenis: - De kathedraal: de grootste gotische kerk ter wereld. Christoffel Columbus werd erin begraven. De klokkentoren, de Giralda, was de minaret voor de Grote Moskee van Sevilla. Later werd door de katholieken een belfort in renaissancestijl toegevoegd. De toren is 104,1 m hoog en blijft het belangrijkste symbool van de stad. - Het Alcázar: een koninklijk paleis gebouwd voor de christelijke koning Peter van Castilië op de plaats van een islamitisch woonfort. Een uitstekend voorbeeld van Mudéjar-stijl, een combinatie van Romaanse, Gotische en Renaissance structurele elementen. De bovenste verdiepingen van het Alcázar worden nog steeds bewoond door de koninklijke familie wanneer ze Sevilla bezoeken. Het tv-programma "Game of Thrones" heeft op deze locatie veel scènes opgenomen. - Het Algemeen Archief van Indië: de bewaarplaats van uiterst waardevolle documenten die de geschiedenis van het Spaanse rijk in Amerika en Azië illustreren. Het gebouw is een voorbeeld van Spaanse Renaissance-architectuur. - De Plaza de España: een plein gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 en een voorbeeld van regionalistische architectuur, met elementen van de barokke revival, renaissance-revival en neo-mudéjar-stijlen. - De Koninklijke Tabaksfabriek: 18e-eeuws stenen gebouw, nu de zetel van het rectoraat van de Universiteit van Sevilla. - Het paleis van San Telmo: zetel van het presidentschap van de Andalusische regering. De bouw van het gebouw begon in 1682 buiten de muren van de stad, op eigendom van de Spaanse Inquisitie. - The Tower of Gold: uitkijktoren op de Almohadenrivier. In de middeleeuwen deed het dienst als gevangenis. De naam komt van de gouden glans die het op de rivier projecteerde, vanwege de bouwmaterialen. Het derde en bovenste niveau werd toegevoegd nadat het vorige derde niveau was beschadigd door de aardbeving van Lissabon in 1755.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Andere belevingen
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Archivo General de Indias

Wil je alle activiteiten in Archivo General de Indias ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Archivo General de Indias

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 553 beoordelingen

Een hele goede relaxte fietstocht, bij mooi weer met gids Carmen door Sevilla. Zoals geboekt, in het Duits, met in totaal zes deelnemers, was er een beetje inzicht in de geschiedenis en bezienswaardigheden van Sevilla. Carmen beantwoordde alle vragen en raadde ook een geweldige tapasbar aan voor daarna, die we ook snel probeerden. Al met al is alles goed gekomen met de boeking via Get your Guide!

Een fietstocht langs de bezienswaardigheden van Sevilla. De Vlaamse gids Michiel nam ons enthousiast mee in de geschiedenis van Sevilla en bracht alles op een ludieke manier ten gehore.

Sylvio is een jonge Sevillaan die je met enthousiasme en delen zijn stad laat ontdekken. We hadden een goede tijd dat we doorgaan in zijn goede adressen...

Echt een aanrader!!! Zeer vriendelijke ontvangst en een zeer bekwame gids, die historisch zeer goed geïnformeerd was en de groep bijzonder goed aanvoelde!

Het was echt geweldig. In ongeveer 3 uur krijg je een geweldig overzicht van de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla. Bedankt daarvoor aan Malic